DEUM.M15 Encoder

(v 1.8)

Ga naar de volgende link om alle versies van deze gids te bekijken en te downloaden .

Met de DEUM.M15SER en DEUM.M15CAN encoders kun je de DMG CAN of serieel programmeerbare displays en de CARUSO spraaksynthesizer aansluiten op elk type controller.
De belangrijkste specificaties zijn als volgt:

• Voeding: 12/24V gelijkstroom;
  • Tot 15 ingangen;
  • Mogelijkheid om automatisch een vloerdetectieset te beheren, onafhankelijk van het bedieningspaneel (controller). De encoder kan dus details geven over de positie van de liftcabine, de richting en vloerberichten verzenden.

Waarschuwingen voor veiligheid en gebruik

Voordat u onze producten installeert, raden we u aan het gedeelte over veiligheids- en gebruiksvoorzorgen op de onderstaande link te raadplegen.

Belangrijkste kenmerken

• Invoerprotocollen: 1 draad per verdieping - 1 draad per segment - Binair/Grijs 7 bit - Serieel MEA / AUTINOR / TKE
  • Onafhankelijke positiesensor
  • Zelfdiagnose: interne LED + melding op positie-indicator
  • Bedieningselementen voor signalering en noodverlichting zijn aanwezig in de liftkooidesignalisatiekast
  • Positie en service scrollende berichtbesturing voor dot matrix display
  • Gedifferentieerde besturing van de scrollpijlen (ja / nee) op basis van de beweging van de liftkooi.
  • De encoder kan serieel worden geprogrammeerd door DMG op verzoek bij de bestelling of rechtstreeks op locatie via de twee drukknoppen ADV en PRG.
  • Modus "Energiebesparing" om het stroomverbruik te verminderen wanneer het systeem niet actief is

Algemene lay-out

DEUM.M15CAN

- CAN seriële uitgang
- 3-draads seriële uitgang
A) - Aansluitklemmen voor display en spraaksynthesizer (CAN seriële uitgang)
B) - Aansluitklemmen voor display en spraaksynthesizer (seriële uitgang met 3 draden)
C) - Programmeer toetsen + Zelfdiagnose LED
D) - 2-cijferig display
E) - Programmeerconnector (USB Mini-B)
F) - Synthesizer trekker / gong
G) - Pijlen
H) - Positie-ingangen (9 - 15)
I) - Positie-ingangen (1 - 8)
L) - Voeding 12/24V gelijkstroom
DEUM.M15S3W

- 3 draden seriële uitgang
B) - Aansluitklemmen voor display en spraaksynthesizer (seriële uitgang met 3 draden)
C) - Programmeer toetsen + Zelfdiagnose LED
D) - 2-cijferig display
E) - Programmeerconnector (USB Mini-B)
F) - Synthesizer trekker / gong
G) - Pijlen
H) - Positie-ingangen (9 - 15)
I) - Positie-ingangen (1 - 8)
L) - Voeding 12/24V gelijkstroom
DEUM.M15SER

- RS485 seriële uitgang
A) - Aansluitingen voor display en spraaksynthesizer (cabine)
B) - Aansluitklemmen voor display en spraaksynthesizer (verdiepingen)
C) - Programmeer toetsen + Zelfdiagnose LED
D) - 2-cijferig display
E) - Programmeerconnector (USB Mini-B)
F) - Synthesizer trekker / gong
G) - Pijlen
H) - Positie-ingangen (9 - 15)
I) - Positie-ingangen (1 - 8)
L) - Voeding 12/24V gelijkstroom

Bedradingsinstructies

Ingangen

Positie-ingangen

1 Draad / Vloer
Zie "Programmeren > Aangepaste instellingen > Codeerinstellingen > B0".

- 15 verdiepingen max.

A) - Voeding 12/24V gelijkstroom
B) - Voedingsingang 12/48V ac/dc (De ingang "X01" komt overeen met de laagste verdieping).
C) - Gemeenschappelijke ingang
1 Draad/segment
Zie "Programmeren > Aangepaste instellingen > Codeerinstellingen > B5".

- 109 visualisaties max (-9, 0, 99)

A) - Voeding 12/24V gelijkstroom
B) - Ingang voeding 12/48V ac/dc
C) - Gemeenschappelijke ingang
Grijs / Binair
Zie "Programmeren > Aangepaste instellingen > Coderingsinstellingen > B1/B7".

- 100 visualisaties max (-9, 0, 90)

A) - Voeding 12/24V gelijkstroom
B) - Ingang voeding 12/48V ac/dc
C) - Gemeenschappelijke ingang
MEA / Autinor / TKE
Zie "Programmeren > Aangepaste instellingen > Coderingsinstellingen > B2/B3/B8".

