1. Home
  2. Elektriske systemer
  3. Tau magnetisk koder

Tau magnetisk koder

For å sjekke og laste ned alle versjoner av denne veiledningen, gå til følgende lenke.

Den nye DMG magnetiske koderen bruker en sensor for å oppdage rotasjonen og posisjonen til en magnet plassert på koderens remskiveaksel. Pulsene som genereres mottas og behandles av heisens kontrollpanel som beregner bilens posisjon, retning og hastighet.

Forsiktighetsregler for sikkerhet og bruk

Før du installerer produktene våre, anbefaler vi at du konsulterer avsnittet om sikkerhet og bruksforskrifter på lenken nedenfor.

Installasjon

Råd og advarsler

Remskiven som bygger inn Encoderen må installeres i toppen av akselen eller i gropen, nær maskinrommet.

Systemkomponenter

A) - Dette er enkoderskiven som inneholder det elektroniske kortet. Den kan ha 2 oppløsninger:
- 1,25 mm (100 PPR) for den rødmerkede enkoderen: Brukes med Pitagora 4.0-kontrolleren fra og med fastvareversjon 3.0.2.
- 2,5 mm (64 PPR) for den blå merkede enkoderen: For bruk med V3 / Musa / Pitagora 4.0-kontrollere opp til firmware Y-versjon
C) - Fjærstrammeren kan også monteres på toppen av kabinen etter behov.

Montering

Montering avhenger av type heisvogn.

Type 1)

C) – Fjærstrammeren kan også monteres på toppen av kabinen etter behov.

Fjern holderen først etter at installasjonen er fullført.

Ved utskifting på gamle systemer er det nødvendig å løsne det gamle tauet og stramme det på nytt etter montering av den nye enkoderen.

Type 2)

C) – Fjærstrammeren kan også monteres på toppen av kabinen etter behov.

Fjern holderen først etter at installasjonen er fullført.

Ved utskifting på gamle systemer er det nødvendig å løsne det gamle tauet og stramme det på nytt etter montering av den nye enkoderen.

Ledninger

Tilkobling med Pitagora 4.0 system på nye installasjoner

A) – Enkoder med 1,25 mm oppløsning

Tilkobling med CRONOS-system på nye installasjoner

A) – Enkoder med 2,50 mm oppløsning

Tilkobling med PLAYBOARD V3 system på nye installasjoner

A) – Enkoder med 2,50 mm oppløsning

Tilkobling på eksisterende installasjoner

Du kan erstatte den eksisterende tau-enkoderen med den nye magnetiske enkoderen (2,50 mm oppløsning). Behold den eksisterende kabelen (A) og koble den til den nye enkoderen ved hjelp av en adapterkabel (B).

Kontroller etter at du har byttet ut enkoderen:

• Riktig rotasjonsretning i inspeksjonsmodus (oppbevegelse, økning i mm, nedbevegelse, reduksjon i mm). Endre om nødvendig rotasjonsretningen fra kontrolleren ved å følge disse instruksjonene:
    1. Sett panelet i Midlertidige operasjoner (Konfigurasjonsmeny -> Midlertidige operasjoner -> Ja);
    2. Endre rotasjonen i menyen Systemposisjonering -> Posisjoneringssystem -> Enkoder med/mot urviseren;
    3. Fjern Midlertidige operasjoner (Konfigurasjonsmeny -> Midlertidige operasjoner -> Nei).
  • Kontroller at bilen er riktig innrettet i alle etasjer. Juster om nødvendig stoppnøyaktigheten fra styreenheten i menyen Systemposisjonering -> Etasjeposisjon.

Diagnostikk LED

STRØM: Hvis LED-en er på, er koderen slått på.
A/B: Status for koderutganger. Med heisvognen stasjonær er det ingen endring i statusen til disse lysdiodene (de kan være både PÅ og AV); med heisvognen i bevegelse vil begge lysdiodene være PÅ .

Download

ReferanseVersjonLink
1.0 (gjeldende versjon)Download PDF
(Engelsk)
Monteringsoppgradering for gammelt system og tilkobling til eksisterende installasjoner1.1 (nåværende versjon)Download PDF
(Engelsk)

Oppdatert 24. august 2023