1. Home
  2. Visuaaliset ja mediajärjestelmät
  3. Matisse Multimedia -näyttö

Matisse Multimedia -näyttö

(v 2.9)

Voit tarkistaa ja ladata kaikki tämän oppaan versiot seuraavasta linkistä.

Päivitetty EN81-28:2018 -asetukseen.

Turvallisuus- ja käyttöohjeet

Ennen tuotteidemme asentamista suosittelemme tutustumaan alla olevassa linkissä olevasta turvallisuus- ja käyttösuosituksia käsittelevään osioon.

Huomautus: Matisse 18,5" -näyttöä ei enää valmisteta.

Hela

Matisse 7"
Hitsatut tapit 1,5/3 mm:n etulevylläJos vaihdat olemassa olevan asentoilmaisimen, varmista, että nastojen pituus vastaa edellä mainittua; Jos ei, lyhennä niitä.
Matisse 10,1"
Nastat 1,5/3 mm:n etulevyllä

A) – ulkoinen ESYSPK2-kaiutin (lisävaruste)
Matisse ISO (15,6"/18,5"/21,5")
Nastoilla 1,5/2 mm:n etulevyllä
TFTMITAT: (X x Y x K)CUT-OUT (V x W - R)NASTAT SxT
TFT 15,6"232,5 x 430,5 x 44192,6x343,6 mm - R0,1413x100
TFT 21,5"324,5 x 564,5 x 49266,6x475,6 mm - R0,1547x140
Matisse 15,6" (EN81-71)
Nastat 2/3 mm:n etulevyllä

Johdotusohjeet

SIJAINTI JA SUUNTA Tulojohdotus

Virtalähde
Tarkista, että näyttöpaneeli on kytketty maadoitettuna.

Vain Matisse 7" / 10,1" / CPUA) – EWS. AL224 – Valinnainen virtalähde (0.75A – 18W – 24V)

Matisse 15,6" / 18,5" / 21,5"
B) – EWS. AL224_100 – Valinnainen virtalähde (4.2A – 100W – 24V)
Pitagora 4.0
DMG CAN -sarjaprotokolla
AUTO

DMG
3-johtiminen sarja
Pitagora V3
AUTO
Enkooderi DEUM
Lisätietoja on Encoder DEUM -tukisivulla

DMG CAN -sarjaprotokolla

DMG
3-johtiminen sarja

RS485-sarja
AUTO
Autonominen paikannusjärjestelmä
Raffaello-, Giotto- ja Matisse-sarjan DMG-näyttöjen autonominen paikannusjärjestelmä mahdollistaa nostoasennon ja suunnan näyttämisen ohjaimesta riippumatta. Käyttöliittymä käyttää hissiauton yläosaan asennettuja anturisignaaleja.

Jos sellainen on käytettävissä, on mahdollista käyttää samoja säätimen käyttämiä asennon antureita.
Jos EI käytettävissä, sinun on asennettava:
• 1 EI magneettianturia matkustamossa + 1 magneetti jokaisessa kerroksessa asentoa varten.
• 1 EI magneettianturia matkustamossa + 1 magneetti pääkerroksessa RESET-toimintoa varten.

Tässä käyttöliittymässä on CAN BUS -sarjalinja lattian sijainti-ilmaisimien ohjaamiseen.
Kaikki muut toiminnot (Äänisyntetisaattori, gong, ilmaisimet jne.) ovat näytön teknisen tuen sivulla.

Autonominen paikannusjärjestelmä
Muu ohjain
Oma CAN-protokolla

1 johto / lattia
Enintään 10 kerrosta.

1 Johto / segmenttiEnintään 29 kerrosta (-9, 0, 19)

Harmaa / BinaariEnintään 72 kerrosta (-9, 0, 62)

TKE/MEA/Autinor

HUOLTOVIESTIN johdotus

A) – S6 – Hätäoperaatio / Palomiesten toiminta

B) – S5 – Varaus

C) – S3 – Ylikuormitus

D) – S2 – Tiedonanto perustettu

E) – S1 – Hälytys lähetetty

F) – S4 – Antipaninen valo (Varmista, että akut on ladattu)

Palvelusanomia voi ohjata myös sarjaväylän kautta DMG-ohjaimella tai DEUM: n. M15-kooderi.

