GIOTTO-näyttö

Voit tarkistaa ja ladata kaikki tämän oppaan versiot seuraavasta linkistä.

Päivitetty EN81-28:2018 -asetukseen.

Turvallisuus- ja käyttöohjeet

Ennen tuotteidemme asentamista suosittelemme tutustumaan alla olevassa linkissä olevasta turvallisuus- ja käyttösuosituksia käsittelevään osioon.

Hela

Giotto 4.3"
Hitsatut tapit päälle 1,5/3 mm painikepaneeli

Jos vaihdat olemassa olevan asentoilmaisimen, varmista, että nastojen pituus vastaa edellä mainittua; Jos ei, lyhennä niitä.
Giotto 4.3" (EN81-71)
Hitsatut tapit 2/3 mm:n painikepaneelissa
Jos vaihdat olemassa olevan asentoilmaisimen, varmista, että nastojen pituus vastaa edellä mainittua; Jos ei, lyhennä niitä.
Giotto 5"
Takalevyn tapit (1/1,5 mm:n painikepaneelille)
Hitsatut tapit 2/3 mm:n painikepaneelissa
Etukiinnitteinen 1/2 mm painikepaneeliin
Giotto 5.6"
Hitsatut tapit 1,5/3 mm:n painikepaneelissa
Jos vaihdat olemassa olevan asentoilmaisimen, varmista, että nastojen pituus vastaa edellä mainittua; Jos ei, lyhennä niitä.
Giotto 7" (uudella IPS-näytöllä)
Hitsatut tapit 1,5/3 mm:n painikepaneelissa

A) – Nämä 3 komponenttia on ehkä jo koottu DMG: hen.

Takalevyn tapit (1/2 mm:n painikepaneelille)

1) – Kokoa kaikki komponentit.
2) – Muista ensin poistaa kaksipuolinen teippi alalevystä.
A) – Nämä 3 komponenttia on ehkä jo koottu DMG: hen.
Giotto 7" (EN81-71)
Hitsatut tapit 2/3 mm:n painikepaneelissa

A) – Vain 2 mm: n paksuuslevyllä
B1) – 2/3 mm paksuuslevyllä
B2) – 1,5 mm paksuuslevyllä (NOT EN81-71)
Jos vaihdat olemassa olevan asentoilmaisimen, varmista, että nastojen pituus vastaa edellä mainittua; Jos ei, lyhennä niitä.
Giotto 10.1" (uudella IPS-näytöllä)
Giotto 10,1" kokonaismitat: 243 x 169 mm (k 35,5 mm)

Hitsatut tapit 1,5/3 mm:n painikepaneelissa
Giotto Jälkiasennus
Etuasennettu versio jälkiasennusta varten, sama D67-asennonilmaisimen leikkaus.
ESYSPK2 ulkoinen kaiutin (lisävaruste)
Takanäkymä(*) - TFT Enintään 7″:n näyttö
(**) - TFT 10,1″ (**) - TFT 10,1″ (**)
(***) - Versio, jossa on hitsatut tapit.
(****) - Versio, jossa on taustalevy ja biiliima

Johdotusohjeet

SIJAINTI JA SUUNTA Tulojohdotus

Pitagora 4.0
DMG CAN -sarjaprotokolla
AUTO
LATTIA

DMG
3-johtiminen sarja
Pitagora V3
AUTO

LATTIA
Enkooderi DEUM
Lisätietoja on Encoder DEUM -tukisivulla

DMG
CAN-sarjaprotokolla

DMG
3-johtiminen sarja

DMG-koodi
RS485-sarja

Autonominen paikannusjärjestelmä
Sitä autonominen paikannusjärjestelmä Raffaello-, Giotto- ja Matisse-sarjan DMG-näyttöjen avulla voidaan näyttää nostoasento ja suunta hissin ohjauspaneelista riippumatta. Käyttöliittymä käyttää hissiauton yläosaan asennettuja anturisignaaleja.

Jos sellainen on käytettävissä, on mahdollista käyttää samoja säätimen käyttämiä asennon antureita.
Jos EI käytettävissä, sinun on asennettava:
• 1 EI magneettianturia matkustamossa + 1 magneetti jokaisessa kerroksessa asentoa varten.
• 1 NO/NC magneettianturi matkustamossa + 1 magneetti pääkerroksessa RESET-toimintoa varten.

