Lichtgordijnen

Waarschuwingen voor veiligheid en gebruik

Voordat u onze producten installeert, raden we u aan het gedeelte over veiligheids- en gebruiksvoorzorgen op de onderstaande link te raadplegen

De besturingseenheid moet op de bovenkant van de cabine worden bevestigd. De TX- en RX-detectors moeten verbonden worden met de centrale via de twee signaalkabels die - zonder onderscheid - aangesloten kunnen worden op beide connectors van de centrale. De kabels moeten goed en stevig worden vastgemaakt met de daarvoor bestemde clips. Aangezien hun levensduur afhangt van hun precieze bevestiging, moet worden gecontroleerd of ze goed doorschuiven. Redundante kabels kunnen in lussen worden verpakt. Controleer of ze uit de buurt van andere kabels worden gehouden om mogelijke elektromagnetische storingen te voorkomen.

EL-lichtschermen kunnen dynamisch of statisch in de liftkooideuren worden gemonteerd.

Statische installatie: Zowel TX- als RX-detectors moeten stevig worden geïnstalleerd, zodat ze niet gaan schommelen als de cabine omhoog of omlaag gaat. Zorg er tijdens de installatie voor dat de TX- en RX-detectors zoveel mogelijk parallel zijn en in elkaar zijn uitgelijnd, waarbij een significante uitlijnfout is toegestaan. Zorg er ook voor dat geen enkel uitstekend voorwerp of schommelend element de stralen hindert, zelfs niet tijdelijk. Als je de afscherming in het zonlicht installeert (panoramische planten), is het beter om de RX te bevestigen aan de kant die minder wordt blootgesteld aan de zon.

Dynamische installatie: Eerst en vooral moet gecontroleerd worden of de deuren van de cabine goed glijden en moeten ze zo afgesteld worden dat ze continu glijden zonder schokken of stoten. De RX- en TX-detectors moeten perfect worden bevestigd aan beide zijden van de cabinedeur met behulp van onze bevestigingskit. Hoogst toegestane uitlijnfout: +/- 20 mm verticaal, +/- 3 mm horizontaal. Het is aan te raden om de RX- en TX-detectors zo ver mogelijk naar achteren te monteren ten opzichte van de rand van de deuren. Het verdient de voorkeur om de RX te bevestigen aan de kant die het minst wordt blootgesteld aan de zon.

De kabels moeten goed en stevig worden bevestigd met de clips die bij de slagboom zijn geleverd. De signaalkabels zijn ontworpen om een groot aantal deurbewegingen te ondersteunen, op voorwaarde dat de montage correct gebeurt. Daarom raden we u aan de kabels in beweging te zetten en ervoor te zorgen dat ze goed doorschuiven, zoals aangegeven in het illustrerende diagram.

De fabrikant wijst alle verantwoordelijkheid af en geeft geen garantie voor schade aan de kabels die - naar zijn uiteindelijke mening - te wijten is aan een verkeerde bedrading.

LED-diagnose: Controleer na de installatie de Led's op het RX-lichtscherm zoals aangegeven:
- Groene LED (voeding) : AAN
- Rode LED (obstructie) : Normaal UIT (ingeschakeld in geval van obstructie van de stralen)

Dagelijks onderhoud:
- Houd het oppervlak van het externe lichtscherm schoon, houd vooral de lichtfilterplaat schoon en vermijd het aanbrengen van stickers die de ontvangst van het infrarood licht kunnen beïnvloeden.
- Controleer de bedrading van de kabels, de status van de kabelklemmen, de voedingskabels en de signaalkabels.
- Was de detectors niet met waterstralen en/of oplosmiddelen. Gebruik een zachte en vochtige doek om de lichtfilterplaat schoon te houden.

Installatie

Afmetingen en bevestigingssystemen

Afstanden boorcentrum

Kabelbevestigingsmodus

Voeding 12/24V - 220V

Groene relais-led:

AAN: Normale werking - UIT: Obstructie of fout

Gegevensblad

Voedingsspanning220A ac (EL194E-01)
11÷35V dc ; 10÷30V ac (EL194E-02)
Aantal balken194
Bereik0 ÷ 3,5 mt.
BeschermingsgraadIP44
Stroomverbruik≤ 4 W
Bedrijfstemperatuur-20° C ÷ +65°C
UitgangCom / N.O. / N.C. Relaiscontact
Uitgangscontact30V GELIJKSTROOM 2A
125V WISSELSTROOM 1A
Optische straalInfrarood 900 nm
Goedkeuringen2004/108/EG, 2006/95/EG
Afmetingen10X24X2000 mm
Afmetingen besturingseenheid152X68X40 mm OF 179X68X40 mm
Kabellengte4 mt.
Reactietijd< 90 ms
Lichte immuniteit100000 LUX
Verplaatsing bij 0mmVerticaal: ±20mm; horizontaal: ±3mm
InstallatieStatisch of dynamisch
ZelftestmodusPeriodieke zelftest.
Als de stroom uitvalt of de zelftest niet goed werkt, gaat de zelftestuitgang
COM-ST en NC-ST open.

ReferentieVersieLink
1.1 (huidige versie)Download PDF
(Engels)
Bijgewerkt op 12 oktober 2021