SmartKEY PLUS

(v 1.2)

Før du installerer vores produkter, anbefaler vi, at du konsulterer afsnittet om sikkerheds- og brugsadvarsler på nedenstående link

Beskrivelse

SmartKEY Plus er en opkaldsstyrings- og kontrolenhed til elevatorer.
Yderligere funktioner og funktioner i forhold til den grundlæggende SmartKEY:

• Mulighed for konfiguration og nøglehåndtering via smartphone (iOS, Android) og web (Fusion Dashboard); derfor er det ikke nødvendigt med en backup-nøgle, som bruges i basisversionen.
  • Styreenheden kan være op til 4 m væk fra nøglelæserenheden.
  • Mulighed for at forbinde udvidelser op til 32 indgange / udgange til direkte aktivering af opkald eller til aktivering af opkaldsknapper.

Identifikation af dele

Smartkey Plus består af:
A) – Elektronisk nøgleSmartKEY PLUS-systemet giver dig mulighed for at huske maksimalt 500 elektroniske nøgler og tilknytte 2 typer tilladelser til dem:
MASTER-nøgle (rød): maksimalt 5 nøgler, som normalt gives til administratoren af ejerlejlighederne.
USER-nøgle (grøn): leveres til elevatorbrugere.
Hver elektronisk nøgle understøtter op til 32 tilknyttede udgange.

B) – Elektronisk nøglelæserenhed – Den er udstyret med en summer til akustisk feedback af kontakt med den elektroniske nøgle. Se monteringsinstruktioner nedenfor.
C) – Elektronisk styreenhed - Alle oplysninger (identifikation og funktionalitet) vedrørende de elektroniske nøgler, der er tilknyttet den, er gemt her.
Den har et WiFi-interface til lokal tilslutning til en smartphone;
Den anvendes til programmering, konfiguration og forvaltning af elektroniske nøgler og de dertil knyttede parametre. Den kan styre op til 4 etager.

D) –  Udvidelse modul - For at tilføje 4 flere etager ud over dem, der forvaltes af kontrolenheden; der kan maksimalt tilsluttes 7 udvidelsesmoduler i i alt 32 etager (4 + 28).

Monteringsinstruktioner på nøglelæserenheden (B)

Princippet om drift

SmartKEY PLUS-systemet kan programmeres til at fungere i to forskellige tilstande:

1) - "Astable"-tilstand (standard).
Denne tilstand giver to typer betjening afhængigt af den elektroniske kontrolenheds (C) forbindelse med opkaldsknapperne.

• 1a) - Knap aktivering - Når den elektroniske brugernøgle (A) placeres på læseenheden (B), forbliver kontakten lukket i 5 sekunder; i dette tidsrum er det muligt at trykke på opkaldsknappen.
  • 1b) - Direkte opkald - Når den elektroniske brugernøgle (A) placeres på læseenheden (B), lukkes kontakten, og opkaldet til den programmerede etage starter.

2) - "Mand til stede"-tilstand.
Kontakten forbliver lukket, så længe den elektroniske brugernøgle (A) ligger på læseenheden (B).

For hver af de driftstilstande, der er beskrevet ovenfor, er det vigtigt først at tilslutte den elektroniske styreenhed og opkaldsknapperne som vist i diagrammerne i afsnittet "Ledninger instruktioner".

Brugere af SmartKEY PLUS-systemet

Installatør
Han er i stand til fysisk at betjene centralenheden og aktivere de første elektroniske hovednøgler, der skal udleveres til administratoren.
Han kan få adgang til Fusion APP'en for at udføre synkronisering, backup, gendannelse eller kloning af nøgledatabasen og kan få adgang til "Fusion Dashboard" for at ændre nøgledata og slette nøgler.

Ejerlejlighedsadministrator
Han kan få adgang til Fusion APP for at udføre synkronisering, sikkerhedskopiering, gendannelse eller kloning af nøgledatabasen og se aktiveringer.
Han kan få adgang til "Fusion Dashboard" for at ændre nøgledata og slette nøgler og se aktiveringer.

Slutbrugere af liften
De har de elektroniske brugernøgler, som administratoren har fået udleveret, og de har ingen adgang til Fusion APP.

Instruktioner til ledninger

Tilslutning af nøglelæserenheden til styreenheden.

Denne forbindelse er fælles for alle driftstilstande.

A) – JST-kabel 1m lang for at forbinde nøglelæserenheden med styreenheden (valgfri kabellængde 4m).
B) – IDC-kabel til tilslutning af styreenheden med ekspansionskortet (tilslut højst 7 samlede udvidelser).

