SmartKEY PLUS

(v 1.2)

Waarschuwingen voor veiligheid en gebruik

Voordat u onze producten installeert, raden we u aan het gedeelte over veiligheids- en gebruiksvoorzorgen op de onderstaande link te raadplegen

Beschrijving

De SmartKEY Plus is een oproepbeheer- en besturingsapparaat voor liften.
Extra functies en kenmerken ten opzichte van de standaard SmartKEY:

• Mogelijkheid tot configuratie en sleutelbeheer via Smartphone (iOS, Android) en Web (Fusion Dashboard); Daarom is de back-upsleutel die bij de basisversie wordt gebruikt, niet vereist.
  • De besturingseenheid kan tot 4 m verwijderd zijn van de sleutellezer.
  • Mogelijkheid om uitbreidingen tot 32 in-/uitgangen aan te sluiten voor directe activering van oproepen of voor het inschakelen van oproepknoppen.

Identificatie van onderdelen

De Smartkey Plus bestaat uit:
A) – Elektronische sleutel - Met het SmartKEY PLUS-systeem kunt u maximaal 500 elektronische sleutels onthouden en er 2 soorten machtigingen aan koppelen:
MASTER-sleutel (rood): maximaal 5 sleutels die over het algemeen aan de beheerder van het condominium worden verstrekt.
USER-toets (groen): geleverd aan liftgebruikers.
Elke elektronische sleutel ondersteunt maximaal 32 bijbehorende uitgangen.

B) – Elektronische sleutellezer – Het is uitgerust met een zoemer voor akoestische feedback van contact met de elektronische sleutel. Zie montage-instructies hieronder.
C) – Elektronische regeleenheid – Alle informatie (identificatie en functionaliteit) met betrekking tot de bijbehorende elektronische sleutels wordt hier opgeslagen.
Het heeft een WiFi-interface voor lokale connectiviteit met smartphone;
Het wordt gebruikt voor het programmeren, configureren en beheren van elektronische sleutels en bijbehorende parameters. Het kan tot 4 verdiepingen beheren.

D) – Uitbreidingsmodule – Voor het toevoegen van 4 extra verdiepingen naast de verdiepingen die door de besturingseenheid worden beheerd; Er kunnen maximaal 7 uitbreidingsmodules worden aangesloten voor een totaal van 32 verdiepingen (4 + 28).

Montage-instructies van de sleutellezer (B)

Werkingsprincipe

Het SmartKEY PLUS-systeem kan worden geprogrammeerd om in twee verschillende modi te werken:

1) – "Astabiele" modus (standaard).
Deze modus biedt twee soorten bediening, afhankelijk van de verbinding van de elektronische regeleenheid (C) met de belknoppen.

• 1a) – Knop inschakelen – Wanneer de elektronische sleutel van de gebruiker (A) op het leesapparaat (B) wordt geplaatst, blijft het contact gedurende 5 seconden gesloten; Gedurende deze tijd is het mogelijk om op de belknop te drukken.
  • 1b) – Directe oproep – Wanneer de elektronische sleutel van de gebruiker (A) op het leesapparaat (B) wordt geplaatst, wordt het contact gesloten en begint de oproep naar de geprogrammeerde verdieping.

2) – Modus "Man aanwezig".
Het contact blijft gesloten zolang de elektronische sleutel van de gebruiker (A) op het leesapparaat (B) rust.

Voor elk van de hierboven beschreven bedrijfsmodi is het belangrijk om eerst de elektronische regeleenheid en de belknoppen aan te sluiten zoals weergegeven in de schema's in het hoofdstuk "Bedradingsinstructies".

Gebruikers van het SmartKEY PLUS-systeem

Installer
Hij is in staat om de centrale fysiek te bedienen en de eerste elektronische hoofdsleutels te activeren die aan de beheerder worden verstrekt.
Hij heeft toegang tot de Fusion APP om de bewerkingen van synchronisatie, back-up, herstel of klonen van de sleuteldatabase uit te voeren en heeft toegang tot het "Fusion Dashboard" om de bewerkingen van het wijzigen van de sleutelgegevens en het verwijderen van sleutels uit te voeren.