Tässä käyttöliittymässä on CAN BUS -sarjalinja lattia-asentoilmaisimien ohjaamiseen.
Kaikki muut toiminnot (Äänisyntetisaattori, gong, ilmaisimet jne.) ovat näytön teknisen tuen sivulla.

Autonominen paikannusjärjestelmä
CANopen-protokolla

TFT CANopen -liitäntä on laite DMG-näyttöjen liittämiseen kaikkiin markkinoilla oleviin kolmannen osapuolen CANopen-ohjaimiin.

CANopen-linjan DMG-näytöt ovat standardien CiA-301 ja CiA-417 (Lift) mukaisia.
CiA-417-profiilin kuvaamat ja näytöissä toteutetut hissitoiminnot ovat:
1) Sijainti
2) Nuolet
3) Liipaisin
4) Signalisoinnit

Alla olevassa kuvassa näkyy CANopen DMG -näytön yhteysperiaate.

DMG CANopen -näytöillä on uudet valikkoparametrit, joiden avulla asennusohjelman käyttäjä voi asettaa:
CANopen-solmun tunnus ("Solmutunnus")
CAN-rivin siirtonopeus ("Siirtonopeus")
Lattia, johon näyttö on asennettu ("FloorNumber")
Ovien tiedot ("Ovimaski")
Multipleksitunniste ("Hissinumero")
Siirtymä ("Siirtymäarvo")

Sähköinen taulukko (EDS) on ladattavissa.
Muut ohjaimet
Oma CAN-protokolla

1 johto / lattia
Enintään 10 kerrosta.

1 Johto / segmenttiEnintään 29 kerrosta (-9, 0, 19)

Harmaa / BinaariEnintään 72 kerrosta (-9, 0, 62)

TKE/MEA/Autinor

Huoltosanomien johdotus

AUTO

LATTIA

Palveluviestejä voidaan ohjata myös sarjaväylän kautta kahdella eri tavalla:

TRIGGER Johdotus

Tämä tulo laukaisee gongin.

Jos pilotointi perustuu DEUM ENCODER -yksiköllä, trigger-komennon ja Encoderin välille ehdotetaan suoraa yhteyttä.

Ulkoisten nuolien johdotus

VALIKKO > Asetukset > Grafiikka-asetukset > nuolet > piilottaminen

Asetukset

Asennuksen avainPoistu / takaisinKäytä-valikkonäppäintäArvoasetus (>3 sekuntia)
Siirtymisvalikon näppäimet

Kaikki alla kuvatut parametrit eivät ole käytettävissä kaikissa koodausprotokollissa.

DMG CANopen -näytöillä on uudet valikkoparametrit, joiden avulla asennusohjelman käyttäjä voi asettaa:
– CANopen-solmun tunnus ("Solmutunnus")
– CAN-rivin siirtonopeus ("Siirtonopeus")
– Lattia, johon näyttö on asennettu ("FloorNumber")
– Ovitiedot ("Ovimaski")
– Multipleksitunniste ("Hissinumero")
– Siirtymä ("Siirtymäarvo")

Yleiset
Näytön navigointivalikko on vain englanniksi; nähdäksesi oikeat valikkokohteet, joita suosittelemme asettamaan DIDO-verkkosivuston kieleksi englanti.

