1. Home
  2. App/Programvara
  3. Anslutningsmöjligheter och Fusion-app

Anslutningsmöjligheter och Fusion-app

Fusion APP skapades för hantering (både på distans och lokalt) av DMG-enheter som är baserade på molnet, t.ex. Pitagora 4.0 och SmartKey PLUS.. Installatörer och underhållsanvändare kan via sin smartphone interagera med de system som de utsetts till av sina chefer och har, beroende på sin åtkomstnivå, möjlighet eller inte att övervaka systemets status och eventuellt ingripa.
APP:n är helt baserad på molnprogramvaran "Fusion Dashboard", som är värd för databasen över företag, anläggningar och användare. Dessa personuppgifter kan hanteras helt självständigt av specifika operatörer i varje enskild organisation, utan att DMG behöver begära ingripande från DMG.

Funktionalitet och användning

Med Pitagora 4.0-systemet
1) Huvudskärmen i Playpad-modulen ger en översikt över systemets aktuella situation:
Anläggningsdata, status, antal slag, senaste underhållsbesök, antal fel, hisskorgens position, dörrarnas status, säkerheternas status, status för huvudingångarna, anropsknappar på de yttersta våningarna, knappar för att få tillgång till andra skärmar i applikationen.

2) Visning och hantering av systemets fellista: biljettliknande funktion för det enskilda felet.

3) Guide för fellösning och möjlighet att infoga och läsa delade kommentarer.

4) Avancerad diagnostik: Skärmar avsedda för systemets in- och utgångar, VVVF-ingångar/utgångar, BDU-ingångar/utgångar, aktiva samtal, trender för viktiga analoga storheter.

5) Installationshjälp: assistent för motorinställning, riktningskontroll, axelinlärning, golvtilldelning, stoppprecisionskontroll, inställning av körkomfort, slutkontroll.

6) Ändring och avläsning av styr- och variatorparametrar med möjlighet att säkerhetskopiera och återställa dem.

7) Införande av underhållsteknikerns sista och nästa besök.

8) Visning av axelspänning.

9) Guide för ändring av serienummer för fysiskt byte av moderkortet.

10) Funktion för systemåterställning..

Registrering på molnprogramvaran Fusion Dashboard

Innan man ser hur man ansluter och interagerar med den installerade enheten måste man få tillgång till molnprogramvaran Fusion Dashboard för att registrera företaget, byggnaderna, enheterna (Pitagora 4.0/SmartKey plus) och driftteknikerna.

Gå in på länken https://fusiondashboard.azurewebsites.net/ och klicka uppe till vänster på "Registrera ditt företag".
När kontot har skapats följer du instruktionerna nedan för de registreringar som just angetts.

Engelska

Italienska

Registrering av företag

Det är registreringen av det företag som ansvarar för underhållet av systemet.

Registrering av byggnader

I detta avsnitt ska de växter som ska förvaltas identifieras.

Registrering av enhet

Varje enhet som är kompatibel med DMG Fusion-systemet måste registreras och kopplas till den byggnad där den installeras.

Registrering av operatörer

De tekniska operatörer som är auktoriserade av företaget för underhåll/installation måste registreras här.

Tilldelning av operatör

Det sista steget är att tilldela varje operatör de enheter som ska hanteras.

Anslutningsläge

Wi-fi-anslutning på smartphones är standard för alla Pitagora 4.0-system, utan extra kostnad. För att möjliggöra anslutning och dra nytta av fördelen med övervakning av hissen i realtid finns två lösningar:

Lokal anslutning

Den lokala anslutningen sker på installationsplatsen för pitagora-systemet via Wi-Fi HotSpot som finns i TOC-kortet och i Playpad 4.0. Innan du ansluter lokalt till TOC- och Playpad 4.0-enheterna via Fusion-appen (beskrivs nedan) måste du kontrollera att Wi-Fi-signalen är aktiverad på dessa två enheter.

A) - Wi-Fi hotspot måste vara aktiverat.
B) - Den automatiska avstängningstiden för Wi-Fi-signalen på enheten måste vara tillräcklig för lokal drift. Den automatiska avstängningstiden kan väljas för en inaktivitetsperiod på: 10min, 30min, 1h, 2h, 4h, 8h, 24h, aldrig).

Fjärranslutning

Med fjärranslutningen kan du komma åt enheter som är anslutna via Telemaco II 4G-modem.
Telemaco II 4G levereras utan SIM-kort; valet av SIM-kort är kundens eget.

Installationsinstruktioner för Telemaco II 4G-modem.

Enhetshantering via Fusion-appen

Fusion är en applikation (IOS/Android) som skapats av DMG för direkt hantering av kompatibla installerade enheter. Stegen för att komma åt enhetshanteringen är desamma oavsett om du ansluter dig lokalt eller på distans, med undantag för punkt 4.

När du har laddat ner den startar du FUSION-appen och loggar in när smarttelefonen fortfarande är ansluten till internet.

Välj den enhet som ska hanteras.

Vänta en stund tills objekten i listan har synkroniserats.

!!! Endast lokal anslutning !!!!

Sök och välj Wi-Fi-nätverket för den enhet som du vill ansluta till (Playpad / TOC) i nätverksinställningarna på smarttelefonen:
- DMG_PLP_xxx > PLAYPAD
- DMG_TOC_xxx > TOC

Inloggningsuppgifter tillhandahålls av DMG tillsammans med den dokumentation som levereras med produkten.

Välj 1 av de 3 alternativen:

Lokal anslutning: För att lokalt komma åt Wi-Fi-enheterna Playpad 4.0 och TOC-rutan.

Fjärranslutning: Till fjärråtkomst via Telemaco II 4.0-modem. De enheter som tilldelats operatören är uppdelade per byggnad; de kan också nås via kartan.

EventPlayer: Här finns meddelanden om eventuella rapporterade fel. Korta videor visar 30 sekunder innan felet inträffade.

Uppdaterad den 20 september 2022