1. Home
  2. Elektronische apparaten
  3. LLEC6 lastweegtoestel

LLEC6 lastweegtoestel

(v 2.3)

Waarschuwingen voor veiligheid en gebruik

Voordat u onze producten installeert, raden we u aan het gedeelte over veiligheids- en gebruiksvoorzorgen op de onderstaande link te raadplegen

Belangrijkste kenmerken

• 2 relais drempels + analoge uitgang
  • Automatische compensatie van de dynamische belasting van de liftkooi tijdens het rijden (ingang voor het vergrendelen van de belasting)
  • Automatische compensatie van statische belasting van liftkooi
  • Instelbare compensatie van kabelgewicht
  • Afneembaar programmeerapparaat (2×8 tekens)
  • Externe afdekking waterbestendig (IPX2)

Systeemonderdelen

LLEC6 met geïntegreerde sensor

A) - code [EWSLL6FRM] - LLEC6 met geïntegreerde sensor (voor autoframe)

LLEC6 voor externe sensoren

A) - code [EWSLL6ROP] - LLEC6 voor externe sensoren

B1) - Externe sensor voor kabels (2mt kabel)

Code [EWS.RS6X13] - Maximaal 6 touwen Maximaal 6 touwen (Ø 13mm)

Code [EWS.RS7X10] - Maximaal 7 touwen Maximaal 7 touwen (Ø 10mm)

Code [EWS.RS10X8] - Maximaal 10 touwen Maximaal 10 touwen (Ø 8mm)

B2) - Externe sensorset voor liftkooibodem (6mt kabel)

Code [EWS.CS300] - 300 kg voor elke sensorr

Code [EWS.CS400] - 400 kg voor elke sensorr

code [EWS.CS700] - 700 kg voor elke sensorr

B3) - code [EWS.CSSLI] - Externe sensor voor cabineframe (4mt kabel)

Optionele onderdelen

code [AUT.KIT08] - Magnetische sensoren (NC)

code [EWS.AL212] - voedingseenheid 220V

code [EWS.LL3S] - derde drempel

Installatie

LLEC6 met geïntegreerde sensor (voor autoframe)
code [EWSLL6FRM]
LLEC6 voor externe sensor (voor kabels)
code [EWSLL6ROP] + [EWS.RS6X13] / [EWS.RS7X10] / [EWS.RS10X8].

A) - Maximale belastingstabel (Massastructuur + hefvermogen)
In het geval van hefarmen 2:1 (sensor op vast uiteinde + poelie) wordt de maximale belasting verdubbeld.
LLEC6 voor externe sensoren (voor onderkant liftkooi)
code [EWSLL6ROP] + [EWS.CS300] / [EWS.CS400] / [EWS.CS700]
LLEC6 voor externe sensoren (voor autoframe)
code [EWSLL6ROP] + [EWS.CSLLI].

Bedradingsinstructies

Aansluitingen besturingseenheid

Verbinding met controller DMG Pitagora 4.0
A) - TOC-kast op het dak van de cabine
B) - Drempel 1
C) - Drempel 2
D) - Compensatie voor meelopende kabels
Aansluiting met controller DMG Playboard V3
A) - TOC-kast op het dak van de cabine
B) - Drempel 1
C) - Drempel 2
D) - Compensatie voor meelopende kabels
Verbinding met andere controllers
A) - Droog contact (NO/NC) van de controller
B) - Drempel 1
C) - Drempel 2
D) - Compensatie voor meelopende kabels
E) - 220V externe voedingseenheid

Aansluitingen externe sensoren

Aansluiting van de kabelsensor

A) - Besturingseenheid
B) - Touwsensor
Aansluiting van de sensoren aan de onderkant van de liftkooi
4 sensoren bedradingsschema
8 sensoren bedradingsschema

A) - Besturingseenheid
B) - Bodem sensoren liftcabine (P= Druk / T= Tractie)

Om storingen van het apparaat te voorkomen, zelfs na mogelijke overbelasting (bijv. parachutetest), adviseren we om een vast blok in te voegen om de belastingsensoren te beschermen.

