1. Home
  2. Elektroniska enheter
  3. Nytt modem Telemaco II 4G

Nytt modem Telemaco II 4G

(v 1.4)

Om du vill kontrollera och ladda ned alla versioner av den här guiden går du till följande länk.

Den senaste generationen Telemaco LTE-modem är en enhet som tillåter tillgång till Internet där det finns 3G / 4G-täckning med SIM från någon kommersiell telefonleverantör (kräver inte M2M SIM); Det kräver ingen ADSL-linje eller andra bredbandsnätanslutningar. Den simulerar också en analog telefonlinje för att möjliggöra anslutning av PSTN-telefonuppringare (AMIGO eller andra från tredje part). Med den här enheten kan följande DMG-produkter anslutas samtidigt till nätverket:
– Handkontroll Pitagora 4.0 / handkontroll Playboard V3 / controller Cronos
– Amigo nödtelefon
– Visa Matisse

Försiktighetsåtgärder vid säkerhet och användning

Innan du installerar våra produkter rekommenderar vi att du konsulterar avsnittet om säkerhets- och användningsvarningar på länken nedan

Montering

Det är möjligt att fixa modemchassit inuti styrenheten med hjälp av de svetsade stiften (om de finns). Alternativt kan dubbelsidigt lim användas.
För att fixa modemet utanför styrenheten (3), använd det medföljande satsen (skruvar / väggkontakter i plast).

Installation

Sätta in SIM-kortet

SIM-kort – 10 Gb / månad min. (levereras inte av DMG).
SIM-kortet måste sättas in när modemet är avstängt.
Om modemet redan är anslutet (och påslaget) inuti styrenheten måste det stängas av genom att trycka på återställningsknappen.

Ansluta antennerna

A) – Wi-Fi-antenn.
B) – Antenn med 3m kabel. Placera de två antennerna utanför styrenheten i ett gynnsamt läge för större signalmottagning. En valfri förlängningskabel finns (5 m).

Antennkablarna får inte vara längre än 15 m.

Ledningar

Modem Telemaco II + styrenhet Pitagora 4.0 - (Kit. ETSMOD4G)
1) – Strömkabel med 1A säkring (4m).
2) – Telefonledningskabel (4m).

Telemaco II + Pitagora 4.0 + Amigo nödtelefon

3) – Om DMG Amigo nödtelefon också finns, anslut den enligt anvisningarna i snabbstartsguide av den registeransvarige
Modem Telemaco II + handkontroll Playboard V3 – (Kit. QP3. MOD4G)

1) – Strömkabel med 1A säkring (4m).
2) – Telefonledningskabel (4m).

Telemaco II + Playboard V3 + Amigo nödtelefon

3) – Om DMG Amigo nödtelefon också finns, anslut den enligt anvisningarna i snabbstartsguide av den registeransvarige
Modem Telemaco II + controller CRONOS (eller MUSA elektronisk kontrollkort) - (Kit. QP3. MOD4G)

1) – Strömkabel med 1A säkring (4m).
2) – Telefonledningskabel (4m).

Telemaco II + Cronos/Musa + Amigo nödtelefon

3) – Om DMG Amigo nödtelefon också finns, anslut den enligt anvisningarna i snabbstartsguide av den registeransvarige
Modem Telemaco II + nödtelefon
Anslutning till AMIGO nödtelefon av DMG
Modem Telemaco II + Matisse display

A) – Maskinrum
B) – Reskabel i lyftaxeln
C) – Top of cabin
D) – Matisse positionsindikator i hissbilen

Diagnostik

Enheten är utrustad med ett reservbatteri som bör bytas ut vart fjärde år av kvalificerad personal; se bifogad teknisk handbok.

LEDDESTATUSBESKRIVNING
PWR (PWR)Led påStrömförsörjning ansluten
Wi-FiLed påAktivt trådlöst gränssnitt
2G / 3G / 4GLed påNätverksläge (2G / 3G / 4G) aktivt
FLed påDet insatta SIM-kortet är anslutet till nätverket
FXS (VALUTA)Led påFXS-port aktiv (rösttelefonlinje)
AKTLed påAktivitet på Ethernet-porten (datahämtning/uppladdning)

Konfiguration

Används med styrenhet Pitagora 4.0, Pb v3, Cronos

Innan du fortsätter med modemkonfigurationen är det viktigt att få ett DMG FUSION-konto i förväg.
Fortsätt annars med att skapa kontot på följande länk.
https://fusiondashboard.azurewebsites.net/NewRegister

Vänta minst 2 minuter efter att modemet har slås på innan du kan interagera med PlayPad-menyn.

