1. Home
  2. Elektroniset laitteet
  3. DEUM: n. M15-kooderi

DEUM: n. M15-kooderi

(v 1.8)

Voit tarkistaa ja ladata kaikki tämän oppaan versiot seuraavasta linkistä.

The DEUM. M15SER ja DEUM. M15CAN-koodereiden avulla voit liittää DMG CAN- tai sarjaohjelmoitavissa näytöt ja CARUSO-äänisyntetisaattorin mihin tahansa ohjaimeen.
Tärkeimmät eritelmät ovat seuraavat:

• Virtalähde: 12/24V dc;
  • Enintään 15 tuloa;
  • Mahdollisuus hallita automaattisesti lattiantunnistussarjaa ohjauspaneelista (ohjaimesta) riippumatta. Enkooderi voi siten antaa yksityiskohtaisia tietoja hissiauton sijainnista, suunnasta ja lattiaviestien lähettämisestä.

Turvallisuus- ja käyttöohjeet

Ennen tuotteidemme asentamista suosittelemme tutustumaan alla olevassa linkissä olevasta turvallisuus- ja käyttösuosituksia käsittelevään osioon.

Tärkeimmät ominaisuudet

• Tuloprotokollat: 1 johto lattiaa kohti • 1 johto segmenttiä kohti • Binääri/harmaa 7-bittinen • Sarja-MEA / AUTINOR / TKE
  • Itsenäinen asentoanturi
  • Itsediagnoosi: sisäinen LED + viesti sijainnin ilmaisimessa
  • Hissiauton näyttölaatikossa on merkinanto- ja hätälamppujen hallintalaitteet
  • Sijainti- ja huoltovieritysviestiohjausobjekti pistematriisinäytössä
  • Vieritysnuolien eriytetty ohjaus (kyllä / ei) hissiauton liikkeen perusteella.
  • DMG voi ohjelmoida enkooderin sarjaan pyynnöstä tilauksesta tai suoraan paikan päällä kahden painikkeen ADV ja PRG kautta
  • "Energiansäästö" -tila vähentää virranvaimennusta järjestelmän ollessa käyttämättömänä

Yleinen asettelu

DEUM: n. M15CAN

– CAN-sarjalähtö
– 3 Johdon sarjalähtö
A) – Näytön ja äänisyntetisaattorin liittämiseen tarkoitetut liittimet (CAN-sarjalähtö)
B) – Näytön ja äänisyntetisaattorin liittämiseen tarkoitetut liittimet (3 johdon sarjalähtö)
C) - Ohjelmointinäppäimet + Itsediagnoosi LED
D) – 2-numeroinen näyttö
E) – Ohjelmointiliitin (USB Mini-B)
F) – Syntetisaattorin liipaisin / gong
G) – Nuolet
H) – Asennon tulot (9 – 15)
I) – Asentotulot (1 – 8)
L) – Virtalähde 12/24V dc
DEUM: n. M15S3W

– 3 Johdon sarjalähtö
B) – Näytön ja äänisyntetisaattorin liittämiseen tarkoitetut liittimet (3 johdon sarjalähtö)
C) - Ohjelmointinäppäimet + Itsediagnoosi LED
D) – 2-numeroinen näyttö
E) – Ohjelmointiliitin (USB Mini-B)
F) – Syntetisaattorin liipaisin / gong
G) – Nuolet
H) – Asennon tulot (9 – 15)
I) – Asentotulot (1 – 8)
L) – Virtalähde 12/24V dc
DEUM: n. M15SER

– RS485-sarjalähtö
A) – Näytön ja äänisyntetisaattorin liittämiseen tarkoitetut liittimet (hytti)
B) – Näytön ja äänisyntetisaattorin liittämiseen tarkoitetut liittimet (lattiat)
C) - Ohjelmointinäppäimet + Itsediagnoosi LED
D) – 2-numeroinen näyttö
E) – Ohjelmointiliitin (USB Mini-B)
F) – Syntetisaattorin liipaisin / gong
G) – Nuolet
H) – Asennon tulot (9 – 15)
I) – Asentotulot (1 – 8)
L) – Virtalähde 12/24V dc

Johdotusohjeet

Tulot

Sijoita syötteet

1 johto / lattia
Katso "Ohjelmointi > Mukautetut asetukset > koodausasetukset > B0"

Enintään 15 kerrosta

A) – Virtalähde 12/24V dc
B) – Virtalähteen tulo 12/48V ac/dc (tulo "X01" vastaa alinta kerrosta.)
C) – Yhteinen panos
1 Johto / segmentti
Katso "Ohjelmointi > Mukautetut asetukset > koodausasetukset > B5"

109 visualisointia enintään (-9, 0, 99)

A) – Virtalähde 12/24V dc
B) – Virtalähteen tulo 12/48V ac/dc
C) – Yhteinen panos
Harmaa / Binaari
Katso "Ohjelmointi > Mukautetut asetukset > koodausasetukset > B1 / B7"

Enintään 100 visualisointia (-9, 0, 90)

A) – Virtalähde 12/24V dc
B) – Virtalähteen tulo 12/48V ac/dc
C) – Yhteinen panos
MEA / Autinor / TKE
Katso "Ohjelmointi > Mukautetut asetukset > koodausasetukset > B2 / B3 / B8"

A) – Virtalähde 12/24V dc
B) – Ohjauspaneelin näytön lähtö (ohjain)
Itsenäinen lattiantunnistus
Katso "Ohjelmointi > Mukautetut asetukset > Koodausasetukset > B4 / B6"

Jos ohjauspaneeli (ohjain) ei anna signaaleja sijainti-, suunta- ja ääniviesteille, enkooderiin voidaan liittää automaattinen lattiantunnistussarja.

