1. Home
  2. Elektronische apparaten
  3. LLEC7 lastweegapparaat

LLEC7 lastweegapparaat

(v 1.2)

Waarschuwingen voor veiligheid en gebruik

Voordat u onze producten installeert, raden we u aan het gedeelte over veiligheids- en gebruiksvoorzorgen op de onderstaande link te raadplegen

Belangrijkste kenmerken

• 3 relais drempels + analoge uitgang.
  • Automatische compensatie van de dynamische belasting van de liftkooi tijdens het rijden (ingang voor het vergrendelen van de belasting).
  • Hij kan tot 8 individuele sensoren beheren.
  • Instelbare compensatie van het kabelgewicht van de as.
  • Weergave van het gewicht en de uitgangsspanning van elke afzonderlijke sensor.
  • IPX3-bescherming door de externe afdekking.
  • Apparaatbeheer via Fusion-app in lokale verbinding.

H1 - Bevestiging met schroeven
H2 - DIN rail bevestiging

Systeemonderdelen

LLEC7 elektronische besturingseenheid + externe sensoren

A) - Externe afdekking waterbestendig (IPX2)
B) - Elektronische besturingseenheid LLEC7

C) - Externe sensorset voor liftkooibodem (6 mt kabel)

Optionele onderdelen

code [AUT.KIT08] - Magnetische sensoren (NC)

code [EWS.AL212] - voedingseenheid 220V

Beheer via Fusion APP

Met de DMG Fusion App, die via Bluetooth verbonden is met de LLEC7, kun je alle procedures uitvoeren die op het apparaat aanwezig zijn.

Het is niet nodig om in te loggen.

De interface van de mobiele app is een exacte kopie van het toetsenbord en lcd-scherm van de LLEC7 en stelt de installateur in staat om alle handelingen uit te voeren zonder direct contact met het apparaat.

Installatie, koppeling en gebruik

Download en installeer de Fusion-app met behulp van de QR-code aan de zijkant.

Ingedrukt houden (5 sec.)Je kunt het apparaat lokaal bereiken zonder in te loggen (Selecteer "Lokale verbinding").Selecteer het type apparaat dat je wilt beheren (LLEC7).

A) Toetsenbord programmeren

B) LCD-scherm

C) Status en drempelwaarden / status van de ingangen voor compensatie (UP.C, DW.C) en gewichtsblok (BL.W)

D) Ook weergegeven (boven en onder aan het scherm):
- De waarden die zijn ingevoerd tijdens het kalibreren, zoals hefbelasting, aantal en type sensoren, touwverhouding van het systeem.
- De HW- en SW-versie van het apparaat.

Bluetooth verbreekt automatisch de verbinding na 25 minuten inactiviteit.

Installatie

Bevestiging elektronische besturingseenheid LLEC7

- Bevestiging met schroeven -

- DIN rail bevestiging -

Installatie van sensoren voor onderkant auto

Installatie van touwsensor

A) - Tabel maximale belasting (massastructuur + hefvermogen)
In het geval van een hefsysteem 2:1 (sensor op vast uiteinde + poelie) wordt de maximale belasting verdubbeld.

Installatie van de sensor voor het autoframe

Bedradingsinstructies

Algemene beschrijving van de connectors

• A - Voedingsingang
    1 - Aarde
    2 - GND
    3 - +12/24 Vdc
  • B - Drempel 1 (standaard 50% van de nominale belasting van de lift)
    1 - COM
    2 - NO
  • C - Drempel 2 (standaard 100% van de nominale belasting van de lift)
    1 - COM
    2 - NO
  • D - Drempel 3 (standaard 115% van de nominale belasting van de lift)
    1 - COM
    2 - NO
  • E - Ingang compensatie reiskabel / Ingang blokgewicht
    1 - GND
    2 - UP_COMP
    3 - DW_COMP
    4 - BLOC_W
  • F - Analoge uitgang
    1 - REF
    2 - OUT
    3 - GND
  • G - CAN-ingang (NIET gebruikt)
    1 - CAN_L
    2 - CAN_SHLD
    3 - CAN_H
  • H / I / L / M - Sensoringang 1 / 2 / 3 / 4
    N/ O / P / Q - Sensoringang 5 / 6 / 7 / 8
    1 - V+ (Opwekking +)
    2 - S+ (Signaal +)
    3 - S- (Signaal -)
    4 - V- (Opwekking -)

