1. Home
  2. Visuella system och mediesystem
  3. Matisse Multimedia Display

Matisse Multimedia Display

(v 2.9)

Om du vill kontrollera och ladda ned alla versioner av den här guiden går du till följande länk.

Uppdaterad till EN81-28:2018 förordning.

Innan du installerar våra produkter rekommenderar vi att du konsulterar avsnittet om säkerhets- och användningsvarningar på länken nedan.

Obs: Matisse 18,5″-skärmen tillverkas inte längre.

Montering

Matisse 7"
Med svetsade stift på 1,5/3 mm frontplattaOm du byter ut en befintlig positionsindikator, kontrollera att dubblängden matchar den ovan nämnda; Om inte, vänligen förkorta dem.
Matisse 10,1"
Med dubbar på 1,5/3 mm ansiktsplatta

A) – ESYSPK2 extern högtalare (tillval)
Matisse STOR (15,6"/18,5"/21,5")
Med dubbar på 1,5/2 mm ansiktsplatta
TFTMÅTT: (X x Y x H)UTSKÄRNING (V x W - R)STUDS SxT
TFT 15,6"232,5 x 430,5 x 44192,6x343,6 mm - R0,1413x100
TFT 21,5"324,5 x 564,5 x 49266,6x475,6 mm - R0,1547x140
Matisse 15,6" (EN81-71)
Med dubbar på 2/3 mm ansiktsplatta

Instruktioner för kabeldragning

POSITION & RIKTNING Ingångsledningar

Strömförsörjning
Kontrollera att displaypanelen är jordad.

Endast Matisse 7" / 10,1" / CPUA) – EWS. AL224 – Valfri strömförsörjning (0,75A – 18 W – 24V)

Matisse 15,6" / 18,5" / 21,5"
B) – EWS. AL224_100 – Valfri strömförsörjning (4,2A – 100 W – 24V)
Pitagora 4,0
DMG CAN seriellt protokoll
BIL

DMG
Seriell 3-ledningar
Pitagora V3
BIL
Kodare DEUM
Mer information finns på supportsidan för Encoder DEUM

DMG CAN seriellt protokoll

DMG
Seriell 3-ledningar

RS485 seriell
BIL
Autonomt positioneringssystem
Det autonoma positioneringssystemet för DMG-skärmarna i Raffaello-, Giotto- och Matisse-serien gör det möjligt att visa lyftpositionen och riktningen oberoende av styrenheten. Gränssnittet använder sensorsignalerna installerade på toppen av hissbilen.

Om tillgängligt är det möjligt att använda samma positionssensorer som används av styrenheten.
Om DU INTE är till nytta måste du installera:
• 1 NO magnetisk sensor på kabinen + 1 magnet på varje våning för räkningsposition.
• 1 INGEN magnetisk sensor på kabinen + 1 magnet på bottenvåningen för RESET.

I detta gränssnitt finns en CAN BUS seriell linje för att styra positionsindikatorerna på golvet.
För alla andra funktioner (Voice Synthesizer, gong, indicators, etc.) se displayens tekniska supportsida.

Autonomt positioneringssystem
Annan styrenhet
Proprietärt CAN-protokoll

1 Tråd / Golv
Max 10 våningar.

1 tråd / segment29 våningar max. (-9, 0, 19)

Grå / BinärMax 72 våningar (-9, 0, 62)

TKE/MEA/Autinor

SERVICEMEDDELANDE Ledningar

A) – S6 – Räddningsinsats / Brandmännens insats

B) – S5 – Bokning

C) – S3 – Överbelastning

D) – S2 – Kommunikation upprättad

E) – S1 – Larm inskickade

F) – S4 – Antipanskt ljus (Se till att batterierna är laddade)

Servicemeddelanden kan också pilottestas, via seriell buss, av DMG-styrenheten eller Deum. M15 kodare.

TRIGGER-ledningar

Den här indata utlöser röstmeddelanden på röstsyntesen och gonggongen.

Ingen polaritet

Om lotsningen drivs av DEUM ENCODER föreslås en direkt anslutning mellan kommandot TRIGGER och kodaren.

EXTERN HÖGTALARE Ledningar

Extern högtalare är obligatorisk för att spela upp ljud.
Matisse har ingen integrerad högtalare.

