Giotto M-One

(v 1.0)

Hvis du vil kontrollere og downloade alle versioner af denne vejledning, skal du gå til følgende link.

Denne enhed er opdateret til EN81-28:2018.

Før du installerer vores produkter, anbefaler vi, at du konsulterer afsnittet om sikkerheds- og brugsadvarsler på nedenstående link.

Giotto + MosaicONE

Giotto er DMG's TFT-skærm med 65.000 farver, som nu fås med forskellige grafiske skabeloner, der kan tilpasses direkte fra MosaicONE-platformen.
Dens forskellige størrelser kan dække flere bredder af inventar:

Giotto 4,3″
Giotto 5″
Giotto 5,6″
Giotto 7″
Giotto 10,1″

Generelt systemlayout

( A )Plads til DMG-interfacekort
( B )Programmeringstaster
( C )USB-stik
( D )Signalindgange
( E )Indgang til lydudløser
( F )Strømforsyning (12/24 Vdc)
( G )Audio OUT (eksterne højttalere)
( H )Diagnostisk ledning

Montering

Giotto 4,3"
Med svejsede stifter Trykknappanel på 1,5/3 mm

Hvis du udskifter en eksisterende position indikator, skal du kontrollere, at studs 'længde svarer til ovennævnte; hvis ikke, skal du forkorte dem.
Giotto 4.3" (DA 81 71)
Med svejsede stifter på 2/3 mm trykknappanel
Hvis du udskifter en eksisterende position indikator, skal du kontrollere, at studs 'længde svarer til ovennævnte; hvis ikke, skal du forkorte dem.
Giotto 5"
Med stifter på bagplade (til 1/1,5 mm trykknappanel)
Med svejsede stifter på 2/3 mm trykknappanel
Frontmonteret på 1/2 mm trykknappanel
Giotto 5,6"
Med svejsede stifter på 1,5/3 mm trykknappanel
Hvis du udskifter en eksisterende position indikator, skal du kontrollere, at studs 'længde svarer til ovennævnte; hvis ikke, skal du forkorte dem.
Giotto 7"
Med svejsede stifter på 1,5/3 mm trykknappanel

A) – Disse 3 komponenter kan allerede være samlet i DMG.

Med stifter på bagpladen (til 1/2 mm trykknappanel)

1) – Saml alle komponenterne.
2) – Først og fremmest skal du huske at fjerne det dobbeltsidede bånd fra underpladen.
A) – Disse 3 komponenter kan allerede være samlet i DMG.
Giotto 7" (DA 81-71)
Med svejsede stifter på 2/3 mm trykknappanel

A) – Kun med 2 mm tykkelsesplade
B1) – Med 2/3 mm tykkelse plade
B2) – Med 1,5 mm tykkelsesplade (IKKE EN81-71)
Hvis du udskifter en eksisterende position indikator, skal du kontrollere, at studs 'længde svarer til ovennævnte; hvis ikke, skal du forkorte dem.
Giotto 10,1"
Giotto 10,1″ samlede mål: 243 x 169 mm (h 35,5 mm)

Med svejsede stifter på 1,5/3 mm trykknappanel
Giotto eftermontering
Frontalmonteret version til eftermontering, samme udskæring af D67-positionsindikator.
ESYSPK2 ekstern højttaler (ekstraudstyr)
Set bagfra(*) - TFT op til 7″
(**) - TFT 10,1″
(***) - Version med svejsede stifter
(****) - Version med bagplade og biadhesive

Ledninger

Grundlæggende ledningsføring

Giotto + NON-DMG-controllere
Proprietær CAN-protokol

1 Ledning / Gulv
Højst 10 etager.

1 Ledning/segment29 etager maks. (-9, 0, 19)

Grå/binær72 etager maks. (-9, 0, 62)

TKE/MEA/Autinor
Giotto + DEUM Encoder
Yderligere oplysninger finder du på supportsiden for Encoder DEUM

DMG CAN seriel protokol

DMG 3-tråds seriel protokol

Seriel RS485
Giotto + Pitagora 4.0
BIL

GULVET

Giotto + Pitagora V3
BIL

GULVET

Giotto + A.P.S. (autonomt positioneringssystem)
Det autonome positioneringssystem til DMG-skærme i Raffaello-, Giotto- og Matisse-serien gør det muligt at vise løftepositionen og retningen uafhængigt af controlleren. Grænsefladen bruger sensorerne signaler installeret på toppen af elevatoren bil.

