GIOTTO-skærm

(v 1.3)

Hvis du vil kontrollere og downloade alle versioner af denne vejledning, skal du gå til følgende link.

Opdateret til EN81-28:2018 forordning.

Montering

Giotto 4,3"
Med svejsede stifter Trykknappanel på 1,5/3 mm

Hvis du udskifter en eksisterende position indikator, skal du kontrollere, at studs 'længde svarer til ovennævnte; hvis ikke, skal du forkorte dem.
Giotto 4.3" (DA 81 71)
Med svejsede stifter på 2/3 mm trykknappanel
Hvis du udskifter en eksisterende position indikator, skal du kontrollere, at studs 'længde svarer til ovennævnte; hvis ikke, skal du forkorte dem.
Giotto 5"
Med stifter på bagplade (til 1/1,5 mm trykknappanel)
Med svejsede stifter på 2/3 mm trykknappanel
Frontmonteret på 1/2 mm trykknappanel
Giotto 5,6"
Med svejsede stifter på 1,5/3 mm trykknappanel
Hvis du udskifter en eksisterende position indikator, skal du kontrollere, at studs 'længde svarer til ovennævnte; hvis ikke, skal du forkorte dem.
Giotto 7" (med ny IPS-skærm)
Med svejsede stifter på 1,5/3 mm trykknappanel

A) – Disse 3 komponenter kan allerede være samlet i DMG.

Med stifter på bagpladen (til 1/2 mm trykknappanel)

1) – Saml alle komponenterne.
2) – Først og fremmest skal du huske at fjerne det dobbeltsidede bånd fra underpladen.
A) – Disse 3 komponenter kan allerede være samlet i DMG.
Giotto 7" (DA 81-71)
Med svejsede stifter på 2/3 mm trykknappanel

A) – Kun med 2 mm tykkelsesplade
B1) – Med 2/3 mm tykkelse plade
B2) – Med 1,5 mm tykkelsesplade (IKKE EN81-71)
Hvis du udskifter en eksisterende position indikator, skal du kontrollere, at studs 'længde svarer til ovennævnte; hvis ikke, skal du forkorte dem.
Giotto 10,1" (med ny IPS-skærm)
Giotto 10,1″ samlede mål: 243 x 169 mm (h 35,5 mm)

Med svejsede stifter på 1,5/3 mm trykknappanel
Giotto eftermontering
Frontalmonteret version til eftermontering, samme udskæring af D67-positionsindikator.
ESYSPK2 ekstern højttaler (ekstraudstyr)
Set bagfra(*) - TFT op til 7″
(**) - TFT 10,1″
(***) - Version med svejsede stifter
(****) - Version med bagplade og biadhesive

Instruktioner til ledninger

POSITION OG RETNING Indgang Ledninger

Pitagora 4,0
DMG CAN seriel protokol
BIL
GULVET

DMG
3-ledninger seriel
Pitagora V3
BIL

GULVET
Koder DEUM
Yderligere oplysninger finder du på supportsiden for Encoder DEUM

DMG
CAN seriel protokol

Dmg
3-ledninger seriel

DMG
RS485 seriel

Autonomt positioneringssystem
Den autonomt positioneringssystem til DMG-skærme i Raffaello-, Giotto- og Matisse-serien gør det muligt at vise liftpositionen og retningen uafhængigt af liftens kontrolpanel. Grænsefladen bruger sensorsignalerne installeret på toppen af elevatorbilen.

Hvis det er muligt, er det muligt at bruge de samme positionssensorer, der bruges af controlleren.
Hvis IKKE til rådighed, er du nødt til at installere:
• 1 INGEN magnetisk sensor på kabinen + 1 magnet på hver etage til optællingsposition.
• 1 NO/NC magnetisk sensor på kabinen + 1 magnet i stueetagen til RESET.

I denne grænseflade er der en CAN BUS seriel linje til at styre gulvet position indikatorer.
For alle andre funktioner (Voice Synthesizer, gong, indikatorer osv.) henvises til displayets tekniske supportside.

Autonomt positioneringssystem
CANopen-protokol

TFT CANopen-interfacet er en enhed til at forbinde DMG-skærme med alle CANopen-controllere fra tredjepart på markedet.

DMG-displays i CANopen-serien opfylder standarderne CiA-301 og CiA-417 (Lift).
De elevatorfunktioner, der er beskrevet i CiA-417-profilen og implementeret i displayene, er:
1) Position
2) Pile
3) Udløser
4) Signaliseringer

Billedet nedenfor viser tilslutningsprincippet for et CANopen DMG-display.

