Giotto M-One

(v 1.0)

Om du vill kontrollera och ladda ned alla versioner av den här guiden går du till följande länk.

Denna enhet är uppdaterad enligt EN81-28:2018.

Innan du installerar våra produkter rekommenderar vi att du konsulterar avsnittet om säkerhets- och användningsvarningar på länken nedan.

Giotto + MosaikONE

Giotto är DMG:s TFT-display med 65.000 färger, som nu finns med olika grafiska mallar som kan anpassas direkt från MosaicONE-plattformen.
Dess olika storlekar kan täcka flera bredder på armaturer:

Giotto 4,3″
Giotto 5″
Giotto 5,6″
Giotto 7″
Giotto 10,1″

Allmän systemlayout

( A )Plats för DMG-gränssnittskort
( B )Programmeringsknappar
( C )USB-kontakt
( D )Signalingångar
( E )Ingång för ljudutlösning
( F )Strömförsörjning (12/24 Vdc)
( G )Audio OUT (externa högtalare)
( H )Diagnostik Led

Montering

Giotto 4,3 tum
Med svetsade stift 1,5/3 mm tryckknappspanel

Om du byter ut en befintlig positionsindikator, kontrollera att dubblängden matchar den ovan nämnda; Om inte, vänligen förkorta dem.
Giotto 4,3 tum (EN81-71)
Med svetsade stift på 2/3 mm tryckknappspanel
Om du byter ut en befintlig positionsindikator, kontrollera att dubblängden matchar den ovan nämnda; Om inte, vänligen förkorta dem.
Giotto 5"
Med stift på bakplattan (för 1/1,5 mm tryckknappspanel)
Med svetsade stift på 2/3 mm tryckknappspanel
Frontal monterad på 1/2 mm tryckknappspanel
Giotto 5,6 tum
Med svetsade stift på 1,5/3 mm tryckknappspanel
Om du byter ut en befintlig positionsindikator, kontrollera att dubblängden matchar den ovan nämnda; Om inte, vänligen förkorta dem.
Giotto 7"
Med svetsade stift på 1,5/3 mm tryckknappspanel

A) – Dessa 3 komponenter kan redan ha monterats i DMG.

Med stift på bakplåt (för 1/2 mm tryckknappspanel)

1) – Montera alla komponenter.
2) – Kom först ihåg att ta bort den dubbelsidiga tejpen från underplattan.
A) – Dessa 3 komponenter kan redan ha monterats i DMG.
Giotto 7" (EN81-71)
Med svetsade stift på 2/3 mm tryckknappspanel

A) – Endast med 2 mm tjockleksplatta
B1) – Med 2/3mm tjockleksplatta
B2) – Med 1,5 mm tjockleksplatta (EJ EN81-71)
Om du byter ut en befintlig positionsindikator, kontrollera att dubblängden matchar den ovan nämnda; Om inte, vänligen förkorta dem.
Giotto 10,1 tum
Giotto 10,1″ totala mått: 243 x 169 mm (h 35,5 mm)

Med svetsade stift på 1,5/3 mm tryckknappspanel
Giotto Eftermontering
Frontalmonterad version för eftermontering, samma utskärning av D67-positionsindikatorn.
ESYSPK2 extern högtalare (tillval)
Vy bakifrån(*) - TFT Upp till 7″
(**) - TFT 10,1″
(***) - Version med svetsade stift
(****) - Version med bakplatta och biadhesiv

Ledningar

Grundläggande kabeldragning

Giotto + NON-DMG-styrenheter
Proprietärt CAN-protokoll

1 Tråd / Golv
Max 10 våningar.

1 tråd / segment29 våningar max. (-9, 0, 19)

Grå / BinärMax 72 våningar (-9, 0, 62)

TKE/MEA/Autinor
Giotto + DEUM-kodare
Mer information finns på supportsidan för Encoder DEUM

DMG CAN seriellt protokoll

DMG 3-wires seriellt protokoll

RS485 seriell
Giotto + Pitagora 4.0
BIL

GOLVET

Giotto + Pitagora V3
BIL

GOLVET

Giotto + A.P.S. (autonomt positioneringssystem)
Det autonoma positioneringssystemet för DMG-skärmarna i Raffaello-, Giotto- och Matisse-serien gör det möjligt att visa lyftpositionen och riktningen oberoende av styrenheten. Gränssnittet använder sensorsignalerna installerade på toppen av hissbilen.