TRIGGER Johdotus

Tämä syöte laukaisee ääniviestejä äänisyntetisaattorilla ja gongilla.

Ei napaisuutta

Jos pilotointi perustuu DEUM ENCODER -yksiköllä, trigger-komennon ja Encoderin välille ehdotetaan suoraa yhteyttä.

ULKOISEN KAIUTTIMEN johdotus

Ulkoinen kaiutin on pakollinen äänen toistamiseen.
Matissessa ei ole integroitua kaiutinta.

Lisätoiminnot

Verkkoyhteydet

Verkkoyhteydet
Suora yhteys Matisseen

Liitäntä Ethernet-laajennusten kautta

A) – Konehuone
B) – Akseli
C) – Hytin yläosa
D) – Matisse-paikan ilmaisin hissiautossa

DHCP-asetus

Verkon asetukset (dhcp on poistettu käytöstä)

E) – Jos haluat muokata mitä tahansa IP-osoitetta tai aliverkkoa, käytä kullekin osoitteelle annettuja neljää aliparametria.

Web-sisältö

Käytä "Mosaiikki" online-ohjelmisto lisätä verkkopohjaista sisältöä, kuten Meteo Widget tai Web View Widget.

Videot ja musiikin toisto

Videot ja musiikin toisto
MATISSE:ssa on käytettävissä 256 MByttiä. Usb-muistitikun avulla voit ladata musiikkia ja videoita laitteelle. Käytä micro SD -korttia laitteen tallennustilan pidentämiseen, jos tarvitaan suurta mediasisältöä. Katso kohta "yhteensopivat mediamuodot" saadaksesi lisätietoja.

Ladataan tiedostoja ja päivityksiä USB:n avulla

Kun USB-tikku on kytketty, siihen liittyvä valikkosivu tulee automaattisesti näkyviin.

Mainosvideot ( + laajeneva tallennustila)

Voit luoda alkuperäisen soittolistan ja laajentaa sitä luomalla kansion nimeltä "mainokset" micro SD -kortille. Kansion videot ladataan automaattisesti soittolistaan.

Käytä "Mosaiikki" online-ohjelmisto lisätä "Mainosvideowidget" asetteluun.

Taustamusiikki ( + laajeneva tallennustila)

Jos taustamusiikkisoitin on käytössä, voit laajentaa soittolistan muistia luomalla kansion nimeltä "musiikki" micro SD -kortille. Kansion tiedostot ladataan automaattisesti soittolistaan.

A) – Ota taustamusiikkisoitin käyttöön (katso "CARUSO-puhesyntetisaattorin asettaminen" -osio => "lisäominaisuudet").
B) – Taustamusiikin toiston äänenvoimakkuus (katso "Äänitason asettaminen" -osio => "Yksityiskohtainen äänitason säätö").
C) – Yöllinen taustamusiikin toiston äänenvoimakkuus (katso kohta "Äänitason asettaminen" -osio => "Yksityiskohtainen äänitason säätö").

Ulkoisen kameran liittäminen

Ulkoisen kameran liittäminen
Matisse tukee USB-kameroita, jos ne ovat Linux UVC -yhteensopivia. Luettelo
yhteensopivia laitteita on:
http://www.ideasonboard.org/uvc/#devices tai katso DMG:n tukipalvelusta.

Käytä "Mosaiikki" online-ohjelmisto lisätä "Paikallinen kamerawidget" asetteluun.

Ulkoisen näytön liittäminen

Ulkoisen näytön liittäminen

A) – HDMI-näyttö /tv
B) – HDMI-kaapeli tai HDMI/DVI-sovitin (EI sisälly toimitukseen)

