1. Home
  2. Elektrische systemen
  3. Touw magnetische encoder

Touw magnetische encoder

Ga naar de volgende link om alle versies van deze gids te bekijken en te downloaden .

De nieuwe DMG magnetische encoder gebruikt een sensor om de rotatie en positie te detecteren van een magneet die op de as van de encoderpoelie is geplaatst. De gegenereerde pulsen worden ontvangen en verwerkt door het bedieningspaneel van de lift dat de positie, richting en snelheid van de kooi berekent.

Waarschuwingen voor veiligheid en gebruik

Voordat u onze producten installeert, raden we u aan het gedeelte over veiligheids- en gebruiksvoorzorgen op de onderstaande link te raadplegen.

Installatie

Advies en waarschuwingen

De poelie waarin de encoder is ingebouwd, moet boven op de as of in de put worden geïnstalleerd, dicht bij de machinekamer.

Systeemonderdelen

A) - Dit is de encoderpoelie die de elektronische kaart bevat. Deze kan 2 resoluties hebben:
- 1,25 mm (100 PPR) voor de rood gemarkeerde encoder: Te gebruiken met de Pitagora 4.0 controller vanaf firmwareversie 3.0.2.
- 2,5 mm (64 PPR) voor de blauw gelabelde encoder: Te gebruiken met de V3 / Musa / Pitagora 4.0 regelaars tot Firmware Y versie
C) - De veerspanner kan ook aan de bovenkant van de cabine worden gemonteerd als dat nodig is.

Montage

De montage hangt af van het type liftcabine.

Type 1)

C) - De veerspanner kan indien nodig ook aan de bovenkant van de cabine worden gemonteerd.

Verwijder de houder pas nadat de installatie is voltooid.

Bij vervanging op oude systemen moet de oude kabel worden losgemaakt en opnieuw worden gespannen nadat de nieuwe encoder is gemonteerd.

Type 2)

C) - De veerspanner kan indien nodig ook aan de bovenkant van de cabine worden gemonteerd.

Verwijder de houder pas nadat de installatie is voltooid.

Bij vervanging op oude systemen moet de oude kabel worden losgemaakt en opnieuw worden gespannen nadat de nieuwe encoder is gemonteerd.

Bedrading

Verbinding met Pitagora 4.0 systeem op nieuwe installaties

A) - Encoder met 1,25 mm resolutie

Verbinding met CRONOS systeem op nieuwe installaties

A) - Encoder met een resolutie van 2,50 mm

Verbinding met PLAYBOARD V3 systeem op nieuwe installaties

A) - Encoder met een resolutie van 2,50 mm

Aansluiting op bestaande installaties

Je kunt de bestaande kabelencoder vervangen door de nieuwe magnetische encoder (resolutie 2,50 mm). Laat gewoon de bestaande kabel (A) zitten en sluit hem aan op de nieuwe encoder met behulp van een adapterkabel (B).

Controleer na het vervangen van de encoder:

• De juiste draairichting in de inspectiemodus (opwaartse beweging, toename in mm, neerwaartse beweging, afname in mm). Wijzig indien nodig de draairichting vanaf de controller door deze instructies te volgen:
    1. Stel het paneel in op Tijdelijke bewerkingen (Configuratiemenu -> Tijdelijke bewerkingen -> Ja);
    2. Wijzig de rotatie in het menu Positionering systeem -> Positioneersysteem -> rechtsom/linksom encoder;
    3. Verwijder de Tijdelijke bewerkingen (Configuratiemenu -> Tijdelijke bewerkingen -> Nee).
  • Controleer de correcte uitlijning van de auto op alle verdiepingen. Pas indien nodig de stopnauwkeurigheid aan vanaf de controller in het menu Systeempositionering -> Vloerpositie.

Diagnose-LED

POWER: Als de LED brandt, wordt de encoder gevoed.
A/B: Status van encoderuitgangen. Als de liftcabine stilstaat, is er geen verandering in de status van deze LED's (ze kunnen zowel aan als uit zijn); als de liftcabine in beweging is, zijn beide LED's aan.

Download

ReferentieVersieLink
1.0 (huidige versie)Download PDF
(Engels)
Montage-upgrade voor oud systeem en Aansluiting op bestaande installaties1.1 (huidige versie)Download PDF
(Engels)

Bijgewerkt op 24 Agosto 2023