1. Home
  2. Elektronische apparaten
  3. Telemaco modem GSM-GPRS

Telemaco modem GSM-GPRS

(v 1.8)

Waarschuwingen voor veiligheid en gebruik

Voordat u onze producten installeert, raden we u aan het gedeelte over veiligheids- en gebruiksvoorzorgen op de onderstaande link te raadplegen

Werkingsprincipe

Standaard spraakverbinding

Gebruikt als GSM-module voor noodtelefoons

A) - Benodigde apparaten

B) - Connectiviteit

C) - Communicatie via

Bedradingsinstructies

Gebruikt als GSM-module voor noodtelefoons

Gebruik

Om een functie in te schakelen, moet u eerst controleren of de SIM-kaart een
PIN en zo ja, configureer dan de bijbehorende parameter ("PIN-code SIM-kaart").

Gebruikt als GSM-module voor noodtelefoons

De modemeenheid emuleert een analoge telefoonlijn naar het aangesloten apparaat. De emulatie omvat lijntoon, bezettoon, beltoon, toonkiezen en DTMF-doorschakeling.

- Geen programmering nodig

Wordt gebruikt om de Playboard-controller op afstand te bedienen

Verbindingen op afstand kunnen worden beheerd via DMG's E-Cloud Software en maken het mogelijk om onze Playboard controllers en de modemunits op afstand te bedienen. De verbinding wordt gemaakt via het internet met een directe verbinding naar het IP-adres van de modem.

Verplichte programmeerparameters
- Internet APN

Programmeren

Je kunt de "Telemaco" rechtstreeks ter plaatse programmeren met de "PlayPad" programmeermodule
.

Programmeren met PLAYPAD

A) - De menutaal instellen.

B) - Instellen van modemparameters.

MenukeuzeBeschikbare keuzesBeschrijving(*1)(*2)
TaalEngels / Italiaans / Duits / Russisch / Frans / Portugees / NederlandsTaal die wordt gebruikt in meldingen door de modem.
Internet APN (*3)__________APN-serveradres (Access Point Network).
SIM-kaart pincode (*4)____PIN-code van de SIM-kaart.
Geolocatie____Landcode vereist om verbinding te maken met
dichtstbijzijnde Fusion-knooppunt.

(*1) Gebruikt als GSM-module voor noodtelefoons.

(*2) Wordt gebruikt om de Playboard-controller met de afstandsbediening te bedienen.

(*3) Deze parameter is specifiek voor uw mobiele operator.

(*4) Als de SIM een pin vereist, zal de modemunit proberen de geregistreerde pin te gebruiken. Als er geen pin is geregistreerd of als deze verkeerd is, stopt de modem met opstarten en is tussenkomst van veldwerkers vereist.

Diagnose en probleemoplossing

Tel het aantal knipperende ledlampjes om de status van de installatie te weten.

Led Fout (rood)

Status ledBeschrijvingRemedy
UITGeen fouten.
1XSIM-kaart niet geplaatst of niet herkend.1) Plaats de kaart; schakel daarna het toestel uit en weer in.
2) Probeer de kaart in een ander toestel (bijv. een mobiele telefoon).
2XSIM-kaart vereist een pincode of de geregistreerde pincode is ongeldig.1) Voer de PIN-code in met behulp van een mobiele telefoon.
2) Registreer de PIN-code in de modemunit met behulp van een PlayPad of de toepassing "DMG Modem Programmer".
3) Controleer of de geregistreerde PIN-code correct is.
3XNetwerkfout. Geen mobiel netwerk beschikbaar.1) Controleer of de antenne correct is aangesloten.
2) Controleer de aanwezigheid van een GSM-signaal op de plaats waar het toestel is geïnstalleerd.
4XGPRS-gegevensverbinding niet
mogelijk via mobiel netwerk.
1) Controleer of er een GPRS-signaal aanwezig is op de plaats waar het apparaat is geïnstalleerd.
2) Controleer of de APN-parameter (Access Point Network) correct is.
3) Controleer of de SIM-kaart en het bijbehorende contract een gegevensverbindingsbundel bevatten.
5XGegevensverbinding afgewezen door de operator.1) Controleer het SIM-tegoed.
2) Controleer of de SIM-kaart en het bijbehorende contract een gegevensverbindingsbundel bevatten.
6XConfiguratiefout.1) Als de gegevensverbinding actief is, namelijk een APN is geconfigureerd en de parameter "Rapportagemodus" is ingesteld op Mail of de SMS-optie is ingeschakeld, controleer dan of Server
SMTP, SMTP Server Poort en ten minste één van de 5 ontvangers zijn geconfigureerd.
2) Als de parameter "Rapportagemodus" is ingesteld op SMS, controleer dan het "SMS-ontvangernummer".

Led Netwerkstatus (groen)

Status ledBeschrijvingRemedy
UITVerbinding met netwerk onmogelijk.1) Controleer of de antenne correct is aangesloten.
2) Controleer de aanwezigheid van een GSM-signaal op de plaats waar het toestel is geïnstalleerd.
1XAlleen GSM-netwerk beschikbaar.1) Alle spraak- en sms-functies zijn beschikbaar; gegevensverbinding voor e-mail en verbinding op afstand is niet mogelijk.
2XGSM- en GPRS-netwerk beschikbaar.1) Alle functies zijn beschikbaar.

Led Signalisatie (groen)

Status ledBeschrijvingRemedy
UITGSM-signaal te laag of niet detecteerbaar.1) Controleer of de antenne correct is aangesloten.
2) Controleer de aanwezigheid van een GSM-signaal op de plaats waar het toestel is geïnstalleerd.
1XZwak signaal.1) Controleer of de antenne correct is aangesloten; Spraak- en sms-functies zijn beschikbaar, maar de gegevensverbinding kan precair zijn.
2X-5XGoed of uitstekend signaal.1) Alle functies zijn beschikbaar en stabiel.

Led Huidige werking (groen)

Status ledBeschrijving
UITDe modem werkt niet.
1XDe modem verstuurt een e-mail.
2XDe modem verstuurt een e-mail op verzoek van de controller.
3XInkomende spraakoproep.
4XUitgaand spraakgesprek.
5XActieve verbinding op afstand.
6XFirmware-update wordt uitgevoerd. Schakel het toestel niet uit.

Gegevensblad

Afmetingen (mm)
Bedrijfsvermogen12/24 V DC ±20%
AbsorptieStand-by:
12V: 50mA - 24V: 25mA
Spraakgesprek:
12V: 270mA - 24V: 100mA
Gegevensoverdracht:
12V: 100mA (gemiddeld), 270mA (piek) - 24V: 70mA (gemiddeld), 100mA (piek)
RadiofrequentieDual Band EGSM 900 / 1800 MHz
GPRS klasse 10
Zendvermogen:
- Klasse 4 (2W) @ 900 MHz
- Klasse 1 (1W) @ 1800 MHz
Lokale telefoonlijn voor de aansluiting van
een noodtelefoon
Lijnimpedantie: 600 Ohm
Ringspanning en frequentie: ~ 120 Vpp 25 Hz
Bedrijfstemperatuur-10 °C ÷ +50 °C

Download

ReferentieVersieLink
GPRS-functionaliteit uitgeschakeld1.8 (huidige versie)Download PDF
(Engels)
1.7Download PDF
Bijgewerkt op 1 oktober 2021