DMG CANopen-displays har nye menuparametre, som installatøren kan indstille:
CANopen-knude-ID ("NodeID")
CAN-linjens baud-hastighed ("Baud rate")
Den etage, hvor displayet er installeret ("FloorNumber")
Døre informationer ("Dørmaske")
Multiplex-id ("Lift Number")
Offset ("Offset-værdi")

Det elektroniske datablad (EDS) er tilgængelig til download.
Andre controllere
Proprietær CAN-protokol

1 Ledning / Gulv
Højst 10 etager.

1 Ledning/segment29 etager maks. (-9, 0, 19)

Grå/binær72 etager maks. (-9, 0, 62)

TKE/MEA/Autinor

Ledninger til servicemeddelelser

BIL

GULVET

Servicemeddelelser kan også afprøves via seriel bus på to forskellige måder:

UDLØSER ledninger

Dette input udløser gongongen.

Hvis lodsning drives af DEUM ENCODER, foreslås en direkte forbindelse mellem kommandoen TRIGGER og koderen.

Eksterne pile ledninger

MENU > Indstillinger > grafiske indstillinger > pile > Skjul

Indstillinger

OpsætningsnøgleAfslut/tilbageTasten i menuen AccessVærdiindstilling (>3 sek.)
Menutaster til navigation

Ikke alle de parametre, der er beskrevet nedenfor, er tilgængelige for alle kodningsprotokoller.

DMG CANopen-displays har nye menuparametre, som installatøren kan indstille:
- CANopen node-ID ("NodeID")
- CAN-linjens baud-hastighed ("Baud rate")
- Den etage, som displayet er installeret på ("FloorNumber")
- Dørinformationer ("Door Mask")
- Multiplex-id ("Lift Number")
- Offset ("Offset value")

Generel
Displaynavigationsmenuen er kun på engelsk. for at se de korrekte menupunkter anbefaler vi at indstille DIDO-webstedssproget til engelsk.

MENUENMENUPUNKTTILGÆNGELIGE VALGMULIGHEDERINDGANGE
Seriel / PitagoraParallelCANBUS
Input Seriel / 1 ledning pr. etage/segment
Grå / Binær / Pos.Sensor
TKE / MEA / Autinor / CAN DMG
Indstillinger for lydVolumen (Gong, gulv besked, osv.)0-OFF / 1-MIN / 2 / 3 / 4-MAX
Forsinkelse af udløser0, 1, ..., 30
MeddelelsessekvensGong - Gulv - Op/ned
MulighederIndstillinger for grænsefladeKonfiguration af skærmCOP / LOP / LÆBE
Konfiguration af pilRetning / Næste Dir.
Bil på gulvNej / Ja
Gong uden pileNej / Ja
CAN Baudrate250k, 125k, 10k, Auto
Konverter mezzaninNej / Ja
Forskydningsværdi-9 / ... / 0 / ... / +9
Første visualiseringTom/Nul
Fælles markeringNegativ / Positiv
PiletypeFaste pile/rullepile
Aktiver AUX-signaler10 + 0 / 6 + 4
Filtrering af input0 ... 20
Gong fra pileNej / Ja
Brandmandsoperation0 (deaktiveret) / 1 (Udgangsgulv) / 2 (ikke-udgangsgulv)
Timer til pauseskærmDeaktiveret / 10-20 / 30-60 / 60-120
Indstillinger for grafikSymboler på gulveVis/skjul
PileVis/skjul
Gulvsymboler med signalerVis/skjul
Pile med signalerVis/skjul
Automatisk centreringNej / Ja
Justering af talCentreret/venstre/højre
KnibningNej / Ja
Filtrer blinkende signalerNej / Ja
OrienteringLandskab / Portræt
Konfiguration af S1-S5-indgangeInput S1 / ... / S5
Konfiguration af AUX-signalerAUX Signal 1 / 2 / 3 / 4
Skærmbilledet OplysningerSlået til/fra
Info skærm Tme5'ere / 10'ere / 15'ere / 20'ere
Indstillinger for dato og klokkeslætNej / Ja
Nulstil alle indstillinger
USBSkærm -> USB/USB ->-skærm
Aggiornamento firmware / Firmware opdatering
?DEMO-tilstandNej / Ja
Firmware Ver. / Config. Navn / Fejlfindingstilstand / Levetid (intern brug)
Indstillinger for gulvBillede af gulvVælg billederne
Lyd på gulvetNej / Audio slot 0 / ... / slot 19
Symboler på gulveVælg symbolerne
Justere lydniveau

