1. Home
  2. Elektriska system
  3. Magnetisk kodare för rep

Magnetisk kodare för rep

(v 1.1)

Om du vill kontrollera och ladda ned alla versioner av den här guiden går du till följande länk.

Den nya magnetiska kodaren från DMG använder en sensor för att upptäcka rotationen och positionen hos en magnet som är placerad på kodarens remskivaaxel. De impulser som genereras tas emot och bearbetas av hissens kontrollpanel som beräknar hissens position, riktning och hastighet.

Försiktighetsåtgärder vid säkerhet och användning

Innan du installerar våra produkter rekommenderar vi att du konsulterar avsnittet om säkerhets- och användningsvarningar på länken nedan.

Installation

Råd och varningar

Remskivan som bäddar in kodaren måste installeras högst upp på axeln eller i gropen, nära maskinrummet.

Systemkomponenter

A) - Det är enkoderns remskiva som innehåller det elektroniska kortet. Den kan ha 2 upplösningar:
- 1,25 mm (100 PPR) för den rödmarkerade kodaren: För användning med Pitagora 4.0 styrenhet från och med firmware version 3.0.2
- 2,5 mm (64 PPR) för den blå märkta kodaren: För användning med V3 / Musa / Pitagora 4.0 styrenheter upp till Firmware Y version
C) - Fjäderspännaren kan också monteras på toppen av hytten efter behov.

Montering

Monteringen beror på typen av hissbil.

Typ 1)

C) - Fjäderspännaren kan också monteras på toppen av hytten vid behov.

Ta bort hållaren först när installationen är klar.

Vid utbyte på gamla system är det nödvändigt att lossa det gamla repet och spänna det igen efter montering av den nya pulsgivaren.

Typ 2)

C) - Fjäderspännaren kan också monteras på toppen av hytten vid behov.

Ta bort hållaren först när installationen är klar.

Vid utbyte på gamla system är det nödvändigt att lossa det gamla repet och spänna det igen efter montering av den nya pulsgivaren.

Ledningar

Anslutning till Pitagora 4.0-systemet vid nya installationer

A) - Kodare med 1,25 mm upplösning

Anslutning till CRONOS-systemet vid nya installationer

A) - Kodare med 2,50 mm upplösning

Anslutning till PLAYBOARD V3-systemet vid nya installationer

A) - Kodare med 2,50 mm upplösning

Anslutning på befintliga installationer

Du kan ersätta den befintliga repgivaren med den nya magnetiska givaren (2,50 mm upplösning). Lämna bara kvar den befintliga kabeln (A) och anslut den till den nya pulsgivaren med hjälp av en adapterkabel (B).

Kontrollera efter byte av kodare:

• Korrekt rotationsriktning i inspektionsläge (uppåtgående rörelse, ökning i mm, nedåtgående rörelse, minskning i mm). Ändra vid behov rotationsriktningen från styrenheten genom att följa dessa instruktioner:
    1. Ställ in panelen i Tillfälliga operationer (Konfigurationsmeny -> Tillfälliga operationer -> Ja);
    2. Ändra rotationen i menyn System Positionering -> Positioneringssystem -> Medurs/moturs kodare;
    3. Ta bort de tillfälliga åtgärderna (meny Konfiguration -> Tillfälliga åtgärder -> Nej).
  • Kontrollera att bilen är korrekt inriktad på alla våningar. Justera vid behov stoppnoggrannheten från styrenheten i menyn Systempositionering -> Våningsposition.

LED för diagnostik

POWER: Om lysdioden lyser är givaren strömförsörjd.
A/B: Status för givarens utgångar. När hisskorgen står stilla ändras inte statusen på dessa lysdioder (de kan vara både på och av); när hisskorgen är i rörelse är båda lysdioderna på.

Download

hänvisningVersionLänk
1.0 (aktuell version)Download PDF
- Jag är inte så bra på det här.
Monteringsuppgradering för gamla system och anslutning till befintliga installationer1.1 (aktuell version)Download PDF
- Jag är inte så bra på det här.

Uppdaterad den 24 Agosto 2023