1. Home
  2. Elektroniska enheter
  3. Telemaco modem GSM-GPRS

Telemaco modem GSM-GPRS

(v 1,8)

Försiktighetsåtgärder vid säkerhet och användning

Innan du installerar våra produkter rekommenderar vi att du konsulterar avsnittet om säkerhets- och användningsvarningar på länken nedan

Driftprincip

Standard röstanslutning

Används som GSM-modul för nödtelefoner

A) – Enheter som behövs

B) – Anslutning

C) – Kommunikation via

Instruktioner för kabeldragning

Används som GSM-modul för nödtelefoner

Användning

För att aktivera alla funktioner måste du först kontrollera om SIM-kortet kräver en
PIN-kod och i så fall konfigurera motsvarande parameter ("PIN-nummer för SIM-kort").

Används som GSM-modul för nödtelefoner

Modemenheten emulerar en analog telefonlinje till den anslutna enheten. Emuleringen inkluderar linjeton, upptagen linjeton, ringsignal, tonval, DTMF-vidarebefordran.

– Ingen programmering behövs

Används för att styra Playboard-handkontrollen från fjärrkontrollen

Fjärranslutningar kan hanteras via DMG:s E-Cloud Software och de gör det möjligt att använda våra Playboard-styrenheter och modemenheterna från fjärrkontrollen. Anslutningen sker via Internet med direkt anslutning till modemets IP-adress.

Obligatoriska programmeringsparametrar
– Internet-APN

Programmering

Du kan programmera "Telemaco"-enheten direkt på plats med programmeringen "PlayPad"
modul.

Programmering med PLAYPAD

A) – Ställa in menyspråk.

B) – Inställning av modemparametrar.

MenyvalTillgängliga alternativBeskrivning(*1)(*2)
SpråkEngelska / Italienska / Tyska / Ryska / Franska / Portugisiska / HolländskaSpråk som används i meddelanden av modemet.
Internet-APN (*3)__________APN-serveradress (Access Point Network).
SIM-kortstiftsnummer (*4)____SIM-kortets PIN-nummer.
Geolocation____Landskod som krävs för att ansluta till
närmaste Fusion-nod.

(*1) I artikel 3.1 i eu 1 i Används som GSM-modul för nödtelefoner.

(*2) Används för att styra Playboard-handkontrollen från fjärrkontrollen.

(*3) I artikel 3 i eu 2000- Den här parametern är specifik för din mobiloperatör.

(*4) I artikel 3.4 i eu 20 Om SIM-kortet kräver en pin försöker modemenheten använda den registrerade pinkoden. Om det inte finns någon pin registrerad eller om det är fel kommer modemet att stoppa startproceduren och fältintervention krävs.

Diagnostik och felsökning

Räkna antalet led-blinkningar för att känna till installationens status.

Led-fel (rött)

Led-statusBeskrivningBotemedel
AVInga fel.
1XSIM-kort som inte har satts in eller inte känns igen.1) Sätt i kortet; stäng sedan av och sätt sedan på enheten igen.
2) Prova kortet i en annan enhet (t.ex. en mobiltelefon).
2XSIM-kort kräver en pin eller så är den registrerade pinen inte giltig.1) Ange PIN-nummer med en mobiltelefon.
2) Registrera PIN-numret i modemenheten med en PlayPad eller applikationen "DMG Modem Programmer".
3) Kontrollera om den registrerade PIN-koden är korrekt.
3XNätverksfel. Inget mobilnät tillgängligt.1) Kontrollera att antennen är korrekt ansluten.
2) Kontrollera förekomsten av GSM-signal där enheten är installerad.
4XGPRS-dataanslutning inte
possibile genom mobilnät.
1) Kontrollera förekomsten av GPRS-signalen där enheten är installerad.
2) Kontrollera om APN-parametern (Access Point Network) är korrekt.
3) Kontrollera att SIM-kortet och dess kontrakt innehåller ett dataanslutningspaket.
5XDataanslutning avvisad av operatören.1) Kontrollera SIM-krediten.
2) Kontrollera att SIM-kortet och dess kontrakt innehåller ett dataanslutningspaket.
6XKonfigurationsfel.1) Om dataanslutningen är aktiv, nämligen ett APN är konfigurerat och parametern "rapporteringsläge" är inställd på E-post eller sms-alternativet är aktiverat, kontrollera sedan att Server
SMTP, SMTP Server Port och minst en av fem mottagare är konfigurerade.
2) Om parametern "rapporteringsläge" är inställd på SMS kontrollerar du "SMS-mottagarnumret".

Led-nätverksstatus (grön)

Led-statusBeskrivningBotemedel
AVAnslutning till nätverket omöjligt.1) Kontrollera att antennen är korrekt ansluten.
2) Kontrollera förekomsten av GSM-signal där enheten är installerad.
1XEndast GSM-nätverk tillgängligt.1) Alla Voice & SMS-funktioner är tillgängliga; dataanslutning för e-post och fjärranslutning är inte möjlig.
2XGSM & GPRS-nätverk tillgängligt.1) Alla funktioner är tillgängliga.

Led-signalering (grön)

Led-statusBeskrivningBotemedel
AVGSM-signalen är för låg eller inte detekterbar.1) Kontrollera att antennen är korrekt ansluten.
2) Kontrollera förekomsten av GSM-signal där enheten är installerad.
1XSvag signal.1) Kontrollera att antennen är korrekt ansluten; Röst- och SMS-funktioner är tillgängliga, men dataanslutningen kan vara osäker.
2X-5XBra eller utmärkt signal.1) Alla funktioner är tillgängliga och stabila.

Led-strömåtgärd (grön)

Led-statusBeskrivning
AVModemet har ingen pågående åtgärd.
1XModemet skickar ett e-postmeddelande.
2XModemet skickar ett e-postmeddelande på styrenhetens begäran.
3XInkommande röstsamtal.
4XUtgående röstsamtal.
5XAktiv fjärranslutning.
6XFirmware-uppdatering pågår. Stäng inte av enheten.

Datablad

Mått (mm)
Driftkraft12/24V DC ±20%
AbsorptionStå bredvid:
12V: 50mA – 24V: 25mA
Röstkonversation:
12V: 270mA – 24V: 100mA
Dataöverföring:
12V: 100mA (medium), 270mA (topp) – 24V: 70mA (medium), 100mA (topp)
RadiofrekventExtra bolagsstämma med dubbla band 900 / 1800 MHz
GPRS klass 10
Överföringseffekt:
– Klass 4 (2W) vid 900 MHz
– Klass 1 (1W) @ 1800 MHz
Lokal telefonlinje för anslutning av
en nödtelefon
Linjeimpedans: 600 Ohm
Ringspänning och frekvens: ~ 120 Vpp 25 Hz
Drifttemperatur-10°C ÷ +50°C

Download

hänvisningVersionLänk
GPRS-funktionalitet eliminerad1.8 (aktuell version)Download PDF
- Jag är inte så bra på det här.
1.7Download PDF
Uppdaterad 1 Ottobre 2021