C1) - Fortsæt kæden af udvidelsesmoduler
C2) - Lukker udvidelsesmodulets kæde

Tilslutning af den elektroniske kontrolenhed til opkaldsknapperne

Astable mode - Aktivering af enkelte opkald med forskellige elektroniske nøgler til hver etage
Astable mode – Aktivering af alle opkald med en enkelt elektronisk nøgle
Astable mode - Muliggør kun én etage (beskyttet)
Astable mode - Direkte opkald starter, så snart den elektroniske nøgle rører læseren enhed
I denne tilstand er der ikke brug for opkaldsknapper, da opkaldet udføres direkte fra de elektroniske nøglekontakter.

I denne tilstand skal du være opmærksom på antallet af udgange, der er tilknyttet en elektronisk nøgle; det må ikke være større end 1, da nøglen ellers vil foretage flere opkald til elevatorkontrolpanelet.
Mand nuværende tilstand - Opkaldet forbliver aktiv, så længe den elektroniske nøgle forbliver på læseren enhed
I denne tilstand er der ikke brug for opkaldsknapper, da opkaldet udføres direkte fra de elektroniske nøglekontakter.

Sletning og udenadslære af elektroniske nøgler

Sletning af alle de elektroniske nøgler, der er gemt på kontrolenheden.

Det er tilrådeligt at nulstille hukommelsen på den elektroniske kontrolenhed, før du gemmer et nyt sæt "Master" og "Bruger" nøgler.
Hvis du vil aktivere nulstillingsproceduren, skal du trykke på PRG-knappen og holde den nede i 3 sekunder som vist i videoen nedenfor. det kan være nødvendigt at vente et par sekunder, før du modtager den endelige akustiske feedback om, at alle de elektroniske taster er blevet annulleret.

Udenadslære af den elektroniske MASTER-nøgle

Den sidste fase for installationsprogrammet er programmeringen af den elektroniske nøgle MASTER, der skal leveres til ejerlejlighed administrator.
Op til maksimalt 5 elektroniske masterer kan opbevares.

Den vellykkede huskelse af hver enkelt elektronisk nøgle bekræftes af en akustisk feedback (3 bip). Hvis den akustiske feedback kun er ét langt bip, betyder det, at den elektroniske nøgle allerede er blevet husket.

Udenadslære af den elektroniske brugernøgle

Med de elektroniske nøgleMASTERER fra installationsprogrammet kan ejerlejlighedsadministratoren nu administrere alle brugernøgler uafhængigt.
Det samlede antal elektroniske nøgler (MASTER og USER), der kan lagres på hver elektronisk styreenhed, er på 500 enheder.

Det er tilrådeligt at huske alle de elektroniske nøgler (MASTER og USER) på en enkelt kontrolenhed og derefter bruge kloningsfunktionen, der findes på FUSION-appen af DMG.
Funktionalitet, som vi vil se beskrevet nedenfor (SmartKEYs programmering og ledelse sektion).

Den vellykkede huskelse af hver enkelt elektronisk nøgle bekræftes af en akustisk feedback (3 bip). Hvis den akustiske feedback kun er ét langt bip, betyder det, at elektronci-tasten allerede er blevet husket.

Programmering og styring af elektroniske nøgler

Funktionerne i SmartKEY PLUS-systemet administreres ved hjælp af to værktøjer:

Fusion Dashboard er referenceværktøjet til styring af databasen over alle elektroniske nøgler og til sletning af dem fra kontrolenhedens hukommelse.
Nøgleforvalteren (normalt ejerlejlighedsadministratoren) skal først oprette en konto på "Fusion Dashboard" på følgende link:
https://fusiondashboard.azurewebsites.net/
Derefter skal han registrere alle de kontrolenheder, der findes i bygningen; for yderligere oplysninger henvises til afsnittet "Hvordan man administrerer databasen med elektroniske nøgler via "Fusion Dashboard""".

FUSION-appen er værktøjet til synkronisering af data mellem "Fusion Dashboard" og den elektroniske styreenhed; interaktionen med styreenheden foregår lokalt via WiFi-forbindelse. Adgangsdataene til WiFi-netværket er angivet på den medfølgende etiket (standard SSID og adgangskode).
Med FUSION-appen er det muligt at ændre parametrene for de elektroniske nøgler, at oprette og gendanne en sikkerhedskopi og at klone hele indholdet fra en kontrolenhed til en anden.
Brugen af FUSION-appen kræver, at man har en konto med "Fusion Dashboard" (se ovenfor), der er knyttet til leverandørselskabet.
FUSION-appen er tilgængelig til iOS og Android.

