1. Home
  2. Elektronische apparaten
  3. Caruso spraak synthesizer

Caruso spraak synthesizer

(v 1.6)

Om alle versies van deze gids te bekijken en te downloaden, ga naar de volgende link.

CARUSO is een spraaksynthesizer voor liften waarmee u etage- en serviceberichten kunt afspelen uit uit een berichtenbibliotheek (8 talen + 1 custom). CARUSO kan uitsluitend in seriële modus worden aangestuurd (met DMG Deum encoder of met Playboard controller).

Voorzorgsmaatregelen voor veiligheid en gebruik

Alvorens onze producten te installeren, raden wij u aan het hoofdstuk over veiligheid en gebruiksvoorzorgen te raadplegen op de onderstaande link

Overzicht & belangrijkste kenmerken

• In de fabriek voorgeprogrammeerde berichten
  • Automatische tweetalige modus (d.w.z.: "Eerste verdieping" & "Premier étage")
  • Handmatige dubbele berichtmodus (d.w.z.: "Eerste verdieping" + "Restaurant")
  • Uitgang voor optionele externe luidspreker (8 Ohm 1W max)
  • USB-poort voor extra berichten en firmware-updates
  • Nachtschakeling (programmeerbare volumevermindering)
  • Trimmer voor volumeregeling
  • 8 opto-geïsoleerde ingangen met onafhankelijke common (12/24V AC/DC):
    • 7 configureerbare ingangen voor serviceberichten
    • TRIGGER-ingang voor weergave van vloermelding

Totale afmetingen inclusief aansluitkabel:

X) - 84 mm

Y) - 125 mm / 143 mm (met steunplaat)

Bedrading Instructies

Aansluiting op de controller

DMG
Pitagora 4.0

Trigger commando ingebed in de seriële bus
DMG
Pitagora V3

Trigger commando ingebed in de seriële bus
Andere regelaars
+ DMG Encoder

Triggeringangen op DMG-encoder (DEUM.M15SER)

Aansluiting van dienstingangen

7 ingangen met onafhankelijke commons zijn beschikbaar voor dienstberichten.

7 programmeerbare service-ingangen: 12/24V ac/dc (opto-geïsoleerd)

Selectie van interne / externe luidspreker

Programmering

Basis programmering

A) – Navigatietoetsen van de opties van elk niveau

B) – Verlaat het huidige niveau en keer terug naar het hogere niveau

C) - Toegang tot menu en keuze bevestigen

1) – Druk op een toets om het menu te openen

2) – Selecteer de taal van het menu

3) – Selecteer de taal van de berichten

Gevorderde programmering

MenuOptiesNoot
Menu TaalItaliano / Engels / Française / Deutsch / Russkiy / Español
Gong op vloerIngeschakeld / Uitgeschakeld
Richting berichtenTonen & berichten / Uitgeschakeld / Berichten afspelen / Tonen afspelen
Richting berichten timing- Op start & einde.
- Bij start (richting pijlen)
- Op einde (volgende richting pijlen)
Automatische berichtenmodusTaal van berichtenItaliano / Engels / Française / Deutsch / Español
Portugees / Russisch / Amerikaans Engels / Gebruikersbibliotheek
Automatische dubbele taalItaliano / Engels / Française / Deutsch / Español
Portugués / Russkiy / Amerikaans Engels / Gebruikersbibliotheek / Gehandicapten
(*1)
Handmatige berichtenmodusEerste bericht
vloer stroom
1) - Taalkeuze:

Vloeren - Basis (Italiaans)
Vloeren - Gevorderd (Italiaans)
Vloeren - Basis (Engels)
Vloeren - Gevorderd (Engels)
......................
Geen bericht
2) - Keuze van het bericht:

Berichten bibliotheek
(*2)
Tweede bericht
huidige vloer
(*3)
Eerste bericht
service-ingangen
1) - Keuze van invoer:

Dienst 1
Dienst 2
Dienst 3
Dienst 4/B
Dienst 4/A
Dienst 5/B
Dienst 5/A
2) - Taalkeuze:

Vloeren - Basis (Engels)
Verdiepingen - Gevorderd (Engels)
Service - Basis (Engels)
Service - Gevorderd (Engels)
...................... (Frans)
......................
Geen bericht
3) - Keuze van het bericht :

Berichten bibliotheek
4) - Modusselectie:

- Enkelvoudig
- Continu
Tweede bericht
service-ingangen
Volumedemping nachtluidspreker 1) - Keuze van invoer:

Dienst 1
Dienst 2
Dienst 3
Dienst 4/B
Dienst 4/A
Dienst 5/B
Dienst 5/A
Gedeactiveerd
2) - Volumekeuze:

Laag niveau: -20 dB
Gemiddeld niveau: -10 dB
Uitschakelen luidspreker
Volume van de luidsprekerLaag: 30 - 50 dB
Gemiddeld: 50 - 70 dB
Hoog: 70 - 90 dB
(*4)
Wis het gebruikersgeheugen!Verwijdert alle aangepaste gegevens (*.mp3, *.wav, *.cs2) ingevoerd door de gebruiker

(*1) - Indien geactiveerd, wordt de tweede taalboodschap afgespeeld na de eerste.

