Matisse aanraakscherm

Ga naar de volgende link om alle versies van deze gids te bekijken en te downloaden .

Bijgewerkt naar EN81-28:2018 regelgeving.

Waarschuwingen voor veiligheid en gebruik

Voordat u onze producten installeert, raden we u aan het gedeelte over veiligheids- en gebruiksvoorzorgen op de onderstaande link te raadplegen.

Raak het bedieningspaneel niet aan met natte handen of andere natte lichaamsdelen.
Installeer het bedieningspaneel niet in een vochtige omgeving en/of in direct zonlicht.
In de volgende gevallen kan het bedieningspaneel onbedoeld worden geactiveerd:
- Tijdens de reinigingsfase.
- Als het bedieningspaneel niet volledig droog is.

De beschermfolie moet worden verwijderd voordat u het bedieningspaneel inschakelt.

Opmerking: het Matisse 18,5″ scherm wordt niet meer geproduceerd.

Lay-out

A) - Aanraaktoetsen.

B) - Matisse-weergave. Zie de instructies op de betreffende pagina.

Montage

Met tapeinden op frontplaat 1,5/2 mm

TFTAFMETINGEN: (X x Y x H)CUT-OUT (V x W - R)STUDS SxT
TFT 15,6″244 x 430,5 x 46192,6×343,6 mm - R0,1413×100
TFT 21,5″324,5 x 564,5 x 49266,6×475,6 mm - R0,1547×140

Bedradingsinstructies

Zorg ervoor dat het drukknoppaneel geaard is.

A) - Knoppen voor schermaanpassing.

B) - Stroomvoorziening van 220V is vereist aan de bovenkant van de liftcabine.

Matisse TOUCH 15,6″ (oproepen)

A) - Knoppen voor schermaanpassing.

B) - Drukknoppen (COM)

C) - Lampje met drukknoppen (COM)

D) - Lampje met drukknoppen (1 - 8)

E) - Drukknoppen (1 - 8)

F) - Lampje met drukknoppen (9 - 16)

G) - Drukknoppen (9 - 16)

Matisse TOUCH 21,5″ (oproepen)

A) - Knoppen voor schermaanpassing.

B) - Drukknoppen (COM)

C) - Lampje met drukknoppen (COM)

D) - Lampje met drukknoppen (1 - 8)

E) - Drukknoppen (1 - 8)

F) - Lampje met drukknoppen (9 - 16)

G) - Drukknoppen (9 - 16)

H) - Lampje met drukknoppen (17 - 24)

I ) - Drukknoppen (17 - 24)

Koppelen met MosaicONE-software

Ga voor de procedure voor het koppelen van een Matisse/DSD-apparaat met de MOSAICONE-cloudsoftware naar de onderstaande link
Procedure voor het koppelen van Matisse/DSD met MOSAICONE

Gegevensblad

AfmetingenTFT 15,6″ : 244×430,5 mm (H 46 mm)
TFT 21,5″ : 324,5×564,5 mm (H 49 mm)
SchermTFT 15,6″ : 193,6×334,2 / 1920×1080 pixel / 65.000 kleuren
TFT 21,5″ : 268,1×476,6 / 1920×1080 pixel / 65.000 kleuren
Voeding (positie-ingang)12V DC ±10%
AbsorptieTFT 15,6″ : 1000 mA
TFT 21,5″ : 1500 mA
Bedrijfstemperatuur 0°C ÷ +50°C (15,6″ / 21,5″)
-20°C ÷ +70°C (18,5″)

