1. Home
  2. Elektriske systemer
  3. Pitagora 4.0
  4. Pitagora 4.0 – Multipleksløsninger

Pitagora 4.0 – Multipleksløsninger

Pitagora 4.0-kontrollpanelet kan håndtere multiplekssystemer opp til 6 heiser.
Løsningen krever bruk av et Q40.MULX elektronisk kort montert på DIN-skinnen til hvert kontrollpanel i multiplekssystemet. Hvert Q40.MULX multiplekskort er utstyrt med to kontakter (PREV / NEXT) og en ethernetkabel for tilkobling til multiplekskortene til forrige og neste kontrollpanel.

Hver kontroller Pitagora 4.0 må kobles med en spesifikk kabel (A) til nærmeste BDU.
Det anbefales også å koble BDU-ene i samme etasje ved hjelp av en 5-polet JST-kabel (B); På denne måten vil knappen og pipetonen fortsette å fungere ved å ringe en av de andre heisene som fortsatt er i drift, i tilfelle av strømbrudd på en av kontrollerene.

Nedenfor er noen spesifikke eksempler på duplekskonfigurasjoner.

Duplex heis
Eksempel 1

Gulv i MultiplexKontroller A-gulvController B etasjer
777
666
555
444
333
222
111
000

Kontroller AKontroller B
Antall etasjer88
...
Multipleks konfigurasjon
Løft nummer1.X2.X
Gulv i Multiplex88
OFFSET00

MERK: Vennligst se eksempel 5 og 6 for konfigurasjon av knappeledningene angitt med X
Tosidig «Hundeben»-heis
Eksempel 2

Gulv i MultiplexKontroller A-gulvController B etasjer
775
664
553
442
331
220
11
00

Kontroller AKontroller B
Antall etasjer86
...
Multipleks konfigurasjon
Løft nummer1.X2.X
Gulv i Multiplex88
OFFSET02

MERK: Vennligst se eksempel 5 og 6 for konfigurasjon av knappeledningene angitt med X

– Eksempel 3 –

Gulv i MultiplexKontroller A-gulvController B etasjer
77
66
55
444
333
222
111
000

Kontroller AKontroller B
Antall etasjer85
...
Multipleks konfigurasjon
Løft nummer1.X2.X
Gulv i Multiplex88
OFFSET00

MERK: Vennligst se eksempel 5 og 6 for konfigurasjon av knappeledningene angitt med X

Eksempel 4

Gulv i MultiplexKontroller A-gulvController B etasjer
75
64
553
442
331
220
11
00

Kontroller AKontroller B
Antall etasjer66
...
Multipleks konfigurasjon
Løft nummer1.X2.X
Gulv i Multiplex88
OFFSET02

MERK: Vennligst se eksempel 5 og 6 for konfigurasjon av knappeledningene angitt med X
Delt knappeledning
Eksempel 5

Kontroller ATrykke knapperKontroller B
77
66
55
44
33
22
11
00

Kontroller AKontroller B
Antall etasjer88
...
Multipleks konfigurasjon
Løft nummer1.02.0
Gulv i Multiplex88
OFFSET00

MERK: hver knapp må kobles til alle kontrollere
Uavhengig knappeledning
Eksempel 6

Kontroller ATrykke knapperTrykke knapperKontroller B
77
66
55
44
33
22
11
00

Kontroller AKontroller B
Antall etasjer86
...
Multipleks konfigurasjon
Løft nummer1.02.1
Gulv i Multiplex88
OFFSET00

MERK: hver knapp er kun koblet til sin kontroller og må IKKE kobles parallelt
Multipleks anrop
Eksempel 7

Kontroller A-gulvController B etasjer
77
66
55
44
33
22
11
00

Hvis denne funksjonen er aktivert, er to typer anrop mulig:
a) standard trykkanrop (anropet er tilordnet nærmeste heis);
b) lang trykkanrop (mer enn 3 sekunders trykk); denne samtalen er tilordnet heisen med lavere "Lift Number" (MASTER); bruk denne funksjonen hvis du har to heisvogner av ulik størrelse (dvs. en for funksjonshemmede passasjerer og en standard) og anropet må gå til den større heisvognen.

Eksempel 8

Kontroller A-gulvController B etasjer
5
4
53
42
31
20
1
0

Hvis denne funksjonen er aktivert, er to typer anrop mulig:
a) standard trykkanrop (anropet er tilordnet nærmeste heis);
b) lang trykkanrop (mer enn 3 sekunders trykk); denne samtalen er tilordnet heisen som kan nå den høyeste etasjen (OPP-anrop) eller den laveste (DOWN-anropet). Eksemplet viser at et langt trykkoppkall alltid tilordnes kontroller A, mens et langt trykkoppkall alltid vil bli tilordnet kontroller B.

Oppdatert 16. februar 2024