Hvis det er muligt, er det muligt at bruge de samme positionssensorer, der bruges af controlleren.
Hvis IKKE til rådighed, er du nødt til at installere:
• 1 INGEN magnetisk sensor på kabinen + 1 magnet på hver etage til optællingsposition.
• 1 INGEN magnetisk sensor på kabinen + 1 magnet i stueetagen til RESET.

I denne grænseflade er der en CAN BUS seriel linje til at styre positionsindikatorerne for gulvet.
For alle andre funktioner (Voice Synthesizer, gong, indikatorer osv.) henvises til displayets tekniske supportside.

Autonomt positioneringssystem

Ledninger til servicemeddelelser

BILGULVET
S1Alarm sendtAlarm
S2Kommunikation etableretBil her
S3OverbelastningBrugerdefinerede
S4Antipanisk lysIngen adgang

Servicemeddelelser kan også styres via den serielle bus af DMG-controlleren eller DEUM.M15-enkoderen.

Ledninger til TRIGGER-kommando (kun parallelle indgange)

Denne indgang skal bruges til at udløse etagerelaterede talebeskeder og gong.

Ingen polaritet

Tilslutning af eksternt tilbehør

Tilslutning af en ekstern højttaler
Tilslutning af en ekstern pil

Indstilling af indbyggede parametre

Alle Giottos visuelle opsætninger kan ses og ændres ved hjælp af Mosaic One. Nogle parametre er kun tilgængelige i den indbyggede menu:

PRGADV
Adgangstast til:
menu, undermenu, indstillinger

Værdiindstilling
Menu-navigationstast
Navigationstaster til menuer

Tryk på PRG for at åbne menuen.

QR-koden, der vises på home -skærmen, henviser til DIDO-websiden for Giotto M-One.

Indstilling af sproget for menunavigation

Giotto M1 >> Skærmindstillinger >> Menusprog

Indstilling af kodningsprotokol

Giotto M1 >> Input
Parametrene ændres alt efter den tilsluttede grænseflade.

Indstilling af grænsefladeindstillinger

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grænseflade
Indstilling af Giotto som elevatorstol- eller etageindikator

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grænseflade >> Konfiguration af skærm

Indstil, om det er et bildisplay (COP) eller et landingsdisplay (LIP/LOP)

Indstilling af gulvforskydning

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grænseflade >> Offset

Indstilling af den første visualisering

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grænseflade >> Første visualisering

Denne parameter bruges med binære eller grå input og bestemmer displayets opførsel, når alle input er inaktive (svarende til, at controlleren sætter alle bits til "0").

1) Den viser ikke nogen tal
2) Laveste etage

Indstilling af fælles for de parallelle positionsindgange

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grænseflade >> Fælles udvalg

Indstilling af rullepile

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grænseflade >> Piletype

1) Faste pile
2) Rullepile

Aktivering af hjælpesignaler

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grænseflade >> Aktiver AUX-signaler

Når parameteren "Aktiver AUX-signaler" er indstillet til "6+4", kan du tildele servicemeddelelsessymboler til AUX-indgange (X07 til X10) ved hjælp af denne menu.

1) 10 parallelle etageindgange (X01÷X10) + 0 AUX-signaler
2) 6 parallelle gulvindgange (X01÷X06) + 4 AUX-signaler (X07÷X10)

Angive visningsforsinkelsen for gulvskift

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grænseflade >> Filtrering af input

Skærmforsinkelsen hjælper med at undgå visualiseringsfejl under gulvskift.

