LIVE+ funktion

(V 1.0)

Innan du installerar våra produkter rekommenderar vi att du konsulterar avsnittet om säkerhets- och användningsvarningar på länken nedan.

Produktbeskrivning

LIVE+ är en funktion som finns på alla DMG Matisse-skärmar baserade på MosaicONE-plattformen och som gör det möjligt att hantera RTSP-videoströmmar (Real Time Streaming Protocol) från tredje part, t.ex. videoströmmar från IP-kameror eller klassiska "rtsp://"-URL-adresser.
Hanteringen av dessa videoströmmar kan kombineras med funktionen PROTECTED FLOOR som finns på DMG 4.0-paneler.

Ställa in videofönstret på molnprogramvaran MosaicONE

I MosaicONE-molnprogramvaran lägger du först till ett nytt område (1) i önskat tema och lägger sedan till videofunktionen inuti (2).
Positions- och storleksinformationen för det område där videoströmmen kommer att spelas upp överförs automatiskt till displayen under temauppgraderingen.
När videon har spelats upp kommer den att "täcka" alla grafiska element utom riktning och position.

Inställning av videoström

Videoströmmar hanteras direkt från Matisse-displayens interna meny (avsnittet "Signal Input").

Det är möjligt att hantera upp till tre videoströmmar från tre olika källor, men det går bara att visa 1 åt gången.

Välj ett av de tre områdena som är avsedda för videoströmmar för att komma till avsnittet med RTSP-inställningar.

Videoström från IP-kamera eller URL-adress

1) Värd: Värdnamnet för en IP-kamera är en unik identifierare som tilldelas kameran för att möjliggöra identifiering och åtkomst i nätverket. I detta fall hänvisas till dess IP-adress.
Om du vill spela upp en video direkt från URL-adressen behöver endast detta fält anges (t.ex.: rtsp://192.168.1.2:554__). Kontrollera att källan är för RTSP-videoströmmar.

2) Port: Porten för kameror som tillåter RTSP-videostreaming är i allmänhet port 554 och 88.

3) Användarnamn och lösenord: Behörighetsuppgifterna till IP-kamerorna bestäms och ställs in av användaren, men varje enhet har sina egna standarduppgifter.

4) Sökväg: Anger de videoformat som stöds av IP-kameror, det finns vanligtvis 3:
1) videoMain: huvudström
2) videoSub: sekundärströmning
3) Ljud: Endast ljudstreaming, inget videoflöde.

Starta en videouppspelning

När videokällan har ställts in blir det möjligt att matcha videouppspelningen med en specifik händelse:

5) Från ingång: I avsnitt ( 6) "Signal" är det möjligt att välja en fysisk ingång från en av terminalerna på elektronikkortet (S1...S5). Videon spelas upp så länge som den valda ingången är aktiv.

5) Från våning: Det kommer att vara möjligt att associera videouppspelning med en specifik våning, ange bara våningsidentifieringen (t.ex.: E) i avsnittet ( 6 ) "Signal".
Matisse-displayen kommer att visa videofönstret så snart den inställda våningen visas och hålla det aktivt hela tiden.

Förhandsgranskning av videoströmmar

När alla parametrar för videoströmmen har ställts in korrekt kommer en förhandsgranskning i realtid att vara tillgänglig.

Videoövervakningssystem (skyddad våningsfunktion)

LIVE+ är också ett enkelt men effektivt videoövervakningssystem som redan är integrerat i alla Pitagora 4.0-system.
Med funktionen Protected floor kan passagerarna övervaka ett eller flera "riskutsatta" utgångsplan (t.ex. utgången till garaget eller gatuplanet) direkt från DMG Matisse-displayen.
Dörrarna öppnas endast efter uttryckligt medgivande från passageraren med hjälp av dörröppningsknappen.

Grundläggande anslutningsschema

A) Färdkabel
B) Tryck på knappen "Öppna dörr" inom XX sekunder eller vänta tills hissen återvänder till föregående våning.

Generisk beskrivning av operationen

Om ett anrop bokas till en skyddad våning följer systemet en förutbestämd procedur:
1) Bilden från kameran visas på Matisse-displayen i kabinen.
2) Hissen fortsätter sin normala drift tills den når den skyddade våningen.
3) Vid ankomst till den skyddade våningen förblir de automatiska hissdörrarna stängda och bilden från kameran förstoras.
4) Under en programmerbar tid från 5 till 10 sekunder kan användaren i hisskorgen bestämma om dörrarna ska öppnas eller inte genom att trycka på knappen "Öppna dörr".
5) När den förinställda tiden är slut kommer hissen att betjäna nästa anrop (om det finns ett sådant) eller återvända till startvåningen.

Meddelande om ankomst till våningen

I molnprogramvaran MosaicONE är det möjligt att koppla ett varningsmeddelande vid ankomst till valfri våning, därför också till en skyddad våning.
På detta sätt visas också ett kontextuellt meddelande när kameran aktiveras.
Lägg först till ett nytt innehåll för ankomst till våning (1) i önskat tema, lägg sedan till en bild inuti (2).

hänvisningVersionLänk
1.0Download PDF
- Jag är inte så bra på det här.
Uppdaterad den 3 Luglio 2024