Asetukset

Arvoasetus / Valikko tulossaSelaa asetuksia nykyisellä tasollaPoistu / takaisin
Siirtymisvalikon näppäimet
ValikkoaiheValikon sisältö
KieliTäällä voit vaihtaa valikon kieltä käytettävissä olevien translatikonien perusteella.
KoodausHissin tiedonsiirtoprotokollan valinta.
Käyttöliittymän asetuksetTämän ikkunan parametrit ovat syöttöprotokollakohtaisia.
Lattian visualisoinnitTässä ikkunassa voit määrittää kuhunkin kerrokseen liittyvät symbolit. Se on käytettävissä vain rinnakkaisliitäntöön liittyvissä syöttöprotokollissa
ÄäniasetuksetMääritä kaikki DMG Caruso -integroituun puhesyntetisaattoriin liittyvät parametrit.
ÄänimäärätTäällä voit määrittää kaikki asemat erityyppiselle ääni- ja videosisällölle. Jokainen äänenvoimakkuus jaetaan päivällä ja yöllä. Samassa ikkunassa voit vahvistaa aika-aikataulut.
Näytön asetuksetMääritä kaikki parametrit määrittämään ulkoisen HDMI-näytön tarkkuus (jos sellainen on).
Tiedot ja aika -asetuksetMatissella on sisäänrakennettu kello. Sähkökatkoksen sattuessa levy ylläpitää parametreja, jotka liittyvät 72 tunnin päivämäärään ja aikaan, minkä jälkeen on välttämätöntä syöttää parametrit uudelleen manuaalisesti (jos sitä ei ole kytketty verkkoon).
VerkkoTäällä voit määrittää Ethernet-verkkoyhteydet. Sekä DHCP-osoitteita että staattisia osoitteita tuetaan.
KäyttäjätiedostotTäällä voit hallita laitteen muistiin ja micro SD -korttiin ladattuja ääni- ja videotiedostoja.
MosaiikkiTäällä voit rekisteröidä laitteen "Mosaic ONE" -etähallintajärjestelmään.
USB-muistitikutTäällä voit selata kytketyn USB-tikun tiedostoja ja ladata sisältöä laitteeseen.

Käyttöliittymän asetukset

Lattian siirtymän asettaminen
Käynnistysnäytön määrittäminen

1) – Se ei näytä numeroita
2) – Alin kerros
Yhteisen tulon määrittäminen
Lattianvaihdon näyttöviiveen asettaminen
Näytön viive auttaa välttämään visualisointivirheitä lattianvaihdon aikana.

Lattian visualisoinnit

Lattian visualisoinnit
Tässä näytössä voit määrittää visualisoinnin jokaiselle lattialle ilman, että hissiautoa tarvitsee tuoda lattialle.

A) – Lattia
B) – Symboli (1°, 2°, 3°, 4°)
C) – Saatavilla olevat symbolit

Ääniasetukset (CARUSO-puhesyntetisaattorin asettaminen)

Perusohjelmointi
"Lattiasta viestiin" -kytkentä on automaattinen jokaiselle kielelle.
Lisäominaisuudet

A) – Pelaa Gongia lattialla (Triple Gong)
B) – Suuntasanomien tyyppi
C) – Reittisanomien ajoitus
D) – Ääni-ilmoitukset toinen kieli (automaattinen)
Jos tämä asetus on käytössä, toinen kieliviesti toistetaan ensimmäisen jälkeen.
E) – Käynnistä lattialle -ilmoitusviive
Voit valita viestin toiston viiveen.
F) – Ota taustamusiikkisoitin käyttöön
G) – Nykyisen kerroksen First Audio -viestikirjasto
G1) – Nykyisen kerroksen First Audio -viestitiedosto
H) – Nykyisen kerroksen Second Audio -viestikirjasto
H1) – Nykyisen kerroksen toisen äänen viestitiedosto
I) – Palauta oletusääniasetukset
L) – Voit muokata viestejä, jotka liittyvät kerrokseen, jossa hissiauto tällä hetkellä sijaitsee.

Äänimäärät

Päääänitason säätäminen
Määrittää laitteen kokonaislähtövoiman.

A) – Järjestelmän pääasema
B) – Yöajan pääjärjestelmän äänenvoimakkuus
Yksityiskohtainen äänitason säätö

A) – Ääni-ilmoitusten äänenvoimakkuus
A1) – Yöaikaisten ääni-ilmoitusten äänenvoimakkuus
A2) - Äänen tason säätö suunnasta, lattiasta ja merkinantoviesteistä.
B) – Taustamusiikin toiston äänenvoimakkuus
B1) – Yöllinen taustamusiikin toiston äänenvoimakkuus
C) – Mainosten määrä
C1) – Yöilmoitusten määrä
D) – Signaalivideoiden äänenvoimakkuus
D1) - Yöajan signalointivideoiden äänenvoimakkuus
E) – Videoilmoitusten äänenvoimakkuus kerroksissa
E1) – Yövideoilmoitusten äänenvoimakkuus kerroksissa
Aloitus- / lopetusyön säätäminen
A) – Yöajan alkamisaika
B) – Yöajan päättymisaika
C) – 0 (keskiyö)

