1. Home
  2. Visuelle og mediesystemer
  3. Matisse Multimedia Display

Matisse Multimedia Display

(v 2.9)

Før du installerer produktene våre, anbefaler vi at du konsulterer avsnittet om sikkerhet og bruksforskrifter på lenken nedenfor.

Merk: Matisse 18,5-tommers skjerm produseres ikke lenger .

Montering

Matisse 7"
Med sveisede pinner på 1,5/3 mm frontplateHvis du erstatter en eksisterende posisjonsindikator, må du kontrollere at tappenes lengde samsvarer med den ovenfor nevnte; hvis ikke, vennligst forkort dem.
Matisse 10,1"
Med knaster på 1,5/3 mm frontplate

A) – ESYSPK2 ekstern høyttaler (ekstrautstyr)
Matisse BIG (15,6″/18,5″/21,5″)
Med knaster på 1,5/2 mm frontplate
TFTDIMENSJONER: (X x Y x H)UTSkjæring (V x W - R)STUDDER SxT
TFT 15,6"232,5 x 430,5 x 44192,6x343,6 mm - R0,1413 x 100
TFT 21,5"324,5 x 564,5 x 49266,6x475,6 mm - R0,1547 x 140
Matisse 15,6" (EN81-71)
Med knaster på 2/3 mm frontplate

Kablingsinstruksjoner

POSISJON OG RETNING Inngangsledning

Strømforsyning
Kontroller at skjermpanelet er jordet.

Kun Matisse 7" / 10,1" / CPUA) – EWS.AL224 – Valgfri strømforsyning (0,75A – 18W – 24V)

Matisse 15,6" / 18,5" / 21,5"
B) – EWS.AL224_100 – Valgfri strømforsyning (4,2A – 100W – 24V)
Pitagora 4.0
DMG CAN seriell protokoll
BIL

DMG
3-leder seriell
Pitagora V3
BIL
Enkoder DEUM
For mer informasjon, se Encoder DEUM- støttesiden

DMG CAN seriell protokoll

DMG
3-leder seriell

RS485 serie
BIL
Autonomt posisjoneringssystem
Det autonome posisjoneringssystemet for DMG-skjermene i Raffaello-, Giotto- og Matisse-serien gjør det mulig å vise løfteposisjonen og retningen uavhengig av kontrolleren. Grensesnittet bruker sensorsignalene som er installert på toppen av heisvognen.

Hvis tilgjengelig, er det mulig å bruke de samme posisjonssensorene som brukes av kontrolleren.
Hvis IKKE tilgjengelig, må du installere:
• 1 INGEN magnetisk sensor på hytta + 1 magnet i hver etasje for å telle posisjon.
• 1 INGEN magnetisk sensor på kabinen + 1 magnet i hovedetasjen for RESET.

I dette grensesnittet er det en CAN BUS seriell linje for å styre posisjonsindikatorene til gulvet.
For alle andre funksjoner (stemmesynthesizer, gongong, indikatorer osv.) vennligst se siden for teknisk støtte for skjermen.

Autonomt posisjoneringssystem
Annen kontroller
Proprietær CAN-protokoll

1 ledning / gulv
10 etasjer maks.

1 ledning / segmentMaks 29 etasjer. (-9, 0, 19)

Grå / binærMaks 72 etasjer. (-9, 0, 62)

TKE/MEA/Autinor

SERVICEMELDING Kabling

A) – S6 – Nødoperasjon / Brannmannsoperasjon

B) – S5 – Reservasjon

C) – S3 – Overbelastning

D) – S2 – Kommunikasjon etablert

E) – S1 – Alarm sendt

F) – S4 – Antipanikk-lys (Sørg for at batteriene er ladet)

Servicemeldinger kan også styres, gjennom seriell buss, av DMG-kontrolleren eller DEUM.M15 koder.

TRIGGER Kabling

Denne inngangen utløser talemeldinger på stemmen sinthesyzer og gong.

Ingen polaritet

Hvis pilotering drives av DEUM ENCODER, foreslås en direkte forbindelse mellom TRIGGER-kommandoen og Encoderen.

EKSTERN HØYTTALER Kabling

Ekstern høyttaler er obligatorisk for å spille av lyd.
Matisse har ingen integrert høyttaler.

Avanserte funksjoner

Nettverkstilkoblinger

Nettverkstilkoblinger
Direkte forbindelse med Matisse

Tilkobling via Ethernet-forlengere

A) – Maskinrom
B) – Skaft
C) – Toppen av hytta
D) – Matisse posisjonsindikator i heisstolen

DHCP-innstilling

Nettverksoppsett (hvis DHCP er deaktivert)

E) – For å redigere en hvilken som helst IP-adresse eller subnett, vennligst bruk de fire underparametrene som er oppgitt for hver adresse.