Uppgifterna (SSID och lösenord) för åtkomst till det medföljande Telemaco-modemet är redan inställda i fabriken (endast Pitagora 4.0) och anges både på etiketten på modemlådan och i den dokumentation som medföljer styrenheten.
I alla andra fall måste denna inställning göras manuellt enligt instruktionerna nedan.

För att starta från menyns startskärm kan det vara nödvändigt att trycka (eller hålla ned) ESC flera gånger.

När du är ansluten ställer du in följande parametrar.

A) - Om PIN-koden är aktiv på SIM-kortet måste du ange den (endast första gången) även via playpad-enheten. För att avaktivera begäran om PIN-kod är det istället nödvändigt att tillfälligt flytta SIM-kortet till en annan enhet (smartphone, surfplatta osv.) och fortsätta med avaktiveringen.
B) - APN-serveradress (Access Point Network). Denna parameter identifierar din mobiloperatör. APN måste begäras från SIM-kortleverantören eller sökas på nätet.
C) - APN-autentiseringsläget (standard = NO) är en indikation på telefonoperatören. Ange vid behov typ av autentisering (CHAP / PAP) och därefter även användarnamn och lösenord.

Används tillsammans med andra enheter (t.ex. Matisse-display)

Anslut en dator till Telemaco 4G-modemet via den medföljande Ethernet-kabeln eller via WiFI-nätverket (leta efter "Telemaco_xxxx" hotspot). Vid en WiFi-anslutning anger du SSID- och PSK-uppgifter som anges på etiketten på Telemaco 4G-boxen.

Öppna en webbläsarsida på följande adress med hjälp av datorn: http://192.168.1.1

Ange användarnamnet "root" och lösenordet "DTLMCII4G" för att komma åt modemkonfigurationssidan.

Öppna menyn NETWORK_LTE och ange de 2 uppgifter som anges nedan.

Betydelsen av dessa två parametrar förklaras först i avsnittet "Används med styrenhet Pitagora 4.0".

Telemacos 4G-modem är nu konfigurerat och redo att användas som en trådlös router för internetåtkomst. För ytterligare valfria konfigurationer se §3 i bruksanvisningen.

Datablad

Strömförsörjning9-32 Vdc - 1,5A
Mobilnätstyp (Wireless Wan via mobilt 4G/3G/2G-nät)4G/LTE-FDD, band 1/3/7/8/20/28A max Effekt 23 dBm
4G/LTE-TDD, band 38/40 max Effekt 23 dBm
DC-HSDPA/HSUPA/WCDMA-band 1/8 max Effekt 24dBm
GSM 900 med driftsfrekvens 880-915, 925-960 MHz, max effekt 33 dBm
GSM 1800 med driftsfrekvens 1710-1785, 1805-1880 MHz, max Effekt 33 dBm
Hastigheter: 4G/LTE Download 150 Mbps / Ladda upp 50Mbps
DC-HSDPA/HSUPA/WCDMA Download 42Mbps / Ladda upp 5.76Mbps
GSM EDGE/GPRS Download 296Kbps / Ladda upp 236.8Kbps
• 1 LAN RJ45-portar, 10/100 Mbps, Auto MDI-X
• 2 FXS-portar för röstgränssnitt
• 1 RS232-port
• 2 SIM-kortplatser
• Manuell och automatisk 4G/3G/2G-anslutning

Telemaco II 4G-modemet är för närvarande endast certifierat för det geografiska området EU. Drift i andra geografiska områden är inte utesluten men kan inte garanteras.

hänvisningVersionLänk
1.3Download PDF
- Jag är inte så bra på det här.

Konfigurationsläge 1.4 (aktuell version) Download PDF
- Jag är inte så bra på det här.

Teknisk manual (Eng / Ita)
Uppdaterad den 3 april 2024