Yhteensopivat mediamuodot

Tuetut videotiedostomuodotTuetut äänitiedostomuodotTuetut kuvatiedostomuodotTuetut videokoodekitTuetut äänikoodekit
*.avi*.mp3*.jpegMPEG2Mp3
*.mts*.wav*.jpgMPEG4AACLC
*.mpeg*.pngH263HE-AAC
*.mpg*.bmpH264WMA10
*.mp4*.gifVc1FLAC
*.3gp*.mngVp8Ogg Vorbis
*.mkvMJPEG
*.m4v
*.mov

Tietyn videotyypin laitetuki ei välttämättä tarkoita, että sitä voidaan toistaa oikein. Molempia pakkauksenhalkaissoja, joita käytetään tiedoston sisällä olevien ääni- ja videovirtojen koodaamiseen, on tuettava.

Videoiden enimmäisresoluutio on 800x600px

Käytettävissä olevat graafiset elementit

MosaicONE-online-ohjelmisto mahdollistaa grafiikan mukauttamisen.

TyyppiKuvaus
TaustaVoi olla: kuva, kuvasarja, animaatio (Gif tai Mng) tai video.
KuvaVoit lisätä asetteluun rajoittamattoman määrän staattisia, animoituja tai vieritettäviä kuvia.
TekstiviestiVoit lisätä asetteluun rajoittamattoman määrän tekstejä. Kaikki tekstin tekstigrafiikan ominaisuudet ovat mukautettavissa.
Signaalien katseluohjelmaVoit visualisoida Signaalit kuvakkeena, tekstinä (kiinteänä tai vieritettävänä) tai molempina yhdessä. Voit myös liittää täysin omistautuneen asettelun mihin tahansa signaaliin.
Sijainnin ilmaisinHissiauton sijainnin visualisointi.
SuuntavilkkuHissiauton ajosuunnan visualisointi.
PaneeliVoit luoda värillisiä pintoja konfiguroitavalla läpinäkyvyydellä.
KelloVoit lisätä rajoittamattoman määrän kelloja, joissa on erilaisia grafiikkaa ja aikavyöhykkeitä.
Kello vaihtuu automaattisesti kesäaikaan.
Päivämäärä ja kellonaikaVoit lisätä rajoittamattoman määrän päivämäärää ja aikaa tekstimuodossa.
Video-ilmoitusVoit luoda suorakulmaisen ikkunan, jossa videosoittolista toistetaan jatkuvasti.
VideosignaalitVoit luoda suorakulmaisen ikkunan, jossa signaaliin liittyvä video toistetaan signaalin aktivoinnin yhteydessä.
Video lattiallaVoit luoda suorakulmaisen ikkunan, jossa lattiaan liittyvä video toistetaan. Toiston laukaisee, kun matkustamo pysähtyy siihen liittyvään lattiaan (liipaisinsignaali aktiivinen).
Paikallinen kameraVoit luoda suorakulmaisen ikkunan, jossa USB-kameran videovirta hahmonnetaan.
EtäkameraVoit luoda suorakulmaisen ikkunan, jossa IP-kameran videovirta hahmonnetaan
HTML-katseluohjelma (*1)Voit luoda suorakulmaisen ikkunan, jossa hahmonnetaan mielivaltaista HTML-sisältöä.
Meteo (*2)Widget näyttää meteo-ennusteet nykyiselle ja seuraavalle päivälle tietyssä kaupungissa (lähde yahoo meteo).
Selain (*2)Voit luoda suorakulmaisia pintoja, joissa verkkosivut visualisoidaan automaattisen uistelun avulla.

(*1) – Web-Internet-yhteys voi olla tarpeen, jos käytetään verkkotietolähteitä.

(*2) – Internet-yhteys vaaditaan.