Nettinnhold

Bruk "MosaicONE” online programvare for å legge til webbasert innhold som Meteo Widget eller Web View Widget.

Videoer og musikkavspilling

Videoer og musikkavspilling
MATISSE har 256 MByte tilgjengelig brukerplass. Du kan bruke en USB-pinne til å laste musikk og videoer på enheten. Bruk et micro SD-kort for å utvide enhetens lagringsplass i tilfelle stort medieinnhold er nødvendig. Vennligst se avsnitt "kompatible medieformater" for flere detaljer.

Laster filer og oppdateringer med USB

Når en USB-pinne er koblet til, vises den relaterte menysiden automatisk.

Annonsevideoer (+ utvidet lagringsplass)

Du kan opprette en første spilleliste og utvide den og lage en mappe kalt "annonser" på micro SD-kortet. Videoer i mappen lastes automatisk inn i spillelisten.

Bruk "MosaicONE" online programvare for å legge til en "Advertisement Video Widget" til layouten din.

Bakgrunnsmusikk (+ utvidet lagringsplass)

Hvis bakgrunnsmusikkspilleren er aktivert, kan du utvide spillelisteminnet og lage en mappe kalt "musikk" på micro SD-kortet. Filer i mappen lastes automatisk inn i spillelisten.

A) – Aktiver bakgrunnsmusikkspiller (se avsnittet "Innstilling av CARUSO talesynthesizer" => "avanserte funksjoner" ).
B) – Volum for avspilling av bakgrunnsmusikk (se avsnittet "Angi lydnivå" => "Detaljert lydnivåjustering" ).
C) – Volum for avspilling av bakgrunnsmusikk om natten (se avsnittet " Stille inn lydnivå" => " Detaljert lydnivåjustering " ).

Koble til et eksternt kamera

Koble til et eksternt kamera
Matisse støtter USB-kameraer hvis de er Linux UVC-kompatible. En liste med
kompatible enheter kan bli funnet på:
http://www.ideasonboard.org/uvc/#devices eller se DMG helpdesk.

Bruk "MosaicONE" online programvare for å legge til en "Local Camera Widget" til layouten din.

Koble til en ekstern skjerm

Koble til en ekstern skjerm

A) – HDMI-skjerm/TV
B) – HDMI-kabel eller HDMI/DVI-adapter (ikke inkludert)

Innstillinger

Verdiinnstilling / MenyinntastingBla gjennom alternativer på gjeldende nivåAvslutt / Tilbake
Navigasjonsmenytaster
MenyelementMenyinnhold
SpråkHer kan du endre menyspråk basert på tilgjengelige translatikoner.
KodingValg av heiskommunikasjonsprotokoll.
Alternativer for grensesnittParametrene i dette vinduet er spesifikke for inngangsprotokollen.
Visualiseringer av gulvI dette vinduet kan du konfigurere symboler knyttet til hver etasje. Den er kun tilgjengelig for inngangsprotokoller knyttet til parallellgrensesnitt
LydalternativerKonfigurer alle parametere knyttet til DMG Caruso integrerte talesyntese.
LydvolumerHer kan du konfigurere alle volumer for ulike typer lyd- og videoinnhold. Hvert volum er delt opp i dagtid og natt. I samme vindu kan du konfigurere tidsplanene.
SkjerminnstillingerKonfigurer alle parametere for å sette opp oppløsningen til en ekstern HDMI-skjerm (hvis den finnes).
Innstillinger for data og tidMatisse har en innebygd klokke. Ved strømbrudd vil styret opprettholde parametrene knyttet til dato og klokkeslett i 72 timer, hvoretter det vil være viktig å legge inn parameterne på nytt manuelt (hvis ikke koblet til nettverket).
NettverkHer kan du konfigurere Ethernet-nettverkstilkoblinger. Både DHCP og statisk adressering støttes.
BrukerfilerHer kan du administrere lyd- og videofiler som er lastet inn i enhetens minne og micro SD-kort.
MosaicONEHer kan du registrere enheten til fjernstyringssystemet "Mosaic ONE".
USB-pinnerHer kan du bla gjennom filer på USB-pinnen du plugget inn og laste inn innhold på enheten.