Condominium beheerder
Hij heeft toegang tot de Fusion APP om de bewerkingen van synchronisatie, back-up, herstel of klonen van de sleuteldatabase uit te voeren en de activeringen te bekijken.
Hij heeft toegang tot het "Fusion Dashboard" om de bewerkingen van het wijzigen van de sleutelgegevens en het verwijderen van sleutels uit te voeren en de activeringen te bekijken.

Eindgebruikers van de lift
Ze hebben de elektronische gebruikerssleutels die ze van de beheerder hebben gekregen en hebben geen toegang tot de Fusion APP.

Bedradingsinstructies

Aansluiting van de sleutellezer op de besturingseenheid.

Deze verbinding is gemeenschappelijk voor alle bedrijfsmodi.

A) – JST-kabel van 1 m lang om de sleutellezer aan te sluiten op de besturingseenheid (optionele kabellengte 4 m).
B) – IDC-kabel om de besturingseenheid met de uitbreidingskaart te verbinden (sluit in totaal maximaal 7 uitbreidingen aan).

C1) - Ga verder met de uitbreidingsmoduleketen
C2) - Sluit de uitbreidingsmoduleketen

Aansluiting van de elektronische regeleenheid met de belknoppen

Astabiele modus – Enkelvoudige gesprekken mogelijk maken met verschillende elektronische toetsen voor elke verdieping
Astabiele modus – Inschakelen van alle oproepen met een enkele elektronische sleutel
Astabiele modus – Slechts één verdieping inschakelen (beveiligd)
Astabiele modus – Directe oproep die begint zodra de elektronische toets het leesapparaat raakt
In deze modus zijn er geen belknoppen nodig, omdat het gesprek rechtstreeks vanaf de elektronische sleutelcontacten wordt gedaan.

Let in deze modus op het aantal uitgangen dat aan een elektronische sleutel is gekoppeld; Het kan niet groter zijn dan 1, anders zal de sleutel meer oproepen doen naar het bedieningspaneel van de lift.
Man present-modus – Het gesprek blijft actief zolang de elektronische sleutel op het leesapparaat blijft
In deze modus zijn er geen belknoppen nodig, omdat het gesprek rechtstreeks vanaf de elektronische sleutelcontacten wordt gedaan.

Elektronische sleutels wissen en onthouden

Wissen van alle elektronische sleutels die op de besturingseenheid zijn opgeslagen.

Het is raadzaam om het geheugen van de elektronische regeleenheid te resetten voordat u een nieuwe set "Master"- en "User"-toetsen opslaat.
Om de resetprocedure te activeren, houdt u de PRG-knop 3 seconden ingedrukt, zoals weergegeven in de onderstaande video; Het kan nodig zijn om een paar seconden te wachten voordat u de laatste akoestische feedback ontvangt dat alle elektronische toetsen zijn geannuleerd.

Opslaan van de elektronische MASTER-sleutel

De laatste fase voor de installateur is de programmering van de elektronische sleutel MASTER die aan de beheerder van de mede-eigendom moet worden geleverd.
Er kunnen maximaal 5 elektronische sleutel MASTER's worden opgeslagen.

Het succesvol onthouden van elke afzonderlijke elektronische toets wordt bevestigd door een akoestische feedback (3 pieptonen). Als de akoestische feedback slechts één lange pieptoon is, betekent dit dat de elektronische sleutel al in het geheugen is opgeslagen.

Opslaan van de elektronische sleutel van de USER

Met de elektronische sleutel MASTERs die door de installateur worden geleverd, kan de beheerder van het condominium nu alle gebruikerssleutels zelfstandig beheren.
Het totale aantal elektronische sleutels (MASTER en USER) dat op elke elektronische besturingseenheid kan worden opgeslagen, bedraagt 500 eenheden.

