1. Home
  2. Visuelle og mediesystemer
  3. Matisse Multimedieskærm

Matisse Multimedieskærm

(v 2.9)

Hvis du vil kontrollere og downloade alle versioner af denne vejledning, skal du gå til følgende link.

Opdateret til EN81-28:2018 forordning.

Før du installerer vores produkter, anbefaler vi, at du konsulterer afsnittet om sikkerheds- og brugsadvarsler på nedenstående link.

Bemærk: Matisse 18,5″-skærmen produceres ikke længere.

Montering

Matisse 7"
Med svejsede stifter på 1,5/3 mm frontpladeHvis du udskifter en eksisterende position indikator, skal du kontrollere, at studs 'længde svarer til ovennævnte; hvis ikke, skal du forkorte dem.
Matisse 10,1"
Med knopper på 1,5/3 mm frontplade

A) – Ekstern ESYSPK2-højttaler (mulighed)
Matisse BIG (15,6"/18,5"/21,5")
Med knopper på 1,5/2 mm frontplade
TFTDIMENSIONER: (X x Y x H)UDSKÆRING (V x W - R)STUDS SxT
TFT 15,6"232,5 x 430,5 x 44192,6x343,6 mm - R0,1413x100
TFT 21,5"324,5 x 564,5 x 49266,6x475,6 mm - R0,1547x140
Matisse 15,6" (DA 81 71)
Med knopper på 2/3 mm frontplade

Instruktioner til ledninger

POSITION OG RETNING Indgang Ledninger

Strømforsyning
Kontroller, at displaypanelet er tilsluttet jorden.

Matisse 7" / 10,1" / KUN CPUA) – EWS. AL224 – Valgfri strømforsyning (0,75A – 18W – 24V)

Matisse 15,6" / 18,5" / 21,5"
B) – EWS. AL224_100 – Valgfri strømforsyning (4.2A – 100W – 24V)
Pitagora 4,0
DMG CAN seriel protokol
BIL

DMG
3-ledninger seriel
Pitagora V3
BIL
Koder DEUM
Yderligere oplysninger finder du på supportsiden for Encoder DEUM

DMG CAN seriel protokol

DMG
3-ledninger seriel

Seriel RS485
BIL
Autonomt positioneringssystem
Det autonome positioneringssystem til DMG-skærme i Raffaello-, Giotto- og Matisse-serien gør det muligt at vise løftepositionen og retningen uafhængigt af controlleren. Grænsefladen bruger sensorerne signaler installeret på toppen af elevatoren bil.

Hvis det er muligt, er det muligt at bruge de samme positionssensorer, der bruges af controlleren.
Hvis IKKE til rådighed, er du nødt til at installere:
• 1 INGEN magnetisk sensor på kabinen + 1 magnet på hver etage til optællingsposition.
• 1 INGEN magnetisk sensor på kabinen + 1 magnet i stueetagen til RESET.

I denne grænseflade er der en CAN BUS seriel linje til at styre positionsindikatorerne for gulvet.
For alle andre funktioner (Voice Synthesizer, gong, indikatorer osv.) henvises til displayets tekniske supportside.

Autonomt positioneringssystem
Anden controller
Proprietær CAN-protokol

1 Ledning / Gulv
Højst 10 etager.

1 Ledning/segment29 etager maks. (-9, 0, 19)

Grå/binær72 etager maks. (-9, 0, 62)

TKE/MEA/Autinor

Ledninger til SERVICEMEDDELELSER

A) – S6 – Nødoperation /Brandmandsdrift

B) – S5 – Reservation

C) – S3 – Overbelastning

D) – S2 – Meddelelse etableret

E) – S1 – Alarm sendt

F) – S4 – Antipanic lys (Sørg for, at batterierne er opladet)

Servicemeddelelser kan også gennem seriel bus afprøves af DMG-controlleren eller DEUM. M15-koder.