(*) Kun talesynteseversion for at justere:
(*1) Meddelelsesvolumen (etage)
(*2) Lydstyrke for retningsmeddelelser
(*3) Signalmængde
(*4) Meddelelse om ændringsgulv
(*5) Baggrundsvolumen
Konfigurer forsinkelse af afspilning af lydbeskeder
Konfigurere afspilningsrækkefølge for lydbeskeder
Kun talesynteseversion
Konfigurer Giotto som indikator for elevatorbil eller gulvindikator
1) – Indikator for placering af elevatorbil (standard)
2) – Indikator for halposition
Opsætning af pil
1) – Retningspile (standard)
2) – Pile i næste retning (vejledning nedenfor)

Pile i næste retning aktiveret fra input
Gong og pile lyser kun op på positionen indikatorer med "NEXT DIRECTION" input drevet.Hvis DEUM-koder anvendes, henvises til den relevante manual

Næste retning pile lokalt programmeret
Gennem adresseringsproceduren kan man permanent tildele hver indikator oplysningerne på det gulv, hvorpå den er monteret; på denne måde lyser pile i næste retning kun op på gulvet, hvor bilen er placeret.

Behandlingsprocedure

1) – Tilslut alle positionsindikatorer til ENCODER- eller PLAYBOARD-controlleren.
2) – Placer elevatorbil på gulvet i displayet, som skal rettes.
3) – Kontroller, at de tegn/tal/bogstaver, der visualiseres, er de ønskede.
4) – Sæt en magnet foran indikatoren og vent på, at den blinker i 3 sekunder for bekræftelse.
5) – Gentag proceduren for hver etage.

Hvis DEUM-koder anvendes, henvises til den relevante manual

Aktivér signal af "Bil på gulvet" fra "NEXT DIR." indgang
Konfigurer gongongen til at være uafhængig af pile
Konfigurer overførselshastigheden for CAN BUS-protokollen
Visualisering af mellemgulve
Opsætning af GULVE FORSKYDNING
Konfigurere første visualisering
1) – Det viser ingen tal
2) – Nederste etage
Konfigurer den fælles holdnings parallelle indgange
Konfigurere rullepile
1) – Faste pile
2) – Rullepile
Aktiver signaler som ekstra
a) – 10 gulv parallelle indgange (X01÷X10) + 0 AUX-signaler
b) – 6 gulv parallelle indgange (X01÷
X06) + 4 AUX-signaler (X07÷X10)
Konfigurer visningsforsinkelsen for gulvskift
Skærmforsinkelsen hjælper med at undgå visualiseringsfejl under gulvskift.
Aktiver Gong fra pileinput
Gong-kommandoen håndteres samtidig med pilene uden at forbinde "trigger"-terminalerne.
Tilknyt gulvpositionsindikatoren til duplexregulatorerne
Parameteren gør det muligt at tildele displayet (gulvet) til en unik controller. Duplex-Light-typologien omfatter 2 controllere med en enkelt BDU-linje og højst 2 displays på hovedetagen.
Denne parameter kan kun indstilles med CAN-protokollen på Pitagora 4.0-systemet.
0) - Tilknyttes til elevatorstolens positionsindikator.
1) - Displayet viser oplysninger om MASTER-controlleren.
2) - Displayet viser oplysninger om SLAVE-controlleren.
3/4/5/6) - Fremtidige anvendelser.
Aktivere parameteren Firefighters Operation
Denne parameter gør det muligt at indstille displayet under tilstanden "brandmandshandling". Parameteren er altid synlig, men dens funktion er kun aktiv, hvis skærmen er angivet som LIP/LOP.

0 (DEAKTIVERET): Normal handling.
1 (EGRESS_FLOOR): Når du er i brandmand funktion, displayet viser kun symboler på gulve.
2 (IKKE-EGRESS_FLOOR): Når du er i brandmand funktion, displayet displayet bliver mørkt.
Aktiver energibesparelser
"Energibesparende" tilstand for at reducere forbruget, når det er inaktivt.
Vis/skjul placering
Vis/skjul pile
Vis/skjul position med signal
Vis/skjul pile med signal
Automatisk centrering
Justering af tal
Reducere afstanden mellem symboler (Knibning)
Signaliseringer (visualisering)

