Caruso talesyntese

(v 1.6)

Hvis du vil kontrollere og downloade alle versioner af denne vejledning, skal du gå til følgende link.

CARUSO er en stemmesyntese til elevatorer, der giver dig mulighed for at afspille gulv- og servicemeddelelser fra et meddelelsesbibliotek (8 sprog + 1 brugerdefineret). CARUSO kan udelukkende køres i seriel tilstand (med DMG Deum-koder eller med Playboard-controller).

Sikkerheds- og brugsadvarsler

Før du installerer vores produkter, anbefaler vi, at du konsulterer afsnittet om sikkerheds- og brugsadvarsler på nedenstående link

Oversigt og hovedfunktioner

• Forudindlæste fabriksmeddelelser
  • Automatisk tosproget tilstand (dvs.: "Første sal" & "Premier étage")
  • Manuel dobbeltmeddelelsestilstand (dvs.: "Første sal" + "Restaurant")
  • Output til valgfri ekstern højttaler (maks. 8 Ohm 1W)
  • USB-port til yderligere meddelelser og firmwareopdateringer
  • Natskifttilstand (programmerbar volumenreduktion)
  • Trimmer til justering af lydstyrke
  • 8 opto-isolerede indgange med uafhængig fælles (12/24V AC/DC):
    • 7 konfigurerbare input til servicemeddelelser
    • TRIGGER-input til gengivelse af gulvmeddelelser

Overordnede dimensioner, herunder tilslutningskabel:

X) – 84 mm

Y) – 125 mm (med støtteplade)

Instruktioner til ledninger

Forbindelse til controlleren

Dmg
Pitagora 4,0

Kommandoen Udløser, der er integreret i seriel bus
Dmg
Pitagora V3

Kommandoen Udløser, der er integreret i seriel bus
Andre controllere
+ DMG-koder

Udløserinput på DMG-koder (DEUM. M15SER)

Tilslutning af tjenesteinput

7 indgange med uafhængige commons er tilgængelige for servicemeddelelser.

7 programmerbare serviceindgange: 12/24V ac/dc (optoisolated)

Valg af intern/ekstern højttaler

Programmering

Grundlæggende programmering

A) – Navigationstaster for indstillingerne på hvert niveau

B) – Afslut det aktuelle niveau og vend tilbage til det højere niveau

C) – Adgang til menuen og bekræft valg

1) – Tryk på en knap for at få adgang til menuen

2) – Vælg menusproget

3) – Vælg meddelelsessproget

Avanceret programmering

MenuenMulighederBemærk
MenusprogItaliano / Dansk / Française / Deutsch / Russkiy / Español
Gong på gulvetAktiveret/deaktiveret
RetningsmeddelelserToner / Deaktiverede /Afspil meddelelser /Afspil toner
Timing af retningsmeddelelser- Ved start og slutning.
- Ved start (retningspile)
- I slutningen (pile i næste retning)
Automatisk meddelelsestilstandSprog for meddelelserItaliano / Dansk / Française / Deutsch / Español
Portugués / Russkiy / Amerikansk engelsk / Brugerbibliotek
Automatisk dobbelt sprogItaliano / Dansk / Française / Deutsch / Español
Portugués / Russkiy / Amerikansk engelsk / Brugerbibliotek / Deaktiveret
(*1)
Manuel meddelelsestilstandFørste meddelelse
gulvstrøm
1) - Valg af sprog:

Gulve - Grundlæggende (italiensk)
Gulve - Avanceret (italiensk)
Gulve - Grundlæggende (dansk)
Gulve - Avanceret (dansk)
......................
Ingen meddelelse
2) - Valg af besked:

Biblioteket Meddelelser
(*2)
Anden meddelelse
gulvstrøm
(*3)
Første meddelelse
tjenesteinput
1) - Valg af input:

Service 1
Service 2
Service 3
Service 4/B
Service 4/A
Service 5/B
Service 5/A
2) - Valg af sprog:

Gulve - Grundlæggende (dansk)
Gulve - Avanceret (dansk)
Service - Grundlæggende (dansk)
Service - Avanceret (engelsk)
...................... (Fransk)
......................
Ingen meddelelse
3) - Valg af besked :

Biblioteket Meddelelser
4) - Valg af tilstand:

- Enkelt
- Kontinuerlig
Anden meddelelse
tjenesteinput
Dæmpelse af nathøjttaler 1) - Valg af input:

Service 1
Service 2
Service 3
Service 4/B
Service 4/A
Service 5/B
Service 5/A
Deaktiveret
2) - Valg af volumen:

Lavt niveau: -20 dB
Mellemniveau: -10 dB
Deaktiver højttaler
Højttalerens lydstyrkeLav: 30 - 50 dB
Mellem: 50 - 70 dB
Høj: 70 - 90 dB
(*4)
Slet brugerhukommelse!Sletter alle brugerdefinerede data (*.mp3, *.wav, *.cs2), der er indtastet af brugeren

(*1) – Hvis den er aktiveret, afspilles den anden sprogmeddelelse efter den første.