(*2) - Hiermee kunt u het Eerste bericht wijzigen dat automatisch wordt gekoppeld in "Taal van berichten".

(*3) - Hiermee kunt u het tweede bericht toevoegen (max. 2) of wijzigen als het al aanwezig is (bijv.: "Automatische dubbele taal").

(*4) - Gebruik de trimmer om het volume aan te passen.

Geavanceerde functies

Updaten via USB-sleutel

GebruikersgeheugenMax 2 Mbyte
bestand .Mp3Audiobestand (aanbevolen)
bestand. WAVAudiobestand (16 bit 22.000 Hz mono)
bestand .CS2Configuratiebestand / herstellen:
- Berichten
- Instellingen
- Bericht > Verdiepingstoewijzing
- Bericht > Toewijzing service-ingang
bestand .S19Firmware update bestand

Procedure voor het laden van audiobestanden in het geheugen voor serviceberichten en
van aangepaste vloeren

1. Formatteer het USB-geheugen in FAT32-indeling;
  2. Laad de audiobestanden in MP3-indeling in de hoofdmap van het USB-geheugen;
  3. Zet de Caruso synthesizer aan en laat het systeem opstarten;
  4. Plaats het USB-geheugen met de eerder geladen bestanden en wacht. De synthesizer toont het aantal audiobestanden in het USB-geheugen;
  5. Selecteer het te importeren bestand met de pijltjes en selecteer OK. Bevestig nogmaals de selectie en wacht tot het bestand is geladen. OPMERKING: Bestanden moeten één voor één worden geüpload;
  6. Zodra de gewenste bestanden zijn geladen, drukt u op de ESC-toets en wacht u op het bericht dat de USB-stick moet worden verwijderd. Verwijder het geheugen en de Caruso synthesizer start automatisch opnieuw op;
  7. De procedure voor het uploaden van bestanden is voltooid.

Procedure voor het instellen van gepersonaliseerde verdiepingsberichten

Voor deze procedure moet de Caruso synthesizer worden aangesloten op een Deum of een DMG-controller via een serieel RS-485 paneel.

1. Het configuratiemenu openen;
  2. Ga naar het menu "Berichtentaal" en selecteer "Gebruikersbibliotheek" en wacht tot het wordt opgeslagen (sla over als dit eerder is gedaan);
  3. Breng de liftkooi naar de verdieping waar je het persoonlijke bericht wilt instellen;
  4. Voer het "EERSTE bericht - huidige verdieping" in en selecteer "Gebruikersbibliotheek". OPGELET, zelfs als "Gebruikersbibliotheek" verschijnt zodra je de selectie invoert, scrol je door het hele menu tot de keuze "Gebruikersbibliotheek" opnieuw verschijnt. Als je dit niet doet, verschijnt het bevestigingsbericht voor opslaan, maar wordt er geen bericht ingesteld;
  5. Kies de naam van het bericht dat je wilt afspelen en bevestig met OK en wacht redding;
  6. Herhaal de procedure voor alle vloeren;
  7. Audiobericht - Procedure voor vloerassociatie voltooid.

Procedure voor het instellen van gepersonaliseerde serviceberichten

1. Het configuratiemenu openen;
  2. Ga naar het menu "Berichtentaal" en selecteer "Gebruikersbibliotheek" en wacht tot het wordt opgeslagen (sla over als dit eerder is gedaan);
  3. Voer "FIRST message - service inputs" in en selecteer de ingang die je wilt openen om het bericht toe te wijzen;
  4. Selecteer "User Library". OPGELET, zelfs als "User Library" verschijnt zodra u de selectie invoert, scrolt u door het volledige menu tot de keuze "User Library" opnieuw verschijnt. Als u dit niet doet, verschijnt het bevestigingsbericht voor opslaan, maar wordt er geen bericht ingesteld;
  5. Kies de naam van het bericht dat je wilt afspelen en bevestig met OK;
  6. Kies "Afspeelmodus", bevestig met OK en wacht tot het wordt opgeslagen;
  7. Herhaal de procedure voor alle dienstingangen;
  8. Audiobericht - procedure voor service-ingangsassociatie voltooid.

Datasheet

StroomvoorzieningSpanning: 12Vdc - 20% ÷ 24Vdc + 20%
12Vac ÷ 24Vac + 20% (Gelijkgericht)
Stand-by absorptie: 60mA (24Vdc), 100mA (12Vdc)
Max absorptie: 100mA (24Vdc), 180mA (12Vdc)
Nominale spanning voor service-ingangen: 12/24 Volt AC/DC
Bedrijfstemperatuur-10°c ÷ +50°c
AudioUitgang voor externe luidspreker: 8 ohm 500mW
Maximumvermogen interne luidspreker: 85 dBA @ 1m
Ondersteunde audioformaten: mp3, wav

Certificaten

Download

Versie lijst

ReferentieVersieLink
1.5Download PDF
(Engels)
Procedures toegevoegd voor het laden en instellen van audiobestanden1.6 (huidige versie)Download PDF
(Engels)

Configuratiebestand

Het bijgevoegde configuratiebestand is een .ZIP-bestand;
bevat het.CS2-bestand dat in het Caruso-apparaat moet worden geladen zoals eerder aangegeven.

Bijgewerkt op 21 november 2023