UDLØSER ledninger

Dette input udløser talebeskeder på stemme sinthesyzer og gong.

Ingen polaritet

Hvis lodsning drives af DEUM ENCODER, foreslås en direkte forbindelse mellem kommandoen TRIGGER og koderen.

EKSTERNE HØJTTALER ledninger

Ekstern højttaler er obligatorisk for at afspille lyd.
Matisse har ingen integreret højttaler.

Avancerede funktioner

Netværksforbindelser

Netværksforbindelser
Direkte forbindelse med Matisse

Forbindelse via ethernet-extendere

A) – Maskinrum
B) – Skakt
C) – Toppen af kabinen
D) – Matisse position indikator i elevatoren bilen

DHCP-indstilling

Netværksinstallation (hvis DHCP er deaktiveret)

E) – Hvis du vil redigere en IP-adresse eller et undernet, skal du bruge de fire underparametre, der er angivet for hver adresse.

Indhold på internettet

Brug "Mosaikone" online software til at tilføje webbaseret indhold som Meteo Widget eller Web View Widget.

Videoer og musikafspilning

Videoer og musikafspilning
MATISSE har 256 MB ledig brugerplads. Du kan bruge en USB-stick til at indlæse musik og videoer på enheden. Brug et mikro-SD-kort til at udvide enhedens lagerplads, hvis der er behov for stort medieindhold. Se afsnittet "kompatible medieformater" for flere detaljer.

Indlæse filer og opdateringer med USB

Når en USB-stick er tilsluttet, vises den relaterede menuside automatisk.

Reklamevideoer ( + udvide lagerplads)

Du kan oprette en indledende afspilningsliste og udvide den ved at oprette en mappe med navnet "annoncer" på mikro-SD-kortet. Videoer i mappen indlæses automatisk på afspilningslisten.

Brug "Mosaikone" online software til at tilføje en "Reklame Video Widget" til dit layout.

Baggrundsmusik ( + udvidelse af lagerplads)

Hvis baggrundsmusikafspiller er aktiveret, kan du udvide afspilningslistens hukommelse ved at oprette en mappe med navnet "musik" på mikro-SD-kortet. Filer i mappen indlæses automatisk på afspilningslisten.

A) – Aktiver baggrundsmusikafspiller (se afsnittet "Indstilling af CARUSO-talesyntese" => "avancerede funktioner").
B) – Lydstyrke ved afspilning af baggrundsmusik (se afsnittet "Indstilling af lydniveau" => "Detaljeret justering af lydniveau").
C) – Lydstyrke ved afspilning af baggrundsmusik om natten (se afsnittet "Indstillingaf lydniveau" => "Detaljeret justering af lydniveau").

Tilslutning af et eksternt kamera

Tilslutning af et eksternt kamera
Matisse understøtter USB-kameraer, hvis de er Linux UVC-kompatible. En liste over
kompatible enheder findes på:
http://www.ideasonboard.org/uvc/#devices eller se DMG helpdesk.

Brug "Mosaikone" online software til at tilføje en "Local Camera Widget" til dit layout.

Tilslutning af en ekstern skærm

Tilslutning af en ekstern skærm

A) – HDMI-skærm/tv
B) – HDMI-kabel eller HDMI/DVI-adapter (IKKE leveret)

