SmartKEY PLUSS

(v 1.2)

Før du installerer produktene våre, anbefaler vi at du konsulterer avsnittet om sikkerhet og bruksforskrifter på lenken nedenfor

Beskrivelse

SmartKEY Plus er en samtalehåndterings- og kontrollenhet for heiser.
Ytterligere funksjoner og funksjoner sammenlignet med den grunnleggende SmartKEY:

• Mulighet for konfigurasjon og nøkkelhåndtering via Smartphone (iOS, Android) og Web (Fusion Dashboard); derfor er det ikke nødvendig med sikkerhetskopinøkkelen som brukes med den grunnleggende versjonen.
  • Kontrollenheten kan være opptil 4 meter unna nøkkelleserenheten.
  • Mulighet for å koble til utvidelser opp til 32 innganger/utganger for direkte aktivering av samtaler eller for aktivering av ringeknapper.

Identifikasjon av deler

Smartkey Plus består av:
A) – Elektronisk nøkkelSmartKEY PLUS-systemet lar deg lagre maksimalt 500 elektroniske nøkler og knytte 2 typer tillatelser til dem:
MASTER-nøkkel (rød): maksimalt 5 nøkler som vanligvis gis til sameieadministratoren.
BRUKERnøkkel (grønn): leveres til heisbrukere.
Hver elektronisk nøkkel støtter opptil 32 tilhørende utganger .

B) – Elektronisk nøkkelleserenhet – Den er utstyrt med en summer for akustisk tilbakemelding av kontakt med den elektroniske nøkkelen. Se monteringsanvisning nedenfor.
C) – Elektronisk kontrollenhet– Her lagres all informasjon (identifikasjon og funksjonalitet) knyttet til de elektroniske nøklene knyttet til den.
Den har et WiFi-grensesnitt for lokal tilkobling med smarttelefon;
den brukes til programmering, konfigurasjon og administrasjon av elektroniske nøkler og relaterte parametere knyttet til dem. Den kan klare opptil 4 etasjer.

D) – Utvidelsesmodul – For å legge til 4 flere etasjer i tillegg til de som administreres av kontrollenheten; maksimalt 7 utvidelsesmoduler kan tilkobles for totalt 32 etasjer (4 + 28).

Monteringsinstruksjoner for nøkkelleserenheten (B)

Driftsprinsipp

SmartKEY PLUS-systemet kan programmeres til å fungere i to forskjellige moduser:

1) - "Astabil" modus (standard).
Denne modusen gir to typer drift avhengig av tilkoblingen av den elektroniske kontrollenheten (C) med ringeknappene.

• 1a) - Knapp som aktiverer - Når brukerens elektroniske nøkkel (A) plasseres på leserenheten (B), forblir kontakten lukket i 5 sekunder; i løpet av denne tiden er det mulig å trykke på anropsknappen.
  • 1b) - Direkte oppfordring - Når brukerens elektroniske nøkkel (A) plasseres på leserenheten (B), lukkes kontakten og anropet til den programmerte etasjen starter.

2) - "Mann til stede"-modus.
Kontakten forblir lukket så lenge brukerens elektroniske nøkkel (A) hviler på leserenheten (B).

For hver av driftsmodusene beskrevet ovenfor er det viktig å først koble til den elektroniske kontrollenheten og ringeknappene som vist i diagrammene i avsnittet "Koblingsinstruksjoner".

SmartKEY PLUS-systembrukere

Installatør
Han er i stand til fysisk å operere på sentralenheten og aktivere de første elektroniske hovednøklene som skal gis til administratoren.
Han kan få tilgang til Fusion APP for å utføre operasjonene med synkronisering, sikkerhetskopiering, gjenoppretting eller kloning av nøkkeldatabasen og kan få tilgang til "Fusion Dashboard" for å utføre operasjonene med å endre nøkkeldata og slette nøkler.

Sameieadministrator
Han kan få tilgang til Fusion APP for å utføre operasjoner med synkronisering, sikkerhetskopiering, gjenoppretting eller kloning av nøkkeldatabasen og se aktiveringene.
Han kan få tilgang til "Fusion Dashboard" for å utføre operasjonene med å endre nøkkeldata og slette nøkler og se aktiveringene.

Sluttbrukere av heisen
De har de elektroniske brukernøklene gitt til dem av administratoren og har ingen tilgang til Fusion APP.

Kablingsinstruksjoner

Kobling av nøkkelleserenheten med kontrollenheten.

Denne tilkoblingen er felles for alle driftsmoduser.

