LIVE+-toiminto

(V 1.0)

Turvallisuus- ja käyttöohjeet

Ennen tuotteidemme asentamista suosittelemme tutustumaan alla olevassa linkissä olevasta turvallisuus- ja käyttösuosituksia käsittelevään osioon.

Tuotteen kuvaus

LIVE+ on toiminto, joka on käytettävissä kaikissa MosaicONE-alustaan perustuvissa DMG Matisse -näytöissä ja joka mahdollistaa kolmansilta osapuolilta tulevien RTSP (Real Time Streaming Protocol) -videovirtojen hallinnan; esimerkiksi IP-kameroiden videovirrat tai klassiset "rtsp://" URL-osoitteet.
Näiden videoiden hallinta voidaan yhdistää DMG 4.0 -paneeleissa käytettävissä olevaan PROTECTED FLOOR -toimintoon.

MosaicONE-pilviohjelmiston videoikkunan asettaminen

Lisää MosaicONE cloud -ohjelmistossa ensin uusi alue (1) haluttuun teemaan ja lisää sitten videotoiminto sen sisälle (2).
Sen alueen sijainti- ja kokotiedot, jossa videovirta toistetaan, lähetetään automaattisesti näyttöön teeman päivityksen aikana.
Kun video on toistettu, se "peittää" kaikki graafiset elementit suuntaa ja sijaintia lukuun ottamatta.

Videovirran asettaminen

Videovirtoja hallitaan suoraan Matisse-näytön sisäisestä valikosta ("Signaalin tulo" -osio).

On mahdollista hallita enintään kolmea kolmesta eri lähteestä tulevaa videovirtaa, mutta vain yhtä voi katsella kerrallaan.

Valitse yksi kolmesta videovirroille omistetusta alueesta päästäksesi RTSP-asetukset-osioon.

Videovirta IP-kamerasta tai URL-osoitteesta

1) Isäntä: IP-kameran isäntänimi on kameralle annettu yksilöllinen tunniste, jonka avulla kamera voidaan tunnistaa ja käyttää verkossa. Tässä tapauksessa viitataan sen IP-osoitteeseen.
Jos haluat toistaa videon suoraan URL-osoitteesta, vain tämä kenttä on asetettava (esim.: rtsp://192.168.1.2:554__). Varmista, että lähde on tarkoitettu RTSP-videovirroille.

2) Portti: RTSP-videostreamingin sallivien kameroiden portti on yleensä portti 554 ja 88.

3) Käyttäjätunnus ja salasana: IP-kameroiden käyttöoikeudet ovat käyttäjän yleisesti päättämiä ja asettamia, mutta jokaisella laitteella on kuitenkin oletusarvoiset käyttöoikeudet.

4) Polku: Ilmaisee IP-kameroiden tukemat videoformaatit, joita on yleensä kolme:
1) videoMain: päävirta
2) videoSub: toissijainen suoratoisto
3) Audio: Vain äänen suoratoisto, ei videosyöttöä.

Videotoiston käynnistäminen

Kun videolähde on määritetty, videotoisto voidaan sovittaa tiettyyn tapahtumaan:

5) Syötteestä: Signaali" kohdassa (6) on mahdollista valita fyysinen tulo jostakin elektronisen piirilevyn liittimestä (S1...S5). Video toistuu niin kauan kuin valittu tulo on aktiivinen.

5) Kerroksesta: Videotoisto on mahdollista liittää tiettyyn kerrokseen, anna yksinkertaisesti kerroksen tunnus (esim.: E) kohdassa (6) "Signaali".
Matisse-näyttö näyttää videoikkunan heti, kun asetettu kerros on näkyvissä, pitäen sen aktiivisena koko ajan.

Videovirtojen esikatselu

Kun kaikki videovirran parametrit on asetettu oikein, reaaliaikainen esikatselu on käytettävissä.

Videovalvontajärjestelmä (suojattu lattiatoiminto)

LIVE+ on myös yksinkertainen mutta tehokas videovalvontajärjestelmä, joka on jo integroitu kaikkiin Pitagora 4.0 -järjestelmiin.
Suojattu kerros -toiminnon avulla matkustajat voivat valvoa yhtä tai useampaa "vaarassa olevaa" uloskäyntikerrosta (esim. uloskäynti autotalliin tai katutasoon) suoraan DMG Matisse -näytöltä.
Ovet avautuvat vain matkustajan nimenomaisella suostumuksella oven avauspainikkeella.

Peruskytkentäkaavio

A) Kulkukaapeli
B) Paina "Avaa ovi" -painiketta XX sekunnin kuluessa tai odota, että hissi palaa edelliseen kerrokseen.

Toiminnan yleinen kuvaus

Jos puhelu on varattu suojattuun kerrokseen, järjestelmä noudattaa ennalta määriteltyä menettelyä:
1) Kameran kuva näytetään hytissä olevalla Matisse-näytöllä.
2) Hissi jatkaa normaalia toimintaansa, kunnes se saapuu suojattuun kerrokseen.
3) Kun hissi saapuu suojattuun kerrokseen, automaattiset hissin ovet pysyvät suljettuina ja kameran kuva suurennetaan.
4.) Ohjaamossa oleva käyttäjä voi 5-10 sekunnin ohjelmoitavan ajan päättää, haluaako hän avata ovet painamalla "Avaa ovi" -painiketta.
5) Ennalta määritetyn ajan päätyttyä hissi palvelee seuraavaa kutsua (jos sellainen on olemassa) tai palaa lähtökerrokseen.

Lattian saapumisviesti

MosaicONE-pilviohjelmistossa on mahdollista liittää varoitusviesti saapumisen yhteydessä mihin tahansa kerrokseen, siis myös suojattuun kerrokseen.
Näin kameran aktivoituessa näytetään myös asiayhteyteen liittyvä viesti.
Lisää ensin uusi kerrokseen saapumisen sisältö (1) halutulla teemalla ja sitten kuva sisälle (2).

(englanti)
Päivitetty 3 Luglio 2024