Avancerade funktioner

Nätverksanslutningar

Nätverksanslutningar
Direkt anslutning till Matisse

Anslutning via Ethernet-förlängare

A) – Maskinrum
B) – Skaft
C) – Top of cabin
D) – Matisse positionsindikator i hissbilen

DHCP-inställning

Nätverksinställningar (om DHCP är inaktiverat)

E) – Om du vill redigera en IP-adress eller ett undernät använder du de fyra underparametrarna för varje adress.

Webbinnehåll

Använd "MosaicONE (mosaikONE)" online programvara för att lägga till webbaserat innehåll som Meteo Widget eller Web View Widget.

Videor & Musikuppspelning

Videor & Musikuppspelning
MATISSE har 256 MByte tillgängligt användarutrymme. Du kan använda ett USB-minne för att ladda musik och videor på enheten. Använd ett micro SD-kort för att utöka enhetens lagringsutrymme om stort medieinnehåll behövs. Se avsnittet "kompatibla medieformat" för mer information.

Läsa in filer och uppdateringar med USB

När ett USB-minne är anslutet visas den relaterade menysidan automatiskt.

Annonsvideor ( + utöka lagring)

Du kan skapa en första spellista och expandera den genom att skapa en mapp med namnet "annonser" på micro SD-kortet. Videor i mappen läses in automatiskt i spellistan.

Använd "MosaicONE (mosaikONE)" online-programvara för att lägga till en "Annonsvideowidget" i din layout.

Bakgrundsmusik ( + expandera lagring)

Om bakgrundsmusikspelare är aktiverat kan du utöka spellistans minne och skapa en mapp med namnet "musik" på micro SD-kortet. Filer i mappen läses in automatiskt i spellistan.

A) – Aktivera bakgrundsmusikspelare (se avsnittet "Ange CARUSO-talsyntes" => "avancerade funktioner").
B) – Bakgrundsmusikuppspelningsvolym (se avsnittet "Ställa in ljudnivå" => "Detaljerad justering av ljudnivå").
C) – Uppspelningsvolym för bakgrundsmusik på natten avsnittet "Ställain ljudnivå" => "Detaljerad justering av ljudnivå").

Ansluta en extern kamera

Ansluta en extern kamera
Matisse stöder USB-kameror om de är Linux UVC-kompatibla. En lista över
kompatibla enheter kan hittas på
http://www.ideasonboard.org/uvc/#devices eller hänvisa till DMG:s helpdesk.

Använd "MosaicONE (mosaikONE)" online programvara för att lägga till en "Lokal kamera widget" i din layout.

Ansluta en extern bildskärm

Ansluta en extern bildskärm

A) – HDMI-skärm/TV
B) – HDMI-kabel eller HDMI/DVI-adapter (MEDFÖLJER EJ)

Inställningar

Värdeinställning /MenyinställningBläddringsalternativ på aktuell nivåAvsluta / Tillbaka
Menytangenter för navigering
MenyalternativetMenyinnehåll
SpråkHär kan du ändra menyspråk på grundval av tillgängliga översättningar.
KodningVal av hisskommunikationsprotokoll.
Alternativ för gränssnittParametrarna i det här fönstret är indataprotokollspecifika.
Visualiseringar av golvetI det här fönstret kan du konfigurera symboler som är associerade med varje våning. Den är endast tillgänglig för indataprotokoll som är associerade med parallella gränssnitt
LjudalternativKonfigurera alla parametrar som är associerade med DMG Caruso-integrerad talsyntes.
LjudvolymerHär kan du konfigurera alla volymer för olika typer av ljud- och videoinnehåll. Varje volym är uppdelad i dagtid och nattetid. I samma fönster kan du begränsa tidsplaneringarna.
SkärminställningarKonfigurera alla parametrar för att ställa in upplösningen på en extern HDMI-bildskärm (om sådan finns).
Inställningar för data & tidMatisse har en inbyggd klocka. I händelse av strömavbrott kommer styrelsen att behålla parametrarna för datum och tid för 72h, varefter det kommer att vara viktigt att ange parametrarna manuellt (om de inte är anslutna till nätverket).
NätverkHär kan du konfigurera Ethernet-nätverksanslutningar. Både DHCP- och statisk adressering stöds.
AnvändarfilerHär kan du hantera ljud- och videofiler laddade i enhetsminne och micro SD-kort.
MosaicONE (mosaikONE)Här kan du registrera enheten till fjärrhanteringssystemet "Mosaic ONE".
USB-minnenHär kan du bläddra bland filer på USB-minnet du kopplade in och ladda innehåll på enheten.