A) – JST-kabel 1m lang for å koble nøkkelleserenheten til kontrollenheten (valgfri kabellengde 4m).
B) – IDC-kabel for å koble kontrollenheten til utvidelseskortet (koble til maksimalt 7 utvidelser totalt).

C1) - Fortsett kjeden av utvidelsesmoduler
C2) - Lukker kjeden av utvidelsesmoduler

Tilkobling av den elektroniske kontrollenheten med ringeknappene

Astabil modus – Muliggjør enkeltsamtaler med forskjellige elektroniske nøkler for hver etasje
Astabil modus – Aktivering av alle samtaler med en enkelt elektronisk nøkkel
Astabil modus – Aktiverer kun én etasje (beskyttet)
Astabil modus – Direkteanrop starter så snart den elektroniske nøkkelen berører leserenheten
I denne modusen trengs ingen ringeknapper da anropet gjøres direkte fra de elektroniske nøkkelkontaktene.

I denne modusen, vær oppmerksom på antall utganger som er knyttet til en elektronisk nøkkel; den kan ikke være større enn 1, ellers vil tasten foreta flere anrop til heisens kontrollpanel.
Mann tilstede-modus – Samtalen forblir aktiv så lenge den elektroniske nøkkelen forblir på leserenheten
I denne modusen trengs ingen ringeknapper da anropet gjøres direkte fra de elektroniske nøkkelkontaktene.

Elektroniske nøkler sletting og memorering

Sletting av alle elektroniske nøkler som er lagret på kontrollenheten.

Det anbefales å tilbakestille minnet til den elektroniske kontrollenheten før du lagrer et nytt sett med "Master" og "User"-taster.
For å aktivere tilbakestillingsprosedyren, trykk og hold PRG-knappen i 3 sekunder som vist i videoen nedenfor; det kan være nødvendig å vente noen sekunder før du mottar den siste akustiske tilbakemeldingen om at alle de elektroniske nøklene er kansellert.

Lagring av MASTER elektronisk nøkkel

Siste fase for installatøren er programmering av den elektroniske nøkkelen MASTER som skal leveres til sameieadministrator.
Opptil maksimalt 5 elektroniske nøkkel MASTER kan lagres.

Vellykket lagring av hver enkelt elektronisk nøkkel bekreftes av en akustisk tilbakemelding (3 pip). Hvis den akustiske tilbakemeldingen bare er ett langt pip, betyr det at den elektroniske nøkkelen allerede er lagret.

Lagring av BRUKER elektronisk nøkkel

Med de elektroniske nøkkel MASTERne levert av installatøren, kan sameieadministrator nå administrere alle brukernøkler uavhengig.
Det totale antallet elektroniske nøkler (MASTER og USER) som kan lagres på hver elektronisk kontrollenhet er på 500 enheter.

Det er tilrådelig å lagre alle de elektroniske nøklene (MASTER og USER) på en enkelt kontrollenhet og deretter bruke kloningsfunksjonen som finnes på FUSION-appen fra DMG.
Funksjonalitet som vi vil se beskrevet nedenfor (SmartKEYs programmerings- og administrasjonsseksjon).

Vellykket lagring av hver enkelt elektronisk nøkkel bekreftes av en akustisk tilbakemelding (3 pip). Hvis den akustiske tilbakemeldingen bare er ett langt pip, betyr det at elektronikknøkkelen allerede er lagret.

Programmering og administrasjon av elektroniske nøkler

Funksjonene til SmartKEY PLUS-systemet administreres ved bruk av to verktøy:

Fusion Dashboard er referanseverktøyet for å administrere databasen med alle elektroniske nøkler og deres sletting fra kontrollenhetens minne.
Nøkkeladministratoren (vanligvis sameieadministratoren) må først opprette en konto på "Fusion Dashboard" til følgende lenke:
https://fusiondashboard.azurewebsites.net/
Deretter må han registrere alle kontrollenhetene som finnes i bygget; for flere detaljer, se avsnittet " Hvordan administrere den elektroniske nøkkeldatabasen via "Fusion Dashboard" .

FUSION-appen er verktøyet for å synkronisere data mellom "Fusion Dashboard" og den elektroniske kontrollenheten; samhandlingen med kontrollenheten skjer lokalt via WiFi-tilkobling. Tilgangsdataene til WiFi-nettverket er angitt på etiketten som følger med (standard SSID og passord).
Med FUSION-appen er det mulig å endre parametrene til de elektroniske nøklene, opprettelse og gjenoppretting av en sikkerhetskopi og kloning av hele innholdet fra en kontrollenhet til en annen.
Bruk av FUSION-appen krever at du har en konto hos "Fusion Dashboard" (se over) knyttet til leverandørselskapet.
FUSION-appen er tilgjengelig for iOS og Android.

