LIVE+ functie

(V 1.0)

Waarschuwingen voor veiligheid en gebruik

Voordat u onze producten installeert, raden we u aan het gedeelte over veiligheids- en gebruiksvoorzorgen op de onderstaande link te raadplegen.

Productbeschrijving

LIVE+ is de functie die beschikbaar is op alle DMG Matisse displays die gebaseerd zijn op het MosaicONE platform en waarmee RTSP (Real Time Streaming Protocol) videostreams van derden beheerd kunnen worden; bijvoorbeeld videostreams van IP-camera's of klassieke "rtsp://" URL-adressen.
Het beheer van deze video's kan gecombineerd worden met de PROTECTED FLOOR functie die beschikbaar is op DMG 4.0 panelen.

Het videovenster instellen in de MosaicONE cloudsoftware

Voeg in de MosaicONE cloud software eerst een nieuw gebied (1) toe in het gewenste thema en voeg dan de videofunctie toe (2).
De informatie over de positie en grootte van het gebied waarin de videostream wordt afgespeeld, wordt tijdens het upgraden van het thema automatisch doorgestuurd naar het scherm.
De video, zodra afgespeeld, zal alle grafische elementen "bedekken", behalve richting en positie.

De videostream instellen

Videostreams worden rechtstreeks beheerd vanuit het interne menu van het Matisse scherm ("Signal Input" sectie).

Het is mogelijk om tot drie videostreams te beheren die afkomstig zijn van drie verschillende bronnen, maar het zal slechts mogelijk zijn om er 1 tegelijk te bekijken.

Selecteer een van de drie gebieden gewijd aan videostreams om het RTSP instellingen gedeelte te openen.

Videostream van IP-camera of URL-adres

1) Host: De hostnaam van een IP-camera is een unieke identificatie die aan de camera is toegewezen om identificatie en toegang op het netwerk mogelijk te maken. In dit geval wordt verwezen naar het IP-adres.
Als je een video rechtstreeks vanaf het URL-adres wilt afspelen, hoef je alleen dit veld in te stellen (bijv.: rtsp://192.168.1.2:554__). Zorg ervoor dat de bron voor RTSP videostreams is.

2) Poort: De poort van camera's die RTSP videostreaming toestaan is over het algemeen poort 554 en 88.

3) Gebruikersnaam & wachtwoord: De toegangsgegevens tot de IP-camera's worden algemeen bepaald en ingesteld door de gebruiker, maar elk apparaat heeft zijn eigen standaardgegevens.

4) Pad: Geeft de videoformaten aan die worden ondersteund door IP-camera's, er zijn er meestal 3:
1) videoMain: hoofdstream
2) videoSub: secundaire streaming
3) Audio: Alleen audio streaming, geen video feed.

Video afspelen starten

Zodra de videobron is ingesteld, is het mogelijk om het afspelen van de video af te stemmen op een specifieke gebeurtenis:

5) Van ingang: Het is mogelijk om in sectie (6) "Signaal" een fysieke ingang te kiezen vanaf een van de aansluitingen op de elektronische kaart (S1...S5). De video wordt afgespeeld zolang de geselecteerde ingang actief is.

5) Van etage: Het is mogelijk om de videoweergave te koppelen aan een specifieke etage, voer gewoon de etage-identificatie in (bijv.: E) in de sectie (6) "Signaal".
Het Matisse display zal het videovenster tonen zodra de ingestelde etage wordt weergegeven en zal het de hele tijd actief houden.

Voorbeeld van videostreams

Zodra alle parameters van de videostream correct zijn ingesteld, zal een real-time preview beschikbaar zijn.

Videobewakingssysteem (beschermde vloerfunctie)

LIVE+ is ook een eenvoudig maar effectief videobewakingssysteem, dat al is geïntegreerd in alle Pitagora 4.0-systemen.
Met de functie Beveiligde verdieping kunnen passagiers een of meer "risicovloeren" bij de uitgang (bijv.: de uitgang naar de garage of het straatniveau) rechtstreeks vanaf het DMG Matisse-display bewaken.
De deuren gaan alleen open met uitdrukkelijke toestemming van de passagier door middel van de deuropenertoets.

Basis aansluitschema

A) Reizende kabel
B) Druk binnen XX seconden op de knop "Deur openen" of wacht tot de lift terugkeert naar de vorige verdieping.

Algemene beschrijving van de werking

Als een oproep naar een beveiligde verdieping wordt geboekt, volgt het systeem een vooraf vastgestelde procedure:
1) Het beeld van de camera wordt weergegeven op het Matisse-display in de cabine.
2) De lift hervat zijn normale werking totdat de beveiligde verdieping wordt bereikt.
3) Bij aankomst op de beveiligde verdieping blijven de automatische liftdeuren gesloten en wordt het beeld van de camera vergroot.
4) Gedurende een programmeerbare tijd van 5 tot 10 seconden kan de gebruiker in de cabine beslissen of de deuren niet geopend moeten worden.) Gedurende een programmeerbare tijd van 5 tot 10 seconden kan de gebruiker in de cabine beslissen of hij de deuren al dan niet wil openen door op de knop "Deur openen" te drukken.
5) Aan het einde van de vooraf ingestelde tijd bedient de lift de volgende oproep (indien aanwezig) of keert terug naar de startverdieping.

Bericht aankomst verdieping

In de MosaicONE cloudsoftware is het mogelijk om een waarschuwingsbericht bij aankomst te koppelen aan elke verdieping, dus ook aan een beveiligde verdieping.
Op deze manier wordt bij activering van de camera ook een contextueel bericht weergegeven.
Voeg eerst een nieuwe inhoud voor aankomst op de verdieping (1) toe in het gewenste thema en voeg vervolgens een afbeelding toe (2).

(Engels)
Bijgewerkt op 3 Luglio 2024