Ingang voeding

Aansluiting van drempels

• B) - Drempel 1 (standaard 50% van de nominale belasting van de lift)
    1 - COM
    2 - NO
  • C) - Drempel 2 (standaard 100% van de nominale belasting van de lift)
    1 - COM
    2 - NO
  • D) - Drempel 3 (standaard 115% van de nominale belasting van de lift)
    1 - COM
    2 - NO
  • Q) - Regelaar
  • Drempel-LED - De LED brandt als de drempel actief is.

Sensoren aansluiten voor kabelcompensatie bij lopende as

In liften met zwaar kabelgewicht is de compensatie daarvan een belangrijke stap. Belangrijk om te weten:
1) Maximale belasting van de lift.
2) Gewicht van de lopende kabels per meter.
3) Totale lengte van de schacht.

Voordat deze procedure wordt uitgevoerd, moet naast de hoofdaansluitingen ook de externe positiesensor [AUT.KIT08] worden aangesloten.

• E - Ingang voor sleepkabelcompensatie
    1 - GND
    2 - UP_COMP
    3 - DW_COMP
    4 - X (Zie de weegvergrendelingsfunctie)
  • T - Positiesensoren op de bovenkant van de cabine

Aansluiting van de weegvergrendelingsfunctie

• E - Ingang blokgewicht
    1 - GND
    2 - X
    3 - X
    4 - BLOCK_W

De ingang mag niet rechtstreeks worden aangesloten op het veiligheidscircuit.

Aansluiting van de sensoren aan de onderkant van de liftkooi

• H / I / L / M - Sensoringang 1 / 2 / 3 / 4
    N/ O / P / Q - Sensoringang 5 / 6 / 7 / 8 (alleen met optionele uitbreidingskaart)
    1 - V+ (Opwinding +) aangesloten op de rode kabel
    2 - S+ (Signaal +) aangesloten op de groene kabel
    3 - S- (Signaal -) aangesloten op de witte kabel
    4 - V- (Opwinding -) aangesloten op de zwarte kabel

Aansluiting van de touwsensor

Aansluiting van de autoframesensor

Programmeren

Weergave na kalibratie
A) Huidig gewicht gedetecteerd in de liftkooi.

Programmeertoetsen
B1) Blader door de opties op het huidige niveau.
B2) Ga naar het menu en bevestig de selectie.
B3) Verlaat het huidige niveau en ga terug naar het vorige niveau.

Programmeermenukaart

Als de kalibratieprocedure nog niet is uitgevoerd, geeft het hoofdmenuscherm het volgende bericht weer:

Kalibratieprocedure

Bij het opstarten heeft het apparaat mogelijk een opwarmtijd van 5 minuten nodig.

De systeemkalibratie kan worden uitgevoerd volgens 2 verschillende procedures:
- De klassieke procedure met een referentiegewicht in de cabine.
- Zonder referentiegewicht in de cabine. Deze procedure kan alleen worden uitgevoerd met de buffersensoren onder de cabine, omdat deze al vooraf gekalibreerd zijn in de fabriek. Als je dummy-buffersensoren gebruikt, gebruik dan alleen de procedure met referentiegewicht.

• Engels
  • Italiaans

A) Voor sensoren op de bodem van de wagen of sensoren met één touw wordt ook de hoeveelheid gevraagd.
B) Voer de gevoeligheid van elke sensor in (zie het label op de sensor).
C) Voer de nominale belasting van de sensor in.
D) Voer de touwverhouding van het systeem in (indien gevraagd).
E) Om de kalibratie uit te voeren moet de wagen leeg zijn
F) Plaats een gewicht van minstens 30% van de capaciteit in het midden van de wagen; hoe groter het ingevoerde gewicht, hoe groter de kalibratienauwkeurigheid.

