1. Home
  2. App/Software
  3. Connectiviteit & Fusion app

Connectiviteit & Fusion app

De Fusion APP is gemaakt voor het beheer (zowel op afstand als lokaal) van DMG apparaten die gebaseerd zijn op Cloud, zoals Pitagora 4.0 en SmartKey PLUS.. Installateurs en onderhoudsgebruikers kunnen via hun smartphone interageren met de systemen waaraan zij door hun supervisors zijn toegewezen en hebben, op basis van hun toegangsniveau, al dan niet de mogelijkheid om de status van het systeem te controleren en eventueel in te grijpen.
De APP is volledig gebaseerd op "Fusion Dashboard" cloud software, waarin de database van bedrijven, installaties en gebruikers is ondergebracht. Deze persoonlijke gegevens kunnen volledig onafhankelijk worden beheerd door specifieke operatoren van elke individuele organisatie, zonder de noodzaak om de tussenkomst van DMG te vragen.

Functionaliteit en gebruik

Met het Pitagora 4.0 systeem
1) Het hoofdscherm van de Playpad-module geeft een overzicht van de huidige situatie van het systeem:
Fabrieksgegevens, status, aantal slagen, laatste onderhoudsbeurt, aantal fouten, positie van de liftcabine, status van de deuren, status van de beveiligingen, status van de hoofdingangen, oproepknoppen op de uiterste verdiepingen, knoppen om toegang te krijgen tot de andere schermen van de applicatie.

2) Bekijken en beheren van de systeemfoutenlijst: ticketachtige werking van de enkele fout.

3) Foutopsporingsgids en mogelijkheid om gedeelde opmerkingen in te voeren en te lezen.

4) Geavanceerde diagnostiek: schermen gewijd aan systeem in-/uitgangen, VVVF in-/uitgangen, BDU in-/uitgangen, actieve oproepen, trends van belangrijke analoge grootheden.

5) Hulp bij installatie: wizard voor motorafstelling, richtingscontrole, asleren, vloertoewijzing, controle van de stopprecisie, afstelling van het rijcomfort, eindcontrole.

6) Wijzigen en aflezen van de parameters van de regelaar en de variator met de mogelijkheid van back-up en herstel.

7) Invoer van het laatste en volgende bezoek van de onderhoudstechnicus.

8) Weergave van de asspanning.

9) Wizard serienummerwijziging voor fysieke vervanging van het moederbord.

10) Systeem reset functie..

Registratie op de Fusion Dashboard cloud software

Alvorens te zien hoe het geïnstalleerde apparaat kan worden aangesloten en ermee kan communiceren, is het nodig toegang te krijgen tot de cloud software Fusion Dashboard om het bedrijf, de gebouwen, de apparaten (Pitagora 4.0 / SmartKey plus) en de uitvoerende technici te registreren.

Ga naar de link https://fusiondashboard.azurewebsites.net/ en klik linksboven op "Registreer uw bedrijf".
Zodra de account is aangemaakt, volgt u de onderstaande instructies voor de zojuist aangegeven registraties.

Engels

Italiaans

Registratie van vennootschappen

Het is de registratie van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het onderhoud van het systeem

Registratie van gebouwen

In dit deel moet worden aangegeven welke planten moeten worden beheerd.

Apparaat registratie

Elk apparaat dat compatibel is met het DMG Fusion systeem moet worden geregistreerd en gekoppeld aan het gebouw waar het is geïnstalleerd.

Registratie van exploitanten

De door het bedrijf voor onderhoud / installatie gemachtigde technische operators moeten hier worden geregistreerd.

Toewijzing exploitant

De laatste stap is het toewijzen van de te beheren apparaten aan elke operator.

Verbindingswijze

Wi-fi connectiviteit op de smartphones is standaard voor alle Pitagora 4.0 systemen, zonder extra kosten. Om connectiviteit mogelijk te maken en te profiteren van het voordeel van real-time monitoring van de lift, zijn er twee oplossingen beschikbaar:

Lokale verbinding

De lokale verbinding wordt uitgevoerd op de installatieplaats van het pitagora systeem, via Wi-Fi HotSpot die zich in het TOC bord en in de Playpad 4.0 bevindt. Alvorens lokaal verbinding te maken met de TOC en Playpad 4.0 apparaten via de Fusion app (hieronder beschreven), is het noodzakelijk om te controleren of het Wi-Fi signaal is ingeschakeld op deze 2 apparaten.

A) - Wi-Fi hotspot moet ingeschakeld zijn.
B) - De automatische uitschakeltijd van het Wi-Fi-signaal op het apparaat moet voldoende zijn voor lokale activiteiten. De automatische uitschakeltijd kan worden geselecteerd voor een periode van inactiviteit van: 10min, 30min, 1u, 2u, 4u, 8u, 24u, nooit).

Aansluiting op afstand

Met de verbinding op afstand heeft u toegang tot de apparaten die via de Telemaco II 4G modem zijn aangesloten.
Telemaco II 4G wordt geleverd zonder SIM; de keuze van de SIM is aan de klant.

Telemaco II 4G modem installatie-instructies.

Apparaatbeheer via de Fusion-app

Fusion is de toepassing (IOS / Android) gemaakt door DMG voor het directe beheer van compatibele geïnstalleerde apparaten. De stappen om toegang te krijgen tot het beheer van de toestellen zijn dezelfde, zowel voor een lokale verbinding als voor een verbinding op afstand, met uitzondering van punt 4.

Na het downloaden start u de FUSION-app en logt u in wanneer de smartphone nog met het internet verbonden is.

Selecteer het apparaat dat u wilt beheren.

Wacht even tot de items in de lijst gesynchroniseerd zijn.

!!! Alleen LOKALE verbinding.

Zoek en selecteer in de netwerkinstellingen van de smartphone het Wi-Fi-netwerk van het apparaat waarmee u verbinding wilt maken (Playpad / TOC):
- DMG_PLP_xxx > PLAYPAD
- DMG_TOC_xxx > TOC.

De inloggegevens worden door DMG samen met de bij het product geleverde documentatie verstrekt.

Kies 1 van de 3 opties:

Lokale verbinding: Om lokaal toegang te krijgen tot de Wi-Fi apparaten Playpad 4.0 en TOC box.

Aansluiting op afstand: Toegang op afstand via Telemaco II 4.0 modem. De aan de operator toegewezen toestellen zijn per gebouw ingedeeld; ze zijn ook toegankelijk via de kaart.

EventPlayer: Hier zijn meldingen van gemelde fouten. Korte video's tonen de 30 seconden voor het optreden van de fout.

Bijgewerkt op 20 Settembre 2022