Om tillgängligt är det möjligt att använda samma positionssensorer som används av styrenheten.
Om DU INTE är till nytta måste du installera:
• 1 NO magnetisk sensor på kabinen + 1 magnet på varje våning för räkningsposition.
• 1 INGEN magnetisk sensor på kabinen + 1 magnet på bottenvåningen för RESET.

I detta gränssnitt finns en CAN BUS seriell linje för att styra positionsindikatorerna på golvet.
För alla andra funktioner (Voice Synthesizer, gong, indicators, etc.) se displayens tekniska supportsida.

Autonomt positioneringssystem

Kabeldragning av servicemeddelanden

BILGOLVET
S1Larm skickatLarm
S2Kommunikation etableradBil här
S3ÖverbelastningAnpassade
S4Antipanskt ljusIngen post

Servicemeddelanden kan också styras via den seriella bussen av DMG-styrenheten eller DEUM.M15-givaren.

Kabeldragning för TRIGGER-kommando (endast parallella ingångar)

Denna ingång måste användas för att utlösa våningsrelaterade röstmeddelanden och gong.

Ingen polaritet

Anslutning av externa tillbehör

Ansluta en extern högtalare
Anslutning av externa pilar

Inställning av ombordparametrar

Alla Giottos visuella inställningar kan ses och ändras med Mosaic One. Vissa parametrar är endast tillgängliga i den inbyggda menyn:

PRGADV
Åtkomstnyckel till:
meny, undermeny, inställningar

Värdeinställning
Menynavigeringsknapp
Navigeringstangenter för meny

Tryck på PRG för att öppna menyn.

QR-koden som visas på skärmen home hänvisar till DIDO-webbsidan för Giotto M-One

Ställa in språket för menyns navigering

Giotto M1 >> Skärminställningar >> Menyspråk

Inställning av kodningsprotokoll

Giotto M1 >> Input
Parametrarna ändras beroende på vilket gränssnitt som är anslutet.

Inställning av gränssnittsalternativ

Giotto M1 >> Alternativ >> Alternativ för gränssnitt
Giotto som hisskorgsindikator eller våningsindikator

Giotto M1 >> Alternativ >> Alternativ för gränssnitt >> Visa konfiguration

Ställ in om det är en bildskärm för bil (COP) eller landning (LIP/LOP)

Inställning av golvförskjutning

Giotto M1 >> Alternativ >> Alternativ för gränssnitt >> Offset

Inställning av den första visualiseringen

Giotto M1 >> Alternativ >> Alternativ för gränssnitt >> Första visualiseringen

Denna parameter används med binära eller grå ingångar och bestämmer displayens beteende när alla ingångar är inaktiva (vilket motsvarar att styrenheten sätter alla bitar till "0")

1) Den visar inte några siffror
2) Lägsta våningen

Inställning av parallellpositionens gemensamma ingångar

Giotto M1 >> Alternativ >> Alternativ för gränssnitt >> Gemensamt urval

Inställning av rullningspilar

Giotto M1 >> Alternativ >> Alternativ för gränssnitt >> Typ av pil

1) Fasta pilar
2) Rullningspilar

Aktivering av hjälpsignaler

Giotto M1 >> Alternativ >> Alternativ för gränssnitt >> Aktivera AUX-signaler

När parametern "Enable AUX signals" är inställd på "6+4" kan du tilldela servicemeddelandesymboler till AUX-ingångarna (X07 till X10) med hjälp av den här menyn.

1) 10 parallella ingångar för golv (X01÷X10) + 0 AUX-signaler
2) 6 parallella ingångar för golv (X01÷X06) + 4 AUX-signaler (X07÷X10)

Ställa in visningsfördröjningen för golvbyte

Giotto M1 >> Alternativ >> Alternativ för gränssnitt >> Filtrering av ingångar

Bildskärmsfördröjningen hjälper till att undvika visualiseringsfel vid golvbyte.