A) - Voeding 12/24V gelijkstroom
B) - Uitgang display bedieningspaneel (controller)
Onafhankelijke vloerdetectie
Zie "Programmeren > Aangepaste instellingen > Coderingsinstellingen > B4/B6".

Als het bedieningspaneel (controller) geen signalen levert voor positie, richting en gesproken berichten, kan een kit voor automatische vloerdetectie worden aangesloten op de encoder.

Installatie:
1) - Sluit de twee magnetische NC-sensoren aan op de DEUM.
2) - Plaats twee magneten op de corresponderende geleiders voor elke verdieping (beide impulsgevers zijn uitgeschakeld als de cabine zich op de verdieping bevindt).
3) - Voeg een derde magneet toe aan de hoofdverdieping zodat beide sensoren ingeschakeld zijn als de cabine zich op de verdieping bevindt (reset van het systeem na stroomuitval of fouten bij het tellen van de verdiepingen).

A) - Voeding 12/24V gelijkstroom
B) - Verdieping / hoofdverdieping
C) - Beugel bevestigd aan de bovenkant van de liftkooi
D) - Bovenste sensor
E) - Onderste sensor

Opmerking: Voorbedrade sensorset + magneet en beugel verkrijgbaar op aanvraag.

Ingangen voor indicators en noodverlichting

A) - Voeding 12/24V gelijkstroom

B) - Ingang voeding 12/48V ac/dc

C) - Gemeenschappelijke ingang

D) - Bij het voeden van de EME+ ingang (12/24V noodvoeding) wordt de noodlamp geactiveerd.

S1Alarm verzonden
S2Communicatie tot stand gebracht
S3Overbelasting
S4Brandweer
S5Prioriteit auto
S6Deuren openen
S7Deuren sluiten
S8Energiebesparing
S9Buiten dienst
S10Inspectie

Richting pijl invoer

A) - Voeding 12/24V gelijkstroom

B) - Pijlen omhoog/omlaag 12/48V ac/dc

Opmerking: "Automatische vloersensor" ("Programmeren > Aangepaste instellingen > Coderingsinstellingen > B6") voor positiesensoren kan worden ingeschakeld zonder de pijlenklemmen te gebruiken.

In het geval van positiesensoren is het mogelijk om de optie "automatische sensor van vloer" in te schakelen, zonder gebruik te maken van invoer van pijlen.

Triggeringang (gong/spraaksynthesizer)

Deze ingang activeert de spraakberichten op de DMG Caruso stemsynthesizer en de gong.

A) - Voeding 12/24V gelijkstroom

B) - Spraaksynthesizer/gong trigger (12/48V ac/dc)

Opmerking: In het geval van positiesensoren is het mogelijk om de optie de optie "automatische sensor van vloer" te activeren zonder de triggeringangen (TRG1/2) te gebruiken.

"Programmeren > Aangepaste instellingen > Coderingsinstelling > B6".

Seriële uitgangen

DMG-KAN (DEUM.M15CAN)
A) - CAN seriële positie-indicator (Vloer)
B) - CAN seriële positie-indicator (auto)
C) - AFSLUITWEERSTAND. Als ALLEEN de indicator voor de positie van de liftkooi of ALLEEN de indicatoren voor de verdieping aanwezig zijn, moet de CAN-afsluiting op de DEUM.M15CAN worden geactiveerd zoals aangegeven in het diagram.
D) - Schakelaar TERM.CAN. Activeer de afsluiting van de CAN-lijn op het display van de liftcabine en op het laatste display op de verdieping.
E) - Extra bedrading met absorptie > 2A (ongeveer 16 positie-indicator)

Status dipschakelaar

Op de DEUM-encoderOp de positie-indicator
(Auto)
Op de positie-indicator
(Vloer - de laatste)
Alleen de cabinestandindicator is aanwezig-
Alleen de positie-indicatoren op verdiepingen zijn aanwezig-
Alle positie-indicatoren zijn aanwezig (Auto + Vloeren)

DMG 3 draden (DEUM.M15CAN / DEUM.M15S3W)
A) - Positie-indicator (Vloer)
B) - Positie-indicator (Auto)
C) - Extra bedrading met absorptie > 2A (ongeveer 16 positie-indicator)
DMG RS485 (DEUM.M15SER)
Dankzij de seriële uitgangen met klemmen (4 draden) kan de DEUM.M15SER worden aangesloten op alle seriële DMG-componenten (display, Caruso stemsynthesizer en gong).

A) - Positie-indicator (Vloer)
B) - Positie-indicator (Auto)
C) - "Caruso" spraaksynthesizer
D) - Extra bedrading met absorptie > 2A (ongeveer 16 positie-indicator)

Programmeren

Navigatie menutoetsUitgebreide aanraking (> 3 seconden)
Menutoets openen
Waarde instellen
InstellingstoetsFirmwareversie
Navigatie menutoetsen

Visualisatie-instellingen

Om specifieke letters/cijfers in te stellen, breng je de lift naar de vloer en volg je het diagram.