00 = deaktiveret
01 = 100 ms
-
20 = 2000 ms

Aktivering af Gong fra pileindgang

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grænseflade >> Gong fra pile

Denne indstilling gør det muligt at bruge pileinputtet som udløser for afspilning af lydbeskeder.

Aktivering af brandmændenes betjeningsparameter

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grænseflade >> Brandmændenes indsats

Denne parameter gør det muligt at indstille displayet under brandmandens arbejde.

1) Deaktiveret: normal drift
2) Udgangsetage: I brandmandsdrift viser indikatoren kun etagesymbolerne.
3) Gulv uden udgang: Når den er i brandmandsdrift, går indikatoren i sort.

Indstilling af de grafiske indstillinger

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grafik
Skjul gulvsymboler

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grafik >> Skjul gulvsymboler

Denne indstilling gør det muligt at vise eller skjule gulvsymbolet på skærmen.

Skjul pile

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grafik >> Skjul pile

Denne indstilling gør det muligt at vise eller skjule pilene på skærmen.

Skjul gulvsymbol med signal

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grafik >> Skjul gulvsymbol med signal

Denne indstilling gør det muligt at vise eller skjule gulvsymbolet på skærmen, når der vises en servicemeddelelse.

Skjul pile med signal

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grafik >> Skjul pile med signal

Denne indstilling gør det muligt at vise eller skjule pilen på skærmen, når der vises en servicemeddelelse.

Filtrer blinkende signaler

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grafik >> Filtrer blinkende signaler

Denne indstilling filtrerer blinkende signaler fra controlleren for at undgå uønskede fading-effekter på TFT-skærmen.

Indstilling af skærmretning

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grafik >> Orientering

Denne mulighed giver brugeren mulighed for at styre indholdet på skærmen i henhold til skærmens monteringsretning.

Indstilling af indgange til servicemeddelelser

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grafik >> Konfiguration af S1-S4-indgange

C) Bil
F) Gulv

Se også her:
Ledninger til servicemeddelelser

Indstilling af hjælpesignaler

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grafik >> Konfiguration af AUX-signaler

Skjul plade

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grafik >> Skjul plade

Visning (eller ej) af oplysninger om systemets kapacitetspladedata.

EN81-28

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grafik >> EN81-28

Hvis denne indstilling er aktiveret, vises EN81-28-signaler (hvis de er aktive) sammen. Hvis denne indstilling er deaktiveret, vises EN81-28-signaler skiftevis.

Aktivering af den energibesparende funktion

Giotto M1 >> Muligheder >> Indstillinger for grafik >> Timer til pauseskærm

Aktivér denne mulighed for at indstille pauseskærmens tider.

Indstilling af lydindstillinger

Giotto M1 >> Lydindstillinger
Justere lydniveau

Giotto M1 >> Lydindstillinger >> _____ Volumen

A) Gong-volumen
B) Volumen af meddelelser (gulv)
C) Volumen af retningsbeskeder
D) Summerens lydstyrke
E) Signalvolumen
F) Meddelelse om ændring af etage
G) Baggrundsvolumen

Indstilling af forsinkelse på afspilning af lydbeskeder

Giotto M1 >> Lydindstillinger >> Forsinkelse af udløser

Forsinkelse efter aktivering af udløseren:
00 = deaktiveret
01 = 100 ms
30 = 3000 ms (3 sekunder)

Indstilling af afspilningsrækkefølge for lydbeskeder

Giotto M1 >> Lydindstillinger >> Meddelelsessekvens

Vælg den nøjagtige rækkefølge af lydbeskeder, der skal afspilles.

Andre indstillinger

Indstillinger for baggrundsbelysning
Giotto M1 >> Skærmindstillinger >> Indstillinger for baggrundsbelysning

Skærmens baggrundsbelysningsværdier forbliver faste og bør ikke forveksles med strømbesparelsesfunktionen.