1) – Faste eller blinkende signaliseringer (indgang fra controller).
2) – Faste signaliseringer.
Konfigurere visningsretning
Fra firmware version 2.2.0 og nyere.
Konfigurere input til servicemeddelelser
Opsætning af signaler som hjælpeansatte
Opsætning af funktionen "INFO"
"INFO"-skærme skal uploades ved hjælp af "Mosaic"-software, og aktiveres i 5 til 20 sekunder ved at trykke på knappen "INFO" ( i ).
Brug af funktionen "INFO" deaktiverer lokal aktivering af talesyntesens udløser.
Indstillinger for dato og klokkeslæt
Gendanne fabriksindstillingerne
De oprindelige fabriksindstillinger gendannes, og konfigurationerne slettes.
Eksport/import af data

A) – Gå ind i USB-menuen.
B) - Indsæt den formaterede USB-hukommelse
- FAT32-formateret (mindste tilgængelige allokeringsenhed)
- USB-stick med en maksimal kapacitet på 8 GB
- Filen må ikke være indeholdt i en undermappe
C1) - Dataeksport - Kun de indstillinger, der oprindeligt blev konfigureret via MOSAIC-software
eksporteres. Ændringer, der er foretaget på displayet, eksporteres ikke.
C2) – Dataimport.
Tilpasninger af gulvet
1) – Bil på gulvet

2) – Opsætning af baggrundsbilleder af gulv
Billederne skal tidligere være importeret med "Mosaic"-softwaren.

3) – Opsæt besked af gulvet (stemme annunciator version kun)

4) – Opsætning af symboler af gulvet

Dataark

Dimensioner 4,3"132 x 80 mm (H20)
4,3" (EN81-71)138 x 100 mm (H26)
5" Tilbagemonteret125 x 96 mm (H23)
5" Frontal monteret
5,6"132 x 129,5 mm
7"177,8 x 144 mm (H20)
7" (DA 81-71)198 x 165 mm (H26)
10,1"243 x 169 mm (H35,5)
Skærm (område, der kan ses) 4,3"98,7 x 57,2 mm • 480 x 272 pixel • 65.000 farver
4,3" (EN81-71)
5" Tilbagemonteret111 x 63 mm • 480 x 272 pixel • 65.000 farver
5" Frontal monteret
5,6"115,3 x 87,1 mm • 640 x 480 pixel • 65.000 farver
7"157 x 89 mm • 1024 x 600 pixel • 65.000 farver (IPS-skærm)
7" (DA 81-71)
10,1"222,7 x 125,3 mm • 1024 x 600 pixel • 65.000 farver (IPS-skærm)
Strømforsyning (position input) 12÷24V DC ±10%
Absorption 4,3"DISPLAY
12V DC: Max 110mA - 24V DC: Max 70mA
PANIKLYS
12V DC: Max 110mA - 24V DC: Max 70mA
5"Vise
12V DC: Max 270mA • 24V DC: Max 150mA
PANIKLYS
12V DC: Max 242mA • 24V DC: Max 125mA
5,6"Vise
12V DC: Max 270mA • 24V DC: Max 150mA
PANIKLYS
12V DC: Max 242mA • 24V DC: Max 125mA
7"Vise
12V DC: Max 230mA • 24V DC: Max 134mA
PANIKLYS
12V DC: Max 210mA • 24V DC: Max 110mA
10,1"DISPLAY
12V DC: Max 220mA - 24V DC: Max 120mA
PANIKLYS
12V DC: Max 220mA - 24V DC: Max 120mA
Input til indikatorer S1 / S2 / S3:
12÷24V DC ±10% (opto-isoleret)
Impedans = 3Kohm
IP-beskyttelse 4,3"/5,6"/7"/10,1"IP44
Driftstemperatur 4,3"-10°C ÷ +50°C
5"
5,6"
7"
10,1"

Giotto Mosaic-software

Den brugervenlige Giotto Mosaic-software giver dig mulighed for at skabe stærke baggrunde med enhver type indhold.
Du kan enten bruge foruddesignede skabeloner eller oprette brugerdefinerede designs, så du kan komme i gang på ingen tid.

Firmwareopdatering

Vi fraråder nedgradering af firmware.

A) – Sluk for Giotto-skærmen.

B) – Indsæt USB-hukommelsen.

C) – Tænd giotto-skærmen, og vent, indtil opdateringen er installeret.