Standaardinstelling

Alle DEUM-fabrieksparameters kunnen worden gereset met de volgende RESET-procedure:

Laatste configuratie herstellen

Herstel de laatst geladen configuratie met de DEUM Coder softwaretool.

Aangepaste instellingen

Instelling offsetwaarde
Voer het gewenste offsetniveau in van 0 tot 9; (Zie ook "Offsetmodus").

Instelling codering
Stel het Deum in volgens het type codering.

B0 = 1 Draad / vloer (standaard)
B1 = Grijze code
B2 = Mea
B3 = Autinor
B4 = Handmatige sensor (met pijlen en triggeringang)
B5 = 1 draad/segment
B6 = Automatische sensor (met automatische pijlen en automatische trigger)
B7 = Binaire code
B8 = TKE
Pijlinstelling

C0 = Vaste pijlen (standaard)
C1 = Scrollende pijl
C2 = triggerafhankelijk: Trekker AAN = Vaste pijlen / Trekker UIT = Scrollende pijlen (zie ook "Instelling codering" en "Richting pijl invoer")

Om de gong en de pijlen voor de volgende richting te gebruiken, moet je C2 instellen en de positie-indicator instellen voor de "volgende richting".
Offsetmodus

D0 = negatieve offset (standaard)
D1 = positieve offset

Zie ook "Instelling offsetwaarde".
Energiebesparing
Geef de activeringstijd voor de functie "energiebesparing" aan.

F0 (standaard) = functie uitgeschakeld: Voed de ingang "S8" (zie "Ingangen voor indicators en noodverlichting") om de functie vanaf een ander apparaat te bedienen.
F1* = 10 minuten
F2* = 20 minuten
F3* = 30 minuten
F4* = 40 minuten
F5* = 50 minuten
F6* = 60 minuten
(*) = De "S8"-ingang (zie "Ingangen voor indicators en noodverlichting") mag NIET worden aangesloten op de voeding.
Eerste visualisatie-instelling

G0 = blanco (standaard)
G1 = Laagste van de verdiepingen
Toewijzing van positie-ingangen en signalen

H0 = positie-ingangen: X01 ÷ X15 / Signalen: 0
H1 (standaard) = positie-ingangen: X01 ÷ X08 / Signalen: S1 ÷ S7
H2 = positie-ingangen: X01 ÷ X05 / Signalen: S1 ÷ S10
Signalen (modus)

o0 (standaard) = DEUM-encoder verzendt elke actieve signalisatie.
o1 = DEUM-encoder verzendt alleen de actieve signalisatie met de hoogste prioriteit. De prioriteit van de signalisatie hangt af van de terminal: S1 = hogere prioriteit, S10 = lagere prioriteit
De weergavevertraging instellen (signalen en verandering van verdieping)
De displayvertraging helpt om visualisatiefouten te voorkomen.

- Signalen

S0 = UIT (standaard)
S1 = AAN (2500 ms)

- Verandering van vloer

P0 = UIT (standaard)
P1 = AAN (100 ms)

Zelfdiagnose-LED & Foutenlijst

LED FAIL brandt gedurende 1 seconde wanneer de encoder wordt ingeschakeld.

A) - Normale werking

B) - Fout gedetecteerd (zie de "Foutenlijst" hieronder)

C) - Encoder werkt niet of is niet geprogrammeerd

D) - Encoder werkt niet of geen voeding

E0 = geen fout.

E1 = onbekende invoerprotocolfout (bijv. Gray of 7 niet-herkende segmenten).

E2 = Resultaat gegevenscontrole is fout: voer standaardinstellingen opnieuw in.

E3 = Ongeldige MEA/AUTINOR-ingangsfout (niet-herkende signalisatiekenmerken)

E4 = MEA/AUTINOR-fout, code niet ontvangen(er zijn 3 seconden verstreken zonder dat er een signaal wordt herkend).

E5 = fout bij aflezen sensor

E6 = Positiesensor wacht op reset (positie niet geregeld).

E7 = De huidige verdieping kan niet worden gekoppeld aan een visualisatie.

E9 = niet-geïdentificeerde algemene fout.

LE = De ingang "EME +" is actief op de encoder.

De code wordt automatisch gewist wanneer de fout wordt hersteld.

Video-handleiding

Selecteer het relevante YouTube-kanaal om andere video tutorials in de beschikbare talen te bekijken.

Engels
Italiaans

ReferentieVersieLink
1.8 (huidige versie)Download PDF
(Engels)
Bijgewerkt op 28 maart 2024