(*2) – Giver dig mulighed for at ændre den første meddelelse, der automatisk er knyttet til "Meddelelsessprog".

(*3) – Giver dig mulighed for at tilføje den anden meddelelse (maks. 2) eller ændre den, hvis den allerede findes (dvs. "Automatisk dobbeltsprog").

(*4) – Brug Trimmer til justering af volumen.

Avancerede funktioner

Opdatering via USB-nøgle

BrugerhukommelseMaks.
Fil. Mp3Lydfil (anbefales)
Fil. WavLydfil (16 bit 22.000 Hz mono)
Fil. Cs2Konfigurationsfil / gendannelse:
- Beskeder
- Indstillinger
- Besked > etagetildeling
- Besked > tildeling af serviceindgang
Fil. S19Firmwareopdateringsfil

Procedure for indlæsning af lydfiler i hukommelsen til servicemeddelelser og
af tilpassede gulve

1. Formater USB-hukommelsen i FAT32-format;
  2. Indlæs lydfilerne i MP3-format til rodmappen på USB-hukommelsen;
  3. Tænd for Caruso synthesizer, og lad systemet starte op;
  4. Indsæt USB-hukommelsen med de tidligere indlæste filer, og vent. Synthesizeren vil vise antallet af lydfiler i USB-hukommelsen;
  5. Vælg den fil, der skal importeres, med pilene, og vælg OK. Bekræft igen valget, og vent på, at filen indlæses. BEMÆRK: Filer skal uploades én ad gangen;
  6. Når de ønskede filer er indlæst, skal du trykke på ESC-knappen og vente på meddelelsen om, at USB-drevet er fjernet. Fjern hukommelsen, og Caruso-synthesizeren genstarter automatisk;
  7. Filoverførselsproceduren er afsluttet.

Fremgangsmåde til indstilling af personlige gulvbeskeder

Til denne procedure skal Caruso-synthesizeren være tilsluttet en Deum eller en DMG-controller via panelet RS-485 seriel

1. Gå ind i konfigurationsmenuen;
  2. Gå ind i menuen "Beskedsprog", vælg "Brugerbibliotek", og vent på, at det gemmes (spring over, hvis det er gjort tidligere);
  3. Før elevatorstolen til den etage, hvor du vil indstille den personlige besked;
  4. Gå ind i "FIRST message - current floor" og vælg "User library". OBS, selvom der kommer "Brugerbibliotek" frem, så snart du indtaster valget, skal du scrolle gennem hele menuen, indtil valget "Brugerbibliotek" kommer frem igen. Hvis dette ikke gøres, vises bekræftelsesmeddelelsen for gemning, men der indstilles ingen meddelelse;
  5. Vælg navnet på den besked, du vil afspille, og bekræft med OK og vent på redning;
  6. Gentag proceduren for alle etager;
  7. Lydbesked - gulvtilknytningsproceduren er afsluttet.

Fremgangsmåde til indstilling af personlige servicemeddelelser

1. Gå ind i konfigurationsmenuen;
  2. Gå ind i menuen "Beskedsprog", vælg "Brugerbibliotek", og vent på, at det gemmes (spring over, hvis det er gjort tidligere);
  3. Indtast "FIRST message - service inputs", og vælg den indgang, du vil have adgang til, for at tildele beskeden;
  4. Vælg "Brugerbibliotek". OBS, selvom der kommer "User Library" frem, så snart du går ind i valget, skal du scrolle gennem hele menuen, indtil valget "User Library" kommer frem igen. Hvis dette ikke gøres, vises bekræftelsesmeddelelsen for gemning, men der indstilles ingen meddelelse;
  5. Vælg navnet på den besked, du vil afspille, og bekræft med OK;
  6. Vælg "Afspilningstilstand", bekræft med OK, og vent på at gemme;
  7. Gentag proceduren for alle serviceindgange;
  8. Lydbesked - service input association procedure afsluttet.

Dataark

StrømforsyningSpænding: 12Vdc – 20% ÷ 24Vdc + 20%
12Vac ÷ 24Vac + 20% (korrigeret)
Standby absorption: 60mA (24Vdc), 100mA (12Vdc)
Maksimal absorption: 100mA (24Vdc), 180mA (12Vdc)
Nominel spænding for serviceindgange: 12/24 Volt AC/DC
Driftstemperatur-10°c ÷ +50°c
LydEkstern højttalerudgang: 8 ohm 500mW
Internl højttaler max effekt: 85 dBA @ 1m
Understøttede lydformater: mp3, wav

Certifikater

Download

Liste over versioner

henvisningVersionLink
1.5Download PDF
(Dansk)
Tilføjet procedurer for indlæsning og indstilling af lydfiler1.6 (aktuel version)Download PDF
(Dansk)

Konfigurationsfil

Den vedhæftede konfigurationsfil er en .ZIP-fil;
inde i den indeholder .CS2-filen, der skal indlæses i Caruso-enheden som tidligere angivet.

Opdateret den 21. november 2023