Het is raadzaam om alle elektronische sleutels (MASTER en USER) op één enkele besturingseenheid te onthouden en vervolgens de kloonfunctie te gebruiken die aanwezig is op de FUSION-app van DMG.
Functionaliteit die we hieronder beschreven zullen zien (gedeelte over programmering en beheer van SmartKEY's).

Het succesvol onthouden van elke afzonderlijke elektronische toets wordt bevestigd door een akoestische feedback (3 pieptonen). Als de akoestische feedback slechts één lange pieptoon is, betekent dit dat de elektronische toets al in het geheugen is opgeslagen.

Programmering en beheer van elektronische sleutels

De functionaliteiten van het SmartKEY PLUS-systeem worden beheerd door het gebruik van twee tools:

Fusion Dashboard is de referentietool voor het beheren van de database van alle elektronische sleutels en het verwijderen ervan uit het geheugen van de besturingseenheid.
De sleutelbeheerder (meestal de beheerder van het condominium) moet in eerste instantie een account aanmaken op het "Fusion Dashboard" via de volgende link:
https://fusiondashboard.azurewebsites.net/
Vervolgens moet hij alle in het gebouw aanwezige regeleenheden registreren; Zie voor meer informatie de sectie "Hoe de elektronische sleuteldatabank te beheren via het "Fusion Dashboard".

De FUSION-app is de tool voor het synchroniseren van gegevens tussen het "Fusion Dashboard" en de elektronische regeleenheid; de interactie met de besturingseenheid vindt lokaal plaats via een wifi-verbinding. De toegangsgegevens tot het WiFi-netwerk worden aangegeven op het meegeleverde label (standaard SSID en wachtwoord).
Met de FUSION-app is het mogelijk om de parameters van de elektronische sleutels te wijzigen, een back-up te maken en te herstellen en de volledige inhoud van de ene besturingseenheid naar de andere te klonen.
Voor het gebruik van de FUSION-app is een account bij "Fusion Dashboard" (zie hierboven) vereist dat betrekking heeft op het leveranciersbedrijf.
De FUSION-app is beschikbaar voor iOS en Android.

In het geval van IOS-besturingssystemen kan het nodig zijn om de optie "Lokaal netwerk" te activeren in de telefooninstellingen met betrekking tot de Fusion-app.

Synchronisatie

Terwijl de smartphone is verbonden met internet, start u de FUSION-app en logt u in.
Door dit te doen, wordt de FUSION-app automatisch bijgewerkt met de gegevens die eerder op het "Fusion Dashboard" zijn ingevoerd.

Maak verbinding met het WiFi-netwerk van de elektronische regeleenheid (en voer de meegeleverde psw in) en klik op de knop "SmartKEY PLUS". Eenmaal aangesloten, knipperen de LED's op de elektronische sleutellezer afwisselend (rood / groen).

Klik op de knop "Synchroniseren" om de inhoud van het interne geheugen van de besturingseenheid met de toetsen en relatieve parameters te lezen; alle wijzigingen die in behandeling zijn en die door "Fusion Dashboard" worden gegenereerd, worden ook overgedragen.

Hernoem de uitgangen/verdiepingen

De labels tonen de standaardnaam van de uitvoer.
C.1 – C.4 zijn de 4 uitgangen van de elektronische regeleenheid.
EXP1.1 – EXP1.4 zijn de 4 uitgangen van expansie 1, of de expansie die zich het dichtst bij de elektronische regeleenheid bevindt in volgorde van aansluiting.
In de tekstvelden kunnen aangepaste labels worden ingevoegd die de plannen op een meer vertrouwde manier identificeren.
Er zijn maximaal 4 tekens toegestaan.
Klik aan het einde van de invoeging op "Opslaan".

De parameters van de toetsen wijzigen

Elke elektronische sleutel heeft een unieke identificatiecode.

1) – Selecteer de elektronische sleutel die moet worden gewijzigd om toegang te krijgen tot de configuratieparameters (zie beschrijving onder afbeelding)

2) – Verlaat het bewerkingsscherm door op de knop "BACK" te drukken. De gewijzigde elektronische sleutel wordt oranje omcirkeld.