Indstillinger

Værdiindstilling/menu indtastningGennemse indstillinger på aktuelt niveauAfslut/tilbage
Menutaster til navigation
MenupunktMenuindhold
SprogHer kan du ændre menusprog på baggrund af tilgængelige oversættelser.
KodningValg af elevatorkommunikationsprotokol.
Indstillinger for grænsefladeParametrene i dette vindue er inputprotokolspecifikke.
Visualiseringer af gulvI dette vindue kan du konfigurere symboler, der er knyttet til hver etage. Den er kun tilgængelig for inputprotokoller, der er knyttet til parallel grænseflade
Indstillinger for lydKonfigurer alle parametre, der er knyttet til den integrerede DMG Caruso-talesyntese.
LydenhederHer kan du konfigurere alle diskenheder til forskellige typer lyd- og videoindhold. Hvert bind er splittet i dag-tid og nat-tid. I samme vindue kan du bekræfte tidsplanlægningerne.
SkærmindstillingerKonfigurer alle parametre for at konfigurere opløsningen på en ekstern HDMI-skærm (hvis den findes).
Indstillinger for data og klokkeslætMatisse har indbygget ur. I tilfælde af strømsvigt vil bestyrelsen opretholde parametrene vedrørende dato og klokkeslæt for 72h, hvorefter det vil være vigtigt at indtaste parametrene manuelt (hvis det ikke er tilsluttet netværket).
NetværkHer kan du konfigurere Ethernet-netværksforbindelser. Både DHCP- og statisk adressering understøttes.
BrugerfilerHer kan du administrere lyd- og videofiler, der er indlæst i enhedens hukommelse og mikro-SD-kort.
MosaikoneHer kan du registrere enheden til "Mosaic ONE" fjernstyringssystem.
USB-sticksHer kan du gennemse filer på den USB-stick, du har tilsluttet, og indlæse indhold på enheden.

Indstillinger for grænseflade

Indstilling af gulvforskydning
Indstilling af startskærm

1) – Det viser ingen tal
2) – Nederste etage
Angive fælles input
Angive visningsforsinkelsen for gulvskift
Skærmforsinkelsen hjælper med at undgå visualiseringsfejl under gulvskift.

Visualiseringer af gulv

Visualiseringer af gulv
På denne skærm kan du tildele visualisering til hver etage uden behov for at bringe elevatorbilen på gulvet, der skal tildeles.

A) – Gulv
B) – Symbol (1°, 2°, 3°, 4°)
C) – Tilgængelige symboler

Lydindstillinger (Indstilling af CARUSO-talesyntese)

Grundlæggende programmering
Tilknytningen "Gulv til meddelelse" er automatisk for hvert sprog.
Avancerede funktioner

A) - Spil Gong på gulvet (Triple Gong)
B) – Retningsmeddelelsestype
C) – Timing af retningsmeddelelser
D) – Stemmemeddelelser andetsprog (Automatisk)
Hvis den er aktiveret, afspilles den anden sprogmeddelelse efter den første.
E) - Trigger til Floor meddelelse forsinkelse
Giver dig mulighed for at vælge forsinkelsen af meddelelsesafspilningen.
F) – Aktiver baggrundsmusikafspiller
G) – Aktuelt bibliotek med første lydbeskeder på nuværende etage
G1) – Aktuel etage Første lydmeddelelsesfil
H) - Nuværende etage Anden Audio besked bibliotek
H1) - Nuværende etage Anden Audio besked fil
I) – Gendan standardindstillinger for lyd
L) – Giver dig mulighed for at ændre de meddelelser, der er knyttet til gulvet, hvor elevatorbilen i øjeblikket er placeret.

Lydenheder

Justere masterlydniveau
Indstiller den samlede enheds outputlydstyrke.

A) – Hovedsystemvolumen
B) – Lydstyrke for mastersystem om natten
Detaljeret justering af lydniveau

A) – Lydstyrke for stemmemeddelelser
A1) - Night-time stemme meddelelser volumen
A2) – Justering af retnings-, gulv- og signalmeddelelser på lydniveau.
B) – Lydstyrke ved afspilning af baggrundsmusik
B1) – Lydstyrke til afspilning af baggrundsmusik om natten
C) – Annoncevolumen
C1) – Lydstyrke for natlige reklamer
D) – Signaling af videolydstyrke
D1) - Nat-time Signalering videoer volumen
E) - Video meddelelse volumen på gulve
E1) - Night-time video meddelelse volumen på gulve
Justering af start-/slutnattid
A) – Starttidspunkt for nattid
B) – Sluttidspunkt for nattid
C) – 0 (Midnat)