I IOS-operativsystemer kan det være nødvendigt at aktivere indstillingen "Lokalt netværk" i telefonindstillingerne i forbindelse med Fusion-appen.

Synkronisering

Start FUSION-appen og log ind, når smartphonen er forbundet til internettet.
Derved opdateres FUSION-appen automatisk med de data, der tidligere er indtastet på "Fusion Dashboard".

Opret forbindelse til det elektroniske kontrolenhed WiFi-netværk (og indtast psw forudsat) og klik på knappen "SmartKEY PLUS". Når de er tilsluttet, blinker LED'erne på den elektroniske nøglelæser enhed skiftevis (rød / grøn).

Klik på knappen "Synchronize" for at læse indholdet af kontrolenhedens interne hukommelse med nøglerne og de relative parametre; alle ventende ændringer, der genereres af "Fusion Dashboard", vil også blive overført.

Omdøbe output/floors

Etiketterne viser standardnavnet for output.
C.1 - C.4 er de 4 udgange i den elektroniske styreenhed.
EXP1.1 - EXP1.4 er de 4 udgange i udvidelse 1 eller den udvidelse, der ligger tættest på den elektroniske styreenhed i forbindelsesrækkefølge.
I tekstfelterne kan der indsættes brugerdefinerede etiketter, som identificerer planerne på en mere velkendt måde.
Der er maksimalt tilladt 4 tegn.
Ved afslutningen af indsættelsen klikkes på "Save" (Gem).

Ændre parametrene for tasterne

Hver elektronisk nøgle har en entydig identifikationskode.

1) – Vælg den elektroniske nøgle, der skal ændres for at få adgang til dens konfigurationsparametre (se beskrivelsen nedenfor billede)

2) – Afslut redigeringsskærmen ved at trykke på knappen "TILBAGE". Den ændrede elektroniske nøgle vil blive cirklet i orange.

3) – Opmærksomhed: Ændringen er endnu ikke blevet overført til kontrolenhedens hukommelse. Hvis du vil overføre den, skal du klikke på knappen "Synkroniser".

• A) – Univocal identifikationskode for den elektroniske nøgle (ikke kan tilpasses).
  • B) - Udfører den profil, der er knyttet til den elektroniske nøgle. Det er det sæt af udgange, som den elektroniske nøgle aktiverer, når den lægges ned på indsættermaskinen. (Se Administrer profiler)
  • C) - Dette felt kan hjælpe brugeren i de indledende faser af lagringen af nøgler. Det er et frit felt, hvor der kan indtastes en note for at hjælpe med at identificere nøglerne senere. Disse oplysninger synkroniseres med "Fusion Dashboard" og er også synlige i WEB-dashboardet.
  • D) - Vælg kun, hvis den elektroniske nøgle er en MASTER-nøgle.
  • E) - Den elektroniske nøgle kan midlertidigt deaktiveres for brug af elevatoren.
  • F) - Vælg kun, hvis den elektroniske nøgle fungerer i astable-tilstand (se det indledende afsnit "Funktionsprincip").
  • G) - Vælg, om du vil have en akustisk tilbagekobling, når du indsætter den elektroniske tast.
  • H) - Navnet og efternavnet på den bruger, der er tilknyttet den elektroniske nøgle, kan ikke ændres fra FUSION-appen. Denne parameter kan kun tilføjes og ændres via "Fusion Dashboard".
  • I) - Det er antallet af opkald, der er foretaget af nøglen. Det er en skrivebeskyttet parameter.
  • L) - Trykknappen "Attention" ændrer visningen af de elektroniske taster, idet den går fra ALLE til KUN dem, der har 0 (nul) tilknyttede udgange.

Administrer profiler

En profil består af:
- Et navn, som brugeren har tildelt.
- Et sæt af udgange, som brugeren vælger, op til maksimalt 32.
- En tilknytning til en eller flere taster.

Den samme profil kan være knyttet til flere nøgler.
En nøgle kan kun være tilknyttet én profil.

I sidemenuen klikker du på "Profiler" og derefter på "Tilføj profil".
I det skærmbillede, der åbnes, skal du indtaste et profilnavn og vælge de udgange, som denne profil skal have. Klik derefter på "Save" (Gem).

Den nye profil vises på profillisten.

Stryg til venstre for at ændre profiltilknytninger med elektroniske taster.

De allerede tilknyttede nøgler vises øverst. Nedenunder dem, der skal tilknyttes. Rediger listen over nøgler, der er knyttet til denne profil, og klik til sidst på Gem.
Det vil derfor være nødvendigt at synkronisere med den elektroniske styreenhed.