Alternativer for grensesnitt

Innstilling av gulvforskyvning
Innstilling av oppstartsskjerm

1) – Den viser ingen tall
2) – Laveste etasje
Stille inn felles inngang
Stille inn visningsforsinkelsen for etasjeskifte
Visningsforsinkelsen hjelper til med å unngå visualiseringsfeil under gulvskifte.

Visualiseringer av gulv

Visualiseringer av gulv
I dette skjermbildet kan du tilordne visualisering til hver etasje uten å måtte bringe heisvognen til etasjen som skal tildeles.

A) – Gulv
B) – Symbol (1°, 2°, 3°, 4°)
C) – Tilgjengelige symboler

Lydalternativer (innstilling av CARUSO talesynthesizer)

Grunnleggende programmering
Tilknytningen "gulv til melding" er automatisk for hvert språk.
Avanserte funksjoner

A) – Spill Gong på gulvet (Trippel Gong)
B) – Type veibeskrivelse
C) – Tidspunkt for retningsmeldinger
D) – Talekunngjøringer andrespråk (automatisk)
Hvis aktivert, spilles den andre språkmeldingen av etter den første.
E) – Utløser til etasje kunngjøringsforsinkelse
Lar deg velge forsinkelsen for meldingsavspillingen.
F) – Aktiver bakgrunnsmusikkspiller
G) – Nåværende etasje First Audio-meldingsbibliotek
G1) – Gjeldende etasje First Audio meldingsfil
H) – Nåværende etasje Andre lydmeldingsbibliotek
H1) – Gjeldende etasje Andre lydmeldingsfil
I) – Gjenopprett standard lydinnstillinger
L) – Lar deg endre meldingene knyttet til etasjen der heisvognen befinner seg.

Lydvolumer

Justering av master lydnivå
Stiller inn det totale utgangsvolumet for enheten.

A) – Hovedsystemvolum
B) – Night-Time Master systemvolum
Detaljert lydnivåjustering

A) – Volum for talemeldinger
A1) – Volum for talemeldinger om natten
A2) – Lydnivåjustering av retning, gulv og signalmeldinger.
B) – Volum for avspilling av bakgrunnsmusikk
B1) – Volum for avspilling av bakgrunnsmusikk om natten
C) – Annonsevolum
C1) – Volum av nattannonser
D) – Signalerer videovolum
D1) – Volum for videosignaler om natten
E) – Videokunngjøringsvolum i etasjene
E1) – Volum for videomeldinger om natten i etasjene
Justering av start/slutt nattetid
A) – Starttidspunkt for nattperiode
B) – Slutttidspunkt for nattperiode
C) – 0 (midnatt)

Kompatible medieformater

Støttede videofilformaterStøttede lydfilformaterStøttede bildefilformaterStøttede videokodekerStøttede lydkodeker
*.avi*.mp3*.jpegMPEG2Mp3
*.mts*.wav*.jpgMPEG4AACLC
*.mpeg*.pngH263HE-AAC
*.mpg*.bmpH264WMA10
*.mp4*.gifVc1FLAC
*.3gp*.mngVp8Ogg Vorbis
*.mkvMJPEG
*.m4v
*.mov

Enhetsstøtten for en bestemt videotype betyr ikke nødvendigvis at den kan spilles av på riktig måte. Begge kodekene som brukes til å kode lyd- og videostrømmer inne i filen må støttes.

Maksimal oppløsning på videoene er 800x600px

Tilgjengelige grafiske elementer

MosaicONE online programvare tillater tilpasning av grafikk.

TypeBeskrivelse
BakgrunnKan være: et bilde, en sekvens av bilder, en animasjon (Gif eller Mng) eller en video.
BildeDu kan legge til en ubegrenset mengde statiske, animerte eller rullende bilder til layout.
TekstDu kan legge til et ubegrenset antall tekster til layout. Alle tekstgrafiske funksjoner i tekst kan tilpasses.
Signaler seerenDu kan visualisere signaler som ikon, tekst (fast eller rullende) eller begge deler. Du kan også knytte en helt dedikert layout til ethvert signal.
PosisjonsindikatorVisualisering av heisvognposisjon.
RetningsindikatorVisualisering av heisvognens reiseretning.
PanelDu kan lage fargede overflater med konfigurerbar gjennomsiktighet.
KlokkeDu kan legge til et ubegrenset antall klokker med forskjellig grafikk og tidssoner.
Klokken går automatisk over til sommertid.
Dato og tidDu kan legge til en ubegrenset mengde dato og klokkeslett i tekstformat.
Video annonserDu kan lage et rektangulært vindu der en videospilleliste vil bli reprodusert kontinuerlig.
VideosignalerDu kan lage et rektangulært vindu der en signaltilknyttet video spilles av ved signalaktivering.
Video på gulvetDu kan lage et rektangulært vindu der en etasjetilknyttet video spilles av. Gjengivelsen utløses av når hytta stopper ved tilhørende etasje (Triggersignal aktivt).
Lokalt kameraDu kan lage et rektangulært vindu der en videostrøm fra USB-kameraet vil bli gjengitt.
Eksternt kameraDu kan lage et rektangulært vindu der en videostrøm fra IP-kameraet vil bli gjengitt
HTML-visning (*1)Du kan lage rektangulært vindu der vilkårlig HTML-innhold vil bli gjengitt.
Meteo (*2)Widget viser meteoprognoser for gjeldende og neste dag i en spesifisert by (kilde yahoo meteo).
Nettleser (*2)Du kan lage en rektangulær overflate der nettsider vil bli visualisert med autorulling.