00 = inaktiverad
01 = 100 ms
-
20 = 2000 ms

Möjliggör Gong från pilinmatning

Giotto M1 >> Alternativ >> Alternativ för gränssnitt >> Gong från pilar

Detta alternativ gör det möjligt att använda piltangenten som utlösare för uppspelning av ljudmeddelanden.

Aktivering av brandmännens driftsparameter

Giotto M1 >> Alternativ >> Alternativ för gränssnitt >> Brandmännens verksamhet

Denna parameter gör det möjligt att ställa in displayen under brandmännens insats.

1) Inaktiverad: normal drift
2) Utrymningsgolv: när brandmännen är i drift visar indikatorn endast våningssymbolerna.
3) Golv som inte är utrymningsbart: när brandmännen är i drift, slocknar indikatorn.

Inställning av grafiska alternativ

Giotto M1 >> Alternativ >> Grafikalternativ
Dölj golvsymboler

Giotto M1 >> Alternativ >> Grafikalternativ >> Dölj golvsymboler

Detta alternativ gör det möjligt att visa eller dölja golvsymbolen på skärmen.

Dölj pilar

Giotto M1 >> Alternativ >> Grafikalternativ >> Dölj pilar

Med det här alternativet kan du visa eller dölja pilarna på skärmen.

Dölj golvsymbol med signal

Giotto M1 >> Alternativ >> Grafikalternativ >> Dölj golvsymbol med signal

Med det här alternativet kan du visa eller dölja golvsymbolen på skärmen när ett servicemeddelande visas.

Dölj pilar med signal

Giotto M1 >> Alternativ >> Grafikalternativ >> Dölj pilar med signal

Med det här alternativet kan du visa eller dölja pilen på skärmen när ett servicemeddelande visas.

Filtrera blinkande signaler

Giotto M1 >> Alternativ >> Grafikalternativ >> Filtrera blinkande signaler

Detta alternativ filtrerar blinkande signaler från styrenheten för att undvika oönskade blekningseffekter på TFT-skärmen.

Ställa in displayens orientering

Giotto M1 >> Alternativ >> Grafikalternativ >> Orientering

Med det här alternativet kan användaren styra innehållet på skärmen i enlighet med displayens monteringsriktning.

Inställning av ingångar för servicemeddelanden

Giotto M1 >> Alternativ >> Grafikalternativ >> S1-S4 Ingångar Konfiguration

C) Bil
F) Golv

Se även nedan:
Servicemeddelanden kabeldragning

Inställning av hjälpsignaler

Giotto M1 >> Alternativ >> Grafikalternativ >> Konfiguration av AUX-signaler

Dölj plattan

Giotto M1 >> Alternativ >> Grafikalternativ >> Dölj plattan

Visning (eller inte) av information om systemets kapacitetsplattdata.

EN81-28

Giotto M1 >> Alternativ >> Grafikalternativ >> EN81-28

Om denna inställning är aktiverad visas EN81-28-signaler (om de är aktiva) tillsammans. Om den här inställningen är inaktiverad visas EN81-28-signalerna omväxlande.

Aktivering av energisparfunktionen

Giotto M1 >> Alternativ >> Grafikalternativ >> Skärmsläckare timer

Aktivera det här alternativet för att ställa in skärmsläckartider.

Ställa in ljudalternativ

Giotto M1 >> Ljudalternativ
Justera ljudnivå

Giotto M1 >> Ljudalternativ >> _____ Volym

A) Gong-volym
B) Volym på meddelanden (golv)
C) Volym för riktningsmeddelanden
D) Summerns volym
E) Signalvolym
F) Meddelande om ändring av golv
G) Bakgrundsvolym

Ställa in fördröjning av uppspelning av ljudmeddelanden

Giotto M1 >> Ljudalternativ >> Utlösarfördröjning

Fördröjning efter aktivering av utlösaren:
00 = inaktiverad
01 = 100 ms
30 = 3000ms (3 sekunder)

Ställa in uppspelningsordning för ljudmeddelanden

Giotto M1 >> Ljudalternativ >> Meddelandesekvens

Välj den exakta sekvensen av ljudmeddelanden som ska spelas upp.