Alternativ för gränssnitt

Ställa in golvförskjutning
Ställa in startskärm

1) – Den visar inga siffror
2) – Lägsta våningen
Ställa in gemensam inmatning
Ställa in visningsfördröjningen för golvbyte
Bildskärmsfördröjningen hjälper till att undvika visualiseringsfel vid golvbyte.

Visualiseringar av golvet

Visualiseringar av golvet
På den här skärmen kan du tilldela visualisering till varje våning utan att behöva ta hissbilen på golvet för att tilldelas.

A) – Golv
B) – Symbol (1°, 2°, 3°, 4°)
C) – Tillgängliga symboler

Ljudalternativ (Ställa in CARUSO-talsyntes)

Grundläggande programmering
Associationen "Från golv till meddelande" är automatisk för alla språk.
Avancerade funktioner

A) – Spela Gong på golvet (Triple Gong)
B) – Typ av riktningsmeddelanden
C) – Tidsinställningar för riktningsmeddelanden
D) – Röstmeddelanden andraspråket (automatiskt)
Om det här alternativet är aktiverat spelas det andra språkmeddelandet upp efter det första.
E) – Fördröjning av meddelande till golv
Gör att du kan välja fördröjningen av meddelandeuppspelningen.
F) – Aktivera bakgrundsmusikspelare
G) – Aktuellt golv Första ljudmeddelandebiblioteket
G1) - Aktuellt golv Första ljudmeddelandefilen
H) – Nuvarande golv Andra ljudmeddelandebiblioteket
H1) – Aktuell golv Andra ljudmeddelandefil
I) – Återställ standardljudinställningar
L) - Låter dig ändra meddelandena som är associerade med golvet där hissbilen för närvarande ligger.

Ljudvolymer

Justera bakgrundsljudnivån
Ställer in den totala enhetsutmatningsvolymen.

A) – Huvudsystemvolym
B) – Systemvolym nattetid
Detaljerad justering av ljudnivå

A) – Volymen röstmeddelanden
A1) – Volymen av röstmeddelanden nattetid
A2) – Justering av ljudnivå av riktning, golv och signaleringsmeddelanden.
B) – Bakgrundsmusikuppspelningsvolym
B1) – Uppspelningsvolym för bakgrundsmusik på natten
C) – Annonsvolym
C1) – Volymen nattannonser
D) – Volym för signalvideor
D1) – Volym för signalvideor nattetid
E) – Videomeddelandevolym på golv
E1) – Videomeddelandevolym nattetid på golv
Justera start/slut nattetid
A) – Starttid för nattetid
B) – Sluttid för nattetid
C) – 0 (Midnatt)

Kompatibla medieformat

Videofilformat som stödsLjudfilformat som stödsBildfilformat som stödsVideo-codecs som stödsLjud-codec-enheter som stöds
*.avi*.mp3*.jpegMPEG2 (PÅ 2)Mp3
*.mts*.wav*.jpgMPEG4 (PÅ 1999)AACLC (OLIKA)
*.mpeg*.pngH263HE-AAC (PÅ ALLA)
*.mpg*.bmpH264WMA10
*.mp4*.gifVc1 (Vc1)FLAC
*.3gp*.mngVp8 (vice vd)Ogg Vorbis
*.mkvMJPEG
*.m4v
*.mov

Enhetens stöd för en viss videotyp betyder inte nödvändigtvis att den kan spelas upp korrekt. Båda codec-koderna som används för att koda ljud- och videoströmmar i filen måste stödjas.

Den maximala upplösningen på videorna är 800x600px

Tillgängliga grafiska element

MosaicONE online programvara tillåter anpassning av grafik.