Ved IOS-operativsystemer kan det være nødvendig å aktivere alternativet "Lokalt nettverk" i telefoninnstillingene knyttet til Fusion-appen.

Synkronisering

Med smarttelefonen koblet til internett, start FUSION-appen og logg på.
Ved å gjøre det oppdateres FUSION-appen automatisk med dataene som er lagt inn tidligere på "Fusion Dashboard".

Koble til den elektroniske kontrollenhetens WiFi-nettverk (og skriv inn psw-en som følger med) og klikk på "SmartKEY PLUS"-knappen. Når den er tilkoblet, blinker lysdiodene på den elektroniske nøkkelleserenheten vekselvis (rødt/grønt).

Klikk på "Synkroniser"-knappen for å lese innholdet i kontrollenhetens interne minne med tastene og relative parametere; eventuelle ventende endringer generert av "Fusion Dashboard" vil også bli overført.

Gi nytt navn til utgangene/gulvene

Etikettene viser standardnavnet på utgangen.
C.1 – C.4 er de 4 utgangene til den elektroniske kontrollenheten.
EXP1.1 – EXP1.4 er de 4 utgangene til utvidelse 1, eller utvidelsen nærmest den elektroniske kontrollenheten i tilkoblingsrekkefølge.
I tekstfeltene kan det settes inn egendefinerte etiketter som identifiserer planene på en mer kjent måte.
Maksimalt 4 tegn er tillatt.
På slutten av innsettingen klikker du på "Lagre".

Endre parametrene til tastene

Hver elektronisk nøkkel har en unik identifikasjonskode.

1) – Velg den elektroniske nøkkelen som skal endres for å få tilgang til konfigurasjonsparametrene (se beskrivelsen under bildet)

2) – Gå ut av redigeringsskjermen ved å trykke på "BACK"-knappen. Den modifiserte elektroniske nøkkelen vil være omringet i oransje.

3) – OBS: Endringen er ennå ikke overført til kontrollenhetens minne. For å overføre den, klikk på "Synkroniser"-knappen.

• A) – Entydig identifikasjonskode for den elektroniske nøkkelen (kan ikke redigeres).
  • B) – Utgangsprofil knyttet til den elektroniske nøkkelen. Det er settet med utganger som den elektroniske nøkkelen vil aktivere når den legges ned på innstikkeren. (Se Administrer profiler )
  • C) – Dette feltet kan hjelpe brukeren i de innledende stadiene av lagring av nøkler. Det er et fritt felt der en lapp kan legges inn for å hjelpe med å identifisere nøklene senere. Denne informasjonen er synkronisert med "Fusion Dashboard" og er også synlig i WEB-dashbordet.
  • D) – Velg kun hvis den elektroniske nøkkelen er en MASTER-nøkkel.
  • E) – Den elektroniske nøkkelen kan midlertidig deaktiveres for bruk av heisen.
  • F) – Velg kun hvis den elektroniske nøkkelen fungerer i stabil modus (se det første avsnittet "Prinsipp for bruk").
  • G) – Velg om du ønsker akustisk tilbakemelding når du setter inn den elektroniske nøkkelen.
  • H) – Navnet og etternavnet til brukeren knyttet til den elektroniske nøkkelen kan ikke endres fra FUSION-appen. Denne parameteren kan bare legges til og endres via "Fusion Dashboard".
  • I) – Det er antallet anrop som tas med tasten. Det er en skrivebeskyttet parameter.
  • L) – “Attention”-trykknappen endrer visningen av de elektroniske tastene, og går fra ALLE til KUN de med 0 (null) tilhørende utganger.

Administrer profiler

En profil består av:
– Et navn tildelt av brukeren.
– Et sett med utganger valgt av brukeren, opptil maksimalt 32.
– En assosiasjon til en eller flere nøkler.

Den samme profilen kan knyttes til flere nøkler.
En nøkkel kan bare knyttes til én profil.

Fra sidemenyen klikker du på "Profiler" og deretter "Legg til profil".
I skjermbildet som åpnes, skriv inn et profilnavn og velg utgangene som denne profilen må ha. Klikk deretter på "Lagre".

Den nye profilen vises i profillisten.

Sveip til venstre for å endre profiltilknytninger med elektroniske nøkler.

Nøklene som allerede er tilknyttet vises øverst. Under de som skal tilknyttes. Rediger listen over nøkler knyttet til denne profilen og klikk til slutt på Lagre.
Det vil derfor være nødvendig å synkronisere med den elektroniske styreenheten.