Demotilstand
Giotto M1 >> Skærmindstillinger >> Demotilstand

Nulstil alle indstillinger
Giotto M1 >> Muligheder >> Nulstil alle indstillinger

De oprindelige fabriksindstillinger gendannes, og konfigurationerne slettes.

Opdatering af Giotto-skærmen

Giotto M1 >> USB
Giotto M1 >> USB >> Importer fil

A) Det er muligt at importere både grafiske skabeloner (.gr5) og firmwareopdateringer (.bin) fra en USB-nøgle. Begge dele vil blive vist i en kontekstmenu. Følg proceduren nedenfor.
B) Ikke tilgængelig endnu.

1) Eksporter den valgte konfiguration (.gr5/.bin) fra MosaicONE cloud-softwaren.
2) Kopier filen til en USB-hukommelse (FAT32-formateret / maks. 64 GB).
3) Sæt hukommelsen direkte i USB-porten på Giotto-skærmen, og brug den kontekstuelle menu.

Dataark

Dimensioner 4,3"132 x 80 mm (H20)
4,3" (EN81-71)138 x 100 mm (H26)
5" Tilbagemonteret125 x 96 mm (H23)
5" Frontal monteret
5,6"132 x 129,5 mm
7"177,8 x 144 mm (H20)
7" (DA 81-71)198 x 165 mm (H26)
10,1"243 x 169 mm (H35,5)
Skærm (område, der kan ses) 4,3"98,7 x 57,2 mm • 480 x 272 pixel • 65.000 farver
4,3" (EN81-71)
5" Tilbagemonteret111 x 63 mm • 480 x 272 pixel • 65.000 farver
5" Frontal monteret
5,6"115,3 x 87,1 mm • 640 x 480 pixel • 65.000 farver
7"157 x 89 mm • 1024 x 600 pixel • 65.000 farver (IPS-skærm)
7" (DA 81-71)
10,1"222,7 x 125,3 mm • 1024 x 600 pixel • 65.000 farver (IPS-skærm)
Strømforsyning (position input) 12÷24V DC ±10%
Absorption 4,3"DISPLAY
12V DC: Max 110mA - 24V DC: Max 70mA
PANIKLYS
12V DC: Max 110mA - 24V DC: Max 70mA
5"Vise
12V DC: Max 270mA • 24V DC: Max 150mA
PANIKLYS
12V DC: Max 242mA • 24V DC: Max 125mA
5,6"Vise
12V DC: Max 270mA • 24V DC: Max 150mA
PANIKLYS
12V DC: Max 242mA • 24V DC: Max 125mA
7"Vise
12V DC: Max 230mA • 24V DC: Max 134mA
PANIKLYS
12V DC: Max 210mA • 24V DC: Max 110mA
10,1"DISPLAY
12V DC: Max 220mA - 24V DC: Max 120mA
PANIKLYS
12V DC: Max 220mA - 24V DC: Max 120mA
Input til indikatorer S1 / S2 / S3:
12÷24V DC ±10% (opto-isoleret)
Impedans = 3Kohm
IP-beskyttelse 4,3"/5,6"/7"/10,1"IP44
Driftstemperatur 4,3"-10°C ÷ +50°C
5"
5,6"
7"
10,1"