(*1) – Internett-tilkobling kan være nødvendig hvis nettdatakilder brukes.

(*2) – Internett-tilkobling kreves.

Paring med MosaicONE-programvaren

For å se prosedyren for å pare en Matisse / DSD-enhet med MOSAICONE-skyprogramvaren, besøk lenken nedenfor
Prosedyre for sammenkobling av Matisse/DSD med MOSAICONE

Datablad

Dimensjoner 7"177,8 x 144 mm (H 20,7 mm)
10,1"243 x 169 mm mm (H 35,5 mm)
15,6"232,5 x 430,5 mm (H 44 mm)
15,6" (EN81-71)271 x 465 mm (H 49 mm)
18,5"284 x 497,5 mm (H 49 mm)
21,5"324,5 x 564,5 mm (H 49 mm)
Skjerm (synlig område) 7"155 x 94 mm • 800 x 480 piksler • 65 000 farger
10,1"222,7 x 125,3 mm • 1024 x 600 piksler • 65 000 farger (IPS-skjerm)
15,6"193,6 x 334,2 mm • 1920 x 1080 piksler • 65 000 farger
18,5"230 x 409 mm • 1920 x 1080 piksler • 65 000 farger
21,5"268,1 x 476,6 mm • 1920 x 1080 piksler • 65 000 farger
Strømforsyning (posisjonsinngang) 7"/10" = 24V DC ±10 % (*) • 15,6"/18,5"/21,5" = 24V DC ±10%
(*) Kun 24V rms ±10 % hvis det brukes en kun likrettet (uregulert) spenningskilde.
USB: +5V (maks 5,25V)
Absorpsjon VISE
24Vdc: Maks 270mA (7") • Maks 330mA (10,1") • Maks 150mA (Matisse CPU)
Maks 600mA (15,6") • Maks 700mA (18,5") • Maks 800mA (21,5")
ANTIPANISK LYS
12Vdc: Maks 380mA (7") • Maks 440mA (10,1")
24Vdc: Maks 240mA (7") • Maks 260mA (10,1")
Indikatorer innganger S1 / S2 / S3 / S4 / S5 / TRIGGER:
12÷24V DC ±10 % (opto-isolert)
impedans = 3 kohm
Driftstemperatur -20°C ÷ +60°C
Maskinvarespesifikasjoner RAM1 GByte DDR3
Oppbevaring300 Mbyte tilgjengelig intern lagring + SD-kort
Tilkobling om bordEthernet: 10/100/1000 Mbit/s; 1 x USB 2.0-vert; 1 HDMI 1.4
Lyd1W på 8 Ohm utgangshøyttaler (ekstern høyttaler er obligatorisk)
Andre funksjoner1 x nødinngang/batteriforsyning; Sanntidsklokke
4 knapper UI navigasjon;