Asennus:
1) – Liitä kaksi magneettista NC-anturia DEUM:iin.
2) – Laita kaksi magneettia kunkin kerroksen vastaaviin ohjaimiin (molemmat impulsit irrotettiin lattialla olevalla hytillä).
3) – Lisää kolmas magneetti pääkerrokseen niin, että molemmat anturit kytkettiin päälle, kun matkustamo on lattialla (järjestelmän nollaus virtapulan tai lattian laskemisen virheiden jälkeen).

A) – Virtalähde 12/24V dc
B) – Lattia / pääkerros
C) – Kiinnike kiinnitetty hissiauton yläosaan
D) – Ylempi anturi
E) – Alempi anturi

Huomautus: Esi langallinen anturisarja + magneetti ja kiinnike saatavana pyynnöstä.

Ilmaisimet ja hätävalotulot

A) – Virtalähde 12/24V dc

B) – Virtalähteen tulo 12/48V ac/dc

C) – Yhteinen panos

D) – Kun EME+-tulo (12/24 V hätäsyöttö) kytkettiin päälle, hätävalaisin aktivoituu

S1Hälytys lähetetty
S2Tiedonanto perustettu
S3Ylikuormitus
S4Palomiehet
S5Auton prioriteetti
S6Ovien avaaminen
S7Ovet sulkeutuvat
S8Energiansäästö
S9Poissa käytöstä
S10Tarkastus

Suuntanuolen syöttö

A) – Virtalähde 12/24V dc

B) – Ylös/alaspäin nuolet 12/48V ac/dc

Huomautus: "Automaattinen lattia-anturi" ("Ohjelmointi > Mukautetut asetukset > > B6") voidaan ottaa käyttöön nuoliliittimiä käyttämättä.

Sijaintiantureiden tapauksessa on mahdollista ottaa käyttöön vaihtoehto "automaattinen lattia-anturi" käyttämättä nuolituloa.

Liipaisintulo (gong/äänisyntetisaattori)

Tämä tulo laukaisee ääniviestit DMG Caruso -äänisyntetisaattorissa ja gongissa.

A) – Virtalähde 12/24V dc

B) – Äänisyntetisaattori/gong-liipaisin (12/48V ac/dc)

Huomautus: Asentoantureiden tapauksessa on mahdollista ottaa käyttöön "lattian automaattinen anturi" -asetus käyttämättä liipaisintuloja (TRG1/2).

"Ohjelmointi > Mukautetut asetukset > koodausasetus > B6"

Sarjalähdöt

DMG-TÖLKKI (DEUM. M15CAN)
A) – CAN-sarja-asentoilmaisin (lattia)
B) – CAN-sarja-asentoilmaisin (auto)
C) – IRTISANOMISVASTUS. Jos VAIN hissiauton sijainnin ilmaisin tai VAIN lattiat ovat läsnä, CAN-linjan päättäminen on aktivoitava DEUM: ssä. M15CAN kaavion mukaisesti.
D) – Vaihda TERMIä. VOIDA. Aktivoi CAN-linjan päättäminen hissiauton näytöllä ja viimeisessä näytössä lattialla.
E) – Lisäjohdotus absorptiolla > 2A (noin 16 asennon merkkivalo)
DMG 3 -johdot (DEUM. M15CAN / DEUM. M15S3W)
A) – Sijainnin ilmaisin (lattia)
B) – Asentoilmaisin (auto)
C) – Lisäjohdotus absorptiolla > 2A (noin 16 asennon merkkivalo)
DMG RS485 (DEUM. M15SER)
Sarjalähdöt, joissa on liittimet (4 johtoa), mahdollistavat DEUM: n. M15SER liitetään kaikkiin DMG-sarjatyyppisiin komponentteihin (näyttö, Caruso-äänisyntetisaattori ja gong).

A) – Sijainnin ilmaisin (lattia)
B) – Asentoilmaisin (auto)
C) – "Caruso" äänisyntetisaattori
D) – Lisäjohdotus absorptiolla > 2A (noin 16 asennon merkkivalo)

Ohjelmointi

SiirtymisvalikkonäppäinLaajennettu kosketus (> 3 sekuntia)
Käytä-valikkonäppäintä
Arvon asetus
Kokoonpanon avainLaiteohjelmiston versio
Siirtymisvalikon näppäimet

Visualisoinnin asetukset

Jos haluat määrittää tietyt kirjaimet/numerot, tuo hissi lattialle ja seuraa kaaviota.