3) – Let op: De wijziging is nog niet overgebracht naar het geheugen van de besturingseenheid. Om het over te zetten, klikt u op de knop "Synchroniseren".

• A) – Eenduidige identificatiecode van de elektronische sleutel (niet bewerkbaar).
  • B) – Voert het profiel uit dat is gekoppeld aan de elektronische sleutel. Het is de set uitgangen die de elektronische sleutel activeert wanneer deze op de inserter wordt geplaatst. (Zie Profielen beheren)
  • C) – Dit veld kan de gebruiker helpen tijdens de beginfase van het opslaan van sleutels. Het is een vrij veld waarin een notitie kan worden ingevoerd om de sleutels later te helpen identificeren. Deze informatie wordt gesynchroniseerd met het "Fusion Dashboard" en is ook zichtbaar in het WEB dashboard.
  • D) – Selecteer alleen als de elektronische sleutel een MASTER-sleutel is.
  • E) – De elektronische sleutel kan tijdelijk worden uitgeschakeld voor het gebruik van de lift.
  • F) – Alleen selecteren als de elektronische sleutel in een stabiele modus werkt (zie het eerste hoofdstuk "Werkingsprincipe").
  • G) – Selecteer of u een akoestische feedback wilt bij het inbrengen van de elektronische sleutel.
  • H) – De voor- en achternaam van de gebruiker die aan de elektronische sleutel is gekoppeld, kan niet worden gewijzigd vanuit de FUSION-app. Deze parameter kan alleen worden toegevoegd en gewijzigd via het "Fusion Dashboard".
  • I) – Het is het aantal oproepen dat door de sleutel wordt gedaan. Het is een alleen-lezen parameter.
  • L) – De toets "Attentie" verandert de weergave van de elektronische toetsen en gaat van ALL naar ONLY die met 0 (nul) bijbehorende uitgangen.

Profielen beheren

Een Profiel bestaat uit:
– Een naam die door de gebruiker is toegewezen.
– Een door de gebruiker gekozen reeks uitgangen, tot een maximum van 32.
– Een associatie met een of meer sleutels.

Hetzelfde profiel kan aan meerdere sleutels worden gekoppeld.
Een sleutel kan slechts aan één profiel worden gekoppeld.

Klik in het zijmenu op "Profielen" en vervolgens op "Profiel toevoegen".
Voer in het scherm dat wordt geopend een profielnaam in en selecteer de uitgangen die dit profiel moet hebben. Klik vervolgens op "Opslaan".

Het nieuwe profiel verschijnt in de profielenlijst.

Veeg naar links om profielkoppelingen met elektronische sleutels te wijzigen.

De toetsen die al zijn gekoppeld, worden bovenaan weergegeven. Hieronder die te associëren. Bewerk de lijst met sleutels die aan dit profiel zijn gekoppeld en klik ten slotte op Opslaan.
Het zal daarom nodig zijn om te synchroniseren met de elektronische regeleenheid.

Veeg naar rechts om het profiel te bewerken of te verwijderen.

Wanneer een profiel wordt gewijzigd, wordt de wijziging toegepast op alle sleutels die dat profiel gebruiken.
Het zal daarom nodig zijn om te synchroniseren met de elektronische regeleenheid.

Wanneer een profiel wordt verwijderd, hebben de sleutels die eraan zijn gekoppeld de lay-out van de gekoppelde uitvoer niet gewijzigd. Ze hebben echter het label "AANGEPAST" op hun profielnaam.

Binnen de pagina van een elektronische sleutel is het mogelijk om een reeds opgeslagen profiel te koppelen of handmatig de uitgangen te wijzigen die kunnen worden geactiveerd onder een niet-opgeslagen AANGEPAST profiel.

Door op "Profiel gebruiken" te klikken, kunt u een van de bestaande profielen kiezen.

Zowel in het geval van een niet-opgeslagen CUSTOM-profiel als een geregistreerd profiel, klikt u op Opslaan aan het einde van de bewerking.
U krijgt een melding dat een synchronisatie met de besturingseenheid vereist is.

