1. Home
  2. Visuella system och mediesystem
  3. Autonomt positioneringssystem

Autonomt positioneringssystem

(v 2.1)

Om du vill kontrollera och ladda ned alla versioner av den här guiden går du till följande länk.

Det autonoma positioneringssystemet för DMG-skärmarna i Raffaello-, Giotto- och Matisse-serien gör det möjligt att visa lyftpositionen och riktningen oberoende av styrenheten. Gränssnittet använder sensorsignalerna installerade på toppen av hissbilen.
Om tillgängligt är det möjligt att använda samma positionssensorer som används av styrenheten.
Om DU INTE är tillgänglig måste du installera:
a) – 1 magnetisk sensor (Normalt öppen) på kabinen + 1 magnet på varje våning för räkningsposition.
b) – 1 magnetisk sensor (normalt öppen/stängd) på kabinen + 1 magnet på bottenvåningen för RESET.

I detta gränssnitt finns en CAN BUS seriell linje för att styra positionsindikatorerna på golvet.
För alla andra funktioner (Röstsyntes, gong, indikatorer etc.) se användarhandboken för displayen.

Försiktighetsåtgärder vid säkerhet och användning

Innan du installerar våra produkter rekommenderar vi att du konsulterar avsnittet om säkerhets- och användningsvarningar på länken nedan.

Instruktioner för kabeldragning

Det autonoma räknesystemet med displayer kräver två sensorer, en för räkning och en för återställning. Nedan finns en tabell med antalet och typen av magneter som ska användas.

Hisshastighet:< 2 m/sen 15 cm magnet per stopp + 1 magnet för återställning.
Hisshastighet:≥ 2 m/sen 30 cm magnet per stopp + 1 magnet för återställning.
För magneten för återställning använd den som medföljer DAPSKITBS-satsen

Anslutning till signal för enkeldörrszon

Hissbilens position ändras varje gång sensorn passerar framför magneterna.
Om det finns tillgängligt kan den dörrzonssensor som redan finns i installationen användas.

Anslutning med dubbel dörrzonssignal

Hissbilens position ändras när sensorerna passerar framför magneterna när de aktiveras samtidigt.
Gäller endast för magnetiska sensorer som redan är installerade på systemet.

RESET-kretsanslutning

Gränssnittet behöver en RESET för den första återställningen och för eventuell återställning på grund av en systemavstängning.

RESET med magnetisk sensor (NO eller NC)

Om det finns tillgängligt kan återställningssensorn som redan finns i installationen användas.
Återställningen sker varje gång hissbilen når huvud/ lägsta våningen.

RESET med knapplampa på bottenvåningen (endast fullständiga kollektiva styrenheter)

Återställningen sker varje gång huvud-/lägsta golvsamtalet serveras när knapplampan slocknat.

a) – Lamputgång från styrenhet

b) – Knapplampa på bottenvåningen

Gränssnittsanslutning med positionsindikatorer på golvet

a) – Placeringsindikatorer för golv (endast CAN-gränssnitt)

För system med lång axel rekommenderas användning av en skärmad kabel.

Aktivera CAN-linjens avslutning på golvets sista positionsindikator.

Inställningar

Återställningsinställning

1) – Normalt öppen kontakt (se "Ledningar > återställs med magnetisk sensor")

2) – Normalt stängd kontakt (se "Wirings > Reset med magnetisk sensor")

3) – Knappen På bottenvåningen (se "Ledningar > Återställning med knapplampa på bottenvåningen")

Typinställning för dörrzon

1) – Enkel ingång (se "Ledningar > anslutning med signal för enkeldörrzon")

2) – Dubbel ingång (se "Ledningar > Anslutning med dubbel dörrzonssignal")

Inställning av tröskelvärde för pilhastighet

Det är möjligt att ändra pilens rörelsehastighet för att undvika falska vyer.

Datablad

Strömförsörjning12/24V dc
Antal hanterbara stopp-9 / 99
Maximal systemhastighetUpp till 2 m/s med 15cm magnet för golvräkning
Från 2 m/s till 4 m/s med 30cm magnet för golvräkning
Strömförsörjningsposition/återställningsingång12/24V dc Opto-isolerad
Seriell linje för landning pos. indikatorerKAN BUSSA 10 kbps DMG-protokoll
Drifttemperatur-10°C ÷ +50°C

Tillbehör

torsk.: DAPSKITBS
1 Magnetisk sensorsats
torsk.: DAPSKIT08
8 magneter för räkningssats (15cm)
torsk.: QTC. CAL3
4 Magneter för räkningssats (30cm)
torsk.: EWS. AL224_100
24V Strömförsörjning

Download

hänvisningVersionLänk
1.9Download PDF
- Jag är inte så bra på det här.
Återställ med magnetisk sensor (revision)2.0 Download PDF
- Jag är inte så bra på det här.
Max systemhastighet (revision)2.1 (aktuell version)Download PDF
- Jag är inte så bra på det här.
Uppdaterad den 30 november 2023