B) - Sensor
C) - Bout M12
Aansluiting van de autoframesensor

A) - Besturingseenheid
B) - Autoframesensor

Derde drempelaansluiting

Derde drempelaansluiting

A) - Derde drempel
B) - Gemeenschappelijk
C) - Derde drempeluitgang

Kalibratie

1--->[▼]--->< Instelling >
2--->[OK]--->< Opwarmen, even geduld >
Sensor opwarmen
< Kalibratie >
3--->[OK]--->[▲] [▼] [◄] [►]Voer de capaciteit van de cabine in (kg)
4--->[OK]--->< Lege cabine, weet je het zeker? >
5--->[OK]--->10 sec. om de cabine te verlaten
< Referentiegewicht >
6--------->[▲] [▼] [◄] [►]Voer het gewicht in dat in de cabine moet worden geladen voor kalibratie (minstens
ten minste 30% van de capaciteit)
7--->[OK]--->10 sec. om de cabine te verlaten

Thresholds values are automatically set (editable from < Thresholds > menu):
Drempel 1 = 100% Capaciteit; contact N/O - Drempel 2 = 115% Capaciteit; contact N/O

Compensatie voor meelopende kabels

[AUT.KIT08]

Bij liften met een aanzienlijk totaalgewicht aan kabels is de compensatie van het gewicht van de reizende kabels een belangrijke stap. Men moet rekening houden met: 1) maximale belasting van de lift, 2) gewicht van de kabels per meter, 3) totale lengte van de schacht.

Voordat u deze procedure uitvoert, moet u naast de hoofdaansluitingen ook [AUT.KIT08] externe positiesensor aansluiten. Als u al een DEUM15-encoder hebt, hoeft u alleen de LLEC6-regeleenheid aan te sluiten zonder de externe sensor te gebruiken, met behulp van de seriële lijn voor kabelcompensatie.

Bedrading van de positiesensor

Bedrading DEUM-encoder

Voor het programmeren van de DEUM15 encoder is een seriële positie-indicator vereist.

Compensatieprocedure

Voer eerst de systeemkalibratie uit

1--->[▼]--->< Instelling >
2--->[OK]--->< Kalibratie >
3--->[▼]--->< Compensatie >
4--->[OK]--->< Benedenverdieping, weet u het zeker? >
5---------> Cabine op de laagste verdieping
6--->[OK]---> Wacht tot het aftellen stopt
7--->[OK]--->< Bovenste verdieping, weet u het zeker? >
8---------> Cabine op de hoogste verdieping
9--->[OK]---> Wacht tot het aftellen stopt

Cables weight is automatically set (editable from < Configuration > / < Compensation > menu). Set the value to 0 kg to disable the function.

Geavanceerd programmeren

Programmeerhulpmiddel

A) - Opties op huidig niveau doorbladeren.

B) - Toegang tot menu en selectie bevestigen.

C) - Het huidige niveau verlaten en terugkeren naar het vorige niveau.

MenuOptiesOpmerking
Taal menu
Italiano / Engels / Française / Deutsch / Español / Portugees / Russisch
[▼]
Instelling[OK]KalibratieSysteemkalibratie
CompensatieCompensatie voor meelopende kabels
[▼]
Drempel[OK]Drempel 1
Drempel 2
Drempel 3 (optioneel)
Drempel 3
0 = Uit - Min. 15 Kg. - NO/NC
[▼]
Configuratie[OK]CompensatieU kunt de parameters die zijn gemeten tijdens de kalibratie- en compensatieprocedure handmatig wijzigen (inclusief drempel NO- of NC-contact)

Het programmeerapparaat kan ook worden losgekoppeld van de besturingseenheid en worden aangesloten via een telefoonkabel. (bijv.: achterkant van het drukknoppaneel)

Problemen oplossen

ProbleemOplossing
Het apparaat is uitgeschakeld (LED 1 OFF).Schakel het apparaat in.
Het apparaat werkt niet (LED 2 knippert NIET).Schakel het apparaat uit.
Drempels overschreden en actief (LED 3/4 AAN).Verminder de lading van de auto om de drempels opnieuw in te stellen.

Bij het vervangen van een LLEC2/3 kunnen de bestaande 120 Ω sensoren alleen worden gehandhaafd door de 12 V besturingseenheid van de LLEC6 te voeden via de externe voeding EWS.AL212.

Diagnostisch

Led UITLed AAN (knippert NIET)Led AAN (knippert)
LedStatusLedStatus
Led 1 = voedingZie"Problemen oplossen".
Led 2 = waakhond (normale werking)Zie"Problemen oplossen".
Led 3/4 = Drempels 1/2Zie"Problemen oplossen".
Led 5 = ladingsvergrendelingMeten NIET bezigMeten in uitvoering
Led 6 = compensatie kabelgewichtIngeschakeldUitgeschakeld

Gegevensblad

Afmetingen
Spanning12/24V DC
Maximale absorptie200 mA
Relais uitgang 1/21A, 30V DC (weerstandsbelasting)
Analoge uitgang0-5V, verwezen naar GND. (5V = 100% van belasting)
Ingang voor ladingvergrendelingDroog contact
Bedrijfstemperatuur-10°c ÷ +50°c

ReferentieVersieLink
2.3 (huidige versie)Download PDF
(Engels)
Bijgewerkt op 21 november 2023