Problemen oplossen

Foutbeschrijving Alle visuele & mediasystemen van Matisse
Installatiefouten Het display licht niet opControleer op de aanwezigheid van 24VdC-spanning.
Controleer of het type spanning overeenkomt met de vereiste spanning (gelijkspanning, geen wisselspanning, niet gelijkgericht).
Controleer de polariteit van de voedingsaansluitingen.
Zelfs als het display uit lijkt te zijn, controleer dan of de rode FAIL-led op de achterkant niet brandt. Als dit wel het geval is, is het probleem van een andere aard. Neem contact op met DMG.
Controleer of de karakteristieken van het systeem kunnen voldoen aan de stroomverbruiksvereisten van de apparaten, zoals aanbevolen en voor een correcte werking kan het nodig zijn om extra voedingen te gebruiken (verkrijgbaar bij DMG).
Display Knippert of start continu opnieuwControleer of het type en de spanningswaarde voldoen aan de vereisten. Als het probleem aanhoudt, kan het worden toegeschreven aan een defect in de HW.
Constante rode LEDApparaat in FAIL. Geeft een ernstige systeemFOUT aan, inherent aan een hardwaredefect of een ander onoplosbaar defect. Neem contact op met DMG.
Knipperende rode LEDApparaat in FAIL. Geeft een algemene systeemFOUT aan, in dit geval kan er een probleem zijn geweest met de grafische of fw-programmering van het apparaat, een update via USB kan voldoende zijn. Voorbeeld: het scherm toont "NO GRAPHIC FOUND" in combinatie met de knipperende rode LED (zie foutmeldingen).
Het display geeft geen getallen en/of pijlen weerControleer of het type en de spanningswaarde overeenkomen met de vereisten voor de ingangen en of je het type common correct hebt ingesteld.
Foutmeldingen Hoge displaytemperatuur
Apparaat staat op stand-by.
Wacht tot de temperatuur is gedaald.
Het systeem start automatisch.
Dit is een "waarschuwingsbericht". Het apparaat heeft een temperatuurstijging gedetecteerd. Het systeem schakelt automatisch alle functies uit (behalve die voor de liften) zodat je terug kunt keren naar de toegestane waarden. Als dit defect langer aanhoudt, wordt het apparaat geblokkeerd (zie volgende punt).
Storing in display gedetecteerd
Neem contact op met de technische ondersteuning
Dit is een ernstige foutmelding. Deze zorgt ervoor dat het systeem blokkeert en kan op 2 manieren voorkomen:
1 - het waarschuwingsbericht van het vorige punt komt 10 keer voor (de oorzaken zijn die welke in dit punt zijn gemeld)
2 - de temperatuurstijging is extreem snel. Hierdoor interpreteert het systeem het defect als een montageprobleem en labelt het in ieder geval als "potentieel schadelijk". in dit geval is het niet mogelijk om op afstand in te grijpen.
Verkeerde herkenning CodeerinterfaceVoor displays die coderingsinterfaces (slots) gebruiken, worden de gegevens van de ingevoegde interface bij het opstarten op het scherm weergegeven. Als er een inconsistentie optreedt, moet het defect worden toegeschreven aan de HW.
Het scherm wordt ingeschakeld maar start niet op of bevriest tijdens het opstartenDit defect manifesteert zich met het ontbrekende scherm van de pinguïns van het "Linux" besturingssysteem of met de onderbreking van het schrijven van DMG (dat zich gedraagt als een laadbalk); als een van deze omstandigheden zich voordoet, neem dan contact op met DMG.
Het scherm wordt zwart na het functioneren, maar herstart correct na een geforceerde herstart. Alleen voor Matisse 15,6", 18,5", 21,5".Dit defect is ALLEEN ontdekt op LVDS-schermen en dus op alle Matisse BIGs (DSD -Touch en NIET). Neem contact op met DMG.
Het display toont de aanduiding "E" gevolgd door een cijfer XIn dit geval is het een algemene foutmelding als gevolg van een onjuiste instelling van het display. Neem contact op met DMG
Geen verbinding Het scherm maakt geen verbinding met het internet.BELANGRIJKSTE OORZAKEN:
1 - als een SIM met 4G router (Telemaco II of Teltonika) wordt gebruikt, controleer dan de signaalkwaliteit.
2 - als een SIM met een 4G router wordt gebruikt (Telemaco II of Teltonika), controleer dan de beschikbaarheid van verkeer.
3 - als een SIM met een 4G router wordt gebruikt (Telemaco II of Teltonika), controleer dan of er een DATA-abonnement actief is.
4 - Zorg ervoor dat de ETHERNET-verbinding rechtstreeks is of met speciale apparaten (HUB, Extender, enz.).
5 - Vermijd splitsingen en verlengingen direct op de ETHERNET-kabel.
6 - Controleer of er een firewall aanwezig is.

NUTTIGE CONTROLES OM UIT TE VOEREN
1 - Controleer of de groene LED op de achterkant (ETHERNET-poort) knippert wanneer de netwerkkabel is aangesloten.
2 - Controleer alleen bij de Matisse R5 of de LED's op de ETHERNET-connector branden (constant geel en knipperend groen).
3 - Controleer bij een DHCP-verbinding in de menu's of het apparaat automatisch een IP aanneemt.
4 - Alleen bij de Matisse R5, maak direct vanuit het apparaatmenu verbinding met de DIDO-webpagina.
Defecten weergeven Het display toont verticale lijnenAls de lijnen vast en zwart zijn, neem dan contact op met DMG.
Het display toont horizontale lijnen
Het display is witNeem contact op met DMG.
Het scherm heeft omgekeerde kleuren of een "negatief" effectNeem contact op met DMG.

Download

U kunt de Engelse P

ReferentieVersieLink
1.1 (huidige versie) Download PDF
(Engels)
Bijgewerkt op 24 Gennaio 2023