VALIKKOVALIKKOAIHEKÄYTETTÄVISSÄ OLEVAT VAIHTOEHDOTTULOT
Sarja / PitagoraYhdensuuntainenCANBUS
Tulo Sarja / 1 lanka lattiaa / segmenttiä kohti
Harmaa / Binääri / Pos.Sensor
TKE / MEA / Autinor / CAN DMG
ÄäniasetuksetÄänenvoimakkuus (Gong, lattiaviesti jne.)0-OFF / 1-MIN / 2 / 3 / 4-MAX
Käynnistimen viive0, 1, ..., 30
Sanoman järjestysGong - Lattia - Ylös/Alas
AsetuksetKäyttöliittymän asetuksetNäytön kokoonpanoCOP / LOP / HUULI
Nuolen kokoonpanoSuunta / Seuraava Dir.
Auto lattiallaEi / Kyllä
Gong no nuolien kanssaEi / Kyllä
VOIKO SIIRTO250k, 125k, 10k, auto
Muunna mezzanineEi / Kyllä
Siirtymän arvo-9 / ... / 0 / ... / +9
Ensimmäinen visualisointiTyhjä / Nolla
Yleinen valintaNegatiivinen / Positiivinen
Nuolen tyyppiKiinteät nuolet / vieritysnuolet
Ota AUX-signaalit käyttöön10 + 0 / 6 + 4
Syötteen suodatus0 ... 20
Gong nuolistaEi / Kyllä
Palomiesten operaatio0 (ei käytössä) / 1 (ulostulokerros) / 2 (ei-uloskäyntikerros)
Näytönsäästäjän ajastinEi käytössä / 10-20 / 30-60 / 60-120
Graafisen asetuksetLattiasymbolitNäytä / piilota
NuoletNäytä / piilota
Lattiasymbolit signaaleillaNäytä / piilota
Nuolet, joissa on signaalejaNäytä / piilota
Automaattinen keskitinEi / Kyllä
Lukujen tasausKeskellä / Vasen / Oikea
VälistysEi / Kyllä
Suodata vilkkuvat signaalitEi / Kyllä
SuunnistusVaaka / Pysty
S1-S5-tulojen kokoonpanoTulo S1 / ... / S5
AUX-signaalien kokoonpanoAUX-signaali 1 / 2 / 3 / 4
TietonäyttöPäällä / Pois päältä
Info-näytön Tme5s / 10s / 15s / 20s
Päivämäärä- ja aika-asetuksetEi / Kyllä
Palauta kaikki asetukset
USBNäyttö -> USB / USB ->-näyttö
Aggiornamento firmware / Laiteohjelmiston päivitys
?DEMO-tilaEi / Kyllä
Laiteohjelmiston versio / Config. Nimi / virheenkorjaustila / käyttöikä (sisäinen käyttö)
Lattian asetuksetLattian kuvaValitse kuvat
Lattian ääniEi / Äänipaikka 0 / ... / paikka 19
LattiasymbolitValitse symbolit
Äänitason säätäminen

(*) Vain puhesyntetisaattoriversio, säätääksesi:
(*1) Viestien äänenvoimakkuus (lattia)
(*2) Suuntasanomien äänenvoimakkuus
(*3) Signaalien määrä
(*4) Ilmoitus vaihtokerroksesta
(*5) Taustan äänenvoimakkuus
Ääniviestien toistoviiveen määrittäminen
Ääniviestien toistojärjestyksen määrittäminen
Vain puhesyntetisaattoriversio
Giotton määrittäminen hissiauton ilmaisimeksi tai lattianilmaisimeksi
1) – Hissiauton sijainnin ilmaisin (oletus)
2) – Hallin sijainnin ilmaisin
Nuolen asetus
1) – Suuntanuolet (oletus)
2) – Seuraavan suunnan nuolet (ohjeet alla)

Seuraavan suunnan nuolet käytössä syötteestä
Gong ja nuolet syttyvät vain asentoilmaisimissa, joissa on "NEXT DIRECTION" -tulo.Jos DEUM-kooderi käytetään, katso asianmukainen käsikirja

Seuraavat suuntanuolet paikallisesti ohjelmoitu
Osoitemenettelyn avulla voidaan pysyvästi antaa jokaiselle indikaattorille sen lattian tiedot, johon se on asennettu; tällä tavoin seuraavan suunnan nuolet syttyvät vain lattialle, jossa auto on sijoitettu.

Osoitemenettely

1) – Liitä kaikki asentoilmaisimet ENKOODERI- tai PLAYBOARD-ohjaimeen.
2) – Aseta hissiauto näytön lattialle, joka on ohjattava.
3) – Varmista, että visualisoidut merkit / numerot / kirjaimet ovat halutut.
4) – Aseta magneetti ilmaisimen eteen ja odota, että se vilkkuu 3 sekuntia vahvistusta varten.
5) – Toista menettely jokaiselle kerrokseen.