Kompatible medieformater

Understøttede videofilformaterUnderstøttede lydfilformaterUnderstøttede billedfilformaterUnderstøttede videocodecsUnderstøttede codecs til lydenheder
*.avi*.mp3*.jpegMPEG2Mp3
*.mts*.wav*.jpgMPEG4AACLC
*.mpeg*.pngH263HE-AAC
*.mpg*.bmpH264WMA10
*.mp4*.gifVc1FLAC
*.3gp*.mngVp8Ogg Vorbis
*.mkvMJPEG
*.m4v
*.mov

Enhedsunderstøttelse af en bestemt videotype betyder ikke nødvendigvis, at den kan afspilles korrekt. Begge codecs, der bruges til at kode lyd- og videostreams i filen, skal understøttes.

Den maksimale opløsning af videoerne er 800x600px

Tilgængelige grafikelementer

MosaicONE online software tillader tilpasning af grafik.

TypeBeskrivelse
BaggrundKan være: et billede, en sekvens af billeder, en animation (Gif eller Mng) eller en video.
BilledeDu kan føje en ubegrænset mængde statiske, animerede eller rullende billeder til layoutet.
TekstDu kan føje et ubegrænset antal tekster til layoutet. Alle tekstgrafikfunktioner i tekst kan tilpasses.
SignalfremviserDu kan visualisere Signaler som ikon, tekst (fast eller rulle) eller begge dele sammen. Du kan også knytte et helt dedikeret layout til ethvert signal.
PositionsindikatorVisualisering af elevator bil position.
RetningsindikatorVisualisering af elevator bil rejseretning.
PaneletDu kan oprette farvede overflader med konfigurerbar gennemsigtighed.
UrDu kan tilføje et ubegrænset antal ure med forskellige grafik- og tidszoner.
Uret skifter automatisk til sommertid.
Dato og klokkeslætDu kan tilføje et ubegrænset antal dato- og klokkeslæt i tekstformat.
VideoannonceringDu kan oprette et rektangulært vindue, hvor en videoafspilningsliste gengives kontinuerligt.
VideosignalerDu kan oprette et rektangulært vindue, hvor der afspilles en signaltilknemstillet video ved signalaktivering.
Video på gulvetDu kan oprette et rektangulært vindue, hvor der afspilles en gulvtilknemøstet video. Reproduktion udløses af, når kabinen stopper ved tilhørende gulv (Trigger signal aktiv).
Lokalt kameraDu kan oprette et rektangulært vindue, hvor en USB-kameravideostream gengives.
FjernkameraDu kan oprette et rektangulært vindue, hvor en IP-kameravideostream gengives
HTML-fremviser (*1)Du kan oprette rektangulært vindue, hvor vilkårligt HTML-indhold gengives.
Meteo (*2)Widget viser meteo prognoser for nuværende og næste dag i en bestemt by (kilde yahoo meteo).
Browser (*2)Du kan oprette en rektangulær overflade, hvor websider visualiseres med autoscrolling.

(*1) – Webinternetforbindelse kan være nødvendig, hvis der bruges webdatakilder.

(*2) – Der kræves en internetforbindelse.

Parring med MosaicONE-software

Hvis du vil se proceduren for parring af en Matisse / DSD-enhed med MOSAICONE cloud-softwaren, skal du besøge linket nedenfor
Procedure for parring af Matisse/DSD med MOSAICONE