Stryg til højre for at redigere eller slette profilen.

Når en profil ændres, gælder ændringen for alle nøgler, der bruger den pågældende profil.
Det vil derfor være nødvendigt at synkronisere med den elektroniske styreenhed.

Når en profil slettes, vil de nøgler, der var knyttet til den, ikke have ændret layoutet af de tilknyttede udgange. De vil dog have etiketten "CUSTOM" på deres profilnavn.

På siden for en elektronisk nøgle er det muligt at tilknytte en allerede gemt profil eller manuelt ændre de udgange, der kan aktiveres under en ikke gemt CUSTOM-profil.

Ved at klikke på "Use Profile" (Brug profil) kan du vælge en af de eksisterende profiler.

Klik på Save (Gem) i slutningen af operationen, både når der er tale om en CUSTOM-profil, der ikke er gemt, og en registreret profil.
Du får besked om, at der skal foretages en synkronisering til kontrolenheden.

Funktionen Sikkerhedskopiering, gendannelse og kloning

Det er til enhver tid muligt at Backup den nyligt synkroniserede kontrolenheds hukommelse, der indeholder de elektroniske nøglerkonfigurationer. For at gøre dette skal du klikke på "Backup (A)" knappen, vises en liste over tidligere genererede sikkerhedskopier med nogle nyttige oplysninger (serienummer og data).

Med funktionen "Gendan (B)" er det muligt at overskrive det aktuelle sæt af kontrolenhedsnøglerne med en sikkerhedskopi, der tidligere er lavet af den samme kontrolenhed (samme serienummer).

Med funktionen "Klon (C)" er det i stedet muligt at overskrive det aktuelle sæt af kontrolenhedsnøglerne med enhver anden gemt sikkerhedskopi. Dette kan være nyttigt, hvis du vil konfigurere flere kontrolenheder (med forskellige serienumre) på samme måde.

I begge tilfælde (Gendan &klon) er operationerne uigenkaldelige. Det aktuelle indhold i kontrolenhedens hukommelse overskrives fuldstændigt.

Når kontrolenhederne er blevet konfigureret som ovenfor, er det vigtigt at synkronisere det hele også i retning af "Fusion Dashboard". Dette er muligt ved at logge ind på FUSION-appen igen med din egen brugerkonto.

Hvordan du administrerer den elektroniske nøgledatabase via Fusion Dashboard.

Når du har registreret dig på "Fusion Dashboard" som nævnt ovenfor(https://fusiondashboard.azurewebsites.net/), skal du logge ind for at få adgang til følgende skærmbilleder.

1) – Vælg "Virksomheder".

2) - På listen over virksomheder skal du vælge den, der er ansvarlig for at styre enhederne.

3) – Vælg bygningen med de enheder, der skal administreres installeret. På denne skærm er det også muligt at indsætte nye bygninger, slette dem eller ændre deres navn og placering.

Når nøgledatabasen er blevet opdateret på "Fusion Dashboard", er det vigtigt at synkronisere det hele med kontrolenheden. Dette er muligt ved først at logge ind med din egen brugerkonto i FUSION-appen og derefter synkronisere kontrolenheden som beskrevet ovenfor i afsnittet "Synkronisering".

4) – Her kan du registrere en ny enhed ved at tildele i rækkefølge: Type, Navn, Beskrivelse og serienummeret, der blev leveret af D.M.G.

5) - Her kan du administrere de enheder, der er installeret i bygningen, i dette tilfælde SmartKEY PLUS-systemet. Ud over at slette den elektroniske kontrolenhed og ændre dens data er det muligt at administrere både de operatører, der er tildelt enheden, og databasen over de nøgler, der er registreret i kontrolenheden.

6) - Her er det muligt at tildele til den valgte enhed operatøren vil være i stand til at styre det. Der kan knyttes to adgangsniveauer til enheden til operatøren: Administrator eller Installationsprogram.

7) – For hver elektronisk nøgle er det muligt at indtaste navnet på slutbrugeren, og hvis man er registreret i "Administrator" mode, er det også muligt at se det samlede antal opkald foretaget af hver ejerlejlighed.

Dataark

Strømforsyning12/24V dc
I sektionElektronisk styreenhed:
12/24V ac/dc
Udvidelsesmodul:
12/24V ac/dc
Sektion OUTElektronisk styreenhed:
24V 50mA max
Udvidelsesmodul:
24V 50mA max

Certifikater

EU's overensstemmelseserklæring

(Dansk)
Software-grænseflade1.1 (aktuel version)Download PDF
(Dansk)

Opdateret den 12. april 2024