Jos DEUM-kooderi käytetään, katso asianmukainen käsikirja

Ota käyttöön "Auto lattialla" -signaali "NEXT DIR" -syötteestä.
Gongin määrittäminen olemaan riippumaton nuolista
CAN BUS -protokollan siirtonopeuden määrittäminen
Välikerrosten visualisointi
Kerrosten määrittäminen OFFSET
Ensimmäisen visualisoinnin määrittäminen
1) – Se ei näytä numeroita
2) – Alin kerros
Rinnakkaisten tulojen yhteisen määrittäminen
Vieritysnuolien määrittäminen
1) – Kiinteät nuolet
2) – Vieritysnuolet
Ota signaalit käyttöön
a) – 10 kerrossuuntaista tuloa (X01÷X10) + 0 AUX-signaalit
b) – 6 kerroksen rinnakkaistuloa (X01÷
X06) + 4 AUX-signaalia (X07÷X10)
Lattianvaihdon näyttöviiveen määrittäminen
Näytön viive auttaa välttämään visualisointivirheitä lattianvaihdon aikana.
Gongin ottaminen käyttöön nuolensyötöstä
Gong-komentoa käsitellään samanaikaisesti nuolien kanssa liittämättä "liipaisin" -päätelaitteita.
Liitä lattia-asennon ilmaisin kaksipuolisiin ohjaimiin
Parametrin avulla voidaan määrittää näyttö (lattia) ainutlaatuiselle ohjaimelle. Duplex-Light-typologia sisältää 2 ohjainta, joissa on yksi BDU-linja ja enintään 2 näyttöä pääkerroksessa.
Tämä parametri voidaan asettaa vain PITAgora 4.0 -järjestelmän CAN-protokollalla.
0) - Liitetään nostoauton asennon ilmaisimeen.
1) - Näytössä näkyvät MASTER-ohjaimen tiedot.
2) - Näytössä näkyvät SLAVE-ohjaimen tiedot.
3/4/5/6) - Tulevat käyttötarkoitukset.
Ota palomiesten käyttöparametri käyttöön
Tämän parametrin avulla näyttö voidaan asettaa "palomiehen toiminta" -tilassa. Parametri on aina näkyvissä, mutta sen toiminta on aktiivinen vain, jos näyttö on lip/lop.

0 (DISABLED): Normaali toiminta.
1 (EGRESS_FLOOR): Kun olet palomiehen toiminnassa, näytössä näkyvät vain kerrosten symbolit.
2 (ei-EGRESS_FLOOR): Kun näyttö on palomiehen toiminnassa, näyttö pimenee.
Ota energiansäästötoiminto käyttöön
"Energiansäästö" -tila vähentää kulutusta tyhjäkäynnillä.
Näytä tai piilota sijainti
Näytä tai piilota nuolet
Näytä tai piilota sijainti signaalilla
Näytä tai piilota nuolet signaalilla
Automaattinen keskitin
Lukujen tasaus
Vähennä symbolien välistä tilaa (kirjainparivälistys)
Signalisaatiot (visualisointi)

1) – Kiinteät tai vilkkuvat signalisaatiot (ohjaimesta tulo).
2) – Kiinteät signalisaatiot.
Näyttösuunnan määrittäminen
Laiteohjelmistoversiosta 2.2.0 ja uudemmasta.
Huoltoviestien syötteiden määrittäminen
Signaalien lisäsignaalien määrittäminen
INFO-toiminnon määrittäminen
"INFO"-näytöt on ladattava käyttämällä "Mosaic" -ohjelmisto, ja ne aktivoidaan 5-20 sekunnin ajan painamalla "INFO" -painiketta ( i ).
INFO-toiminnon käyttö poistaa käytöstä puhesyntetisaattorin liipaisimen paikallisen aktivoinnin.
Päivämäärä- ja aika-asetukset
Tehdasasetusten palauttaminen
Näytön alkuperäiset tehdasasetukset palautetaan ja kokoonpanot poistetaan.
Tietojen vienti / tuonti

A) – Siirry USB-valikkoon.
B) – Aseta alustettu USB-muisti
– FAT32-muotoinen (käytettävissä oleva vähimmäisjakoyksikkö)
– USB-tikku, jonka kapasiteetti on enintään 8 Gt
– Tiedostoa ei saa sisällyttää alikansioon
C1) – Tietojen vienti – Vain asetukset, jotka on alun perin määritetty MOSAIC-ohjelmisto
viedään. Näyttöön tehtyjä muutoksia ei viedä.
C2) – Tietojen tuonti.
Lattian mukautukset
1) – Auto lattialla

2) – Määritä taustakuvat lattiasta
Kuvat on tuotava aiemmin "Mosaic"-ohjelmistolla.

