1. Home
  2. Elektroniske enheter
  3. Caruso talesynthesizer

Caruso talesynthesizer

(v 1.6)

For å sjekke og laste ned alle versjoner av denne veiledningen, gå til følgende lenke.

CARUSO er en talesynthesizer for heiser som lar deg spille av gulv- og servicemeldinger fra et meldingsbibliotek (8 språk + 1 tilpasset). CARUSO kan kjøres utelukkende i seriell modus (med DMG Deum-koder eller med Playboard-kontroller).

Forsiktighetsregler for sikkerhet og bruk

Før du installerer produktene våre, anbefaler vi at du konsulterer avsnittet om sikkerhet og bruksforskrifter på lenken nedenfor

Oversikt og hovedfunksjoner

• Fabrikkinnlastede meldinger
  • Automatisk Dual Language-modus (dvs.: "Første etasje" og "Premier étage")
  • Manuell dobbel meldingsmodus (dvs.: "Første etasje" + "Restaurant")
  • Utgang for valgfri ekstern høyttaler (8 Ohm 1W maks)
  • USB-port for ytterligere meldinger og fastvareoppdateringer
  • Nattskiftmodus (programmerbar volumreduksjon)
  • Trimmer for volumjustering
  • 8 opto-isolerte innganger med uavhengig felles (12/24V AC/DC):
    • 7 konfigurerbare innganger for tjenestemeldinger
    • TRIGGER-inngang for reproduksjon av gulvmeldinger

Totale dimensjoner inkludert tilkoblingskabel:

X) – 84 mm

Y) – 125 mm / 143 mm (med støtteplate)

Kablingsinstruksjoner

Tilkobling til kontrolleren

DMG
Pitagora 4.0

Utløserkommando innebygd i seriebussen
DMG
Pitagora V3

Utløserkommando innebygd i seriebussen
Andre kontroller
+ DMG Encoder

Triggerinnganger på DMG-koder (DEUM.M15SER)

Tilkobling av tjenesteinnganger

7 innganger med uavhengige fellesområder er tilgjengelige for tjenestemeldinger.

7 programmerbare tjenesteinnganger: 12/24V ac/dc (optoisolert)

Valg av intern / ekstern høyttaler

Programmering

Grunnleggende programmering

A) – Navigasjonstaster for alternativene for hvert nivå

B) – Gå ut av gjeldende nivå og gå tilbake til det høyere nivået

C) – Tilgang til menyen og bekreft valg

1) – Trykk på en knapp for å få tilgang til menyen

2) – Velg menyspråk

3) – Velg meldingsspråket

Avansert programmering

MenyAlternativerMerk
MenyspråkItaliano / English / Française / Deutsch / Russkiy / Español
Gong på gulvetAktivert deaktivert
RetningsmeldingerToner og meldinger / Deaktivert / Spill av meldinger / Spill av toner
Tidspunkt for retningsmeldinger- Ved start og slutt.
- Ved start (retningspiler)
- På enden (neste retningspiler)
Automatisk meldingsmodusSpråk for meldingerItaliano / Engelsk / Française / Deutsch / Español
Portugués / Russkiy / American English / Brukerbibliotek
Automatisk dobbeltspråkItaliano / Engelsk / Française / Deutsch / Español
Portugués / Russkiy / Amerikansk engelsk / Brukerbibliotek / Deaktivert
(*1)
Manuell meldingsmodusFørste melding
gulvstrøm
1) - Språkvalg:

Etasjer - Basic (italiensk)
Etasjer – avansert (italiensk)
Gulv - Basic (engelsk)
Gulv - avansert (engelsk)
......................
Ingen melding
2) - Valg av melding:

Meldingsbibliotek
(*2)
Andre melding
gulvstrøm
(*3)
Første melding
tjenesteinnganger
1) - Valg av input:

Service 1
Service 2
Service 3
Tjeneste 4/B
Service 4/A
Tjeneste 5/B
Service 5/A
2) - Språkvalg:

Gulv - Basic (engelsk)
Gulv - avansert (engelsk)
Service – grunnleggende (engelsk)
Service – Avansert (engelsk)
...................... (Fransk)
......................
Ingen melding
3) - Valg av melding:

Meldingsbibliotek
4) - Modusvalg:

- Singel
- Kontinuerlige
Andre melding
tjenesteinnganger
Natthøyttalervolumdemping1) - Valg av input:

Service 1
Service 2
Service 3
Tjeneste 4/B
Service 4/A
Tjeneste 5/B
Service 5/A
Deaktivert
2) - Volumvalg:

Lavt nivå: -20 dB
Middels nivå: -10 dB
Deaktiver høyttaler
HøyttalervolumnivåLav: 30 - 50 dB
Middels: 50 - 70 dB
Høy: 70 - 90 dB
(*4)
Slett brukerminne!Sletter alle egendefinerte data (*.mp3, *.wav, *.cs2) angitt av brukeren

(*1) – Hvis aktivert, spilles den andre språkmeldingen av etter den første.