Controleer de activering van de overbelastingsdrempel en de overeenstemming tussen het werkelijke gewicht in de auto en het gewicht dat wordt aangegeven op het LLEC7-apparaat (± 5%).

Compensatieprocedure voor meelopende kabels

Voordat je deze procedure uitvoert, moet je het systeem kalibreren en de set magnetische sensoren AUT.KIT08 aansluiten (§ Sensoren voor kabelcompensatie met meelopende as aansluiten).

A) Verplaats de auto naar de onderste verdieping.
B) Verplaats de auto naar de bovenste verdieping.

Drempelwaarden instellen

Voor elke drempel is het mogelijk om de waarde (kg) en het type contact (Normaal Open / Normaal Gesloten) in te stellen.

Standaardwaarden:
Drempel 1: 50% van de nominale belasting van de lift / Normaal Open
Drempel 2: 100% van de nominale belasting van de lift / Normaal Open
Drempel 3: 115% van de nominale belasting van de lift / Normaal Open

Herstart het apparaat zodra de waarden zijn gewijzigd.

De LED brandt als de drempel actief is.

Handmatig instellen van de kabelcompensatiewaarde van de meelopende as

Het is mogelijk om de waarde die wordt gedetecteerd tijdens de compensatieprocedure voor de lopende kabel handmatig te wijzigen.

Weergave van het gewicht en de spanning van elke afzonderlijke sensor

Handig voor:
- De gewichtsverdeling in de cabine controleren
- Controleren of er touwen met verschillende spanningen op het systeem zitten
- Controleren welke sensor niet werkt

Het gewicht (kg) en de spanning in millivolt (mV) van elke afzonderlijke sensor weergeven.

.

Gegevensblad

Elektronische besturingseenheid LLEC7
Spanning12/24V DC
Maximale absorptie200 mA
Relaisuitgang 1/2/31A, 30V DC (weerstandsbelasting)
Ingang voor ladingvergrendelingDroog contact
Bedrijfstemperatuur-10°c ~ +50°c
Sensor voor onderkant auto
Bereik800 kg
Ingangsimpedantie1030 ± 10 Ω
Uitgangsimpedantie1000 ± 2 Ω
Isolatie Impedantie≥ 5000M Ω
Veilige overbelasting150% V.O.
Ultieme overbelasting200% V.O.
Temperatuur effect± 0,02% F.S/10°C
Bedrijfstemperatuur-30°c ~ +70°c
BeschermingsklasseIP67 / IP68
Lengte kabel5 mt

Problemen oplossen

ProbleemOplossing
Het apparaat meldt een fout aan het einde van de kalibratieprocedure.Controleer de juiste aansluiting van de sensoren.
Het apparaat meldt een fout aan het einde van de compensatieprocedure.Controleer de juiste aansluiting van de magnetische sensoren.
Het gedetecteerde gewicht in de auto lijkt niet te kloppen.Controleer alle sensoren en bekijk het gewicht en de uitgangsspanning. (zie het menu "Ruwe gegevens").

Gebruikstips

• Bij nieuwe installaties is het aan te raden om de kalibratieprocedure na enige tijd te herhalen, aangezien de afname van de wrijving van de lift de correcte werking van het LLEC7-apparaat kan verstoren.
  • Het is aan te raden om nooit de lengte van de sensorkabels te veranderen, omdat dit de in de fabriek ingestelde gevoeligheid kan beïnvloeden.
  • Controleer voordat u de kalibratieprocedure uitvoert of de auto geen wrijving heeft met de geleiders.
  • Als de bodemsensoren van dummyauto's worden gebruikt, is de nauwkeurigheid van de weging niet gegarandeerd.

ReferentieVersieLink
1.2 (huidige versie)Download PDF
(Engels)
Bijgewerkt op 26 Luglio 2024