Pariliitos MosaicONE-ohjelmiston kanssa

Alla olevasta linkistä näet matisse/ DSD-laitteen ja MOSAICONE-pilviohjelmiston yhdistämisen
Menettely Matissen/DSD:n ja MOSAICONEn yhdistämiseksi

Taulukkonäkymä

Mitat 7"177,8 x 144 mm (K 20,7 mm)
10,1"243 x 169 mm mm (K 35,5 mm)
15,6"232,5 x 430,5 mm (K 44 mm)
15,6" (EN81-71)271 x 465 mm (K 49 mm)
18,5"284 x 497,5 mm (K 49 mm)
21,5"324,5 x 564,5 mm (K 49 mm)
Näyttö (katseltava alue) 7"155 x 94 mm • 800 x 480 pikseliä • 65 000 väriä
10,1"222,7 x 125,3 mm • 1024 x 600 pikseliä • 65.000 väriä (IPS-näyttö)
15,6"193,6 x 334,2 mm • 1920 x 1080 pikseliä • 65.000 väriä
18,5"230 x 409 mm • 1 920 x 1 080 pikseliä • 65 000 väriä
21,5"268,1 x 476,6 mm • 1920 x 1080 pikseliä • 65.000 väriä
Virtalähde (sijainnin syöttö) 7"/10" = 24V DC ±10% (*) • 15,6"/18,5"/21,5" = 24V DC ±10%
(*) Vain 24 V rms ±10%, jos käytetään vain puhdistettua (sääntelemätöntä) jännitelähdettä.
USB: +5V (max 5.25V)
Imeytyminen NÄYTTÖ
24Vdc: Max 270mA (7") • Max 330mA (10,1") • Max 150mA (Matisse CPU)
Max 600mA (15,6") • Max 700mA (18,5") • Max 800mA (21,5")
ANTIPANINEN VALO
12Vdc: Max 380mA (7") • Max 440mA (10,1")
24Vdc: Max 240mA (7") • Max 260mA (10,1")
Ilmaisimien syötteet S1 / S2 / S3 / S4 / S5 / LIIPAISIN:
12÷24V DC ±10% (opto eristetty)
impedanssi = 3Kohm
Käyttölämpötila -20 °C ÷ +60°C
Laitteiston tekniset tiedot OINAS1 GByte DDR3
Varastointi300 Mtavu käytettävissä sisäinen tallennustila + SD-kortti
Junan liitettävyysEthernet: 10/100/1000 Mbit/s; 1 x USB 2.0 -isäntä; 1 HDMI 1.4
Audio1W 8 Ohm Output -kaiuttimella (Ulkoinen kaiutin on pakollinen)
Muut ominaisuudet1 x hätä-/akun syöttö; Reaaliaikainen kello
4 Painikkeiden käyttöliittymän navigointi;