TypBeskrivning
BakgrundKan vara: en bild, en sekvens av bilder, en animering (Gif eller Mng) eller en video.
BildDu kan lägga till en obegränsad mängd statiska, animerade eller rullande bilder i layouten.
SMSDu kan lägga till en obegränsad mängd texter i layouten. Alla textgrafikfunktioner i text är anpassningsbara.
SignalsvisareDu kan visualisera signaler som ikon, text (fast eller rullande) eller båda tillsammans. Du kan också associera en helt dedikerad layout till vilken signal som helst.
PositionsindikatorVisualisering av hiss bil position.
RiktningsindikatorVisualisering av hissbilens resriktning.
PanelenDu kan skapa färgade ytor med konfigurerbar genomskinlighet.
KlockaDu kan lägga till en obegränsad mängd klockor med olika grafik och tidszoner.
Klockan växlar automatiskt till sommartid.
Datum och tidDu kan lägga till en obegränsad mängd datum och tid i textformat.
Annonsera videoDu kan skapa ett rektangulärt fönster där en videospellista återges kontinuerligt.
VideosignalerDu kan skapa ett rektangulärt fönster där en signal tillhörande video spelas upp vid signalaktivering.
Video på golvetDu kan skapa ett rektangulärt fönster där en golv tillhörande video spelas upp. Reproduktionen utlöses av när kabinen stannar på tillhörande våning (Trigger signal aktiv).
Lokal kameraDu kan skapa ett rektangulärt fönster där en USB-kameravideoström ska återges.
FjärrkameraDu kan skapa ett rektangulärt fönster där en IP-kameravideoström återges
HTML-visning (*1)Du kan skapa rektangulärt fönster där godtyckligt HTML-innehåll återges.
Meteo (*2)Widgeten visar meteo-prognoser för aktuell och nästa dag i en angiven stad (källa yahoo meteo).
Webbläsare (*2)Du kan skapa en rektangulär ytor där webbsidor visualiseras med autoscrolling.

(*1) – Internet-anslutning på webben kan bli nödvändig om webbdatakällor används.

(*2) – Internetanslutning krävs.

Para ihop med MosaicONE programvara

För att se proceduren för att para ihop en Matisse / DSD-enhet med MOSAICONE-molnprogramvaran, besök länken nedan
Förfarande för parkoppling av Matisse/DSD med MOSAICONE

Datablad

Dimensioner 7"177,8 x 144 mm (H 20,7 mm)
10,1"243 x 169 mm mm (H 35,5 mm)
15,6"232,5 x 430,5 mm (H 44 mm)
15,6" (EN81-71)271 × 465 mm (H 49 mm)
18,5"284 × 497,5 mm (H 49 mm)
21,5"324,5 x 564,5 mm (H 49 mm)
Skärm (visningsområde) 7"155 x 94 mm • 800 x 480 pixlar • 65 000 färger
10,1"222,7 x 125,3 mm • 1 024 x 600 pixlar • 65 000 färger (IPS-skärm)
15,6"193,6 x 334,2 mm • 1920 x 1080 pixel • 65.000 färger
18,5"230 x 409 mm • 1920 x 1 080 pixlar • 65 000 färger
21,5"268,1 x 476,6 mm • 1920 x 1080 pixel • 65.000 färger
Strömförsörjning (positionsinmatning) 24V DC ±10% (*) • 15,6"/18,5"/21,5" = 24V DC ±10%
(*) Endast 24V rms ±10% om en korrigerad endast (oreglerad) spänningskälla används.
USB: +5V (max 5.25V)
Absorption Visa
24Vdc: Max 270mA (7") • Max 330mA (10,1") • Max 150mA (Matisse CPU)
Max 600mA (15,6") • Max 700mA (18,5") • Max 800mA (21,5")
ANTIPANSKT LJUS
12Vdc: Max 380mA (7") • Max 440mA (10,1")
24Vdc: Max 240mA (7") • Max 260mA (10,1")
Indikatorer indata S1 / S2 / S3 / S4 / S5 / TRIGGER:
12÷24V DC ±10% (optoisolerad)
impedans = 3Kohm
Drifttemperatur -20°C ÷ +60°C
Maskinvaruspecifikationer RAM1 GByte DDR3
Lagring300 Mbyte tillgänglig intern lagring + SD-kort
Anslutning ombordEthernet: 10/100/1000 Mbit/s; 1 x USB 2.0-värd; 1 HDMI 1,4
Ljud1W på 8 Ohm Utgångshögtalare (Extern högtalare är obligatorisk)
Andra funktioner1 x Nöd-/batteritillförselingång; Klocka i realtid
4 knappar UI navigering;