Dataark

Dimensioner 7"177,8 x 144 mm (H 20,7 mm)
10,1"243 x 169 mm mm (H 35,5 mm)
15,6"232,5 x 430,5 mm (H 44 mm)
15,6" (DA 81-71)271 x 465 mm (H 49 mm)
18,5"284 x 497,5 mm (H 49 mm)
21,5"324,5 x 564,5 mm (H 49 mm)
Skærm (område, der kan ses) 7"155 x 94 mm • 800 x 480 pixel • 65.000 farver
10,1"222,7 x 125,3 mm • 1024 x 600 pixel • 65.000 farver (IPS-skærm)
15,6"193,6 x 334,2 mm • 1920 x 1080 pixel • 65.000 farver
18,5"230 x 409 mm • 1920 x 1080 pixel • 65.000 farver
21,5"268,1 x 476,6 mm • 1920 x 1080 pixel • 65.000 farver
Strømforsyning (position input) 7"/10" = 24V DC ±10% (*) • 15,6"/18,5"/21,5" = 24V DC ±10%
(*) Kun 24V rms ± 10%, hvis en korrigeret kun (ureguleret) spændingskilde anvendes.
USB: +5V (maks. 5,25 V)
Absorption Vise
24Vdc: Max 270mA (7") • Max 330mA (10,1") • Max 150mA (Matisse CPU)
Max 600mA (15,6") • Max 700mA (18,5") • Max 800mA (21,5")
ANTIPANISK LYS
12Vdc: Max 380mA (7") • Max 440mA (10,1")
24Vdc: Max 240mA (7") • Max 260mA (10,1")
Input til indikatorer S1 / S2 / S3 / S4 / S5 / TRIGGER:
12÷24V DC ±10% (opto-isoleret)
impedans = 3Kohm
Driftstemperatur -20°C ÷ +60°C
Specifikationer for hardware RAM1 GByte DDR3
Opbevaring300 MB tilgængeligt internt lager + SD-kort
Indbygget forbindelseEthernet: 10/100/1000 Mbit/s; 1 x USB 2.0-vært; 1 HDMI 1,4
Lyd1W på 8 Ohm Output højttaler (Ekstern højttaler er obligatorisk)
Andre funktioner1 x Nød-/batteritilførselsindgang; Ur i realtid
4 Knapper navigation i brugergrænsefladen;