Övriga inställningar

Inställningar för bakgrundsbelysning
Giotto M1 >> Skärminställningar >> Inställningar för bakgrundsbelysning

Skärmens bakgrundsbelysningsvärden kommer att förbli fasta och ska inte förväxlas med energisparfunktionen.

Demoläge
Giotto M1 >> Skärminställningar >> Demoläge

Återställa alla inställningar
Giotto M1 >> Alternativ >> Återställa alla inställningar

De ursprungliga fabriksinställningarna för bildskärmen återställs och konfigurationer tas bort.

Uppdatering av Giottos display

Giotto M1 >> USB
Giotto M1 >> USB >> Importera fil

A) Det är möjligt att importera både grafiska mallar (.gr5) och firmwareuppdateringar (.bin) från ett USB-minne. Båda kommer att visas i en snabbmeny. Följ proceduren nedan.
B) Inte tillgänglig ännu.

1) Exportera den valda konfigurationen (.gr5/.bin) från molnprogramvaran MosaicONE.
2) Kopiera filen till ett USB-minne (FAT32-formaterat / max 64 GB).
3) Sätt in minnet direkt i USB-porten på Giotto-skärmen och använd snabbmenyn.

Datablad

Dimensioner 4,3"132 x 80 mm (H20)
4,3" (EN81-71)138 × 100 mm (H26)
5-tums bakmonterad125 × 96 mm (H23)
5"Frontal monterad
5,6"132 × 129,5 mm
7"177,8 x 144 mm (H20)
7" (EN81-71)198 × 165 mm (H26)
10,1"243 x 169 mm (H35,5)
Skärm (visningsområde) 4,3"98,7 x 57,2 mm • 480 x 272 pixlar • 65 000 färger
4,3" (EN81-71)
5-tums bakmonterad111 x 63 mm • 480 x 272 pixlar • 65 000 färger
5"Frontal monterad
5,6"115,3 x 87,1 mm • 640 x 480 pixlar • 65 000 färger
7"157 x 89 mm • 1024 x 600 pixlar • 65 000 färger (IPS-skärm)
7" (EN81-71)
10,1"222,7 x 125,3 mm • 1 024 x 600 pixlar • 65 000 färger (IPS-skärm)
Strömförsörjning (positionsinmatning) 12÷24V DC ±10%
Absorption 4,3"DISPLAY
12V DC: Max 110mA - 24V DC: Max 70mA
PANIKLJUS
12V DC: Max 110mA - 24V DC: Max 70mA
5"Visa
12V DC: Max 270mA • 24V DC: Max 150mA
PANIKLJUS
12V DC: Max 242mA • 24V DC: Max 125mA
5,6"Visa
12V DC: Max 270mA • 24V DC: Max 150mA
PANIKLJUS
12V DC: Max 242mA • 24V DC: Max 125mA
7"Visa
12V DC: Max 230mA • 24V DC: Max 134mA
PANIKLJUS
12V DC: Max 210mA • 24V DC: Max 110mA
10,1"DISPLAY
12V DC: Max 220mA - 24V DC: Max 120mA
PANIKLJUS
12V DC: Max 220mA - 24V DC: Max 120mA
Indikatorer indata S1 / S2 / S3:
12÷24V DC ±10% (optoisolerad)
Impedans = 3Kohm
IP-skydd 4,3"/5,6"/7"/10,1"IP44
Drifttemperatur 4,3"-10°C ÷ +50°C
5"
5,6"
7"
10,1"

