Matisse DSD-skärm

( Digital skyltdisplay )

(v 1.3)

Om du vill kontrollera och ladda ned alla versioner av den här guiden går du till följande länk.

Uppdaterad till EN81-28:2018 förordning.

Montering

H50-version

– Montering av H50-version

– H50-versionen demontering
H23-version

– Montering av H23-version

A) - Med uttag på väggen (mått på uttaget: 283 x 185 mm)
B) – Utan utskärning vid vägg

– H23-versionen demontering

Instruktioner för kabeldragning

Strömförsörjning

A) – EWS. AL224_100 – Valfri strömförsörjning (4,2A – 100 W – 24V)

Direkt nätverksanslutning med Matisse

Anslutning via Ethernet-förlängare

A) - Maskinrummet
B) - Schakt
C) - Kabinens ovansida
D) - Matisse R5-lägesindikator i hisskorgen

Information om status för nätverksanslutningar

Meny - Nätverk

Para ihop med MosaicONE programvara

För att se proceduren för att para ihop en Matisse / DSD-enhet med MOSAICONE-molnprogramvaran, besök länken nedan
Förfarande för parkoppling av Matisse/DSD med MOSAICONE

Datablad

DimensionerTFT 15,6" H50 version:
401 × 251 x H51 mm
TFT 15,6" H23 version:
401 x 251 x H23 mm (med utskärning vid vägg)
401 x 251 x H47 mm (utan utskärning vid vägg)
Synligt område344,2×193,6 mm (16:9)
UpplösningFull HD
Graden av skyddIP2X (PÅ ANDRA)
SkärmteknikIPS
RAM2 GB LPDDR4
Masslagring8 GB EMMC
Strömförsörjning (positionsinmatning)24V DC ±10%
Absorption1000 mA
Drifttemperatur-10°C ÷ +50°C

Felsökning

Beskrivning av felet Alla Matisse visuella och mediasystem
Installationsfel Displayen lyser inteKontrollera att det finns en 24VdC-spänning.
Kontrollera att spänningstypen överensstämmer med den som krävs (likspänning, inte växelspänning, inte likriktad).
Kontrollera att polariteten är korrekt på strömterminalerna.
Även om displayen verkar vara släckt, kontrollera att den röda lysdioden FAIL på baksidan inte är tänd, om den är det är problemet av en annan art. Kontakta DMG.
Kontrollera att systemets egenskaper kan uppfylla förbrukningskraven när det gäller strömmen för enheterna, enligt rekommendationerna och för korrekt drift kan det vara nödvändigt att använda extra nätaggregat (finns tillgängliga från DMG).
Displayen blinkar eller startar om kontinuerligtKontrollera att typ och spänningsvärde överensstämmer med vad som krävs, om problemet kvarstår kan det bero på ett HW-defekt.
Stadig röd lysdiodEnheten är FAIL. Indikerar ett allvarligt systemfel, inneboende i ett hårdvarufel eller annat fel som inte kan lösas. Kontakta DMG.
Blinkande röd lysdiodEnheten är FAIL. Anger ett generiskt systemfel, i detta fall kan det ha uppstått ett problem i samband med enhetens grafiska eller fw-programmering, en uppdatering via USB kan vara tillräcklig. Exempel: Displayen visar "NO GRAPHIC FOUND" i samband med en blinkande röd lysdiod (se felmeddelanden).
Displayen visar inte siffror och/eller pilarKontrollera att typ och spänningsvärde överensstämmer med dem som krävs för ingångarna, kontrollera att du har ställt in typen av gemensam typ korrekt.
Felmeddelanden High display temperature
Device is on standby.
Wait for temperature to decrease.
The system will start automatically
Detta är ett "varningsmeddelande". Enheten har upptäckt en temperaturhöjning. Systemet stänger automatiskt av alla funktioner (utom hissarnas) så att du kan återgå till tillåtna värden. Om denna defekt blir långvarig leder detta till att enheten blockeras (se nästa punkt).
Display malfunction detected
Please contact technical assistance
Detta är ett allvarligt felmeddelande. Det leder till att systemet blockeras och kan uppstå på två sätt:
1 - Varningsmeddelandet från föregående punkt uppträder 10 gånger (orsakerna är de som anges i denna punkt).
2 - Temperaturökningen är extremt snabb. Detta får systemet att tolka felet som ett monteringsproblem och i alla fall beteckna det som "potentiellt skadligt". i detta fall är det inte möjligt att ingripa på distans.
Felaktigt igenkännande KodningsgränssnittFör skärmar som använder kodningsgränssnitt (slots) visas data för det insatta gränssnittet på skärmen vid start. Om en inkonsekvens uppstår ska felet tillskrivas HW.
Skärmen slås på men startar inte eller fryser under uppstarten.Detta fel visar sig genom att pingvinerna i operativsystemet "Linux" inte visas på skärmen eller genom att DMG-skrivningen avbryts (vilket fungerar som en laddningsbar).
Skärmen blir svart efter att den har fungerat men startar om korrekt efter en forcerad omstart. Endast för Matisse 15,6", 18,5", 21,5"Detta fel upptäcktes ENDAST på LVDS-skärmar och därför på alla Matisse BIGs (DSD -Touch och NOT). Kontakta DMG.
På displayen visas "E" följt av en siffra X.I det här fallet är det en allmän felindikation som beror på en felaktig inställning av displayen. Kontakta DMG
Ingen anslutning Skärmen ansluter inte till Internet.HUVUDORSAKERNA:
1 - Om du använder ett SIM-kort med 4G-router (Telemaco II eller Teltonika), kontrollera signalkvaliteten.
2 - om ett SIM-kort med 4G-router används (Telemaco II eller Teltonika), kontrollera trafiktillgängligheten.
3 - om ett SIM-kort med en 4G-router används (Telemaco II eller Teltonika), kontrollera att en DATA-plan är aktiv.
4 - Kontrollera att ETHERNET-anslutningen är direkt eller med dedikerade enheter (HUB, Extender etc.).
5 - Undvik skarvar och förlängningar direkt på ETHERNET-kabeln.
6 - Kontrollera om det finns en brandvägg.

ANVÄNDBARA KONTROLLER ATT UTFÖRA:
1 - Kontrollera att den gröna lysdioden på baksidan (ETHERNET-porten) blinkar när nätverkskabeln är ansluten.
2 - Endast med Matisse R5, kontrollera att lysdioderna på ETHERNET-kontakten är tända (stadig gul och grönt blinkande).
3 - Om DHCP-anslutning kontrolleras i menyerna att enheten tar en automatisk IP-adress.
4 - Endast med Matisse R5, anslut till DIDO-webbplatsen direkt från enhetens meny.

hänvisningVersionLänk
1.1Download PDF
- Jag är inte så bra på det här.
Uppdaterad till Matisse R51.2Download PDF
- Jag är inte så bra på det här.
H50 version montering1.3 (aktuell version)Download PDF
- Jag är inte så bra på det här.
Uppdaterad den 30 Giugno 2023