Matisse DSD Weergave

( Digital Signage Display )

(v 1.2)

Om alle versies van deze gids te bekijken en te downloaden, ga naar de volgende link.

Bijgewerkt volgens EN81-28:2018-regelgeving.

Voorzorgsmaatregelen voor veiligheid en gebruik

Voordat u onze producten installeert, raden wij u aan het hoofdstuk over veiligheid en gebruiksvoorzorgen op de onderstaande link te raadplegen.

Bevestiging

H50 versie

- Montage H50-versie

- H50 versie demontage
H23 versie

- H23 uitvoering montage

A) - Met uitsparing aan de wand (afmeting uitsparing: 283 x 185 mm)
B) - Zonder uitsparing aan de wand

- H23 versie demontage

Bedrading Instructies

Stroomvoorziening

A) - EWS.AL224_100 - Optionele voeding (4.2A - 100W - 24V)

Directe netwerkverbinding met Matisse

Aansluiting via ethernet extenders

A) - Machinekamer
B) - Schacht
C) - Bovenkant cabine
D) - Matisse R5 positie-indicator in de liftcabine

Informatie over de status van de netwerkverbindingen

Menu - Netwerken

Koppeling met MosaicONE-software

Om de procedure voor het koppelen van een Matisse / DSD-apparaat met de MOSAICONE cloud software te zien, bezoek de onderstaande link
Procedure voor het koppelen van Matisse/DSD met MOSAICONE

Datasheet

AfmetingenTFT 15,6″ H50-versie:
401 x 251 x H51 mm
TFT 15,6″ H23-versie:
401 x 251 x H23 mm (met uitsnijding aan de wand)
401 x 251 x H47 mm (zonder uitsnijding aan de wand)
Zichtbaar gebied344,2×193,6 mm (16:9)
ResolutieFull HD
Mate van beschermingIP2X
SchermtechnologieIPS
RAM2 GB LPDDR4
Massa-opslag8 GB EMMC
Stroomvoorziening (positie ingang)24V DC ±10%
Absorptie1000 mA
Bedrijfstemperatuur-10°C ÷ +50°C