Programvara

MosaicONE-guide

Felsökning

Beskrivning av felet Giotto 4,3" / 5" Giotto 5,6" / 7" / 10,1"
Installationsfel Displayen lyser inteKontrollera att det finns 12/24VdC spänning.
Kontrollera att spänningstypen överensstämmer med den som krävs (likspänning, inte växelspänning, inte likriktad).
Kontrollera att polariteten är korrekt på strömterminalerna.
Även om displayen verkar vara släckt, kontrollera att den röda lysdioden FAIL på baksidan inte är tänd, om den är det är problemet av en annan art. Kontakta DMG.
Kontrollera att systemets egenskaper kan uppfylla förbrukningskraven när det gäller strömmen för enheterna, enligt rekommendationerna och för korrekt drift kan det vara nödvändigt att använda extra nätaggregat (finns tillgängliga från DMG).
Displayen blinkar eller startar om kontinuerligtKontrollera att typ och spänningsvärde överensstämmer med vad som krävs, om problemet kvarstår kan det bero på ett HW-defekt.
Stadig röd lysdiodEnheten är FAIL. Indikerar ett allvarligt systemfel, inneboende i ett hårdvarufel eller annat fel som inte kan lösas. Kontakta DMG.
Blinkande röd lysdiodEnheten är FAIL. Anger ett generiskt systemfel, i detta fall kan det ha uppstått ett problem i samband med enhetens grafiska eller fw-programmering, en uppdatering via USB kan vara tillräcklig. Exempel: Displayen visar "NO GRAPHIC FOUND" i samband med en blinkande röd lysdiod (se felmeddelanden).
Displayen visar inte siffror och/eller pilarKontrollera att typ och spänningsvärde överensstämmer med dem som krävs för ingångarna, kontrollera att du har ställt in typen av gemensam typ korrekt.
Felmeddelanden Firmware file not foundIngen fast programvara (.bin) hittades på den insatta pinnen. Problemet kan uppstå när grafiken (.CFC) har uppdaterats genom att sätta in USB-stickan när skärmen är avstängd och sedan slå på den. Det korrekta förfarandet för att ladda .CFC-filer är att sätta in nyckeln med displayen påslagen.
Graphic file not foundIngen grafisk fil (.cfc) hittades på den insatta pinnen. Kontrollera filens namn, flash-enhetens formateringsparametrar och, om nödvändigt, utför en icke snabb formatering av flash-enheten från Windows. Flash-enheter på 32 GB och uppåt fungerar förmodligen inte eftersom det inte är möjligt att formatera dem i ett format som kan läsas av displayen.
Waiting USB for firmwareDisplayen väntar på att en firmware (.bin) ska laddas in via ett USB-minne.
Waiting USB for graphic configurationDisplayen väntar på att en grafisk konfigurationsfil (.cfc) ska laddas in via ett USB-minne.
Wrong RESDet här meddelandet visas när konfigurationen inte har samma upplösning som den monterade TFT-panelen. Ladda in en lämplig konfiguration.
Disk error: check that USB key is formatted in FAT32
or
File read error - please format in FAT32
Enheten accepterar inte pennaenheter som inte är formaterade i FAT32.
Formatera pennminnet i FAT32 och upprepa operationen.
Error Load Container Waiting USBDessa felmeddelanden beror på det KÄNDA problemet med RAM-bristen. Detta fel har nu lösts i de nya versionerna, men det kan återkomma på redan installerade enheter där en uppgradering av den inbyggda programvaran har gjorts från en version 1.XX till en version 2.XX.
Den fasta programvaran för displayen måste uppdateras.
INTERFACE_RUN Error
Assert image.c line xxx
Felaktigt igenkännande KodningsgränssnittFör skärmar som använder kodningsgränssnitt (slots) visas data för det insatta gränssnittet på skärmen vid start. Om en inkonsekvens uppstår ska felet tillskrivas HW.
Skärmen slås på men startar inte eller fryser under uppstarten.Om laddningsfältet fryser kan det vara ett problem med grafikfilen. Återskapa filen (.cfc) och upprepa laddningsförfarandet.
På displayen visas "E" följt av en siffra X.I det här fallet är det en allmän felindikation som beror på en felaktig inställning av displayen. Kontakta DMG

hänvisningVersionLänk
V4-versionV4Download PDF
- Jag är inte så bra på det här.
MosaicONE-version1.0Download PDF
- Jag är inte så bra på det här.
Uppdaterad den 11 september 2024