Oletusasetus

Kaikki DEUM-tehdasparametrit voidaan nollata seuraavalla RESET-menettelyllä:

Palauta viimeinen kokoonpano

Palauta viimeinen DEUM Coder -ohjelmistotyökalulla ladattu kokoonpano.

Mukautetut asetukset

Siirtymäarvo-asetus
Anna haluttu siirtymätaso 0 - 9; (Katso myös "Offset-tila").

Koodausasetus
Määritä Deum koodaustyypin mukaan.

B0 = 1 johto / lattia (oletus)
B1 = Harmaa koodi
B2 = Mea
B3 = Autinor
B4 = Manuaalinen anturi (nuolilla ja liipaisintulolla)
B5 = 1 lanka / segmentti
B6 = Automaattinen anturi (automaattisilla nuolilla ja automaattisella liipaisimella)
B7 = Binaarikoodi
B8 = TKE
Nuolen asetus

C0 = Korjaa nuolet (oletus)
C1 = Vieritysnuoli
C2 = Liipaisimesta riippuvainen: Trigger ON = Korjaa nuolet / Liipaisin POIS = Vieritysnuolet (katso myös "Koodausasetus" ja "Suuntanuolitulo")

Jos haluat käyttää gongia ja seuraavan suunnan nuolia, sinun on asetettava C2 ja asetettava "seuraavan suunnan" sijainti-ilmaisin.
Siirtymätila

D0 = Negatiivinen siirtymä (oletus)
D1 = Positiivinen siirtymä

Katso myös "Offset-arvoasetus".
Energiansäästö
Ilmoita energiansäästötoiminnon aktivointiaika.

F0 (Oletus) = Käytöstä poistettu toiminto: Syötä "S8" -tulo (katso "Ilmaisimet ja hätävalon tulot") komentamaan toimintoa toisesta yksiköstä.
F1* = 10 minuuttia
F2* = 20 minuuttia
F3* = 30 minuuttia
F4* = 40 minuuttia
F5* = 50 minuuttia
F6* = 60 minuuttia
(*) = "S8"-tulo (ks.Ilmaisimet ja hätävalotulot") EI saa kytkeä virtalähteeseen.
Ensimmäinen visualisointiasetus

G0 = Tyhjä (oletus)
G1 = Lattian alin
Sijaintitulojen ja -signaalien jakaminen

H0 = Asentotulot: X01 ÷ X15 / Signaalit: 0
H1 (oletus) = Asentotulot: X01 ÷ X08 / Signaalit: S1 ÷ S7
H2 = Asentotulot: X01 ÷ X05 / Signaalit: S1 ÷ S10
Signaalit (tila)

o0 (Oletus) = DEUM-kooderi lähettää kaikki aktiiviset signalisaatiot.
o1 = DEUM-kooderi lähettää vain suuremman prioriteetin aktiivisen signaloinnin. Signaloinnin prioriteetti riippuu päätelaitteesta: S1 = suurempi prioriteetti, S10 = pienempi prioriteetti
Näytön viiveen asettaminen (signaalit ja lattianvaihto)
Näytön viive auttaa välttämään visualisointivirheitä.

– Signaalit

S0 = EI MITÄÄN (oletus)
S1 = ON (2500 ms)

– Lattianvaihto

P0 = EI-pois (oletus)
P1 = ON (100 ms)

Itsediagnoosin LED - Virheluettelo

FAIL-merkkivalo syttyy 1 sekunnin ajan, kun enkooderi kytketään päälle.

A) – Säännöllinen toiminta

B) – Havaittu vika (katso alla oleva "Virheluettelo"

C) – Enkooderi ei toimi tai sitä ei ole ohjelmoitu

D) – Enkooderi ei toimi tai virtalähdettä ei ole

E0 = Ei virhettä.

E1 = Tuntematon syöttöprotokollavirhe (esim. harmaa tai 7 tunnistamatonta segmenttiä).

E2 = Tietojen tarkistuksen tulos on väärä: kirjoita oletusasetukset uudelleen.

E3 = Virheellinen MEA/AUTINOR-tulovirhe (tunnistamattomat signalointiominaisuudet)

E4 = MEA/AUTINOR-virhe, koodia ei vastaanotettu (3 sekuntia on kulunut tunnistamatta mitään signaalia).

E5 = Virhe lukuanturissa

E6 = Nollausta odottava asentoanturi (sijaintia ei ole ratkaistu).

E7 = Nykyistä kerrosta ei voi liittää visualisointiin.

E9 = Tunnistamaton yleinen virhe.

LE = "EME +" -tulo on aktiivinen kooderissa.

Koodin poistaminen tapahtuu automaattisesti, kun virhe poistetaan.

Video-opetusohjelma

Jos haluat nähdä muita video-opetusohjelmia käytettävissä oleneilla kielillä, valitse haluamasi YouTube-kanava.

Englanti
Italia

ViittausVersioLinkki
1.8 (nykyinen versio)Download PDF
(englanti)
Päivitetty 13 Ottobre 2023