Videoopplæring

Programvare

Firmwareoppdatering

Feilsøking

Feilbeskrivelse Alle Matisse visuelle og mediesystemer
Installasjonsfeil Displayet lyser ikkeSjekk for tilstedeværelse av 24VdC spenning.
Sørg for at spenningstypen samsvarer med det som kreves (likespenning, ikke vekselvis, ikke rettet).
Kontroller riktig polaritet på strømklemmene.
Selv om displayet virker av, kontroller at den røde FAIL-lampen på baksiden ikke lyser, hvis den er det, vil problemet i dette tilfellet være av en annen art. Ta kontakt med DMG.
Kontroller at egenskapene til systemet kan oppfylle forbrukskravene når det gjelder strømstyrke til enhetene, som anbefalt og for korrekt drift kan det være nødvendig å bruke ekstra strømforsyninger (tilgjengelig fra DMG).
Display Blinker eller starter på nytt kontinuerligSørg for at type og spenningsverdi samsvarer med de som kreves, hvis problemet vedvarer kan det tilskrives en HW-defekt.
Konstant rød LEDEnhet i FAIL. Indikerer en alvorlig systemfeil, som ligger i en maskinvarefeil eller annen uløselig defekt. Ta kontakt med DMG.
Blinkende rød LEDEnhet i FAIL. Indikerer en generisk systemFEIL, i dette tilfellet kan det ha vært et problem knyttet til grafisk eller fw-programmering av enheten, en oppdatering via USB kan være tilstrekkelig. Eks: displayet viser "NO GRAPHIC FOUND" assosiert med den blinkende røde LED-en (se feilmeldinger).
Displayet viser ikke tall og/eller pilerPass på at type og spenningsverdi samsvarer med de som kreves for inngangene, sørg for at du har riktig stilt inn typen felles.
Feilmeldinger High display temperature
Device is on standby.
Wait for temperature to decrease.
The system will start automatically
Dette er en "varsel"-melding. Enheten har oppdaget en temperaturøkning. Systemet slår automatisk av alle funksjonene (unntatt de for heisene) slik at du kan gå tilbake til tillatte verdier. Forlengelsen av denne defekten forårsaker blokkering av enheten (se neste punkt)
Display malfunction detected
Please contact technical assistance
Dette er en alvorlig feilmelding. Det får systemet til å blokkere og kan oppstå på to måter:
1 - varselmeldingen fra forrige punkt oppstår 10 ganger (årsakene er de som er rapportert i dette punktet)
2 - temperaturstigningen er ekstremt rask. Dette gjør at systemet tolker defekten som et monteringsproblem og i alle fall merke den som "potensielt skadelig". i dette tilfellet er det ikke mulig å gripe inn eksternt.
Feil gjenkjenning KodingsgrensesnittFor skjermer som bruker kodegrensesnitt (spor), vises dataene til det innsatte grensesnittet på skjermen ved oppstart. Hvis det oppstår en inkonsekvens, skal mangelen tilskrives HW.
Displayet slås på, men starter ikke opp eller fryser under oppstartDenne defekten manifesterer seg med den manglende skjermen til pingvinene til operativsystemet "Linux" eller med avbrudd av DMG-skrivingen (som oppfører seg som en lastestang); hvis en av disse forholdene oppstår, vennligst kontakt DMG.
Displayet blir svart etter funksjon, men starter på nytt på riktig måte etter tvungen omstart. Kun for Matisse 15,6", 18,5", 21,5"Denne defekten ble KUN oppdaget på LVDS-skjermer og derfor alle Matisse BIG-er (DSD -Touch and NOT). Ta kontakt med DMG.
Displayet viser indikasjonen "E" etterfulgt av et nummer XI dette tilfellet er det en generisk feilindikasjon på grunn av feil innstilling av displayet. Ta kontakt med DMG
Ingen forbindelse Skjermen kobles ikke til Internett.HOVEDÅRSAKER:
1 - hvis du bruker et SIM-kort med 4G-ruter (Telemaco II eller Teltonika), sjekk signalkvaliteten.
2 - hvis et SIM-kort med en 4G-ruter brukes (Telemaco II eller Teltonika), sjekk trafikktilgjengelighet.
3 - hvis et SIM-kort med en 4G-ruter brukes (Telemaco II eller Teltonika), sjekk at en DATA-plan er aktiv.
4 - Pass på at ETHERNET-tilkoblingen er direkte eller med dedikerte enheter (HUB, Extender osv.).
5 - unngå skjøter og forlengelser direkte på ETHERNET-kabelen.
6 - sjekk for tilstedeværelsen av brannmur.

NYTTIGE KONTROLLER Å UTFØRE:
1 - Sjekk at den grønne LED-en på baksiden (ETHERNET-port) blinker når nettverkskabelen er koblet til.
2 - Bare med Matisse R5, sørg for at lysdiodene på ETHERNET-kontakten er på (konstant gult og blinkende grønt).
3 - hvis DHCP-tilkobling sjekk i menyene at enheten tar en automatisk IP.
4 - Bare med Matisse R5, koble til DIDO-nettsiden direkte fra enhetsmenyen.

ReferanseVersjonLink
2.7Download PDF
(Engelsk)
Nettverkstilgang2.8 (nåværende versjon)Download PDF
(Engelsk)
Oppdatert 3. februar 2023