Sveip til høyre for å redigere eller slette profilen.

Når en profil endres, brukes endringen på alle nøkler som bruker den profilen.
Det vil derfor være nødvendig å synkronisere med den elektroniske styreenheten.

Når en profil slettes, vil ikke nøklene som var knyttet til den ha endret oppsettet til de tilknyttede utgangene. Imidlertid vil de ha etiketten "CUSTOM" på profilnavnet.

Innenfor siden til en elektronisk nøkkel er det mulig å tilknytte en allerede lagret profil eller manuelt endre utgangene som kan aktiveres under en ulagret CUSTOM-profil.

Ved å klikke på "Bruk profil" kan du velge en av de eksisterende profilene.

Både når det gjelder en ulagret CUSTOM-profil og en registrert profil, klikker du på Lagre på slutten av operasjonene.
Du vil bli varslet om at en synkronisering til kontrollenheten vil være nødvendig.

Sikkerhetskopiering, gjenoppretting og klone funksjon

Når som helst er det mulig å Sikkerhetskopiering minnet til den nylig synkroniserte kontrollenheten som inneholder de elektroniske nøkkelkonfigurasjonene. For å gjøre dette, klikk på "Sikkerhetskopiering (A)" -knappen vil listen over tidligere genererte sikkerhetskopier vises, med litt nyttig informasjon (serienummer og data).

Med funksjonen "Gjenopprett (B)" er det mulig å overskrive gjeldende sett med kontrollenhetsnøkler med en sikkerhetskopi som tidligere er laget av samme kontrollenhet (samme serienummer).

Med "Clone (C)"- funksjonen er det i stedet mulig å overskrive gjeldende sett med kontrollenhetsnøkler med en hvilken som helst annen lagret sikkerhetskopi. Dette kan være nyttig hvis du ønsker å konfigurere flere kontrollenheter (med forskjellige serienummer) på samme måte.

I begge tilfeller (Restore & Clone) er operasjonene irreversible. Det gjeldende innholdet i kontrollenhetens minne er fullstendig overskrevet.

Når kontrollenhetene er konfigurert som ovenfor, er det viktig å synkronisere alt også mot "Fusion Dashboard". Dette er mulig ved å logge inn på FUSION-appen på nytt, med din egen brukerkonto.

Hvordan administrere den elektroniske nøkkeldatabasen via Fusion Dashboard.

Etter å ha registrert deg på "Fusion Dashboard" som nevnt ovenfor ( https://fusio ndashboard.azurewebsites.net/ ), logg inn for å få tilgang til følgende skjermer.

1) – Velg "Bedrifter".

2) – I listen over selskaper velger du den som er ansvarlig for å administrere enhetene.

3) – Velg bygningen med enhetene som skal administreres installert. I denne skjermen er det også mulig å sette inn nye bygninger, slette dem eller endre navn og plassering.

Når nøkkeldatabasen er oppdatert på "Fusion Dashboard", er det viktig å synkronisere alt til kontrollenheten. Dette er mulig ved først å logge med din egen brukerkonto inn i FUSION-appen og deretter synkronisere kontrollenheten som beskrevet ovenfor i avsnittet "Synkronisering" .

4) – Her kan du registrere en ny enhet ved å tilordne i rekkefølge: Type, Navn, Beskrivelse og serienummeret som ble gitt av DMG

5) – Her kan du administrere enhetene som er installert i bygningen, i dette tilfellet SmartKEY PLUS-systemet. I tillegg til å slette den elektroniske kontrollenheten og endre dens data, er det mulig å administrere både operatørene som er tildelt enheten og databasen med nøklene som er registrert i kontrollenheten.

6) – Her er det mulig å tilordne den valgte enheten operatøren vil kunne administrere den. To tilgangsnivåer til enheten kan knyttes til operatøren: Administrator eller Installatør.

7) – For hver elektronisk nøkkel er det mulig å legge inn navnet på sluttbrukeren, og hvis en er registrert i «Administrator»-modus, er det også mulig å se det totale antallet samtaler foretatt av hvert sameie.

Datablad

Strømforsyning12/24V likestrøm
IN-seksjonenElektronisk styringsenhet:
12/24V ac/dc
Utvidelsesmodul:
12/24V ac/dc
Ut-delenElektronisk styreenhet:
24V 50mA max
Utvidelsesmodul:
24V 50mA max

Sertifikater

EU-samsvarserklæring

(Engelsk)
Programvaregrensesnitt1.1 (nåværende versjon)Download PDF
(Engelsk)

Oppdatert 12. april 2024