(*2) – Lar deg endre den første meldingen automatisk knyttet til "Meldingsspråk".

(*3) – Lar deg legge til den andre meldingen (maks. 2) eller endre den hvis den allerede finnes (dvs.: "Automatisk dobbeltspråk").

(*4) – Bruk Trimmer for volumjustering.

Avanserte funksjoner

Oppdatering via USB-nøkkel

BrukerminneMaks 2 Mbyte
fil .Mp3Lydfil (anbefalt)
fil. WAVLydfil (16 bit 22.000 Hz mono)
fil .CS2Konfigurasjonsfil/gjenoppretting:
- Meldinger
- Innstillinger
- Melding > etasjetildeling
- Melding > tildeling av serviceinngang
fil .S19Firmwareoppdateringsfil

Fremgangsmåte for innlasting av lydfiler i minnet for servicemeldinger og
for tilpassede etasjer

1. Formater USB-minnet i FAT32-format;
  2. Last inn lydfiler i MP3-format i rotkatalogen på USB-minnet;
  3. Slå på Caruso synthesizer og la systemet starte opp;
  4. Sett inn USB-minnet med de tidligere innlastede filene og vent. Synthesizeren viser antall lydfiler som finnes i USB-minnet;
  5. Velg filen som skal importeres ved hjelp av pilene, og velg OK. Bekreft valget igjen og vent til filen er lastet inn. MERK: Filene må lastes opp én om gangen;
  6. Når de ønskede filene er lastet inn, trykker du på ESC-knappen og venter på meldingen om fjerning av USB-stasjonen. Fjern minnet, og Caruso-synthesizeren starter automatisk på nytt;
  7. Filopplastingsprosedyren er fullført.

Fremgangsmåte for innstilling av personlige etasjemeldinger

For å kunne utføre denne prosedyren må Caruso-synthesizeren være koblet til en Deum eller en DMG-kontroller via panelet RS-485 seriell.

1. Gå inn i konfigurasjonsmenyen;
  2. Gå inn i menyen "Meldingsspråk" og velg "Brukerbibliotek" og vent på lagring (hopp over hvis det er gjort tidligere);
  3. Kjør heiskabinen til den etasjen der du vil legge inn den personlige meldingen;
  4. Gå inn i "FØRSTE melding - aktuell etasje" og velg "Brukerbibliotek". OBS, selv om "Brukerbibliotek" vises så snart du har angitt valget, må du bla gjennom hele menyen til valget "Brukerbibliotek" vises igjen. Hvis dette ikke gjøres, vises bekreftelsesmeldingen for lagring, men ingen melding blir angitt;
  5. Velg navnet på meldingen du vil spille av, og bekreft med OK og vent på avspilling;
  6. Gjenta prosedyren for alle etasjene;
  7. Lydmelding - gulvtilknytningsprosedyre fullført.

Fremgangsmåte for innstilling av personlige servicemeldinger

1. Gå inn i konfigurasjonsmenyen;
  2. Gå inn i menyen "Meldingsspråk" og velg "Brukerbibliotek" og vent på lagring (hopp over hvis det er gjort tidligere);
  3. Gå inn i "FØRSTE melding - serviceinnganger" og velg den inngangen du vil ha tilgang til, for å tilordne meldingen;
  4. Velg "Brukerbibliotek". OBS, selv om "Brukerbibliotek" vises med en gang du velger, må du bla gjennom hele menyen til valget "Brukerbibliotek" vises igjen. Hvis dette ikke gjøres, vises bekreftelsesmeldingen for lagring, men ingen melding blir angitt;
  5. Velg navnet på meldingen du vil spille av, og bekreft med OK;
  6. Velg "Avspillingsmodus", bekreft med OK og vent på lagring;
  7. Gjenta prosedyren for alle serviceinnganger;
  8. Lydmelding - tjenesteinngangstilknytningsprosedyre fullført.

Datablad

StrømforsyningSpenning: 12Vdc – 20 % ÷ 24Vdc + 20 %
12 Vac ÷ 24 Vac + 20 % (utrettet)
Standby-absorpsjon: 60mA (24Vdc), 100mA (12Vdc)
Maks absorpsjon: 100mA (24Vdc), 180mA (12Vdc)
Nominell spenning for serviceinnganger: 12/24 Volt AC/DC
Driftstemperatur-10°c ÷ +50°c
LydEkstern høyttalerutgang: 8 ohm 500mW
Intern høyttaler maks effekt: 85 dBA @ 1m
Støttede lydformater: mp3, wav

Sertifikater

Download

Versjonsliste

ReferanseVersjonLink
1.5Download PDF
(Engelsk)
Lagt til prosedyrer for lasting og innstilling av lydfiler1.6 (gjeldende versjon)Download PDF
(Engelsk)

Konfigurasjonsfil

Den vedlagte konfigurasjonsfilen er en .ZIP-fil;
inneholder .CS2-filen som skal lastes inn i Caruso-enheten som tidligere angitt.

Oppdatert 21. november 2023