Software

MosaicONE-guide

Fejlfinding

Fejlbeskrivelse Giotto 4,3" / 5" Giotto 5,6" / 7" / 10,1"
Fejl ved installation Displayet lyser ikkeKontroller, om der er 12/24 VdC-spænding.
Sørg for, at spændingstypen er i overensstemmelse med den krævede (jævnspænding, ikke vekselspænding, ikke ensrettet).
Kontroller den korrekte polaritet på strømterminalerne.
Selv hvis displayet synes slukket, skal du kontrollere, at den røde FAIL-leddiode på bagsiden ikke er tændt, hvis den er, er problemet i dette tilfælde af en anden art. Kontakt venligst DMG.
Kontroller, at systemets egenskaber kan opfylde strømforbrugskravene til enhederne, som anbefalet, og for korrekt drift kan det være nødvendigt at anvende ekstra strømforsyninger (fås hos DMG).
Displayet blinker eller genstarter konstantSørg for, at typen og spændingsværdien er i overensstemmelse med de krævede, hvis problemet fortsætter, kan det tilskrives en HW-defekt.
Stadig rød LEDEnhed i FAIL. Angiver en alvorlig systemfejl, der er indbygget i en hardwarefejl eller en anden uløseligt opstået defekt. Kontakt venligst DMG.
Blinkende rød LEDEnhed i FAIL. Angiver en generisk systemfejl, i dette tilfælde kan der have været et problem i forbindelse med grafisk eller fw-programmering af enheden, en opdatering via USB kan være tilstrækkelig. Fx: displayet viser "NO GRAPHIC FOUND" i forbindelse med den blinkende røde LED (se fejlmeddelelser).
Displayet viser ikke tal og/eller pileSørg for, at typen og spændingsværdien er i overensstemmelse med de værdier, der kræves for indgangene, og sørg for, at du har indstillet typen af fællesnettet korrekt.
Fejlmeddelelser Firmware file not foundDer er ikke fundet nogen firmware (.bin) på den indsatte stick. Problemet kan opstå, når grafikken (.CFC) er blevet opdateret ved at sætte USB-stikket i med slukket skærm og derefter tænde den. Den korrekte procedure for indlæsning af .CFC-filer er at indsætte nøglen med skærmen tændt.
Graphic file not foundDer er ikke fundet nogen grafisk fil (.cfc) på den indsatte stick. Kontroller filens navn og flashdrevets formateringsparametre, og udfør om nødvendigt en ikke-hurtig formatering af flashdrevet fra Windows. Flash-drev på 32 GB og derover vil sandsynligvis ikke fungere, fordi det ikke er muligt at formatere dem i et format, der kan læses af displayet.
Waiting USB for firmwareDisplayet venter på, at en firmware (.bin) skal indlæses via USB-stik.
Waiting USB for graphic configurationDisplayet venter på, at der indlæses en grafisk konfigurationsfil (.cfc) via USB-stik.
Wrong RESDenne meddelelse vises, når opløsningen i konfigurationen ikke er den samme som det monterede TFT-panel. Indlæs den passende konfiguration.
Disk error: check that USB key is formatted in FAT32
or
File read error - please format in FAT32
Enheden accepterer ikke pen-drev, der ikke er formateret i FAT32.
Formater pen-drevet i FAT32, og gentag operationen
Error Load Container Waiting USBDisse fejlmeddelelser skyldes det KENDTE problem med RAM-defekten. Denne fejl er nu blevet løst i de nye versioner, men den kan dog forekomme igen på enheder, der allerede er installeret, og hvor der er foretaget en firmwareopgradering fra en 1.XX-version til en 2.XX-version.
Displayets firmware skal opdateres.
INTERFACE_RUN Error
Assert image.c line xxx
Forkert genkendelse Kodning af grænsefladeFor skærme, der bruger kodningsgrænseflader (slots), vises dataene for den indsatte grænseflade på skærmen ved opstart. Hvis der opstår en uoverensstemmelse, skal fejlen tilskrives HW.
Skærmen tændes, men starter ikke op eller fryser under opstartHvis indlæsningslinjen fryser, kan det være et problem med grafikfilen. Genskab filen (.cfc) og gentag indlæsningsproceduren.
På displayet vises angivelsen "E" efterfulgt af et tal XI dette tilfælde er der tale om en generisk fejlindikation, som skyldes en forkert indstilling af displayet. Kontakt venligst DMG
Fejl ved visning På displayet vises lodrette linjerHvis linjerne er faste og sorte, skal du kontakte DMG.
På displayet vises vandrette linjer
Displayet er hvidtKontakt venligst DMG.
Displayet har omvendte farver eller en "negativ" effektKontakt venligst DMG.

henvisningVersionLink
V4-versionV4Download PDF
(Dansk)
MosaicONE-version1.0Download PDF
(Dansk)
Opdateret den 11 Settembre 2024