Videoselvstudium

Software

Firmwareopdatering

Fejlfinding

Fejlbeskrivelse Alle Matisse visuelle og mediesystemer
Fejl ved installation Displayet lyser ikkeKontroller, om der er 24VdC-spænding.
Sørg for, at spændingstypen er i overensstemmelse med den krævede (jævnspænding, ikke vekselspænding, ikke ensrettet).
Kontroller den korrekte polaritet på strømterminalerne.
Selv hvis displayet synes slukket, skal du kontrollere, at den røde FAIL-leddiode på bagsiden ikke er tændt, hvis den er, er problemet i dette tilfælde af en anden art. Kontakt venligst DMG.
Kontroller, at systemets egenskaber kan opfylde strømforbrugskravene til enhederne, som anbefalet, og for korrekt drift kan det være nødvendigt at anvende ekstra strømforsyninger (fås hos DMG).
Displayet blinker eller genstarter konstantSørg for, at typen og spændingsværdien er i overensstemmelse med de krævede, hvis problemet fortsætter, kan det tilskrives en HW-defekt.
Stadig rød LEDEnhed i FAIL. Angiver en alvorlig systemfejl, der er indbygget i en hardwarefejl eller en anden uløseligt opstået defekt. Kontakt venligst DMG.
Blinkende rød LEDEnhed i FAIL. Angiver en generisk systemfejl, i dette tilfælde kan der have været et problem i forbindelse med grafisk eller fw-programmering af enheden, en opdatering via USB kan være tilstrækkelig. Fx: displayet viser "NO GRAPHIC FOUND" i forbindelse med den blinkende røde LED (se fejlmeddelelser).
Displayet viser ikke tal og/eller pileSørg for, at typen og spændingsværdien er i overensstemmelse med de værdier, der kræves for indgangene, og sørg for, at du har indstillet typen af fællesnettet korrekt.
Fejlmeddelelser High display temperature
Device is on standby.
Wait for temperature to decrease.
The system will start automatically
Dette er en "advarselsmeddelelse". Enheden har registreret en temperaturstigning. Systemet slukker automatisk for alle funktioner (undtagen for elevatorerne) for at give dig mulighed for at vende tilbage til de tilladte værdier. Hvis denne defekt varer længere tid, medfører det, at anordningen blokeres (se næste punkt).
Display malfunction detected
Please contact technical assistance
Dette er en alvorlig fejlmeddelelse. Den får systemet til at blokere og kan opstå på 2 måder:
1 - advarselsmeddelelsen fra det foregående punkt forekommer 10 gange (årsagerne er dem, der er beskrevet i dette punkt)
2 - temperaturstigningen er ekstremt hurtig. Dette får systemet til at fortolke fejlen som et monteringsproblem og under alle omstændigheder betegne den som "potentielt skadelig". i dette tilfælde er det ikke muligt at gribe ind på afstand.
Forkert genkendelse Kodning af grænsefladeFor skærme, der bruger kodningsgrænseflader (slots), vises dataene for den indsatte grænseflade på skærmen ved opstart. Hvis der opstår en uoverensstemmelse, skal fejlen tilskrives HW.
Skærmen tændes, men starter ikke op eller fryser under opstartDenne fejl viser sig ved, at pingvinerne i "Linux"-operativsystemet ikke vises på skærmen eller ved afbrydelse af DMG-skriveriet (som opfører sig som en loadingbar); hvis en af disse to situationer opstår, bedes du kontakte DMG.
Skærmen bliver sort efter funktion, men genstarter korrekt efter tvungen genstart. Kun til Matisse 15,6", 18,5", 21,5"Denne fejl blev KUN opdaget på LVDS-skærme og derfor på alle Matisse BIGs (DSD-Touch og NOT). Kontakt venligst DMG.
På displayet vises angivelsen "E" efterfulgt af et tal XI dette tilfælde er der tale om en generisk fejlindikation, som skyldes en forkert indstilling af displayet. Kontakt venligst DMG
Ingen forbindelse Skærmen opretter ikke forbindelse til internettet.HOVEDSAGER:
1 - hvis du bruger et SIM-kort med 4G-router (Telemaco II eller Teltonika), skal du kontrollere signalkvaliteten.
2 - hvis der anvendes et SIM-kort med en 4G-router (Telemaco II eller Teltonika), skal du kontrollere trafiktilgængeligheden.
3 - hvis der anvendes et SIM-kort med en 4G-router (Telemaco II eller Teltonika), skal du kontrollere, at der er et DATA-abonnement aktivt.
4 - Sørg for, at ETHERNET-forbindelsen er direkte eller med dedikerede enheder (HUB, Extender osv.).
5 - Undgå splejsninger og forlængelser direkte på ETHERNET-kablet.
6 - Kontroller, om der er en firewall til stede.

NYTTIGE KONTROLLER, DER SKAL UDFØRES:
1 - Kontroller, at den grønne LED på bagsiden (ETHERNET-port) blinker, når netværkskablet er tilsluttet.
2 - Kun med Matisse R5, skal du kontrollere, at LED'erne på ETHERNET-stikket er tændt (konstant gul og grønt blink).
3 - Hvis der er tale om DHCP-forbindelse, skal du kontrollere i menuerne, at enheden tager en automatisk IP.
4 - Kun med Matisse R5 skal du oprette forbindelse til DIDO-websiden direkte fra menuen for enheden.
Fejl ved visning På displayet vises lodrette linjerHvis linjerne er faste og sorte, skal du kontakte DMG.
På displayet vises vandrette linjer
Displayet er hvidtKontakt venligst DMG.
Displayet har omvendte farver eller en "negativ" effektKontakt venligst DMG.

henvisningVersionLink
2.7Download PDF
(Dansk)
Netværksforbindelse2.8 (aktuel version)Download PDF
(Dansk)
Opdateret den 3. februar 2023