1. Home
  2. App/Software
  3. Connectiviteit & Fusion-app

Connectiviteit & Fusion-app

De Fusion APP is gemaakt voor het beheer (zowel op afstand als lokaal) van DMG-apparaten die zijn gebaseerd op Cloud, zoals Pitagora 4.0 en SmartKey PLUS.. Installateurs en onderhoudsgebruikers kunnen via hun smartphone communiceren met de systemen waarvoor ze door hun supervisors zijn aangewezen en hebben, afhankelijk van hun toegangsniveau, de mogelijkheid om de status van het systeem al dan niet te controleren en eventueel in te grijpen.
De APP is volledig gebaseerd op "Fusion Dashboard" cloud software, die de database van bedrijven, fabrieken en gebruikers host. Deze persoonlijke gegevens kunnen volledig onafhankelijk worden beheerd door specifieke operators van elke individuele organisatie, zonder de tussenkomst van DMG te hoeven vragen.

Functionaliteit en gebruik

Met het Pitagora 4.0 systeem
1) Het hoofdscherm van de Playpad-module geeft een overzicht van de huidige situatie van het systeem:
Installatiegegevens, status, aantal slagen, laatste onderhoudsbeurt, aantal fouten, positie van de liftcabine, status van de deuren, status van de beveiligingen, status van de hoofdingangen, oproepknoppen op de uiterste verdiepingen, knoppen om toegang te krijgen tot de andere schermen van de applicatie.

2) Bekijken en beheren van de systeemfoutenlijst: ticketachtige werking van de enkele fout.

3) Foutophelderingsgids en mogelijkheid om gedeelde opmerkingen in te voeren en te lezen.

4) Geavanceerde diagnose: schermen gewijd aan systeeminputs/uitput, VVVF inputs/uitput, BDU inputs/uitput, actieve oproepen, trends van significante analoge grootheden.) Geavanceerde diagnostiek: schermen gewijd aan systeemingangen / -uitgangen, VVVF-ingangen / -uitgangen, BDU-ingangen / -uitgangen, actieve oproepen, trends van significante analoge grootheden.

5) Installatieassistentie: wizard voor motorafstelling, richtingsregeling, asleren, etagetoewijzing, stopprecisieregeling, afstelling van rijcomfort, eindcontrole.

6) Wijzigen en uitlezen van de parameters van de regelaar en variator met de mogelijkheid om een back-up te maken en deze te herstellen.

7) Invoegen van het laatste en volgende bezoek van de onderhoudstechnicus.

8) Weergave van de asspanning.

9) Wizard voor het wijzigen van het serienummer bij fysieke vervanging van het moederbord.

10) Functie voor systeemreset...

Registratie op de Fusion Dashboard cloud software

Nog voordat u kunt zien hoe u het geïnstalleerde apparaat kunt aansluiten en ermee kunt communiceren, moet u toegang krijgen tot de Fusion Dashboard cloud software om het bedrijf, de gebouwen, de apparaten (Pitagora 4.0 / SmartKey plus) en de bedieningstechnici te registreren.

Ga naar de link https://fusiondashboard.azurewebsites.net/ en klik linksboven op "Registreer uw bedrijf".
Zodra de account is aangemaakt, volgt u de onderstaande instructies voor de zojuist aangegeven registraties.

Engels

Italiaans

Bedrijfsregistratie

Het is de registratie van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het onderhoud van het systeem

Registratie gebouw

In dit onderdeel moeten de planten worden geïdentificeerd die moeten worden beheerd.

Registratie van apparaten

Elk apparaat dat compatibel is met het DMG Fusion systeem moet worden geregistreerd en gekoppeld aan het gebouw waar het is geïnstalleerd.

Registratie exploitant

De technische operators die door het bedrijf zijn geautoriseerd voor onderhoud/installatie moeten hier worden geregistreerd.

Operator toewijzing

De laatste stap is het toewijzen van de te beheren apparaten aan elke operator.

Verbindingsmodus

Wi-fi connectiviteit op de smartphones is standaard voor alle Pitagora 4.0 systemen, zonder extra kosten. Om connectiviteit mogelijk te maken en te profiteren van het voordeel van real-time monitoring van de lift, zijn er twee oplossingen beschikbaar:

Lokale aansluiting

De lokale verbinding wordt uitgevoerd op de installatieplaats van het pitagora systeem, via Wi-Fi HotSpot die zich in het TOC bord en in de Playpad 4.0 bevindt. Alvorens lokaal verbinding te maken met de TOC en Playpad 4.0 apparaten via de Fusion app (hieronder beschreven), is het noodzakelijk om te controleren of het Wi-Fi signaal is ingeschakeld op deze 2 apparaten.

A) - Wi-Fi hotspot moet ingeschakeld zijn.
B) - De automatische uitschakeltijd van het Wi-Fi-signaal op het apparaat moet voldoende zijn voor lokale bediening. De automatische uitschakeltijd kan worden geselecteerd voor een periode van inactiviteit van: 10min, 30min, 1u, 2u, 4u, 8u, 24u, nooit).

Aansluiting op afstand

De verbinding op afstand geeft u toegang tot de apparaten die zijn aangesloten via het Telemaco II 4G modem.
Telemaco II 4G wordt geleverd zonder SIM; de keuze van de SIM is aan de klant.

Telemaco II 4G modem installatie-instructies.

Apparaatbeheer via de Fusion-app

Fusion is de applicatie (IOS / Android) die DMG heeft gemaakt voor het directe beheer van compatibele geïnstalleerde apparaten. De stappen voor toegang tot apparaatbeheer zijn hetzelfde, of je nu lokaal of op afstand verbinding maakt, met uitzondering van punt 4.

Start na het downloaden de FUSION app en log in als de smartphone nog verbonden is met het internet.

Selecteer het apparaat dat u wilt beheren.

Wacht even tot de items in de lijst gesynchroniseerd zijn.

!!! Alleen LOKALE verbinding !!!

Zoek en selecteer in de netwerkinstellingen van de smartphone het Wi-Fi-netwerk van het apparaat waarmee u verbinding wilt maken (Playpad / TOC):
- DMG_PLP_xxx > PLAYPAD
- DMG_TOC_xxx > TOC

De inloggegevens worden door DMG samen met de documentatie bij het product geleverd.

Kies 1 van de 3 opties:

Lokale verbinding: Om lokaal toegang te krijgen tot de Wi-Fi-apparaten Playpad 4.0 en TOC box.

Aansluiting op afstand: Toegang op afstand via Telemaco II 4.0 modem. De apparaten die aan de operator zijn toegewezen, zijn onderverdeeld per gebouw; ze zijn ook toegankelijk via de kaart.

EventPlayer: Hier zijn meldingen van gemelde fouten. Korte video's tonen de 30 seconden voor het optreden van de fout.

Bijgewerkt op 20 september 2022