Video-opetusohjelma

Ohjelmisto

Laiteohjelmiston päivitys

Vianetsintä

Vian kuvaus Kaikki Matissen visuaaliset ja mediajärjestelmät
Asennusvirheet Näyttö ei sytyTarkista 24VdC-jännitteen olemassaolo.
Varmista, että jännitetyyppi on vaaditun mukainen (tasajännite, ei vaihtuva, ei korjattu).
Tarkista virtaliittimien oikea napaisuus.
Vaikka näyttö näyttäisi olevan pois päältä, tarkista, että takana oleva punainen FAIL-johto ei ole päällä, jos se on, tässä tapauksessa ongelma olisi erilainen. Ota yhteyttä DMG:hen.
Tarkista, että järjestelmän ominaisuudet voivat täyttää kulutusvaatimukset laitteiden virran suhteen, kuten suositellaan ja oikean toiminnan kannalta, voi olla tarpeen käyttää lisävirtalähteitä (saatavana DMG: ltä).
Näytä välähdykset tai käynnistyy uudelleen jatkuvastiVarmista, että tyyppi ja jännitearvo ovat vaadittujen vaatimusten mukaisia, jos ongelma jatkuu, se voi johtua HW-viasta.
Tasainen punainen LEDLaite FAIL-tilassa. Ilmaisee vakavan järjestelmävirheen, joka liittyy laitteistovikaan tai muuhun ratkaisemattomaan vikaan. Ota yhteyttä DMG:hen.
Vilkkuva punainen LEDLaite FAIL-tilassa. Osoittaa yleisen järjestelmän VIRHEEN, tässä tapauksessa laitteen graafiseen tai fw-ohjelmointiin on saattanut liittyä ongelma, päivitys USB: n kautta voi olla riittävä. Esimerkki: näytössä näkyy vilkkuvaan punaiseen LED-valoon liittyvä "NO GRAPHIC FOUND" (katso virheilmoitukset).
Näytössä ei näy numeroita ja/tai nuoliaVarmista, että tyyppi ja jännitearvo vastaavat tuloihin tarvittavia arvoja, varmista, että olet asettanut yhteisen tyypin oikein.
Virhesanomista High display temperature
Device is on standby.
Wait for temperature to decrease.
The system will start automatically
Tämä on "hälytysviesti". Laite on havainnut lämpötilan nousun. Järjestelmä sammuttaa automaattisesti kaikki toiminnot (paitsi hissien toiminnot), jotta voit palata sallittuihin arvoihin. Tämän vian pitkittyminen aiheuttaa laitteen tukkeutumisen (katso seuraava kohta)
Display malfunction detected
Please contact technical assistance
Tämä on vakava virheilmoitus. Se aiheuttaa järjestelmän tukkeutumisen ja voi tapahtua 2 tavalla:
1 - edellisen kohdan hälytysviesti esiintyy 10 kertaa (syyt ovat tässä kohdassa ilmoitetut)
2 - lämpötilan nousu on erittäin nopeaa. Tämä saa järjestelmän tulkitsemaan vian kokoonpano-ongelmaksi ja joka tapauksessa merkitsemään sen "mahdollisesti haitalliseksi". Tässä tapauksessa ei ole mahdollista puuttua etänä.
Väärä tunnistus KoodausrajapintaNäytöissä, jotka käyttävät koodausliitäntöjä (korttipaikkoja), lisätyn käyttöliittymän tiedot näkyvät näytöllä käynnistyksen yhteydessä. Jos epäjohdonmukaisuutta ilmenee, vika on luettava HW: n syyksi.
Näyttö käynnistyy, mutta ei käynnisty tai jumittuu käynnistyksen aikanaTämä vika ilmenee "Linux" -käyttöjärjestelmän pingviinien puuttuvalla näytöllä tai DMG-kirjoituksen keskeytyksellä (joka käyttäytyy kuin latauspalkki); jos jompikumpi näistä tiloista ilmenee, ota yhteyttä DMG:hen.
Näyttö muuttuu mustaksi toiminnan jälkeen, mutta käynnistyy uudelleen oikein pakotetun uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Vain Matisse 15,6", 18,5", 21,5"Tämä vika havaittiin VAIN LVDS-näytöissä ja siten kaikissa Matisse BIG -näytöissä (DSD -Touch ja NOT). Ota yhteyttä DMG:hen.
Näytössä näkyy merkintä "E", jota seuraa numero XTässä tapauksessa se on yleinen virheilmoitus, joka johtuu näytön virheellisestä asetuksesta. Ota yhteyttä DMG:hen
Ei yhteyttä Näyttö ei muodosta yhteyttä Internetiin.TÄRKEIMMÄT SYYT:
1 - jos käytät SIM-korttia 4G-reitittimen kanssa (Telemaco II tai Teltonika), tarkista signaalin laatu.
2 - jos käytetään SIM-korttia, jossa on 4G-reititin (Telemaco II tai Teltonika), tarkista liikenteen saatavuus.
3 - jos käytetään SIM-korttia, jossa on 4G-reititin (Telemaco II tai Teltonika), tarkista, että DATA-sopimus on aktiivinen.
4 - Varmista, että ETHERNET-yhteys on suora tai että siihen on varattu laitteita (HUB, Extender jne.).
5 - vältä liitoksia ja jatkeita suoraan ETHERNET-kaapelissa.
6 - tarkista palomuurin olemassaolo.

HYÖDYLLISIÄ TARKISTUKSIA SUORITETTAVAKSI:
1 - Tarkista, että takana oleva vihreä LED (ETHERNET-portti) vilkkuu, kun verkkokaapeli on kytketty.
2 - Varmista vain Matisse R5:llä, että ETHERNET-liittimen LED-valot palavat (tasaisen keltaiset ja vilkkuvat vihreänä).
3 - jos DHCP-yhteys tarkistaa valikoista, että laite ottaa automaattisen IP-osoitteen.
4 - Vain Matisse R5:llä voit muodostaa yhteyden DIDO-verkkosivulle suoraan laitevalikosta.

ViittausVersioLinkki
2.7Download PDF
(englanti)
Verkkoyhteys2.8 (nykyinen versio)Download PDF
(englanti)
Päivitetty 3 Febbraio 2023