1. Home
  2. Elektriske systemer
  3. Pitagora 4,0
  4. Pitagora 4.0 - Multiplex-løsninger

Pitagora 4.0 - Multiplex-løsninger

Pitagora 4.0-kontrolpanelet kan styre multiplexsystemer med op til 6 elevatorer.
Løsningen kræver brug af et elektronisk Q40.MULX-kort, der er monteret på DIN-skinnen på hvert kontrolpanel i multiplexsystemet. Hvert Q40.MULX-multiplexkort er udstyret med to stik (PREV / NEXT) og et Ethernet-kabel til tilslutning til multiplexkortet på det foregående og næste kontrolpanel.

Hver Pitagora 4.0-controller skal forbindes med et særligt kabel (A) til den nærmeste BDU.
Det anbefales også at forbinde BDU'erne på samme etage ved hjælp af et 5-polet JST-kabel (B); på denne måde vil knappen og bip-anordningen i tilfælde af strømafbrydelse af en af styringsenhederne fortsat fungere ved at kalde en af de andre elevatorer, der stadig er i drift.

Nedenfor er der nogle specifikke eksempler på duplexkonfigurationer.

Duplex elevator
Eksempel 1

Gulve i MultiplexController A gulveController B gulve
777
666
555
444
333
222
111
000

Controller AController B
Antal etager88
...
Multiplex-konfiguration
Løft nummer1.X2.X
Gulve i Multiplex88
FORSKYDNING00

BEMÆRK: Se eksempel 5 og 6 for konfiguration af de knapledninger, der er angivet med X
Duplex "Dog Leg"-elevator
Eksempel 2

Gulve i MultiplexController A gulveController B gulve
775
664
553
442
331
220
11
00

Controller AController B
Antal etager86
...
Multiplex-konfiguration
Løft nummer1.X2.X
Gulve i Multiplex88
FORSKYDNING02

BEMÆRK: Se eksempel 5 og 6 for konfiguration af de knapledninger, der er angivet med X

– Eksempel 3 –

Gulve i MultiplexController A gulveController B gulve
77
66
55
444
333
222
111
000

Controller AController B
Antal etager85
...
Multiplex-konfiguration
Løft nummer1.X2.X
Gulve i Multiplex88
FORSKYDNING00

BEMÆRK: Se eksempel 5 og 6 for konfiguration af de knapledninger, der er angivet med X

- Eksempel 4 -

Gulve i MultiplexController A gulveController B gulve
75
64
553
442
331
220
11
00

Controller AController B
Antal etager66
...
Multiplex-konfiguration
Løft nummer1.X2.X
Gulve i Multiplex88
FORSKYDNING02

BEMÆRK: Se eksempel 5 og 6 for konfiguration af de knapledninger, der er angivet med X
Ledninger til fælles knapper
- Eksempel 5 -

Controller ATrykknapperController B
77
66
55
44
33
22
11
00

Controller AController B
Antal etager88
...
Multiplex-konfiguration
Løft nummer1.02.0
Gulve i Multiplex88
FORSKYDNING00

BEMÆRK : Hver knap skal være tilsluttet alle controllere
Uafhængig knap ledningsføring
Eksempel 6

Controller ATrykknapperTrykknapperController B
77
66
55
44
33
22
11
00

Controller AController B
Antal etager86
...
Multiplex-konfiguration
Løft nummer1.02.1
Gulve i Multiplex88
FORSKYDNING00

BEMÆRK : Hver knap er kun tilsluttet controlleren og må IKKE tilsluttes parallelt
Multiplex-opkald
Eksempel 7

Controller A gulveController B gulve
77
66
55
44
33
22
11
00

Hvis denne funktion er aktiveret, er der mulighed for to typer opkald:
a) standardtrykopkald (opkaldet tildeles den nærmeste elevator)
b) langt trykopkald (mere end 3 sekunders tryk) dette opkald er tildelt elevatoren med lavere "Lift Number" (MASTER); brug denne funktion, hvis du har to elevatorbiler i forskellige størrelser (dvs. en til handicappede passagerer og en standard), og opkaldet skal gå til den større elevatorbil.

Eksempel 8

Controller A gulveController B gulve
5
4
53
42
31
20
1
0

Hvis denne funktion er aktiveret, er der mulighed for to typer opkald:
a) standardtrykopkald (opkaldet tildeles den nærmeste elevator)
b) langt trykopkald (mere end 3 sekunders tryk) dette opkald er tildelt elevatoren, som kan nå den højeste etage (UP opkald) eller den laveste (DOWN opkald). Eksemplet viser et langt trykopkald, der altid tildeles controller A, mens et langt tryk UP-opkald altid vil blive tildelt controller B.

Opdateret den 16. februar 2024