Fejlfinding

Fejlbeskrivelse Giotto 4,3" / 5" Giotto 5,6" / 7" / 10,1"
Fejl ved installation Displayet lyser ikkeKontroller, om der er 12/24 VdC-spænding.
Sørg for, at spændingstypen er i overensstemmelse med den krævede (jævnspænding, ikke vekselspænding, ikke ensrettet).
Kontroller den korrekte polaritet på strømterminalerne.
Selv hvis displayet synes slukket, skal du kontrollere, at den røde FAIL-leddiode på bagsiden ikke er tændt, hvis den er, er problemet i dette tilfælde af en anden art. Kontakt venligst DMG.
Kontroller, at systemets egenskaber kan opfylde strømforbrugskravene til enhederne, som anbefalet, og for korrekt drift kan det være nødvendigt at anvende ekstra strømforsyninger (fås hos DMG).
Displayet blinker eller genstarter konstantSørg for, at typen og spændingsværdien er i overensstemmelse med de krævede, hvis problemet fortsætter, kan det tilskrives en HW-defekt.
Stadig rød LEDEnhed i FAIL. Angiver en alvorlig systemfejl, der er indbygget i en hardwarefejl eller en anden uløseligt opstået defekt. Kontakt venligst DMG.
Blinkende rød LEDEnhed i FAIL. Angiver en generisk systemfejl, i dette tilfælde kan der have været et problem i forbindelse med grafisk eller fw-programmering af enheden, en opdatering via USB kan være tilstrækkelig. Fx: displayet viser "NO GRAPHIC FOUND" i forbindelse med den blinkende røde LED (se fejlmeddelelser).
Displayet viser ikke tal og/eller pileSørg for, at typen og spændingsværdien er i overensstemmelse med de værdier, der kræves for indgangene, og sørg for, at du har indstillet typen af fællesnettet korrekt.
Fejlmeddelelser Firmware file not foundDer er ikke fundet nogen firmware (.bin) på den indsatte stick. Problemet kan opstå, når grafikken (.CFC) er blevet opdateret ved at sætte USB-stikket i med slukket skærm og derefter tænde den. Den korrekte procedure for indlæsning af .CFC-filer er at indsætte nøglen med skærmen tændt.
Graphic file not foundDer er ikke fundet nogen grafisk fil (.cfc) på den indsatte stick. Kontroller filens navn og flashdrevets formateringsparametre, og udfør om nødvendigt en ikke-hurtig formatering af flashdrevet fra Windows. Flash-drev på 32 GB og derover vil sandsynligvis ikke fungere, fordi det ikke er muligt at formatere dem i et format, der kan læses af displayet.
Waiting USB for firmwareDisplayet venter på, at en firmware (.bin) skal indlæses via USB-stik.
Waiting USB for graphic configurationDisplayet venter på, at der indlæses en grafisk konfigurationsfil (.cfc) via USB-stik.
Wrong RESDenne meddelelse vises, når opløsningen i konfigurationen ikke er den samme som det monterede TFT-panel. Indlæs den passende konfiguration.
Disk error: check that USB key is formatted in FAT32
or
File read error - please format in FAT32
Enheden accepterer ikke pen-drev, der ikke er formateret i FAT32.
Formater pen-drevet i FAT32, og gentag operationen
Error Load Container Waiting USBDisse fejlmeddelelser skyldes det KENDTE problem med RAM-defekten. Denne fejl er nu blevet løst i de nye versioner, men den kan dog forekomme igen på enheder, der allerede er installeret, og hvor der er foretaget en firmwareopgradering fra en 1.XX-version til en 2.XX-version.
Displayets firmware skal opdateres.
INTERFACE_RUN Error
Assert image.c line xxx
Forkert genkendelse Kodning af grænsefladeFor skærme, der bruger kodningsgrænseflader (slots), vises dataene for den indsatte grænseflade på skærmen ved opstart. Hvis der opstår en uoverensstemmelse, skal fejlen tilskrives HW.
Skærmen tændes, men starter ikke op eller fryser under opstartHvis indlæsningslinjen fryser, kan det være et problem med grafikfilen. Genskab filen (.cfc) og gentag indlæsningsproceduren.
På displayet vises angivelsen "E" efterfulgt af et tal XI dette tilfælde er der tale om en generisk fejlindikation, som skyldes en forkert indstilling af displayet. Kontakt venligst DMG

(Dansk)
IPS-skærm (7") 1.1Download PDF
(Dansk)
IPS 7″ skærm montering1.2 Download PDF
(Dansk)
CANopen-grænseflade1.3 (aktuel version)Download PDF
(Dansk)
Opdateret den 21. december 2023