3) – Määritä lattiasanoma (vain äänin antolaitteen versio)

4) – Määritä symbolit tai lattia

Taulukkonäkymä

Mitat 4,3"132 x 80 mm (K20)
4,3" (EN81-71)138 x 100 mm (K26)
5" Taakse asennettu125 x 96 mm (K23)
5" Etuosaan asennettu
5,6"132 x 129,5 mm
7"177,8 x 144 mm (K20)
7" (EN81-71)198 x 165 mm (K26)
10,1"243 x 169 mm (K35,5)
Näyttö (katseltava alue) 4,3"98,7 x 57,2 mm • 480 x 272 pikseliä • 65.000 väriä
4,3" (EN81-71)
5" Taakse asennettu111 x 63 mm • 480 x 272 pikseliä • 65 000 väriä
5" Etuosaan asennettu
5,6"115 3 x 87,1 mm • 640 x 480 pikseliä • 65 000 väriä
7"157 x 89 mm • 1 024 x 600 pikseliä • 65 000 väriä (IPS-näyttö)
7" (EN81-71)
10,1"222,7 x 125,3 mm • 1024 x 600 pikseliä • 65.000 väriä (IPS-näyttö)
Virtalähde (sijainnin syöttö) 12÷24V DC ±10%
Imeytyminen 4,3"NÄYTTÖ
12V DC: Max 110mA • 24V DC: Max 70mA
PANIIKKI VALO
12V DC: Max 110mA • 24V DC: Max 70mA
5"NÄYTTÖ
12V DC: Max 270mA • 24V DC: Max 150mA
PANIC-VALO
12V DC: Max 242mA • 24V DC: Max 125mA
5,6"NÄYTTÖ
12V DC: Max 270mA • 24V DC: Max 150mA
PANIC-VALO
12V DC: Max 242mA • 24V DC: Max 125mA
7"NÄYTTÖ
12V DC: Max 230mA • 24V DC: Max 134mA
PANIC-VALO
12V DC: Max 210mA • 24V DC: Max 110mA
10,1"NÄYTTÖ
12V DC: Max 220mA • 24V DC: Max 120mA
PANIIKKI VALO
12V DC: Max 220mA • 24V DC: Max 120mA
Ilmaisimien syötteet S1 / S2 / S3:
12÷24V DC ±10% (opto eristetty)
Impedanssi = 3Kohm
IP-suojaus 4,3"/5,6"/7"/10,1"IP44
Käyttölämpötila 4,3"-10 °C ÷ +50 °C
5"
5,6"
7"
10,1"

Giotto Mosaic -ohjelmisto

Helppokäyttöisen Giotto Mosaic -ohjelmiston avulla voit luoda tehokkaita taustoja minkä tahansa tyyppisellä sisällöllä.
Voit joko käyttää valmiita malleja tai luoda mukautettuja malleja, jotka suoritetaan hetkessä.

Laiteohjelmiston päivitys

Suosittelemme, että laiteohjelmiston alentaminen ei ole.

A) – Sammuta Giotto-näyttö.

B) – Aseta USB-muisti paikalleen.

C) – Käynnistä Giotto-näyttö ja odota, kunnes päivitys on asennettu.