Problemen oplossen

Foutbeschrijving Alle visuele & mediasystemen van Matisse
Fouten bij de installatie Het display licht niet opControleer op de aanwezigheid van 24VdC-spanning.
Controleer of de soort spanning overeenkomt met de vereiste spanning (gelijkspanning, geen wisselspanning, geen gelijkrichting).
Controleer de juiste polariteit op de voedingsklemmen.
Zelfs als het display uitgeschakeld lijkt, controleer dan of de rode FAIL-led op de achterkant niet brandt, zo ja, dan is het probleem van een andere aard. Neem contact op met DMG.
Controleer of de eigenschappen van het systeem kunnen voldoen aan de stroomverbruikseisen van de apparaten, zoals aanbevolen en voor een correcte werking kan het nodig zijn extra voedingen te gebruiken (verkrijgbaar bij DMG).
Display knippert of start voortdurend opnieuwControleer of het type en de spanningswaarde voldoen aan de eisen; als het probleem blijft bestaan, kan het worden toegeschreven aan een HW-defect.
Constante rode LEDApparaat in FAIL. Geeft een ernstige systeemFOUT aan, inherent aan een hardwaredefect of een ander onoplosbaar defect. Neem contact op met DMG.
Knipperende rode LEDApparaat in FAIL. Geeft een algemene systeemFOUT aan, in dit geval kan er een probleem zijn geweest met de grafische of fw-programmering van het apparaat, een update via USB kan voldoende zijn. Voorbeeld: het display toont "NO GRAPHIC FOUND" gekoppeld aan de knipperende rode LED (zie foutmeldingen).
Het display toont geen cijfers en/of pijlenControleer of het type en de spanningswaarde overeenkomen met die welke voor de ingangen vereist zijn, zorg ervoor dat u het type common correct hebt ingesteld.
Foutmeldingen High display temperature
Device is on standby.
Wait for temperature to decrease.
The system will start automatically
Dit is een "alert" bericht. Het apparaat heeft een temperatuurstijging gedetecteerd. Het systeem schakelt automatisch alle functies uit (behalve die van de liften) om terug te keren naar de toegestane waarden. De verlenging van dit defect veroorzaakt de blokkering van het apparaat (zie volgend punt)
Display malfunction detected
Please contact technical assistance
Dit is een ernstige foutmelding. Het zorgt ervoor dat het systeem blokkeert en kan op 2 manieren voorkomen:
1 - het waarschuwingsbericht van het vorige punt komt 10 keer voor (de oorzaken zijn die welke in dit punt zijn gemeld)
2 - de temperatuurstijging is extreem snel. Hierdoor interpreteert het systeem het defect als een montageprobleem en bestempelt het het in ieder geval als "potentieel schadelijk". in dit geval is het niet mogelijk om op afstand in te grijpen.
Verkeerde herkenning CodeerinterfaceVoor displays die coderingsinterfaces (slots) gebruiken, worden de gegevens van de ingevoegde interface bij het opstarten op het scherm getoond. Indien zich een inconsistentie voordoet, moet het defect worden toegeschreven aan de HW.
Het display gaat aan maar start niet op of bevriest tijdens het opstartenDit defect manifesteert zich met het ontbrekende scherm van de pinguïns van het "Linux" besturingssysteem of met de onderbreking van het schrijven van DMG (dat zich gedraagt als een laadbalk); als een van deze omstandigheden zich voordoet, neem dan contact op met DMG.
Het scherm wordt zwart na het functioneren, maar start weer correct op na een geforceerde herstart. Alleen voor Matisse 15,6", 18,5", 21,5".Dit defect is ALLEEN geconstateerd bij LVDS-schermen en dus bij alle Matisse BIG's (DSD -Touch en NIET). Neem contact op met DMG.
Het display toont de aanduiding "E" gevolgd door een getal XIn dit geval is het een algemene foutmelding als gevolg van een onjuiste instelling van het display. Neem contact op met DMG
Geen verbinding Het scherm maakt geen verbinding met het internet.BELANGRIJKSTE OORZAKEN:
1 - indien een SIM met 4G-router (Telemaco II of Teltonika) wordt gebruikt, controleer de signaalkwaliteit.
2 - indien een SIM met een 4G router wordt gebruikt (Telemaco II of Teltonika), controleer de beschikbaarheid van verkeer.
3 - indien een SIM met een 4G-router wordt gebruikt (Telemaco II of Teltonika), controleer of er een DATA-plan actief is.
4 - zorg ervoor dat de ETHERNET-verbinding rechtstreeks is of met speciale apparatuur (HUB, Extender enz.).
5 - vermijd splitsingen en verlengingen rechtstreeks op de ETHERNET-kabel.
6 - controleer op de aanwezigheid van Firewall.

NUTTIGE CONTROLES OM UIT TE VOEREN:
1 - Controleer of de groene LED aan de achterzijde (ETHERNET-poort) knippert wanneer de netwerkkabel is aangesloten.
2 - Controleer alleen bij de Matisse R5 of de LED's op de ETHERNET-aansluiting branden (constant geel en knipperend groen).
3 - Controleer bij een DHCP-verbinding in de menu's of het apparaat automatisch een IP aanneemt.
4 - Alleen bij de Matisse R5, maak direct vanuit het apparaatmenu verbinding met de DIDO-webpagina.
Defecten weergeven Het display toont verticale lijnenAls de lijnen vast en zwart zijn, neem dan contact op met DMG.
Het display toont horizontale lijnen
Het display is witNeem contact op met DMG.
Het scherm heeft omgekeerde kleuren of een "negatief" effect.Neem contact op met DMG.

Download

ReferentieVersieLink
1.1Download PDF
(Engels)
Bijgewerkt naar de Matisse R51.2 (huidige versie)Download PDF
(Engels)
Bijgewerkt op 9 Gennaio 2023