Självstudiekurs för video

Programvara

Uppdatering av inbyggd programvara

Felsökning

Beskrivning av felet Alla Matisse visuella och mediasystem
Installationsfel Displayen lyser inteKontrollera att det finns en 24VdC-spänning.
Kontrollera att spänningstypen överensstämmer med den som krävs (likspänning, inte växelspänning, inte likriktad).
Kontrollera att polariteten är korrekt på strömterminalerna.
Även om displayen verkar vara släckt, kontrollera att den röda lysdioden FAIL på baksidan inte är tänd, om den är det är problemet av en annan art. Kontakta DMG.
Kontrollera att systemets egenskaper kan uppfylla förbrukningskraven när det gäller strömmen för enheterna, enligt rekommendationerna och för korrekt drift kan det vara nödvändigt att använda extra nätaggregat (finns tillgängliga från DMG).
Displayen blinkar eller startar om kontinuerligtKontrollera att typ och spänningsvärde överensstämmer med vad som krävs, om problemet kvarstår kan det bero på ett HW-defekt.
Stadig röd lysdiodEnheten är FAIL. Indikerar ett allvarligt systemfel, inneboende i ett hårdvarufel eller annat fel som inte kan lösas. Kontakta DMG.
Blinkande röd lysdiodEnheten är FAIL. Anger ett generiskt systemfel, i detta fall kan det ha uppstått ett problem i samband med enhetens grafiska eller fw-programmering, en uppdatering via USB kan vara tillräcklig. Exempel: Displayen visar "NO GRAPHIC FOUND" i samband med en blinkande röd lysdiod (se felmeddelanden).
Displayen visar inte siffror och/eller pilarKontrollera att typ och spänningsvärde överensstämmer med dem som krävs för ingångarna, kontrollera att du har ställt in typen av gemensam typ korrekt.
Felmeddelanden High display temperature
Device is on standby.
Wait for temperature to decrease.
The system will start automatically
Detta är ett "varningsmeddelande". Enheten har upptäckt en temperaturhöjning. Systemet stänger automatiskt av alla funktioner (utom hissarnas) så att du kan återgå till tillåtna värden. Om denna defekt blir långvarig leder detta till att enheten blockeras (se nästa punkt).
Display malfunction detected
Please contact technical assistance
Detta är ett allvarligt felmeddelande. Det leder till att systemet blockeras och kan uppstå på två sätt:
1 - Varningsmeddelandet från föregående punkt uppträder 10 gånger (orsakerna är de som anges i denna punkt).
2 - Temperaturökningen är extremt snabb. Detta får systemet att tolka felet som ett monteringsproblem och i alla fall beteckna det som "potentiellt skadligt". i detta fall är det inte möjligt att ingripa på distans.
Felaktigt igenkännande KodningsgränssnittFör skärmar som använder kodningsgränssnitt (slots) visas data för det insatta gränssnittet på skärmen vid start. Om en inkonsekvens uppstår ska felet tillskrivas HW.
Skärmen slås på men startar inte eller fryser under uppstarten.Detta fel visar sig genom att pingvinerna i operativsystemet "Linux" inte visas på skärmen eller genom att DMG-skrivningen avbryts (vilket fungerar som en laddningsbar).
Skärmen blir svart efter att den har fungerat men startar om korrekt efter en forcerad omstart. Endast för Matisse 15,6", 18,5", 21,5"Detta fel upptäcktes ENDAST på LVDS-skärmar och därför på alla Matisse BIGs (DSD -Touch och NOT). Kontakta DMG.
På displayen visas "E" följt av en siffra X.I det här fallet är det en allmän felindikation som beror på en felaktig inställning av displayen. Kontakta DMG
Ingen anslutning Skärmen ansluter inte till Internet.HUVUDORSAKERNA:
1 - Om du använder ett SIM-kort med 4G-router (Telemaco II eller Teltonika), kontrollera signalkvaliteten.
2 - om ett SIM-kort med 4G-router används (Telemaco II eller Teltonika), kontrollera trafiktillgängligheten.
3 - om ett SIM-kort med en 4G-router används (Telemaco II eller Teltonika), kontrollera att en DATA-plan är aktiv.
4 - Kontrollera att ETHERNET-anslutningen är direkt eller med dedikerade enheter (HUB, Extender etc.).
5 - Undvik skarvar och förlängningar direkt på ETHERNET-kabeln.
6 - Kontrollera om det finns en brandvägg.

ANVÄNDBARA KONTROLLER ATT UTFÖRA:
1 - Kontrollera att den gröna lysdioden på baksidan (ETHERNET-porten) blinkar när nätverkskabeln är ansluten.
2 - Endast med Matisse R5, kontrollera att lysdioderna på ETHERNET-kontakten är tända (stadig gul och grönt blinkande).
3 - Om DHCP-anslutning kontrolleras i menyerna att enheten tar en automatisk IP-adress.
4 - Endast med Matisse R5, anslut till DIDO-webbplatsen direkt från enhetens meny.

hänvisningVersionLänk
2.7Download PDF
- Jag är inte så bra på det här.
Nätverksanslutning2.8 (aktuell version)Download PDF
- Jag är inte så bra på det här.
Uppdaterad den 3 februari 2023