Vianetsintä

Vian kuvaus Giotto 4,3" / 5" Giotto 5,6" / 7" / 10,1"
Asennusvirheet Näyttö ei sytyTarkista 12/24VdC-jännitteen olemassaolo.
Varmista, että jännitetyyppi on vaaditun mukainen (tasajännite, ei vaihtuva, ei korjattu).
Tarkista virtaliittimien oikea napaisuus.
Vaikka näyttö näyttäisi olevan pois päältä, tarkista, että takana oleva punainen FAIL-johto ei ole päällä, jos se on, tässä tapauksessa ongelma olisi erilainen. Ota yhteyttä DMG:hen.
Tarkista, että järjestelmän ominaisuudet voivat täyttää kulutusvaatimukset laitteiden virran suhteen, kuten suositellaan ja oikean toiminnan kannalta, voi olla tarpeen käyttää lisävirtalähteitä (saatavana DMG: ltä).
Näytä välähdykset tai käynnistyy uudelleen jatkuvastiVarmista, että tyyppi ja jännitearvo ovat vaadittujen vaatimusten mukaisia, jos ongelma jatkuu, se voi johtua HW-viasta.
Tasainen punainen LEDLaite FAIL-tilassa. Ilmaisee vakavan järjestelmävirheen, joka liittyy laitteistovikaan tai muuhun ratkaisemattomaan vikaan. Ota yhteyttä DMG:hen.
Vilkkuva punainen LEDLaite FAIL-tilassa. Osoittaa yleisen järjestelmän VIRHEEN, tässä tapauksessa laitteen graafiseen tai fw-ohjelmointiin on saattanut liittyä ongelma, päivitys USB: n kautta voi olla riittävä. Esimerkki: näytössä näkyy vilkkuvaan punaiseen LED-valoon liittyvä "NO GRAPHIC FOUND" (katso virheilmoitukset).
Näytössä ei näy numeroita ja/tai nuoliaVarmista, että tyyppi ja jännitearvo vastaavat tuloihin tarvittavia arvoja, varmista, että olet asettanut yhteisen tyypin oikein.
Virhesanomista Firmware file not foundAsetetusta tikusta ei löydy laiteohjelmistoa (.bin). Ongelma saattaa ilmetä, kun grafiikka (. CFC) on päivitetty asettamalla USB-tikku näytön ollessa pois päältä ja kytkemällä se sitten päälle. Oikea lastausmenettely . CFC-tiedostot on asetettava avain näytön ollessa päällä.
Graphic file not foundAsetetusta tikusta ei löydy graafista tiedostoa (.cfc). Tarkista tiedoston nimi, flash-aseman muotoiluparametrit ja suorita tarvittaessa flash-aseman ei-nopea muoto Windowsista. Flash-asemat, joiden koko on 32 Gt tai enemmän, eivät todennäköisesti toimi, koska niitä ei ole mahdollista alustaa näytön luettavassa muodossa.
Waiting USB for firmwareNäyttö odottaa laiteohjelmiston (.bin) lataamista USB-tikun kautta.
Waiting USB for graphic configurationNäyttö odottaa graafisen määritystiedoston (.cfc) lataamista USB-tikun kautta.
Wrong RESTämä viesti tulee näkyviin, kun kokoonpanon resoluutio ei ole sama kuin asennetun TFT-paneelin. Lataa sopiva kokoonpano.
Disk error: check that USB key is formatted in FAT32
or
File read error - please format in FAT32
Laite ei hyväksy kynäasemia, joita ei ole alustettu FAT32-muodossa.
Alusta kynäasema FAT32-muodossa ja toista toimenpide
Error Load Container Waiting USBNämä virheilmoitukset johtuvat RAM-vian TUNNETUSTA ongelmasta. Tämä vika on nyt ratkaistu uusissa versioissa, mutta se voi toistua jo asennetuissa laitteissa, joihin laiteohjelmistopäivitys on tehty 1.XX-versiosta 2.XX-versioon.
Näytön laiteohjelmisto on päivitettävä.
INTERFACE_RUN Error
Assert image.c line xxx
Väärä tunnistus KoodausrajapintaNäytöissä, jotka käyttävät koodausliitäntöjä (korttipaikkoja), lisätyn käyttöliittymän tiedot näkyvät näytöllä käynnistyksen yhteydessä. Jos epäjohdonmukaisuutta ilmenee, vika on luettava HW: n syyksi.
Näyttö käynnistyy, mutta ei käynnisty tai jumittuu käynnistyksen aikanaJos latauspalkki jäätyy, se voi olla grafiikkatiedosto-ongelma. Luo tiedosto uudelleen (.cfc) ja toista lataus.
Näytössä näkyy merkintä "E", jota seuraa numero XTässä tapauksessa se on yleinen virheilmoitus, joka johtuu näytön virheellisestä asetuksesta. Ota yhteyttä DMG:hen

(englanti)
IPS-näyttö (7") 1.1Download PDF
(englanti)
IPS 7" näytön asennus1.2 Download PDF
(englanti)
CANopen-käyttöliittymä1.3 (nykyinen versio)Download PDF
(englanti)
Päivitetty 21 Dicembre 2023