Modem Telemaco 4G

(v 1.3)

Om du vill kontrollera och ladda ned alla versioner av den här guiden går du till följande länk.

DMG-lösningen för att ansluta styrenheterna PITAGORA och Matisse visas på Internet.

Försiktighetsåtgärder vid säkerhet och användning

Innan du installerar våra produkter rekommenderar vi att du konsulterar avsnittet om säkerhets- och användningsvarningar på länken nedan

Installation

Sätta in SIM-kortet

SIM-kort – 10 Gb / månad min. (levereras inte av DMG).
SIM-kortet måste sättas in när modemet är avstängt.
Om modemet redan är anslutet (och påslaget) inuti styrenheten måste det stängas av.

Ansluta antennerna

A) – Antenn med 3m kabel. Placera de två antennerna utanför styrenheten i ett gynnsamt läge för större signalmottagning. En förlängningskabel (B) finns (5 m) som tillval.

Antennkablarna får inte vara längre än 15 m.

Ledningar

Används med styrenheten Pitagora 4.0 (Kit. Q40. GPRS_4G)

C) – Transformator 24V > 12V
Används med handkontrollen Playboard V3 (Kit. QP3. GPRS_4G)

C) – Transformator 24V > 12V
C) – Likriktarbrygga
Används med styrenheten CRONOS och med MUSA elektroniska styrkort (Kit. QP3. GPRS_4G)

C) – Transformator 24V > 12V
C) – Likriktarbrygga
Så här ansluter du en Matisse-skärm

A) – Maskinrum
B) – Skaft
C) – Top of cabin
D) – Matisse positionsindikator i hissbilen

Diagnostik

LEDDESTATUSBESKRIVNING
1) KRAFTLed påEnheten är strömförsörjd.
2) LTE/3GRöd lysdiod
Orange Led
Grön led
Dålig signalnivå.
Tillräcklig signalnivå.
Bra signalnivå.
3) OnlineRöd lysdiod
Grön led
Ledde AV
Online via WAN Ethernet-gränssnittet.
Online över 2G / 3G / 4G LTE-gränssnitt.
Enheten är off-line.
4) WANLedde AV
Led på
Led blinkar
Ethernet WAN-porten är frånkopplad.
Ethernet WAN-porten är ansluten till en gateway.
Data överförs eller tas emot på Ethernet WAN-porten.
5) LAN3/2/1Led på
Led blinkar
Ethernet-porten är ansluten till en LAN-nätverksenhet.
Data överförs eller tas emot på Ethernet-porten.
6) RöstLedde AV
Led på
Led blinkar
Röstporten är inte aktiv.
Telefon används inte.
Telefon som används (pågående röstsamtal eller inkommande samtal).
7) WLAN (PÅ ANDRA)Används inte
8) FUSIONappLedde AV
Led på
FUSION-appen är frånkopplad.
Hisssystemet kan fjärrstyras via DMG FUSION-appen.

Konfiguration

Innan du fortsätter med modemkonfigurationen är det viktigt att få ett DMG FUSION-konto i förväg.
Fortsätt annars med att skapa kontot på följande länk.
https://fusiondashboard.azurewebsites.net/NewRegister

Vänta minst 2 minuter efter att modemet har slås på innan du kan interagera med PlayPad-menyn.

För att starta från menyns startskärm kan det vara nödvändigt att trycka (eller hålla ned) ESC flera gånger.

A) - Språk som används för att skicka meddelanden.
B) - Används inte.
C) - APN-serveradress (Access Point Network). Denna parameter identifierar din mobiloperatör. APN måste begäras från SIM-kortleverantören eller sökas på nätet.
D) - APN-autentiseringsläget (standard = NO) är en indikation från telefonoperatören. Ange vid behov typ av autentisering (CHAP / PAP) och därefter även användarnamn och lösenord.
E) - Den får inte anges; begäran om SIM-kortets PIN-kod måste avaktiveras i förväg med en annan enhet.
F) - Lösenord för att skydda menyn för inställningar för Telemaco modem. Det är inte obligatoriskt.

Datablad

Driftkraft12V DC (1A max)
Mobilnätstyp (Wireless Wan via mobilt 4G/3G/2G-nät)4G/LTE-FDD, band 1/3/7/8/20 max Effekt 23 dBm
4G/LTE-TDD, band 38/40 max Effekt 23 dBm
HSPA+/UMTS/WCDMA, band 1/8 max Effekt 24 dBm
GSM, band 3/8 max Effekt 33 dBm
Hastigheter: 4G/LTE Download 150Mbps / Ladda upp 50Mbps,
HSPA+/UMTS/WCDMA Download 21.6Mbps / Ladda upp 5.76Mbps
• 3 LAN RJ45-portar, 10/100 Mbps, Auto MDI-X
• 1 WAN RJ45-port, 10/100 Mbps, Auto MDI-X
• 1 FXS-port
• 1 RS232-port
• FXS röstgränssnitt
• 1 SIM-kortplats
• Manuell och automatisk 4G/3G/2G-anslutning

hänvisningVersionLänk
1.3 (aktuell version)Download PDF (engelska)

Teknisk manual (Eng / Ita)
Uppdaterad den 12 Gennaio 2023