Back-up-, herstel- en kloonfunctie

Het is op elk moment mogelijk om Backup het geheugen van de nieuw gesynchroniseerde besturingseenheid met de configuraties van de elektronische toetsen. Klik hiervoor op de knop "Back-up (A)" knop, wordt de lijst met eerder gegenereerde back-ups weergegeven, met wat nuttige informatie (serienummer en gegevens).

Met de functie "Restore (B)" is het mogelijk om de huidige set van de toetsen van de besturingseenheid te overschrijven met een eerder gemaakte back-up van dezelfde besturingseenheid (hetzelfde serienummer).

Met de functie "Clone (C)" is het in plaats daarvan mogelijk om de huidige set toetsen van de besturingseenheid te overschrijven met een andere opgeslagen back-up. Dit kan handig zijn als u meer besturingseenheden (met verschillende serienummers) op dezelfde manier wilt configureren.

In beide gevallen (Restore & Clone) zijn de bewerkingen onomkeerbaar. De actuele inhoud van het geheugen van de besturingseenheid wordt volledig overschreven.

Zodra de besturingseenheden zijn geconfigureerd zoals hierboven, is het belangrijk om alles ook naar het "Fusion Dashboard" te synchroniseren. Dit is mogelijk door opnieuw in te loggen op de FUSION-app, met uw eigen gebruikersaccount.

Hoe de elektronische sleuteldatabase te beheren via het Fusion Dashboard.

Na registratie op het "Fusion Dashboard" zoals hierboven vermeld (https://fusiondashboard.azurewebsites.net/), log in om toegang te krijgen tot de volgende schermen.

1) – Selecteer "Bedrijven".

2) – Selecteer in de lijst met bedrijven degene die verantwoordelijk is voor het beheer van de apparaten.

3) – Selecteer het gebouw met de te beheren apparaten geïnstalleerd. In dit scherm is het ook mogelijk om nieuwe gebouwen in te voegen, te verwijderen of hun naam en locatie te wijzigen.

Zodra de sleuteldatabase is bijgewerkt op het "Fusion Dashboard", is het belangrijk om alles te synchroniseren met de besturingseenheid. Dit is mogelijk door eerst met uw eigen gebruikersaccount in te loggen op de FUSION-app en vervolgens de besturingseenheid te synchroniseren zoals hierboven beschreven in het gedeelte "Synchronisatie".

4) – Hier kunt u een nieuw apparaat registreren door in volgorde toe te wijzen: Type, Naam, Beschrijving en het serienummer dat door D.M.G. is verstrekt.

5) – Hier kunt u de apparaten beheren die in het gebouw zijn geïnstalleerd, in dit geval het SmartKEY PLUS-systeem. Naast het verwijderen van de elektronische regeleenheid en het wijzigen van de gegevens, is het mogelijk om zowel de operators die aan het apparaat zijn toegewezen als de database met de sleutels die in de besturingseenheid zijn geregistreerd, te beheren.

6) – Hier is het mogelijk om aan het gekozen apparaat toe te wijzen, de operator kan het beheren. Er kunnen twee toegangsniveaus tot het apparaat worden gekoppeld aan de operator: Administrator of Installer.

7) – Voor elke elektronische sleutel is het mogelijk om de naam van de eindgebruiker in te voeren en, als men is geregistreerd in de modus "Beheerder", is het ook mogelijk om het totale aantal oproepen van elk condominium te zien.

Gegevensblad

Stroomvoorziening12/24V gelijkstroom
IN sectieElektronische regeleenheid:
12/24V wisselstroom/gelijkstroom
Uitbreidingsmodule:
12/24V wisselstroom/gelijkstroom
OUT sectieElektronische regeleenheid:
24V 50mA max
Uitbreidingsmodule:
24V 50mA max

Certificaten

EU-conformiteitsverklaring

(Engels)
Software-interface1.1 (huidige versie)Download PDF
(Engels)

Bijgewerkt op 12 april 2024